Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano

No sej isto je bla Toyota Celica T18 1.6 16v in 105 kot osnovni model. Ameriski trg je pa imel Copue oz. Tiburon 3.7 motor al neki tazga zverinskega :D

Tudi pri nas se ga je dobi in sicer 2.7 v6 z "brutalnimi" 167 km. Druga?e je pa H Coupe super avto, zanesljiv, sam sem imel 2005 letnik, 1.6 in ga vozil 8 let. Samo redni servisi, tankaj in vozi... Edino poraba dokaj visoka za 1.6 mlin?ek, bila je okrog 8 l/100 km... Aja najve?ja pomanjkljivost je pa ta, da ko ga prodaja? da enostavno ni kroga kupcev, saj je to avto za "bolj mlade" oz. samske...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse nove Mazde - minusi
Napisano

?ak?ak a nimajo nove mazde zelo dobro zvo?no izolacijo, ne vem kako bi bilo nekaj malega zvoka ob zaviranju lahko mote?e. Po drugi strani pa so preve? tihi avti potencialen varnosten problem za ostale udele?ence (pe?ce), ker jih pozneje zaznajo.

Pa ?e kako je mote?e, ?e za vsako ko zabremza? cvili. To je podoben zvok kot ?e ti med disk in plo??ico pride kamen?ek.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse nove Mazde - minusi
Napisano

Jaz sicer ne opa?am neke dalj?e zavorne poti, zdi se mi da celo bremze zelo dobro primejo.

Se mi pa v zadnjem ?asu dogaja da mi bremze nenormalno cvilijo ko zabremzam. Prav mote? zvok, predvsem zato ker je to nov avto in ne kak 20 let star.

Imam kmalu servis, pa bomo videli kaj bodo na servisu ugotovimo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Ne vem, morda se je o tem ?e kaj govorilo, ampak nimam ?asa brati 45 strani. A se da tole Mazdo prepri?at, da pri dnevnih lu?eh svetijo tudi zadnje lu?i. Mi gre res na ?ivce, da moram imeti vklopljene xenonke, ?e ho?em imeti tudi zadaj osvetlitev. Bi pa dal pred zid tistega norce, ki je dovolil, da se podnevi lahko vozi? brez zadnjih lu?i.

Marsikje se lahko podnevi vozi? tudi brez pri?ganih prvih lu?i! Je pa res, da je tudi podnevi avto s pri?ganimi lu?mi bolj viden.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse nove Mazde - minusi
Napisano

Sylver si si pa vzel ?as in vse lepo nazorno opisal, vsaka ?ast!

Sam imam G100 challenge in ve?ino teh problemov, ki jih ti opisuje? nimam, ker teh stvari enostavno nimam instaliranih. Jih pa ve?inoma tudi ne potrebujem :) HUD displaya ne potrebujem, namesto avtomatskega odklepanja/zaklepanja imam daljinec, pa? pritisnem na gumb, avtomatskih lu?i nimam, pa? obrnem stikalo (kar me v?asih res malce ?ivcira, ampak se navadi? :) ), zadnjih senzorjev nimam, imam kamero :).

Glede MZD, meni zaenkrat dokaj lepo dela, res pa da nisem zahtevni uporabnik. Z BT se mi telefon vedno takoj pove?e, glasba s klju?ka tudi lepo dela. Res pa da imajo tukaj ?e veliko rezerve.

Iz mojega vidika je avto super, je pa tako kot Sylver pravi, da so na nekaterih detajlih japonci res preve? ?parali in premalo dodelali. 

Da ?e dodam svoje ugotovitve:

Prtlja?nik bi bil mogo?e res lahko malo bolje dodelan in lu?ka mo?nej?a in manj okorna. 

Avtomatsko odpiranje/zapiranje bi res lahko bilo na vseh steklih in ne samo na voznikovem.

Osvetlitev stikal za dvig stekel... pa da niso mogli na vsak gumbek dati eno malo ledico... mene sicer ne moti da je ni,..

