Skoči na vsebino
Nevarni servo volan na M6
Napisano

Se strinjam, ni malo denarja.

Po drugi strani: ali 600EUR (1500EUR) ali prometna nesre?a s trajnimi posledicami. Eno leto ?e tvega? po nepotrebnem, bognedaj da se kaj zgodi tebi ali, ?e huje, tvojim bli?njim, ker si var?eval na napa?nem koncu.

Slovenec sem. Ne jamram. Vozim Mazdo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 3 - Specifi?na vpra?anja
Napisano

Hvala vsem za resni?no dober in po?rtvovalen odziv! Sem mislil, da bom dobil kak?en odgovor ali dva, zdaj je pa tema ?e proti koncu druge strani. Na koncu sem se le odlo?il za Mazdo 3 in prav ta tema je precej vplivala na odlo?itev. Velik del je seveda prispevala tudi testna vo?nja, ki me je ve? kot prepri?ala. Moje trenutno mnenje je sila pristransko, pa vseeno, Mazda je zakon!  :ouje: Upam, da bo tako tudi v prihodnje. ?e enkrat hvala!

:zoom-zoom:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne, ker slovenskih (in ostalih) avtomobilisti?nih revij ne berem odkar sem imel "?ast" spoznati nekatere "novinarje" - tega je ?e 20+ let.

Ko se odlo?am o nakupu/zamenjavi preberem razli?ne vire na internetu in si ustvarim sliko ter naredim o?ji izbor. Dva ali tri avtomobile zapeljem in to je to.

Niti ne vidim hudega smisla v prebiranju testov avtomobilov kar tako.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Tadej7ad, hvala za info. ?e bi se odlo?il, da za zimske gume uporabim 215/65 R16 na dodatnih jeklenih plati??ih, kak?na plati??a potrebujem? R16 ET? ... ?

Tukaj ima? original Mazda plati??a z navedenimi ET-ji: KLIK

Nekaj mm odstopanja seveda ni te?ava.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V glavnem kupi mazdo... kot vidis je boljsa od kitajcev, kije, vw.....

Zagotovo je bolj?a od omenjenih po voznih lastnostih (vsi testi, ki sem jih prebral hvalijo lego na cesti), med bolj?imi po motorizaciji, kakovosti in izdelavi, na nivoju glede aktivnih in pasivnih varnostnih sistemov in zaostaja pri infotaimentu ter kak?nih "pomembnih" funkcijah Come/Leave Home ipd.

Avto naj vsak izbira po lastnih kriterijih, eni damo prednost vo?nji, drugi poslu?anju glasbe, tretji barvam, ki so na voljo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

To je pravilno.

Sam imam letne na original plati??ih 19", za zimske sem kupil lita plati??a 17" in ustrezne gume.

Uff pa nisem preve? navdu?en nad nabavlanjem jeklenk in drugih dimenzij... Na koncu bi bilo le par 10? ceneje, ?e sploh...

Res ne obstaja kak?na ok (cenovno) zimska guma za omenjene dimenzije? 

Kot ti je odgovoril ?e LabiGT - ko bo? naslednji? kupoval zimske, bo ceneje. ?e ti ni do jeklenih plati??, kupi 15" lita plati??a, komplet z gumami bo verjetno na nivoju samo 17" zimskih. Poleg tega ti odpade stro?ek premonta?e (2x letno), hranjenje samo gum ali gum s plati??i pa vzame enako prostora (ali stane enako, ?e hrani? pri vulkanizerju).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ne in tudi ?e bi bile jih nebi dal na M6. Zaenkrat porabim oba kompleta prej kot v ?tirih letih.

Mojs3 katero M+S mi priporocate v dimenziji 195\65/15?

Cenovno ugodno in kvalitetno (ne, ne igra mi vloge, da privarcujem 7eur pri 4h gumah in zato vozim nek klump) :)

Eskimo S3 mi nikakor ni zelja, torej nekaj drugega :)

Michelin A4, Goodyear UG9, Continental 860TS...

Pri tej dimenziji je med najvi?jim in srednjim razredom "zanemarljiva" razlika v ceni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Ma brez veze, itak slovencelnji vidite samo in izkjlu?no napake, to nas danes ?e u?ijo...res brez veze.

Ti si tisti, ki je opazil napake voznika BMW-ja. Kaj torej si, po lastni definiciji?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Mogoce se nismo dobro razumeli, nihce se ne igra serifa ce se vozi prvilno po desnem voznem pasu z omejitvijo.

Kretenu pa ne mislim ustavljati na avtobusni oz zmanjsevati hitrosti zaradi njega.

V bistvu ko sem ga spremljal in bi hotel se mu izogniti je bilo mozno samo dvoje, da spustim gas oz bremzam ali grem preko omejitve da nisi vstric z levim na celovski....prilagoditi hitrost z drugim je pac nic drugega da sva oba peljala po omejitvi. Ampak to ni avtocesta z voznim in prehitevalnim...

Ampak ocitno sem jaz zdaj tisti ki ogrozam druge, tipicno slovensko razmisljanje.....

