Jaz sem mojo nateral do 210 po ?tevcu, ampak bi ?lo ?e ve?. Kadar na ravnih delih preverjam hitrost ?e na GPS-u, ka?e ?tevec do 10 preve?.
Takih prilik je ?al bolj malo, saj mora biti izpolnjenih kar precej pogojev: AC mora biti ravna, ne sme biti prometa pa ?e ?ene ne sme biti zraven (ali pa mora spati ).
Moje najve?je hitrostno do?ivetje pa je bila vo?nja 160 na uro s temle vozilom po zasne?eni cesti. Na koncu me je po?teno treslo, ?ele pozneje sem izvedel, da je to od prevelike koli?ine adrenalina.
I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)
Radio sam (FM sprejemnik) je kar soliden, reprodukcija zvoka je pod vsakim nivojem, da ne govorim o tem, da v ?asu nakupa avtomobila ni bil dobavljiv MP3 predvajalnik (baje zaradi neke tehni?ne napake). CD je soliden, manjka pa mu funkcija CD TEXT, ki jo imajo mnogi cenej?i avtomobili ?e serijsko vgrajeno ...
IMHO je ozvo?enje ena velika ?rna pika pri M6.
I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)
Sej mogo?e jo lahko odnese?, ampak po drugi strani pa prometni predpisi niso kaprica policajev ampak ?e morajo imeti nek smisel. Pri nas pogosto videva? ljudi, ki ne pomislijo niti za 5 sekund naprej in veselo divjajo po ozkih ulicah, tako reko? mimo predpra?nikov hi?.
Sem pred nekaj leti videl na biciklu, kako so policaji ustavljali motorista. Motorist se enostavno ni zmenil za policaje, policaji se pa tudi niso sekirali. Osebno bi pa sigurno sku?al pobegniti, ?e bi bil s kolesom ali pe? , v avtu bi se pa raje ustavil.
Jaz sem pa sli?al od ?loveka, ki se zadosti spozna da bi nakladal v 3 dni, da ima na MOL-u in AGIP-u nekoliko manj?o porabo. Govorim za dizel. Tudi gorivo je ?e na pogled ?istej?e. Mehanik pa mi je rekel, da je videl ?e kar nekaj visokotla?nih ?rpalk, ki so zarjavele od znotraj, kar je lahko edino posledica vode v gorivu. Tudi sam sem za?el sedaj to?iti na MOL-u, vendar sem ?ele pri prvem tanku, tako da ne morem najbolje soditi. Pa tudi sicer mi poraba niha.
Zanimiva pa je pripoved znanca, ki je bil pred nekaj leti na smu?anju v Italiji. Zaradi hudega mraza se je pokvarilo kar nekaj dizel avtomobilov. Zanimivo pri tem je, da so bili vsi slovenski.
Jaz pa sem jih z 2,2 "napihnil" na 2,5. Na serpentinah na Rakitno se pozna.
Meni so pa v ponedeljek vse ?tiri "napihnili" z no?em na 0,0 (ampak ne na Mazdi), pa je bila tudi opazna razlika, ko sem se peljal kak?nih 200 metrov do vulkanizerja.
Uf, sem imel gume na M6 (205/55 R16) napumpane spredaj na 2.2, zadaj pa na 2.0 (sploh ne vem, kje sem izvedel za te vrednosti). Od tega je ena sprednja vmes ?e malo spustila. Sedaj sem nabasal spredaj 2.6, zadaj pa 2.4 in razlika je ?e takoj opazna.
Neka firma polni gome z nekim inertnim plinom, ki je precej manj dovzeten za nihanje pitiska v primerjavi z zunanjo temperaturo.
Ko smo ?e ravno pametni, se bom ?e jaz malo ustavil pri zgornji trditvi. Tudi jaz sem neko? na servisu poslu?al podobne zadeve o tem plinu. Povedali so mi tudi, da omenjeni plin manj razjeda gume od znotraj.
V moji vozni?ki karieri mi gum ?e nikoli od znotraj zrak ni pojedel tako hitro, kot mi jih je asfalt na zunanji strani. Glede nihanja pritiska pa so nas v ?olah u?ili, da se plini raztezajo po splo?ni plinski ena?bi, ki velja za vse pline.
