we have 2 prices if you are planning to buy 4 pieces of Smarty BX1500 Plus, shipping is included:
US$250 each payment via Paypal
EUR175 each payment via bank transfer to Germany.
we guarantee the prices for 10 days only.
if you have questions, please send us an email.
John
marktplatz4u
V bistvu je teh 250$=188?,pri?para? po?tnino,nakazilo na banko pa nebi.?e bi sam 1 kos morda,za 4 pa ne bom reskiral.?eprav v Nem?iji pravjo,da majo kar strogo z ra?uni in nakazili.
Sem gledal TUKAJ in vsi kupujejo pri tem tipu(jaz sem tudi).
Hvaljo pa tudi TA model,sam je ?e carina pa si na 200?.
Za enkrat zame odpade,dajte sami naprej.
Se postavimo v vrsto za 200?:
1. Sirius
Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.
Za sedaj smo trije interesenti. Mogo?e se javi ?e kdo. Pa definirati je treba katero izbrati. Saj, ?e se nabavi pri istem ne bi smelo biti problem za popust tudi, ?e so razli?ne vrste kamer. Pa kontaktirati bi bilo potrebno ponudnika.
Petrol tro?i tudi dr?avne rezerve ?e se ne motim? Tako da tist star benz verjetno potem razvozijo po pumpah, tja pa novega nato?ijo. Koliko in ?e sploh ima bencin neki "rok trajanja" da postane slab?i se pa nisem spu??al.
P. aeruginosa is often preliminarily identified by its pearlescent appearance and grape-like or tortilla-like odor in vitro. Definitive clinical identification of P. aeruginosa often includes identifying the production of both pyocyanin and fluorescein, as well as its ability to grow at 42°C. P. aeruginosa is capable of growth in diesel and jet fuel, where it is known as a hydrocarbon-using microorganism (or "HUM bug"), causing microbial corrosion.[3] It creates dark, gellish mats sometimes improperly called "algae" because of their appearance.[citation needed]
Detects "Fuel Bugs", bacteria, fungus and mold in fuel.
This test is called a "dip slide". One side of the slide is "white". This will detect BACTERIA between 24 and 36 hours after exposure. The other side of the slide is "off white". This will detect MOLD between 36 and 48 hours after exposure.
NO spots are good news. Any reaction is bad news.
1. Simply remove the slide from the tube. DO NOT touch the slide surface. The slide will detect bacteria on you fingers.
2. Dip the slide into the fuel for 15 seconds. Take a fuel sample from the fuel filter or water separator.
3. Remove the excess fuel. And then put the slide back into the tube.
4. Put the tube in a desk drawer, any dark location, for 24 hours.
5. Inspect the tube at 24 hours, 36 hours and 48 hours. Any reaction requires immediate action on your part. Add a BIOCIDE to the fuel to immediately kill the biological elements in your tank. Then install a Dieselcraft Fuel Stabilizer to assure that this problem does not return.
For disposal fill the tube with household bleach. Re-insert the slide and place in the trash.
If water enters your fuel system either through condensation or vents, it can causes bacteria growth. Many species of bacteria, mold and fungus can grow in diesel fuel but not algae. The scientific names for the most common types of organisms that live in petroleum products are Cladosporium resinae and Pseudomonas aeruginosa.
Algae growth in fuel is a misnomer for the problem.
What looks like algae may be in fact asphaltene or diesel sludge.
Asphaltene is a chemical problem inherent in diesel fuel and not biological contamination. This can be treated with Dieselcraft Technol 246 sludge dispersant.
Unless you drain your tanks 100%, you always have old fuel in your tanks. This old fuel most likely has one of two problems, biological or chemical.
To determine the problem so it can be treated we have produced a fuel test kit that will identify biological contaminants.
Each kit comes with a sampling beaker and plastic tube for the fuel sample, along with the test kit that contains the bacteria and mold media.
Kits are $9. You may change the quantity during the checkout process. Shipping is a flat rate based on quantity.
Cene pogonskih goriv se iz tedna v teden vi?ajo, zato se marsikdo, ki svojega jeklenega konji?ka poganja s pomo?jo dizelskega goriva, odlo?i, da bo bencinski tank raje napolnil s kurilnim oljem in tako prihranil nekaj denarja. Na kratki rok se to mogo?e zdi dobra in domiselna ideja. Te?ava pa nastane, ?e to prakticiramo dlje ?asa. Vmes lahko pose?ejo okvare ter in?pekcija in ?e preden se zavemo smo za kazni in popravila pla?ali krepko ve?, kot pa bi pla?ali za dizelsko gorivo.