?e enkrat preberi kar si napisal:

• "Danes sem si pa zanala?? privo??il enega bmwja?a..."
  • "in ko pride blizu barcheto lepo prilagodim vozniku na moji levi vzporedno"
  • "seveda po gaaaaaasu po desni mimo levega avta, tako da je komaj v de?ju rit ujel..."

In potem si bil tako zadovoljen sam s seboj, da si se ?e na forumu pohvalil. Ne, res ni ?lo za ego.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Mene zanima, ali se potem, ko se na cesti igrate ?erifa in disciplinirate druge udele?ence, potem po?utite toliko bolj?e?

Ali je to kak?en poseben u?itek? Otrdi medno?je?

Mar se ni bolj enostavno umakniti?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ampak na splo?no so celoletne bolj crap kot ne... ?e teli dve s tremi zvezdicami sta jih dobili za mi?jega - 3.5 je meja potem so pa ?e tiste z dvema zvezdicama, kot pogojno priporo?ljive.

?e testi zimskih https://www.amzs.si/motorevija/pnevmatike/testi/2016-09-28-ena-za-vse-razmere

Ravno Michelin Crossclimate je prva celoletna pnevmatika, pri kateri je ima nakup smisel. ?e se dela do 15.000 km letno brez zimskih hribovskih poti, se mi zdi odli?na izbira. Pri manj?em ?tevilu kilometrov (gledam drugi in tretji avto doma) se gume menja zaradi starosti, ne zaradi obrabe.

?e se dela ve? (recimo pri meni M6 s preko 40.000km na leto, ko je treba na pot v vseh razmerah), se seveda uporabi dva kompleta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Danes nekaj nevarnih dogodkov na AC:

1. na mariborski obvoznici v smeri ?entilja DARS zapre prehitevalni pas brez kakr?nekoli opozorilne signalizacije pred zaporo. Na desni kolona tovornjakov, na levi kolona osebnih vozil, ki se je nabrala za tovornjakom na prehitevalnem pasu. Tovornjak, ki je prehiteval, se umakne na vozni pas, nato se pred mano za?ne hitro umikanje na desno. Tovornjak se je umaknil tik pred zaporo, zato je avtomobili za tovornjakom niso videli."Pesto" zaviranje na prehitevalnem pasu, tovornjaki na voznem imajo seveda dalj?o zavorno pot. Nekaterim osebnim se uspe umakniti, avtu pred menoj in meni ne ve?. Obstaneva pred zaporo, na desni zavirajo, smrdi po gumi... Samo gledal sem v vzvratna ogledala, ?e bo kaj priletelo. Na sre?o...

2. 15 minut kasneje na pomurski AC v smeri proti MS, malo pred izvozom, proti koncu desnega(!) ovinka dva ?leperja sunkovito na prehitevalni pas. Na voznem pasu nekdo menja kolo. Potniki stojijo ob cesti... Kli?em 112 in obvestim.

3. ?tajerska AC med odcepom ?alec in ?empeter - delo na cesti, zo?an prehitevalni pas, smer Ljubljana. Vozim po voznem pasu na radar tempomatu za tovornjakom, naslednji tovornjak je bil 150m za menoj, prehiteva ga Pasat. Tovornjak pred mano za?ne zavirati, vklopi vse ?tiri. Meni takoj odreagira radar tempomat (zlata vreden v takih trenutkih), takoj nato zaviram ?e sam. Pogledam v vzvratno ogledalo, prej omenjeni Pasat na mojem odbija?u...

Precej sem na cesti, vendar toliko nevarnih situacij v kratkem ?asu pa ?e ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 110KW Elegance
Napisano

1. Najbolj pogoste napake tega modela?

2. Kak?en je cenovni razred za opravljanje rednega servisa?

3. Ali obstajajo tudi "ne"originalni deli?

4. Kako se obnesejo najbolj ob?utljive stvari kot so menjalnik in turbina? (sli?al sem da je nek znanec moral pri 150.000km menjati turbino, sicer pod garancijo, ampak je vrednost popravila bila cca 5.000?, kar me je kar prestra?ilo)

5. Elektronika?

6. Razno...

1. Te?ko kaj pametnega povedati, ker je M6 III na trgu premalo ?asa, da bi bilo ?e veliko izku?enj s 150.000+ prevo?enimi kilometri. Glede sicer?nji sloves pri Mazdah kak?nih hudih te?av z motorjem, podvozem in ostalo mehaniko ni za pri?akovati. Ta Mazda je o?itno delala prek 40.000 km na leto, torej kak?ne skrbi z zabasanim DPF ostanejo. Stanje turbine je odvisno od tega, kako je voznik pazil pri hladnem motorju (kot velja za vse turbo motorje). Sam imam leto mlaj?o, pribli?uje se 100.000km in nimam pripomb

Preveri morebitne tresljaje pri mo?nej?em zaviranju - slabost (tudi) te generacije, menda zaradi pretrdih zavornih plo??ic. Meni so diske menjali v garanciji, zavorne obloge sem dal TRW (torej ne Mazda). Od takrat brez te?av.

2. velikostni razred 200-250 EUR; odvisno kateri filtri so na vrsti - na 20.000km

3. verjetno, a kak?ne hude potrebe ne vidim.

4. Je menjal turbino pri 2.2D Skyactive motorju? M6 bi morala imeti garancijo do 150.000 km; vsekakor preveri. Menjalnik (pri normalnem vozniku) bi moral biti ?e vedno brezhiben. Razmisli o menjavi olja v menjalniku

5. ok

6. infotaiment sistem je na ravni izpred 10 let. Dela, vendar kak?nih hudih prese?kov ne pri?akuj. BT s telefonom dela, meni na vsake kvatre ne prenese imenika. Pogovarjati se da normalno. ?e ima? kak?ne hude potrebe po poslu?anju glasbe iz razli?nih medijev in ti to veliko pomeni, vsekakor pred nakupom preveri.

Pri tej M6 je vgrajena ?e TomTom navigacija, kar je OK. Zemljevide je treba seveda pla?evati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup rabljenega superba - avtonet
Napisano

nima so mi rekli in so mi samo izklju?ili vse, predvidevam, da bi po 40.000km bile ?e posledice....ker ni ni? ven vzeto

In vse so ti izklju?ili, da ne zme?e? celega "premo?enja" za AdBlue; za karcenigene NOx se naj pa brigajo na onkolo?ki, ali kako?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda 6 limuzina
Napisano

Btw ?e zdej ne vem a ma dpf notri al ne?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Trenutna M6 ima pri dizlu seveda DPF (tudi prej?nja). Mazda je z izjemno nizkim kompresijskim razmerjem (za dizla) dosegla, da za odpravo NOx-ov ne potrebuje dodatnih ukrepov (katalizator, AdBlue...)

Dosegajo EURO6 standarde, ne dosegajo ZDA standardov.

Za doseganje ZDA standardov nizka kompresija ne zado??a. Potrebni bi bili dodatni ukrepi, kar pomeni spremembo zasnove izpu?nega sistema itd. Bilo bi predrago glede na predvideno koli?ino prodanih avtomobilov, zato M6 dizel v ZDA ne prodajajo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda 6 limuzina
Napisano

Mazda v ameriki pa ?e vedno nioma Skyactive D o?itno, ne gre ?ez emisije...so pa zelo strogi. Prav tako se je 3. generacija morala posloviti v USA od V6 motorjev.

V ZDA dizla niti ne bo. Za doseganje ameri?kih NOx standardov bi morali vgraditi katalizator. To bi avto preve? podra?ilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda 6 limuzina
Napisano

?koda dobro poro?ilo, ampak USA modeli so zelo podhranjeni kar se ti?e varnosti (amerika v primerjavi z EU nima tako strogih pravil), in temu posledi?no tudi cenej?i

To ne dr?i.

GM zaradi pomanjkljive varnosti v ZDA ni mogel prodajati zadnje Vectre

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 3
Napisano

Nek premaz sem nanesel na vetrobransko steklo ?e pri Cromi. Ja, kapljice res hitro spolzijo, ko pa sem brisal z brisalci, se je za brisalci vlekla nekak?na koprena, ki je izginila po eni sekundi. Precej mote?e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Hm tole me pa kar ?udi, men se zdi da zelo lepo potegne ma?ina. Nevem res kaka situacija bi mogla bit, da bi blo z njo nevarno prehitevat na avtocesti?

V povezavi s samodejnim menjalnikom?

Pohodi? kick-down, motor se zavrti do rde?ega polja (kar z ro?nim po?ne le redkokdo) in avto pospe?uje, tako kot mora. Seveda pa pri atmosferskem motorju ni pri?akovati tolik?nega navora pri ni?jih vrtljajih, kot pri turbo motorjih (bencin ali dizel) - kar pa ne pomeni, da avto ne potegne. Le po konje je treba nekoliko vi?je.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Jaz pa sem in tja uporabim obvolanske rocice... predvsem pri voznji po klancu navzdol prestavuim v nizjo brzino, da malo bremzam z motorjem ... ali pa pri pospesevanju, da ne cakam da on salta v visjo brzino... "Kick-down" pa skoraj nikoli ne uporabim... ker tam kar dolgo potem drzi v nizji brzini...

Jaz podobno. Obvolanske ro?ice redno uporabljam pred semaforji ipd. ker omogo?ajo zelo enostavno zaviranje z motorjem; tudi pri vo?nji ?ez kak?ne serpentine pride prav, da pravo?asno prestavi navzdol.

Kick-down pa samo pri prehitevanju. Motor se zavrti do 5.000 (dizel), nato prestavi. Ker je avtomatik nimam skrbi, da bi mi u?el previsoko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednji diski
Napisano

...bodo feltne sedaj veliko bolj crne za umivat od prahu, tvoje so verjetno cisto lepe...

Pri menjavi diskov na pribli?no 80.000 km zaradi tresljajev, sem zamenjal tudi plo??ice. Ker za Mazda original nisem ?elel dati 150?, sem nabavil TRW. Prvo kar sem opazil je, da so sprednja plati??a sedaj bistveno bolj umazana.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.