Naslon za roke bi lahko bil nastavljiv, pa za sovoznika je neuporaben, pa ?e celotna sredinska konzola je preve? "labava", to bi res lahko naredili bolj mo?no, da se ob dotiku nebi vse zvijalo - to me pa res dejansko moti. (M6 nima ni? veliko bolj?e).

O laku in barvi tudi nebi preveliko pisal... malo prdne? pa je ?e praska (malo karikiram :) ni pa dale? od resnice.

To se neki detajli, ki mene malo motijo in bi Mazda lahko bolje naredila.

Vsi avti imajo neke cake, tako ima tudi Mazda, vsak uporabnik se pa odlo?i za znamko katera ima napake ki ga manj motijo.

Jaz sem se odlo?il za Mazdo in ?e bi ?e enkrat kupoval bi se odlo?il isto.

?e npr. ena moja primerjava... Doma imamo ?e Audi A3 sportback, isto 2014 letnik... osebno raj?i vozim Mazdo, pa je bil A3 7000? dra?ji (s primerljivim motorjem in podobno opremo).

A3 je bolj dodelan, materiali so bolj?i, vse je bolj trdno. Ampak 7000? ve? pa ni vreden! Ima pa tudi minuse... npr. ko vstopa? v avto, ?e nisi previden se z glavo zadene? v strop (pa nisem velikan, ravno obratno, sem bolj pri malih :) ), stikala za pomik stekel so preve? nazaj,......

?e vo?nja... v obeh je super ob?utek za volanom, menjalnik odli?en,... ampak vseeno, pa ne vem zakaj, se v Mazdi nekako bolj?e po?utim.

Lahko tudi primerjam s Peugeotom 308... zame ni primerjave, sem ?el na testno vo?njo z njim in meni ni potegnil, enostavno "ga nisem za?util".

Toliko z moje strani.

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Koliko si jih pa zatemnil? Ma? kak?no fotko?

Ne spomnim se sedaj to?no koliko, vem pa da je bila folija srednje vrednosti, ne tista ?isto temna. Je pa mogo?e malo bolj zatemnjeno kot orignal (meni izgleda lep?e kot original :) )

?e slikici:

post-7744-0-43213700-1452601592.jpg

post-7744-0-65835100-1452601688_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

@pepo

Kam si dal temnit stekla? Si zadovoljen z rezultatom?

Perimund Trebnje. S temnjenjem sem seveda izredno zadovoljen (sem imel tudi na prej?njem avtu), ?eprav ne vem zaradi katerega kekca ne smemo ve? temnit prvih stranskih stekel.

V prvi vrsti sem temnil zaradi h?erke, da ji sonce ne sije v o?i, in pa tudi izgled avtomobila je meni osebno veliko lep?i.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Kje si montiral to kamero? Mislim da sem zasledil na forumu neko ponudbo, je to to?

Saj ni skrivnost... pri g. ?gajnarju, zraven salona Mazda v BTC-ju. 

?e bi jo dal ?e enkrat, bi jo naro?il s kitajske in montiral sam. ?e celo en uporabnik je, mislim da celo v tej temi dal navodila.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Lep pozdrav vsem skupaj.

Tudi sam gledam za novo trojko, imel bi 120G, limuzinsko varianto. Bi nadomestila zdaj?njo 2005 letnik. Prebral sem precej va?ih postov, ?e sproti ve?ino.

Me zanima ?e imate kak?ne negativne zadeve, kaj bi naredili druga?e, ?e bi ?e enkrat kupovali? Paket opreme, motor,...

Kakor primerjam, bi mi bil skoraj paket opreme Challenge dovolj, ?eprav bi se mi skoraj dopadli senzorji zadaj. Kak?na je preglednost nazaj, ste ?e imeli kak?ne te?ave v povezavi s tem?

Sam imam G100 challenge in sem z vsem zadovoljen. Motor je za moje potrebe dovolj mo?an, oprema pa ve? kot zadovoljiva saj ima challenge vse in ?e ve? kar potrebujem.

Dodatno sem dal temnit stekla (130?) in pa montiral sem vzvratno kamero (200? z monta?o, na ebayu jo pa dobi? ?e za 20?, priklop pa enostaven), ki je priklopljena na osrednji zaslon (veliko bolj?e kot pa senzorji zadaj). Se pravi vidljivost nazaj je super :).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Hvala Jest!