Vzrok za bistveno ni?jo ceno kurilnega olja je, da je kurilno olje namenjeno ogrevanju stanovanjskih in poslovnih povr?in. Zaradi tega je precej manj obdav?eno, kot pa sta obdav?ena bencin in dizel. Razlika v ceni lahko dose?e tudi ve? kot pol evra na liter, kar se pri ve?jih koli?inah hitro pozna v na?em ?epu. A uporaba kurilnega olja za pogon motornih vozil je kazniva. Kazni, ki jih dolo?i sodnik za prekr?ke, se razlikujejo od te?e kr?itve, lahko pa dose?ejo tudi nekaj tiso? evrov.
Druga te?ava, ki nastopi pri uporabi kurilnega olja kot pogonskega sredstva, so okvare. Ljudje zmotno mislijo, da sta kurilno olje in dizelsko gorivo po svoji sestavi enaka in da je razlika med njima le v barvi. A to ne dr?i. Kurilno olje vsebuje veliko ve? ?vepla, kot pa ga vsebuje dizelsko gorivo. Po zakonsko dolo?enih smernicah lahko kurilno olje namre? vsebuje do 2000 miligramov ?vepla na kilogram olja, dizelsko gorivo pa maksimalno 50 miligramov. Kurilno olje prav tako vsebuje tudi do ?estkrat ve? ne?istot kot dizel. To pomeni, da se motor ter vbrizgalne ?obe pri avtomobilu pri uporabi kurilnega olja prej uni?ijo in zapacajo, kot pa, ?e uporabljamo dizelsko gorivo. Stro?ki, ki jih s sabo pripeljejo tak?na popravila, niso nizki, odvisni pa so od stopnje okvare. V nekaterih primerih so dovolj le manj?i popravki, marsikdaj pa se zgodi, da je potrebno opraviti ve?ji poseg v notranjost motorja, za kar pa je potrebno od?teti kar precej denarja.
Glede na to, da se tro?arinske kontrole, s katerimi se preverja pogonsko gorivo, pojavljajo pogosto in da so kazni ob prekr?kih visoke ter, da se okvare motorja pri uporabi kurilnega olja pojavljajo pogosto, se spla?a dvakrat premisliti, ali bomo za vo?njo uporabili kurilno olje in ne dizelskega goriva. Vo?nja s kurilnim oljem je zagotovo nespametna poteza, s katero ne bomo prihranili ni? denarja. Zato uporabimo kurilno olje za ogrevanje na?ega stanovanja, saj kvalitetno kurilno olje hitro, dobro in temeljito ogreje na?e stanovanje v mrzlih zimskih dneh. Avtomobilu pa namesto kurilnega olja raje privo??imo dizelsko gorivo, ki mu ustreza."
Kazen za fizi?ne osebe:
(3) Z globo od 400 do 1.200 eurov se kaznuje za prekr?ek posameznik, ki stori prekr?ek iz prvega odstavka tega ?lena. (prvi odstavek govori o nenamenski uporabi)
Mislim, da smo ?e nekje pisali o tem, da moderni motorji in kurilno ne gredo preve? skupaj.Enkrat sem ?e pisal o MOL-ovem dizlu, ki so ga v neki hrva?ki reviji testirali na vsebnost ?vepla in ga primerjali z drugimi prodajalci goriv. Izkazal se je za najbolj?i. MOL ima eno najmodernej?ih rafinerij v EU, ki omogo?a proizvodnjo goriv visoke kakovosti. Kako je s Shellom in Agipom, ne vem.
Kako se razvija situacija v Libiji in drugih arabskih de?elah, bomo lahko sre?ni, ?e gorivo sploh bo. Razmere niso ro?nate. Na ?alost spadamo v veliko ve?ino dr?av, ki so odvisne od uvoza naftnih derivatov. Trg naftnih derivatov pa postaja izjemno nestabilen in podvr?en ?e dodatno ?pekulacijam.
Ali je mo?no ali ne, ne morem trditi, sem pa to kopiral s te strani. Dopu??am mo?nost, da so res dosegli ta rezultat v pogojih kakr?ni so bili na testu. Leto prej so testirali Rengerja 2.5 in poraba na testu je bila 10,5 l/100km. To pa so verjetno pogoji nekaj mestne vo?nje, veliko ve? cestne in za poku?ino teren.
Se pa z relativno malo porabo pohvali moj znanec, ki ga ima. Zato verjamem, da rabi manj kot verzija z 2.5 motorjem, kar pomeni, da tudi manj od Mazde BT50. Ali je za en liter manj, ali pol litra pa je potrebno preizkusiti.
Nekaj sem ?e navedel, da je Ford Renger bolj?a izbira od Mazde BT50.
To nisem pogrunatal jaz marve? siolovci na testu. Del teasta, ki se nana?a na vozne lastnosti sem kopiral:
Zmogljivosti, poraba
Ve?ino pickupov ?enejo 2,5-litrski turbodizli, ki se trudijo po mo?i uloviti Nissanovo navaro. Ford in Toyota (preizkusili smo hiluxa) sku?ata odgvoriti s tremi litri delovne prostornine. Fordov trilitra? po mo?i ne dohaja toyote, ki se?e preko 170 KM, vendar se tega pomanjkanja sploh ne ?uti. Na avtocestah je lahko mnogo prehiter, dobro pospe?uje, na terenu pa deluje kot pravi terenec. ?eprav je od 2,5-litrskega rangerja mo?nej?i le za dobrih deset konj, je precej hitrej?i in bolj ?ivahen. S pogonom na ?tiri dovoljuje hitrosti do 100 km/h, z reduktorjem pa do 40. Kljub veliki delovni prostornini pa je ta dizel na na?em testnem krogu med vsemi pickupi porabil dale? najmanj goriva - le 8,8 litra povpre?no na sto kilometrov!
Poraba goriva pri masi praznega vozila 1845 kg je ve? kot odli?na.
?eprav kapitalsko ve? nista mo?no povezana, Mazda in Ford skupno delata na nasledniku pick-upov BT-50 in Ranger. Mazda bo predstavljena ?e oktobra v Avstraliji, Ranger kasneje. Oba se bosta ?e vedno izdelovala na Tajskem, podjetji sta investirali velike denarce v proizvodne kapacitete za nova poltovornjaka.
Torej izdelujeta se v isti tovarni, kjer ju opremijo z delno razli?nimi sestavinami, ki pa ne morejo skriti, da imata isti DNK.
Na AvtoMagazin testu je BT50 porabila v povpre?ju 11 l/100km, Renger 3.0 pa 10,9 l/100km. Moj znanec ga ima in se pohvali z njim. Pravi, da je tudi poraba zmerna nekje od 8,5 l navzgor. ?e ra?una?, da na testih avtomobile ne ?parajo bi lahko bila poraba pri zmerni vo?nji 9. Pri terenski tam nekje do 15 l/100km. Manj pri 1845 kg te?kem praznem vozilu ne gre. Dobi? tudi avtomatika, ki pa rabi 7-10% ve?.
Mogo?e je bolj?a izbira od BT50 Ford Renger 3.0. Po izvoru je brat od BT-jke, je pa s 173KM on 3 litrskim motorjem suverenej?i od sestre, pa ?e manj?o porabo ima.
Odvisno kaj od takega prevoza ?eli?. ?eprav smo na mazdinem forumu, je novara bolj?a izbira. Preberi si TA test. Na?emu foruma?u Slivki je bilo kar nekajkrat to zimo ?al, da se ni odlo?il za novaro.
?e pa rabi? tovorno mulo z dobrimi terenskimi zmogljivostmi in 1000kg nosilnosti pa L200.
Hvala. O?itno se ti na te stvari dobro spozna?. Poklicno ali ljubiteljsko?
Mogo?e dejem vtis, da se spoznam na vse, vendar temu ni tako. Imam neko vrsto visoke tehni?ne izobrazbe, ki mi omogo?a, da nekatere stvari la?je razumem. Jaz in internet pa veva marsikaj, le poiskati je treba.
forumi dopu??ajo nekaj ve? "spro??enosti" glede namigovanj na barufo. Veliko ve? jo je tu z besednimi dvoboji. Nek pametni mislec je rekel , da je vojna nadaljevanje politike z druga?nimi sredstvi. Jaz bi pa rekel, da je barufa nadaljevanje debate z druga?nimi sredstvi in prijemi. Pustimo demokraciji, da kon?no po?ene korenine in ljudem, da povejo kar mislijo in jih pri tem omejimo samo s pravicami drugih. Vsaka barufa simbolizira palico, ki ima dava konca, enega debelej?ega in enega kraj?ega. Nikoli ne vemo kateri nam bo pripadal pri debati s tr?imi prijemi, tanj?i ali debelej?i. Zato nadaljujmo v bolj spravnih tonih, brez kazanja mi?ic. V kon?ni fazi kaj je politika in njeni produkti, ?e ne hrana za la?no rajo, ki izgovorjene besede "svojih" brez pomislekov po?irajo, po "njihovih" pa neusmiljeno udrihajo. Bossa ne poznam osebno, iz njegovih postov pa razberem, da ne po?ira politi?nih produktov kar tako brez razmi?ljanja, niti "na?ih" niti "njihovih". Po mojem je dober analitik, ne glede ali se jaz z njegovimi analizami strinjam, ali ne. In kot takega predlagam, da ga sprejme? tudi ti. Boss pri vpra?anju cen goriva opozarja zgolj na to, da smo pri gledanju na politiko cen nekoliko pristranski in ne upo?tevamo svetovne in na?e gospodarske krize, predvsem pa specifike situacije v kateri smo se na?li zaradi na?ih in tujih dejavnikov.
