Hja Boss, verjamem, da gre tebi na smeh, saj si, kot ka?e, ti tisti, ki se ?lepa? na ra?un drugih. ?e bi blo obratno dvomim, da bi se smejal. Uni, ki te vle?ejo niso tako veseli. Logi?no, mar ne? Moj foter gre z Mazdo 1x na leto po AC na servis v Ljubljano pa 1x na leto na ?ale sve?ko pokojni sestri pri?gat, pa pla?a cesto tolko kot, ti, ki se vsak dan po tej cesti pelje? in jo dnevno uni?uje?. A se ti zdi to prav?
Vsi vi, ki se s temi vinjetami ?lepate znate takoj na?tet ?e kup drugih nepo?tenih primerov, od lakote v Afriki, do preob?rtih riti nekaterih bogata?ev, pa do krivice, ker imajo eni pobje kraj?e lul?ke od drugih in podoben ?rot....
Ne Bosss, cestninjenje se da ?ist OK uredit tako, da tisti, ki ve? dobi, tudi ve? pla?a. Obvezna ABC kartica bi to omogo?ala. Ampak jasno, to pa? ne ustreza vam, ki vam pa?e, da vam taki kot je moj foter donirajo vo?njo.
Hja verjamem, da bi nekoga vo?nja po AC stala precej denarja. In kaj potem? Potovanja ko?tajo, danes ni ni? zastonj in vsak, ki opravlja neko dejavnost in se pelje po AC zna to tudi lepo unov?it kot potne stro?ke, tako, da to ni noben problem.
Ja, pov?alni znesek so te vinjete. To vsi vemo. Ampak cesto se da komot pla?at po uporabi, ker se to?no ve kolk kdo pelje po njej in s ?im pelje po njej. Saj ?e cestno takso pla?ujemop pov?al. A ni to dost? ?ist po?teno se ne da nobena zadeva ovrednotit, pribli?no pa.
Konec koncev, zakaj pa pol nimamo ?e pov?alno pla?evanje v trgovini, ne glede na to kolk kdo iz trgovine nese?
?ivimo v tr?nem sistemu, si pozabu? In Slovenija ima ekonomistov kot gnoja, ki se na trgovanje spoznajo kot Marica na krivi ku*ac. Ne vem, kako to, da je tle po?tena ekonomija ?ist pregorela.
Kolk je to po?teno do tujcev je itak posebna zgodba. Dejstvo je da je vinjetni sistem nepo?ten in diskriminatoren do nas Slovencev. In to je ?alostno. Evropski direktivi hlap?evsko pokleknemo, hkrati pa se z pov?alnim zneskom odira tiste slovence, ki AC uporabljajo le ob?asno.
tipi?ni slovenceljni... sam da ne bi kdo drug bolj poceni skoz pr?u... ajojmene ta nevo??ljivost nas bo ubila vse
Hmmmm...Ja kdo pa je pol tukaj tipi?en slovencelj?
?e bi pri teh vinjetah kdo rad poceni skoz pr?u, so/ste to tisti, ki veliko uporabljajo/te AC, pla?ajo/te pa toliko kot tisti, ki AC uporabljajo malo ali komaj kaj. Tukaj si malo pome?al zadeve.
Nevem zakaj ste nekateri toliko proti po?tenosti oz. po?tenem cestninjenju? Kaj je ?e narobe s po?tenostjo? A biti po?ten, pomeni biti nevo??ljiv?
?e bo kdaj res satelitsko cestninjenje zalaufalo, bo to tud OK. Jaz sem za.
Nujno je treba nazaj na ABC. Edino pravilno in po?teno cestninjenje.
Te vinjete so najve?ja prometna svinjarija kjer se najve?ji porabniki in uni?evalci cest ?lepajo na ra?un tistih, ki vozijo po AC malo in minimalno obremenjujejejo ceste ter celotni tranzit.
Naj usluge pla?ujejo tisti, ki dejansko te usluge koristijo!
Sicer pa, s ?emerkoli bo? ?e pucal, poglavitno pri tem je, da ?istilo nanese? na vato ali cunjo itd... in potem s to namo?eno cunjo ali vato po smoli samo pivna?. Ne sme? drgnit, ker iz stopljene smole in bencina (ali pa olja) potem nastane nekak?na groba polirna pasta in lak potem postane mat brez sijaja.
Pa ce bos s temu avtom jo peljal k mas bo zupnik vedno pu?co teb dal ne njej....
Saj tako je tudi prav. Kadar v cerkvi pride k meni cirko?ter z pu?co, jaz ?e na dale? ka?em 20? v roki, potem pa, ko pride cirkmo?ter s pu?co k meni, pa jaz malo globje, kao po nerodnosti, pose?em v pu?co malo pome?am in iz pu?ce vzamem polno pest. Saj takrat sredi ma?e ?e nima pre?tetega denarja.
Tako da za bencin bom ?e nekako navlekel vsako nedeljo.
Hmmm, zanimivo tole s plinom....sploh nisem razmi?ljal o tej mo?nosti
Sicer sem jaz po du?i tud bolj benzina? in vem da tak avto ne more bit ?parov?ek. Pa vendarle me matra firbec, da ne bom skoz na pumpi visel. Po navadi tud nimam te?ke noge, tako da....
Prihajam pa? v leta, ko so me za?eli zanimati udobni cestni terenci, pa tud rad bi se bolj na visoko usedel.
Te ?portne male in nizke mlin?ke sem prerastel zato rabim zrel avto za zrelega mo?aka.