Sam uporabljam Garmin Street Pilot III. Nekoliko stara zadeva, vendar ?e vedno z dovolj velikim barvnim zaslonom, glasovnim vodenjem in 128MB kartico za zamljevide. Naprava skupaj z zunanjim zvo?nikom ravno pa?e v zgornji predal v armaturi (?e sprejemnik zvrnem je mogo?e predal tudi zapreti), napaja pa se iz vti?nice za v?igalnik. Garminove karte so odli?ne, se letno posodabljajo, v zadnjem ?asu pa so jih za?eli zaklepati na serijsko ?tevilko naprave, tako da niso ve? "prosto" dostopne. Dobi? tudi zamljevide Slovenije, Hrva?ke in Bosne (Adria Route).
?e bi sedaj kupoval navigacijo, bi nabavil Palm Tungsten T|X GPS - paket s Palmovim dlan?nikom Tungsten T|X, stojalom za monta?o na armaturo in BlueTooth GPS sprejemnikom. Za Palma obstaja kar nekaj razli?nih navigacijskih programov.
Tista stvar za iPoda izgleda zanimiva. Na eBay-u jo ponujajo za US $109.00, stro?ki mednarodnega po?iljanja pridejo ?e okoli US $40.00. Po mojih izku?njah z naro?anjem knjig pa je potrebno pla?ati ?e takso, carino, DDV in stro?ke carinskega postopka. Ima me, da bi naro?il ...
Na starej?em avtomobilu imam ?portno izpu?no cev, pragove, sprednje in zadnje spojlerje ter zadnji stre?ni spojler. Zanima me, kaj je s homologacijami za te zadeve. Ko sem pred osmimi leti vse te okraske namontiral na avto, ?e ni bilo potrebno imeti homologacije. Sedaj sem pa sli?al, da ima? lahko probleme s policijo, ?e ve?je pa z zavarovalnico, ki ti baje ne izpla?a ?kode, ?e ima? na avtu nehomologirane stvar. Ali se mogo?e kdo izmed vas kaj ve? spozna na te zadeve?
Playerje dobi? pa pri Mazdinem servisu/prodajalcu. Modul s hard diskom mogo?e malce te?je, MP3 pa ni blema in je 130.000 SIT plus ?e 6CD menjalnik je, kastnik je ok 15.000 SIT, MiniDisc pa ne vem koliko je.
Res ?koda, da MP3 playerja ni bilo mogo?e kupiti pred enim letom, ko sem kupoval avto. Sem mislil, da bo navaden CD ok, sedaj se mi pa zdi, da kar naprej menjujem CDje.
OK, ne gleda na zakon pa moramo priznati, da je pobiranje kazni v takih primerih za mili?nike zelo prikladno. Pod streho si, blizu ima? trgovino, restavracijo, wc.
Moj brat stanuje v Lj, tablice ima pa GO. Preden si je priskrbel gara?o so mu ga skoraj vsak teden pocahnali. Ne bi bilo slabo imeti tablic brez krajevnih oznak ...
[. . .] vandar pa so res grozni pri kvaliteti zvoka. [. . .]
Se ne bi mogel bolj strinjati.
Najla?ja je menjava z novimi ovalnimi zvo?niki (seveda dvo ali trosistemskimi) enakih dimenzij.
Malce ve? dela je z zamenjavo z dvokomponentnimi (visokotonec je lo?en) zvo?niki, ker teh ne dobi? z ovalnim srednjetoncem ampak okroglim (13cm oz. 5" in 16cm oz 6,5"), kar pomeni, da potrebuje? ?e distan?nik (se jih dobi v trgovini ali pa "home-made").
Sli?i se zanimivo. Zanima me, ?e ima kdo kaj ve? podatkov o tipu in merah zvo?nikov. Po eni strani me kakovost zvoka v M6 blazno moti, po drugi strani imam pa premalo ?asa, da bi se ukvarjal s takimi zadevami.
Lahko pa tudi malce nadgradi? sam radio, npr. doda? MP3/6CD predvajalnik, MiniDisc predvajalnik, lahko celo doda? modul s trdim diskom in si gor posname? MP3-je.
Cool! Kje dobi? take playerje?