Torej mir med nami.
Glede vpra?anja uporabe olja v novej?ih dizelskih motorjih pa se odsvetuje. ?e me?anje dizla in biodizla je pred nekaj leti bilo vzrok za ribanje visokotla?nih ?rpalk. So pa starej?i motorji z bosch ?rpalko bili predelani na uporabo jedilnega olja (zdi se mi, da je potrebeno vgraditi predgretje olja).
?e te to mika, kupi kakega starej?ega terenca, ki bi prav gotovo po?iral jedilno olje. Potem pa ?e sklene? "pogodbo" s kako restavracijo in pocenitev goriva je tu. Filter za pre?i??evanje pa prav gotovo ni tako drag.
Pa ?e di?alo bo po ponfriju za tabo.
katera olja uporabljate za dieselske motorje z DPF filtrom?
Samo olja z naslednjimi specifikacijami so dopustna:
New low SAPS (Sulphated Ash, Phosphorous, Sulphur)
This oil is a recent introduction for diesel engines fitted with a DPF (Diesel particulate filter). This is effectively a filter unit in the exhaust that takes out the microscopic soot particles. If you don't use a proper low SAPS oil, then the additives can block the filter with ash, which is a bit like putting a potato up your exhaust! New filters are pricey - ?1500 isn't unusual.
Many OEM are now using their own specifications to capture this spec. eg. Mercedes 229.31/51, BMW Longlife 04, VW 507 00 etc.
There is also a trend now towards manufacturers requiring their own specifications - in this case the OEM specification is the one that needs to be adhered to. If it says BMW Longlife 04, the oil must say this on the pack to be suitable for use.
in ti se ?udi?, ?e ti mazda kljub 4x4 z LSD + verige spodrsava???
V takih pogojih pride v po?tev le resni terenc ala Jeep z blokado prednjega in zadnjega diferenciala, ki bi te z dobrimi gumami najverjetneje brez verig pripeljal domov.
Pogledal sem si tista dva testa. No, moram priznati, da se na poligonu vse odli?no izka?e. ?al realna pot ni poligon...
Zato imam te?ave tudi z ABS-zavorami, ki me ve?krat spravijo v te?ave kot pa mi pomagajo.
Sirius, odli?na razlaga. Zdaj mi je jasno. Edino ?e to: je to mehansko re?eno ali s pomo?jo elektronike. Mislim, da bom enkrat avto zadaj dvignil na eni strani in poskusil zavrteti kolo. Zna bit, da je ta avtomatska zapora odpovedala. In kar se pnevmatik ti?e, so, kakr?ne so, na vseh ?tirih kolesih so bile verige. In spredaj levo se je vrtelo v prazno, skopalo ?e ves sneg in led in prislo do "trdne" podlage. Avto pa je stal.
Lahko re?em, da sem obupal nad iskanjem kak?en diferencial ima mazda BT50. ?al se firma obna?a kot, da ta podatek ni pomemben za lastnika vozila. Vse kar sem odkril, je podatek, da ima LDS (limeted slip differential) na?in delovanja pa ne (obstojajo najmanj tri). Glede na cenovni razred vozila sklepam, da je mehani?en in deluje pa principu razlike momenta sile na posameznih oseh in jih posku?a prekop mehani?ne sklopke izena?iti.
V tvojem slu?aju je bilo bolj pomembno, kaj se dogaja na zadnji osi. Na prvi osi je normalen diferencial, ki ne omogo?a blokiranja kolesa, ki izgubi stik s podlago. Torej, kaj se je dogajalo zadaj. Najverjetneje je moralo (ob predpodtavki, da LSD deluje) vrteti obe zadnji kolesi na mestu (razlika v hitrostih je taka kot je dopu??a LSD). V takem slu?aju pomaga le ?e vitlo, da te spravi iz zagate.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
1. Sirius
Povezava za deljenje
Deli na druge strani