Nekje se moram zmenit za testno vo?njo, da vidim kako se to pelje in kako tole stopi.
Pa ?eno moram nahecat, da bo ?e ona kak dinar zraven dala, ker druga?e jo s tem avtom ne bom vozil k ma?i.
Kmalu mislim menjat avto, pa se nekaj oziram za tem lepotcem.
Malo me moti, ker se dobi samo bencinska ma?ina, vendar se letos bojda obeta tudi dizel varianta. ?e ima kdo od vas ta avto v lasti, naj prosim malo napi?e kako je zadovoljen s tem avtom in kolk v praksi dejansko ?re ta bencinar?
Kater dizel bodo dali noter? A bo to fordova ma?ina itd...?
Tole z ventilacijo in klimo je pa itak bol v piz*i pr M6. Bi ?lovk pri?akval, da bojo mal bolj ?ivljensko naredl zadevo.
Pozim me predvsem pizdi, ker ne morm ogrevat so?asno vseh treh "zadev": noge, roke, ?ipe; slednje se takoj zarosijo, ?e dam na pihanje v noge in roke, vse troje pa ne potegne Pol pa nonstop prekljaplat med dvema kombinacijama...
Polet pa obi?ajno, ?e nastavim nekje na zmerno hlajhenje, mi za?ne v noge ?e toplo pihat, ko zgorn del ?e hladi - bedarija v glavnem, sej lahk ?lovk pihanje v noge izklopi, ?e no?e ke pihaja Nism ?e vidu, da bi kater rad v faco hladil, pa v noge grel!!
Aja, ?e to, posameznih ?ob, ki pihajo v roke, ne more? kontrolirati - pr novi M6 jim je le kapnal, da bi bilo to primerno v takem avtu ... piz*a, ?e moj ta star fi?o ma to
lp
No no, tukaj zgleda da se pa ti ne znajde? najbol?.
Pri M6 se da kar lepo skombinirat su?enje ?ipe in ogrevanje sprednjih potnikov.
Re?i? tako, da vklopi? pihanje na ?ipo in v noge, al pa ?e zadostuje pihanje pod noge in hkrati v roke(telo). Mora? pa isto?asno imet vklopljeno ?e klimo, da ti lepo vlago v kabini su?i in potem ni problema. To lepo deluje, razen, ?e se vas v ?e mrzel avto nalo?i poln avto zasoplih in pre?vicanih potnikov.
Poleti pa jaz nikoli ne uporabljam avtomatske klime, ker avtomatika dela druga?e kot meni pa?e. Prestavim na ro?no in usmerim zrak v srenje ?obe, ki naj bi pihale v telo, vendar jih usmerim od sebe stran. Pri stari ?estici so tiste okrogle ?obe bolj?e, ker pihanje lahko usmeri? kamorkoli in stran od sebe, so bolj fleksibilne (pri novi M6 ne more? tega) potem pa fizika dela svoje, ker gre mrzel zrak zmeraj dol pod noge. Zato ne rabi? ohlajenega zraka usmerjat v noge ker bo ?e itak sam padel dol.
Pri vsaki ventilaciji in ogrevanju ali hlajenju je treba upo?tevat dejstvo, da topel zrak potuje gor, hladen pa dol in vedet je reba, da klima zrak su?i. ?e to ve?, se da kar lepo pomagat.
Probaj ce pri vkljucenem notranjem krozenju zraka dela bolje, ker to je potem dokaz namo?enega ali zabasanega kabinskega filtra - kdaj je bil menjan (sicer ce je spustila kaka dihtnga ali ga je drugace zalilo to nima veze)
Meni se je to zgodilo (ne na mazdi), in na nekaterih sobah sploh ni pihalo
Pa tudi, ?e spredaj vse dela ni izklju?ena mo?nost snete cevke do zadnje ?obe
Filter je menjan redno vsako leto na servisu.
Ej, kje pa se pride do cevi, ki je speljana do zanjih ?ob? A je potreben kak?en ve?ji poseg in mogo?e spredaj armaturko razkopat?
Pismo, a se da to kaj zrihtat, da bi ve? toplega zraka nazaj pod noge pri?lo?
Zdaj, ko ima sin vozni?ki izpit ve?krat pelje on, ?ena kot navigator seveda kraljuje spredaj kot sovoznik, jaz pa sem zdaj pristal zadaj in sem ugotovil, da to pod nogami nekaj ne ?tima tako kot bi moralo.
Sem bolj zmrznjene sorte in me rado v noge zebe. Mi je pa zanimivo, da se prej sin ni nikoli prito?eval, ko je on zadaj sedel, kadar smo se na smu?arijo peljali. :ne vem:
Ali je to normalno, da v Mazdi6 letnik 2002 gretje v noge zadnjim potnikom slab?e deluje?
Spredaj pri vozniku in sovozniku gretje pod noge dela normalno, celo morda prevro?e, zadaj pa se nekako ne segreje dovolj in se ?uti kot bi skozi ?obo pod sprednjim sede?em nazaj zadnjim potnikom v noge pihalo hladno namesto toplo.
To se bolj ob?uti, kadar je zunaj res orenk mraz, tam pri -12 ali ve?.
Kak?ne so va?e izku?nje? A je to mogo?e kak?na okvara v usmerjevalnih loputah, ki usmerjajo zrak?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jures tako je. Va?no da smo pri nas bolj napredni in imamo ?e vinjete.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani