Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano

Zaprta tako cesta kot proga...

WWW.ROBIN.SI

Ob 11.25 se je v Solkanu zgodila prometna nesreča, po prvih informacijah se je v železniški nadvoz zaletel in se tam zagozdil tovornjak hruška. Nadvoz je poškod

Važno, da je šofer pripravljen vozit za 800€. Pa kaj, če ima vozniško iz Albanije...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Em, torej...

Ja, vem, sm kmet an s hribu doma...

Če EV priklopiš na 22kW polnilec, ga polniš dve uri.

Dve taki sončni celici imata, od oka, 220W. A dodata toliko, kolikor je izgub zaradi večjega zračnega upora? Ker za napolnit baterijo bi trajali kakšne tri mesece...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

dne 14. 12. 2024 ob 21:47 je Boss napisal:

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

... ... ... so prikazali porabe ob različnih režimih vožnje in tukaj je pač noro. Pri 110km/h 17kWh/100km, a pri 130km/h pa že neverjetnih 24kWh. To je dobrih 40% višja poraba za zgolj 20km/h višjo hitrost in to celo pri avtu, ki je bistveno bolj aerodinamičen kot kak škatlast SUV.

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

Tu se pa ne strinjam prav preveč. Sodobna Mazda 6 karavan (taka kot je tvoja) ima koeficient zračnega upora 0,28. Star, zastarel, škatlasti enoprostorec Mazda 5 iz leta 2010 ima koeficient zračnega upora 0,29... Torej, lahko ima tudi kak SUV enak ali celo manjši koeficient zračnega upora kot tvoj karavan. Pustimo zdaj, da nanje obesijo prečke na streho in nosilce koles pa trugo pa ostale pritikline, ki povečujejo upor in katerih ti na karavanu nimaš, ker gre itak vse v prtljažnik (karavan pogoltne marsikaj), ampak po tovarniških podatkih...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne se bat, da jim ne bo uspelo, saj je Kitajska najmočnejša svetovna velesila. Evropejci sami so šli k njim in jih prosili, da prevzamejo žezlo. Sicer se zdaj Evropejci nekaj repenčijo, ampak zadolženi, kot so in brez industrije, lahko samo še brenkajo na ku#@c... Prej bo brez servisa ostal kdo, ki bo kupil "evropski" avto kot pa da bi brez servisa ostal pri Kitajskih avtih. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

novi radarji v slo
Napisano
pred 22 minutami je FuManchu napisal:

Enak kot moj 17 let nazaj .Toliko problemov sem imel z njim, kot z Fiatom. 

Ja, kolk si bogi... A ti veš, kaj smo mi kupili namesto Mazde 5? Ford Problemo Connect...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

novi radarji v slo
Napisano

Kamnik - Mengeš:

WWW.ZURNAL24.SI

Na državni cesti v Sloveniji bo v kratkem začelo delovati sekcijsko merjenje hitrosti. Razkrivamo kje in za kakšno napravo gre ter koliko časa bo delovala.

Bodo @Z M A J lovili, ker tako dirka po cesti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Bemtiš, pri 200 litrskem "rezervoarju" se bi že skoraj iz Nove Gorice splačalo it na Hrvaško po nafto... 

Od Nove Gorice do Rupe je 100 km. Pa še nazaj 100 km. Pri porabi npr. 6,5 l/100 km (nekateri vozimo dizle, pa je to za nas kar visoka poraba...) je to 13 litrov, kar po hrvaški ceni znese 18€. Torej, pri 100 litrih si na nuli. Kar je več, kot 100 litrov, si v plusu - če ne šteješ svojega časa...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Kle pa nimaš prav. Kot ti matematika sicer teče, tokrat si pa zgrešil...

Če bi bil liter nafte 1 cent cenejši, bi jih (jaz konkretno) nabral v enem letu za okoli 28€. 

Ker pa vemo, da je bila nafta v začetku decembra 2023 po 1,461, zdaj pa je po 1,561, je to 10 centov razlike. Kar v mojem primeru pomeni okoli 280€... Čeprav smo osemčlanska družna, s tem denarjem dobim več kot celo fasungo za en teden...

Sm kmet an s hribu doma, pei se bl počas učim. Se prau, po novm je za use kriu Golob. Zmenenu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Kako ga zagovarjam, če pa sprašujem, če ni on kriv?

Čudne sisteme zagovorov in obrambe imate tu...

Za njega nisem bil. Ampak glede na vse "nove obraze" in tudi glede na "stari obraz", ki se obeta, se mi zdi, da je še najmanj slab. In ravno tu na tem forumu ste me prepričali v to... Čeprav, ravno tu, na tem forumu, ste me prepričali, da je vedno Janša za vse kriv... Še dobro, da je do volitev še dve leti. In če bo šlo tako naprej, nas bodo itak Kitajci pohopsal. In potem bomo imeli Džinpinga in to bo to...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 12 urami je Boss napisal:

Prav srčkani ste ko za centke pizdakate.... love it :wub:

... aja Golob je kriv.😄

Si mogoče preštel, koliko centkov se je nabralo v, kaj pa vem, zadnjem letu?

Čakaj, a ni Janša vedno kriv za vse? Pri vas pa človek res nikoli ne ve, pri čem je...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Koliko je stara tvoja? Moja je letnik 2022,.pa imam 44000 km. 

Ja, normalno. Če bi vozil kaj več kot samo do pralnice in vulkanizerja, bi imel kaj več...

Za primerjavo: naš FucksWagen je letnik 2023, pa je preko 35.000. S tem, da je večinoma vožen na relaciji srevis- dom. V drugo smer ga je praviloma peljala avtovleka...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jah, glej, meni so tako razložili: znamka avta se vidi na daleč, opreme pa ne, zato avto kupuješ za sosede, opremo pa zase. Očitno tudi gume kupuješ "zase"... Kupiš "Kitajske", pa voziš malo počasneje in previdneje, pa je... 

Sicer pa, ali so Dunlop ali pa HiFly, oboje je narejeno nekje v Aziji...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Fantje, vedno bolj se mi zdi, da postajamo "Kitajska": tovarne se zapirajo, ljudje pa vedno bolj revni, Evropa pa v svetovnem merilu vedno bolj nepomembna na vseh področjih. Zato pa dobimo ves odpad sem, pa še veseli moramo biti, ker za kaj boljšega nimamo denarja...

Ampak mislim, da je to debata za kakšno drugo temo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 16 urami je godlike napisal:

Samo to niso za smrtnike. To so All terrain gume.

V bistvu ne.

To so v osnovi "ježevke". Ampak tam, kjer so jih delali, je nek Tunizijec. In je ratalo, da so zdaj "ježevke" brez "bodic". Torej, bolj zimske gume, kot so te, že skoraj ne bi mogel dobiti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 urami je NevLado napisal:

Kaj pa z VW, kaj si naredil z njim, si dobil gume

"Ne čujem dobro, ne čujem dobro, ali ću pokušati da odgovorim na vaše pitanje..."

Kdor je dovolj star, se bo spomnil, kdo je to bil in v kateri situaciji...

Kakorkoli, ja, tudi VW je dobil zimske gume. Kdor "potegne takratko" in mora z njim na pot, ni treba, da je kaznovan še s slabimi pnevmatikami...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda najbol zanesljiva znamka 2021
Napisano

Da ne odpiram nove teme, saj se v bistvu ista tema, le leto je drugo...

WWW.ZURNAL24.SI

V javnosti se v zadnjih letih in desetletjih ustvarilo prepričanje, da so japonski avtomobili bolj vzdržljivi kot evropski. Pa je to res tako enostavno? Preverili smo pri mehanikih in prodajalcu rabljenih vozil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Sm kmet an s hribu doma, pei ne zastopm lih tanartabl...

Trije na mopedu = preobremenitev vozila.

Brez čelade = tvegano početje in nevarnost hujših poškodb.

Neregistrirano vozilo = možnost, da vozilo ni tehnično brezhibno, torej je to tvegano početje.

Vožnja brez vozniškega izpita = ... ... ... ...

Ko so ga policisti želeli izločiti iz prometa, se na znake ni odzval, ampak je še pospešil in se zaletel v avtobus. In zdaj bi radi prikazali, da so za to krivi policisti...

WWW.REGIONALGORISKA.SI

Na Policijski upravi (PU) Koper so potrdili, da so uvedli nadzor nad delom policistov glede...

A sem jaz kaj zgrešil? Se pravi, naslednjič lahko peljem pijan po cesti z neregistriranim vozilom in nepripetim varnostnim pasom, če se me pa policaj slučajno drzne ustavljati, pa pohodim gas. In če pride do nesreče, se spravim na policaja, da je šlo za nesorazmeren ukrep... Nekam čudno so si to zamislili...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 11 minutami je dvorjan napisal:

Počasi bo treba pogledati stran od ropotuljic.

Ker domet z enim tankom ni vse. Sploh ko vračunaš hrup, tresljaje, smrad, vzdrževanje ...

Nov ICE danes preprosto ni več dober nakup.

Saj bi kaj napisal, ampak se bojim, da me bo kdo zatožil gospodarju na drugi strani Atlantika - in ravno Tesla (vozilo, ne Nikola) prihaja od tam...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.