K sre?i gre to s poliranjem ven. Tam ko je pa ?la barva stran, pa kupi? na mazdinem servisu korekturo in z zobotrebcem pobarva?, polakira? in nato spolira?, pa se skoraj ne bo videlo.

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Aha....pol pa res zna bit, da kar dobro dr?ijo te kopirane :)

Je treba dat najprej dol te trenutne gumijaste, da lahko potem dam gor te aluminijaste? Ali jih "nataknem" kar na te "original" gumijaste?

Seveda se da najprej original gumijaste dol, nato se natakne gor alu. Poskusi dati original gumijasto dol, pa bo? videl kako zgleda, alu je pa tej gumijasti zelo podobna, razlikuje se samo v tem da je zgoraj namesto gume pa? alu...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Ja res je dobra kopija, samo ?koda, ker ni kompleta.....  pa tudi vpra?anje, koliko dejansko to dr?i glede na to, da ni treba vrtat :)

Po moje mora dobro dr?ati, ker ?e gre? gledat tvoje stopalke v avto ima? ?e sedaj "?elezo oble?eno z gumo". Se pravi guma je "nataknjena" na ?elezne pedalke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Kako je s senzorjem tlaka v gumah? Na dveh Mazda servisih so mi dali dva razli?na odgovora. En je rekel, da je na Mazda vozilih od leta 2015 senzor tlaka vezan na ABS ter da so navadni gumijasti ventili (to tudi vidim na avtu). Drug pa mi je rekel, da je potrebno namestiti take ventile, da bo lahko meril senzor tlaka v gumah, ?e ne bo potem konstantno piskalo "check tyre pressure".

Kdo ima prav? Kupujem si zimske gume in bi rada bila zihr glede tega.

?e deseti? :)  Mazda 3 od letnika 2013 dalje NIMA posebej senzorjev tlaka. Tako da lahko da? kakr?na koli plati??a ?eli?, brez da bi te skrbelo za senzorje :).

In ima to?no tako kot je "Jest" napisal.

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Khm, ne vem, ?e sem prav razumel, ampak nova ?estica (mam ?e faceliftano pol leta staro) seveda IMA TPMS senzorje. Sem jih moral tud jaz kupit, ko sem kupil nov komplet plati?? z zimskimi gumami (resda ALU ampak po moje to ni bistveno in jih rabi? tud ?e da? gor jeklene...)

Pri Mazdi 3 sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah deluje preko abs-a in ni nobenih senzorjev na ventil?kih ali bilokje na plati??u. To pomeni tudi da nima? nadzora nad dejanskim tlakom v pnevmatikah, ampak si opozorjen samo ?e pride do odstopanja tlaka v eni od pnevmatik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Originalna homologirana je 650? in ne 1.000?. Kogov?ek pa ma take cene (sem poklical pa preveril):

- navadna na vijake 372? + 24? homologiacija

- na patent 420?+ 24? homologacija

- nevidna 550? + 24? homologacija

Hvala za fotko!

Sem sedaj pogledal... cena za vle?no kljuko Mazda 3 hatchback je res cca. 650?, za sedana pa pride ve? kot 1000?.

Pa vseeno, od thulea je kljuka dejansko nevidna, pri original pa vedno vidi? tisti top zadaj in vti?nico.

Daj ?e povpra?aj v Kr?kem pri Eurokljuke.si, mislim da imajo Bosal-ove za Mazdo3 za cca. 300? (takrat ko sem jaz kupoval je bil avto ?isto nov model in ?e niso imeli kljuk za ta model, kak?en mesec po tem ko sem jo sam vgradil, pa so me klicali, da jo pa imajo).

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

A je kdaj kdo montirat original vlecno kljuko mogoce? Bi rad videl kako to zgleda na Mazdi3...

Zakaj bi pa montiral original, ?e dobi? neoriginal pol ceneje, pa ni? slab?o (sam sem dal za thule skrito cca. 500? - za moje pojme ?e vedno veliko, original pa stane 1000?).

Na tem linku je slika moje:

http://www.mazda-si.net/topic/11977-vle%C4%8Dna-kljuka-mazda3-limuzina-2014/

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Kaj je pol bolj pametno: na zimske gume dati alu ali jeklena plati??a ter katera priporo?ate? Upam, da bo tukaj ve? odziva kot v temi "gume".

Jaz imam za zimske gume alu plati??a. Lansko leto sem kupil nov komplet 16" alu felten Platin P69 + gume Sava eskimo hp in sem za moje pogoje in moj na?in vo?nje ve? kot zadovoljen. Pa cena vse skupaj 600? (toliko kot pri mazdi tanka rezervna guma :) )

Pa tudi na prej?njem avtu sem imel ista alu plati??a poleti in pozimi in ni bilo nobenih te?av. Kak?nega "lupljenja" zaradi soli ali ?esarkoli drugega ni bilo opaziti.

Meni nekako jeklena plati??a "ne potegnejo", sploh ko za?nejo rjaveti, pa ?e cenovno si na istem ker mora? kupiti ?e okrasne pokrove.

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde3, 2.2diesel
Napisano

Kot prvo za 120 na avtocesti je CD150 traparija, zal Mazda sploh ne eazmislja vec o uporabnosti avta tako da ni izbire za recomo CD110 ali 120 ki je idealen za avto tega razreda.

Po drugi strani pa je razlika v ceni cca 2500? v prid bencinarja a spet tvoji km so samo za graz 36.000 letno z ostalim je to takoj preko 40000 letno....

Razlika 1L porabe na 100 pomeni 400L na leto = tam tam 500?

Drazja registracija in zavarovanje na dizlu (cena novega, kilowati) itd itd

Suma sumarum avto je strosek, ce si se zagledala ravno v mazdo3 potem nimas kaj dost za izbirat....za 120 na avtocesti vsam najsvohnejs bencinarja :)

Samo popravek na zgornji zapis s katerim se v celoti strinjam.

Bencinar G100 challenge stane 16.300?, diesel 150, challenge pa stane 20.300. Se pravi razlika v ceni je 4000? in ne 2500.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde3, 2.2diesel
Napisano

Jaz imam na bencinarju G100 skupno porabo po prevo?enih 20.000 km 6,0 l/100 km. Pri 120 km/h po avtocesti 1.5 pije cca. malo pod 6 l/100 km.Razlika v ceni med 1.5 bencin in 2.2 diesel je ve? kot 4000?, sedaj si mora? pa sama izra?unati kaj se ti bolj spla?a in kaj potrebuje?. Mora? pa vedeti da je med tema dvema motorjema 50 KM razlike.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Pozdravljeni zadovoljni lastniki Mazd 3! :) 

Zanimam se za nakup Mazda 3 limuzine z opremo Attraction oziroma Revolution, ampak oklevam glede izbire motorja G100 oziroma G120, predvsem me zanima dejanska poraba in odzivnost motorja (bil sem tudi na testni vo?nji z G120 in bil zelo zadovoljen z odzivnostjo motorja, malo manj pa s porabo, ampak mislim, da nisem dobil povsem jasne slike).

Spremljal sem tudi porabo Mazd 3 na http://www.spritmonitor.de, prebiral ta in ostale forume, vendar bi vseeno rad sli?al iz prve roke, koliko ma?ine dejansko pijejo in katero se bolj spla?a vzeti. Moj stil vo?nje je bolj umirjen, ve?inoma regionalne ceste in v povpre?ju 1x tedensko tudi avtocesta, letno pa naredim okoli 20.000 km.

Najlep?a hvala za odgovore in lep pozdrav! :)

G100 ne dobi? v opremi revolution. Attraction je max., vendar meni je ?isto ok oz. best buy kombinacija G100, challenge, plus zatamnjena stekla in vzvratna kamera.

Sam imam na G100 skupno porabo od prvega dne do 20.000 km 6.0l/100km, sem pa dokaj umirjen voznik. G100 je tudi za moj na?in vo?nje ?isto dovolj, marsikomu je pa tudi 200 km premalo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.