Skratka mo?nosti je neskon?no. Zapomniti si pa velja ?e nekaj in sicer, da pregovor "za malo denarja - malo muzike" najbolj velja prav v avtoakustiki. Torej ni ?paranja, ?e ho?e? kvaliteto.
Se strinjam, kot povsod.
Ahura Mazda (Avestan) or Ormazd (middle Persian) is the abstract and transcendant Godhead of Zoroastrianism (Mazdaism), the state religion of ancient Persia until the 7th century. The word "Ahura" approximately equates to "divinity" and "Mazda" to "wisdom".
According to the philosophies of Zarathustra (Zoroaster), the founding prophet of Zoroastrianism, Ahura Mazda is the omniscient Creator of the universe, supreme Lord of everything.
In Sassanid times, a now-extinct strain of Zoroastrianism shifted Ahura Mazda's position in the Zoroastrian heirarchy to second place, equal and opposite to Angra Mainyu (Avestan, Ahriman in later Persian). This strain, which is today known as "Zurvanism" or the "Zurvan heresy", did not survive beyond the 8th century.
Se mi zdi, da ko se enkrat okusi? z Webastom le-ta postane del obvezne opreme v avtomobilu. Nekje sem zasledil, da pokuri okoli decilitra goriva na uro.
Zanima pa me tole: ali veljajo iste cene, ?e dalinca kupi? pri Mazdi kot pri Webastu?
Za Mazdo 6 Evolution II + Bose ne vem, ker imam obi?ajno. Druga?e pa imam ?e Golfa IV s Highline opremo, ki je imela ?e serijsko vgrajene visokotonce pod stranskimi ogledali.
Druga?e pa je ozvo?enje prva stvar, ki jo bom v M6 zamenjal.
Tudi jaz imam ?e nekaj izku?enj s takimi ljudmi, ki avte pu??ajo kot svinja drek. ?ivim v centru mesta, poleg hi?e pa imam gara?o. Dovoz do gara? je ?e na asfaltu ozna?en z velikimi rumenimi X-i, poleg tega pa sta na drogu ?e znak za prepovedano ustavljanje in parkiranje ter napis 'dovozna pot'. Pa vendar se kljub temu najdejo idioti, ki avto pustijo ravno tam. ?e bolje je bilo predlansko zimo, ko sem si ro?no prekidal celotno dovozno pot do gara?e. Nekega dne se je na?la gospa z Lupotom, ki je avto pustila natanko pred gara?o in nato od?la v slu?bo. Ker je policija ni mogla izslediti, sem moral tisti dan odpovedati nekaj aktivnosti, za katere bi potreboval avto. Kaj drugega kot to, da ima IQ manj?i od ?tevilke ?evljev, si lahko o taki voznici mislim?
Enkrat pa sem nekega mo?akarja zalotil na kraju zlo?ina. Po?akal sem, da je izstopil iz avta, nato sem ga vpra?al, ?e ve, da ja parkiral na dovozni poti. Ker mi je odgovoril, da ni vedel, sem mu lepo mirno razlo?il: "Kri?i na cesti pomenijo dovozno pot. Za tiste, ki jim to ni jasno, je tukaj znak za prepovedano parkiranje. Za tiste, ki ne poznajo prometnih znakov, je tukaj napis. Ker ste pa o?itno preneumni, da bi znali brati, vam pa jaz povem, da se tukaj ne parkira, ker potrebujemo dovoz do gara?."
Mo?akar je nato nekaj godrnjal, nato pa je odstranil avto.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz sem mojo nateral do 210 po ?tevcu, ampak bi ?lo ?e ve?. Kadar na ravnih delih preverjam hitrost ?e na GPS-u, ka?e ?tevec do 10 preve?.
Takih prilik je ?al bolj malo, saj mora biti izpolnjenih kar precej pogojev: AC mora biti ravna, ne sme biti prometa pa ?e ?ene ne sme biti zraven (ali pa mora spati ).
Moje najve?je hitrostno do?ivetje pa je bila vo?nja 160 na uro s temle vozilom po zasne?eni cesti. Na koncu me je po?teno treslo, ?ele pozneje sem izvedel, da je to od prevelike koli?ine adrenalina.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani