Skoči na vsebino
Mazda
Napisano

Podjetje Mazda Motor Corporation je japonski proizvajalec avtomobilov, s sede?em v Hiro?imi. Razen v dveh proizvodnih obratih na Japonskem (Hiro?ima in Hofu) se modeli Mazde proizvajajo ?irom sveta. Leta 1979 je Mazda sklenila partnerstvo s Ford Motor Company.

Dana?njo Mazda Motor Corporation je ustanovil Jujiro Matsuda, leta 1920, z imenom Toyo Cork Kogyo Ltd. Leta 1928 so za?eli izdelovati dele motorja. ?ez dve leti so za?eli izdelovati motocikle. Leta 1950 so za?eli s proizvodnjo malih tovornjakov (3- in 4-kolesnih). V 1961 letu so sklenili licenco z NSU za Wanklov motor in ?ez 6 let ?e izdelovali avtomobile s tem motorjem. Leta 1991 je Mazda osvojila nagrado 24 ur Le Mans kot prva in (do 2005) edina japonska tovarna. Mazda je edina tovarna avtomobilov na svetu, ki je dobila ime po bogu in ne po svojih ustanoviteljih, ali kak?ni okraj?avi. Ustanovitelj podjetja Mazda, Matsuda Jujiro, je zbral to ime, ker je verjel, da pomeni "izvirnik ?ivljenja". Mazda je po japonskem verovanju "bog lu?i" in je v literaturi bolj poznan kot "Ahura-Mazda".

Objavljena slika

kaj mislite, da predstavlja logotip mazde?

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dobrodo?el, lepo, ?e ena ?estka :bravo:

z avtom bo? sigurno zeeelo zadovojen

?e bo? na?el kak?na "ekstravagantna" plasti??a, jih kar sem po?lji (po?lji v vsakem primeru) (najlep?a dosedaj, kar sem jih videla, je imel mercedes);

za tolk denarja, bi pa ?e moral biti tudi CD.... pa ga ?al ni, tudi pr men :( - a komar lahko dobi originalnega in cenej?ega)-ker je pa avto v garanciji pa bi verjetno poobl.s. zahteval, da ga kupim in dam montirati pri njih

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustavla me polcija
Napisano

volitve se bli?ajo....to je sam zato, da bo kme?ka stranka kak?en glas dobila.. :hohoho: - vzorec se ponavlja, o?itno jim je zmanjkalo adutov

In bi tudi jih, ?e bi se incident zgodil na slovenskem ozemlju, pa se ni!

:angry:

pred leti, ne vem ve? to?no kje, mislim da na nekje na ?tajerskem koncu, so hrva?ki policisti kar nekaj ?asa (hodili) ali se peljali po cesti ob slovenski meji, aretirali Slovenca ter ga tudi po isti poti brez problemov odpeljali.... in zgodilo se ni ni?
IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustavla me polcija
Napisano

OK potem ne bi fasal kazni! :bravo: Zato imam same dobre izku?nje z vami. ;) Brezveze mi je sikati, ?e vem, da sem ga polomil.

Lepo, da prizna?, da je to odvisno od policaja! :rispekt:

ve?, da te prometna policija lahko ustavi kjerkoli ho?e, kadarkoli ho?e in jim ni potrebno navajati nobenega razloga zato, ker je prometna policija (ne divjaj skozi naselje - prometna policija)

obmejna policija pa lahko kadarkoli na slovenskem mejnem teritoriju vr?e ven tujo policijo, pri ?emer ima vsa pooblastila za uporabo fizi?ne in ognjene sile, kar pa v primeru danes Jo?ka Jorasa ni bilo izvedeno :rolleyes:

je pa res, da so dudeki o?itno res opasni :hohoho:

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustavla me polcija
Napisano

Blackwolf.. da te izkoristim kot policaja.. a more bit ?portni filter homologiran?

lp

de?ki zlati, zdej, ko imam kolegico na upravni enoti k dela na avtomobilih, lahko tudi mene kaj vpra?ate
IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustavla me polcija
Napisano

Jime

- O soto gari, de ashi barai, ippon seoi nage, morote seoi nage, kate guruma, tomoe nage (moja specialka), ko uchi gari, koshi goruma, uchi mata (tega pa nikol nisem obvladu sramezljiv ), ...

- osaekomi waza

- shime waza

- kansetsu waza

Mate

Jigoro Kano :rispekt:

recimo da imam prav in je to japon??ina, al bi ?e prevedu?

?e si 2000 al 3000 km izven Slovenije, kje je to, sever, jug, vzhod al zahod- pa verjetno ne.(katera dr?ava?)

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podra?itev Bencina
Napisano

Pri sedanjih razlikah cen goriva se investicija v plinsko napeljavo pri avtomobilu, ki ima povpre?no porabo goriva 8,5 l/100km povrne po 42.000 prvo?enih km (cca.).

Po mojih izku?njah (ispred davnih let) se pri avtomobilih nad 110ks skorajda ne pozna razlika v performansah, je pa ogromna razlika in na plinski ?rpalki, ko je treba od?teti za poln tank goriva.

:pepsi::pepsi:

po tej logiki se trenutno ?e vedno najbolj spla?a dizel...

kje pa so plinske ?rpalke, kako to?enje zgleda v praksi, koliko plina pa lahko "nato?i? da bo poln oz ?e se lahko re?ejo litri al kubiki? in koliko prostora zavzame tak tank? me zanima ?isto informativno

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustavla me polcija
Napisano

No no...

pa saj nismo vsi policaji "zlobni".

Gre le za slabo podobo v o?eh ljudi :ph34r:

Druga?e je pa tale na?a mo??anska policijska postaja zelo kul :)

Lahko potrdim iz prve roke! :cheers:

Draky... dobrodo?el med nami..... ni mi jasn zakaj pri predstavitvi forumovci niso mal bl na velik zvon obesl...

?e niso vedl.....

mene so skor "slekl do nazga"

?e enkrat :rozico:

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustavla me polcija
Napisano

?e nikol mi ni bilo v tako veselje se pogovarjat s :policaj: , to mi je res total polep?al dan, pa tut zdi se mi da bo to ?e 1 pravi mazda? ve? na forumu in da letak ni ?el v napa?ne roke! :ouje:

ker ima? tak sr?kan avto, se bo? lahko ve?krat pogovarjal... :hohoho: , (ker ni ve? policijske kadetske ?ole, gre? lahko ?e na 6-mese?ni te?aj ...) :whatever:B):bravo:

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podra?itev Bencina
Napisano

popravek:

DDV = prej prometni davek

tro?arina = tro?arina

DMV = davek na motorna vozila (isto)

to so glavni, ?e ne upo?tevam davki podjetij

najbolj raz?irjena pa je dohodnina (sinteti?ni davek), k je v?asih ni blo v taki obliki (ima pa en kup podvrst)

samo informativno.... va?i vici o uradnikih pa zame sploh ne pridejo v po?tev, al kdo ve kak?nega o davkarjih...

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podra?itev Bencina
Napisano

Vijolica mislim da tuki nimajo monopolisti veze....ampak dr?ava, tro?arine in davki... in s takimi podra?itvami skrbijo da inflacija ne naraste preve?...... :bravo:

Glede monopolistov ima? prav odkar je "naftna kriza" in kot ka?e se trend samo zaostruje, kar se pa ostalega ti?e, je pa va?na definicija inflacije: inflacija je dvig nivoja cen oz. padec vrednosti denarja. Nasplo?no je inflacija posledica zmanj?anja notranje vrednosti denarja. Problem je v tem, ker je treba lo?iti med tremi tipi inflacije: - inlacija povpra?evanja, - inflacije ponudbe ali stro?kov in -strukturno inflacijo. V sodobnih gospodarstvih se inflacija (bla?ja) celo uporablja kot sredstvo gospodarske rasti. Inflacijo regulira? samo z naslednjim: omejevanje rasti porabe, reguliranje povpra?evanja, omejevanje rasti denarnega obtoka (?immanj?e spremembe cen, ?eprav se s tem zmanj?uje proizvodnja kar pove?uje nezaposlenost). ?e ?eli? stabilizirati cene, lahko to dose?e? samo po ceni manj?e rasti in ve?je nezaposlenosti. Alternativa: rast ali stabilnost oz. nezaposlenost ali inflacija se pravi: ali rast z inflacijo ali stabilnost z nezaposlenostjo..... B)

(tro?arina je samo ena od glavnih vrst davkov - v?asih prometni davek)

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podra?itev Bencina
Napisano

kak da nobeden Petrolu ne stopi na rep... monopolist ja....

nekatere druge dr?ave - (davkarija) je "naftnim dru?bam" zagrozila s pove?ano stopnjo davka, ?e se bodo podra?itve kar stopnjevale, seveda so dvig cen takoj opustile, kaj pa pri nas?

pri nas se pa kr vsi strinjajo ne glede na barvo... :whatever:

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dodatek k olju
Napisano

Sirius, glede na kratke in jedrnate odgovore, me zanima, ?e obstaja kak?na strokovna revija, v kateri tudi pi?e? oz. ?lanke bi moral pisati tudi v dnevnih ?asopisih...

Mazda 323

glede na odgovore "na splo?no" bi bil ?e ?as, da mal odraste? (v redu bo , ?e mal ostane? tud v plenicah), sam nikar pa ne pretiravaj - mo?ki ste itak "ve?ni otroci"....

aja, pa ?e eno dobro jutro

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.