+ koliko avtov ima zbite kilometre. BI morali narediti statistiko koliko uvo?enih avtov s sumljivo kilometrino se kvari in koliko avtom z prvim lastnikom ki je slovenec.
To je pol se majhna poraba. Nas vcerajsnji trip medvode- KG-bovec- tolmin-most na soci- bled- medvode 5,9 pa avto je lavfu 20min v stantgasu s klimo ker je malega zmanjkalo za urco v Bovcu
ja, je majhna poraba ker ko sem pri?el v Lepeno, mi je ravno kon?alo regeneracijo, sem vedel za nazaj da je ne bo, zato sem namenoma dal porabo na 0. Zdaj se bom zapeljal enkrat do Gorice, vmes se mi bo v?gala regeneracija, avto bom ugasnu, ker bo prej konec poti, isto za nazaj.. pa bo poraba na 7.5. ?e ne, relacija s tepomatom na 130 mi ?re 7,2.
Tudi jaz moram pohvalit mojo Mazdo dokler ne dela regeneracija Ko sem se v?eraj vra?al iz Lepene proti domu, cca. 120km, sem dal porabo na ni?. Po poti sem kar veliko prehiteval in si dajal du?ka da vidim neko realno porabo, za moj re?im vo?nje( ne prenesem da mi eden cijazi pred mano, in malo sem se izprsil ker imam ?e ne slu?beni Berlingo, ki je voz v primerjavi z mazdojko; ga moram pa pohvalit, je zastojn ) ?e se vrnem k napisanemu, pridem domov, pogledam porabo; 5,2l. Kako mogo?e?? ?e ne mi avto z bolj po?asno vo?njo in pa? z ra?unalnikom ki ra?una domet tam cca 1000km pije 7.5l. Taka razlika porabe v regeneraciji? Mogo?e kake cevke, tralala, blablabla, bilokaj da mi vpliva na porabo? Enkrat smi je ?e zgodilo nekaj podobnega.
Meni se ve?krat na dan dogaja da ko pogledam na uro je vedno minutni kazalnik na ?tevilki 13 ali 31. To se mi zgodi 2x,3x dnevno Moja razlaga; imam tako vpeljan bioritem oz. bio uro, da pogledam ob to?no dolo?enem ?asu na uro
To je ?e res, samo navadno se na leasing jemljejo avti, ki delajo precej km in nikoli niso bili mi?ljeni za odkup, ?e pa ?e navadno ostanejo tam (recimo v Italiji) saj ga na koncu odkupi uporabnik oziroma nekdo, ki pozna zgodovino avtomobila.
Sem pride pa marsikaj, kar se tam ne proda pa se lahko ?e naprej sprenevedamo, da ni tako al pa govorimo o nevo??ljivosti in podobnih nebulozah.
Lahko ima? sre?o, lahko je vse OK in je tudi uvo?en "leasing" avto super samo pri 12-13k? ?pilat na faktor sre?e je pa tud mal
Da se spla?a avto uva?at in da je zaslu?ek mora imeti precej nizko ceno - nizko ceno ima pa ali zato, ker je karkoli po?kodovan ali pa je ?e precej zvo?en.
In pri nas ?e kar cela panaoga laufa samo na tem kako zmanipulirat ?tevce vklju?no z drugimi senzorji kjer se bele?ijo kilometri (recimo ABS senzor). Znalci to naredijo za par 100?, avto pa kr naenkrat pridobi par 1000? in tukaj je ra?unica pol pa recimo poslu?amo kake te?ave imajo nekateri in je spet znamka kriva, ker je pri 150kkm na ?evcu crknilo ?e vse ?ivo. A avto ima pa realnih 2x toliko km.
pokli?e? na mazdo, pove? ?tevilko karoserije in vidi? koliko servisev in pri koliko kilometrih. ?e ne, ga ne bi niti kupoval.
Eno vpra?anje ki ga sigurno veste:) nameravam menjat lambda senzor. V avtu imam montiranega 4 ?ilnega ( Denso), 2x ?rna, modra in bela je barva ?i?k. ?e bi kupil univerzalen senzor prav tako od Denso, brez konektorja, ali je va?no kam pove?em katero izmed ?rnih ?i?k? Obe sta namre? namenjeni grelcu, eden je + drugi - ?
?e gre komu lambda sonda, naj si malo pogleda kataloge in poi??e po internetu, so ve? al manj vse enake, razen dol?ina kablov in konektorjev. Cene na uradnih in neuradnih servisih oderu?ke!!
navor ima, samo lu?ki ?e vedno gorita hehe, vidim da se bolj dajete benzin- diesel kot pa da mi na kaj svetujete. Od kolega sem si sposodil obd; najbolje da prilepim kar sliko..
Med drugim opa?am kraj?e intervale med regeneracijami..
?e bolje pojasnim: kot re?eno, pri?gale so se mi tri lu?ke: DPF, ki je utripala, lu?ka motorja in lu?ka proti zdrsavanju pa sta stalno goreli. Avto mi je vrglo v zasilno delovanje. Ko sem ?tartal iz slu?be, pa mi dpf lu?ka ni ve? utripala, ostali sta pri?gani le ostali dve omenjeni lu?ki. To ni servisni interval, tistega sem resetiral pred 11262 km
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kraljota sem mislil, ker jaz sem tud iz Primorske, samo bolj severno
Povezava za deljenje
Deli na druge strani