Skoči na vsebino
Vpoklici in registracija
Napisano

Berem tole...

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/ce-se-ne-odzoves-na-vpoklic-avta-ne-bos-mogel-vec-registrirati/513312

Sicer po svoje stvar podpiram, mi pa ni ?isto jasno, se gre tukaj samo za afero dieselgate, al se gre na splo?no za vpoklicana vozila? Ker pojavi se te?ava pri starej?ih avtomobilih, ki niso ve? servisirana na poobla??enem servisu. Pa tudi ?e so, nazadnje ko so meni menjali nisem dobil nobenega pisnega potrdila? Edino, ?e bojo na tehni?nem imeli dostop do digitalne servisne in bojo videli, ali se je opravil servis zaradi vpoklica ali ne?? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Mene pa presene?ajo nove opel astre. Za 18k?, dobi? avto z zelo bogato opremo. Sam mi ni jasno, ker ve?inoma o oplih ne sli?im pretirano dobrega. Je pa res, da to ne velja o novej?ih astrah (oz ne poznam nobenega, ki bi jo imel)

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14628244&display=Opel%20Astra%20ST%201.4%20Turbo%20Innovation%20-%208%20L...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Sej, to kupi?, pa prtiska? gas okol lokalov, kjer se zadr?uje folk (oz punce), da izpade? kul in to je to. Pol pa osnovno zavarovanje, najcenej gume (al pa po mo?nosti rabljene)...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

?e prav razumem okol tega Skyactiv X motorja je v tem, da so tisti, ki so pri?li z dizla nanj razo?arani, tisti s g122 pa niti ne tolk?? 

@50keda - zanimivo mi je, da primerja? 1.5TSi motor s skyactive X in pi?e?, da sta dokaj primerljiva?? Ne glede na to, da je 1.5 podkrepljen s turbino??
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

pr 50km/h more bit kr divje. Sploh ?e ima? v glavi, da se crash testi delajo pri 60km/h in kaj naredi s plo?evino. Pomojem je kolesar kr letu... drga? pa zadnje ?ase me ?edalje bolj motijo kolesarji. Sploh sedaj, ko so jutra in ve?eri ?e bolj temni in o kakr?ni koli svetlobnih telesih na kolesu ne duha ne sluha. Pa, da je kar redkost, ko kolesarji obra?ajo glavo, da se prepri?ajo o prosti cesti oz prednosti  :vskalo:  <_<  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Pomojem je malce odvisno tudi od na?ina vo?nje. Sam sem uzel UHP2 in jih imam drugo sezono in zaenkrat zelo nimam nobenih pripomb, ne v mokrem, ne v suhem. Za ta denar odli?ne. Je pa res, da nisem cestni dirka? in vozim dokaj umirjeno. 

Aja, mam tudi drugo dimenzijo (17").

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Pri nas na ?ihtu imamo vw UP-e in caddy-je na CNG. Zadeva je super. Caddy-ji imajo isto ma?ino 110KM in glede na to, da imamo samo mestno vo?njo, je zadeva precej var?na. Sodelovec ima s caddy-jem porabo dobrih 6kg/100km. ?e pogleda?, da je cena  za 1kg 0,92?, je res kul. Jaz imam UP-a in z 10? naredim skoraj 250km mestne vo?nje. Je pa res,da je avto ?ist podhranjen (nima turbine). Pa poraba se drasti?no pove?a na AC.

?e bi dobu kako octavio karavan na CNG, pa da bi mel ke?, mislim da nebi dost razmi?lju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Sej, ne me narobe razumet. Po mojemmnenju je UHP2 ?e vedno odli?na guma za moj na?in vo?nje. Samo presenetila me je glasnost, ko sem premontiru iz WD4 na UHP2. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

U, eno vpra?anje. Lani sem namontiral UHP2 in letos, ko sem ?el nazaj na letne gume, nisem mogu verjet, kako glasna je (ratala?) ta guma? Sem mislu,da imam okna odprta. Pa sem ?el gledat profil, ?e je kaj nenavadnega, pa tlak je tud tko k more bit. A ma ?e kdo podobna opa?anja? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Fasal sem kamen?ek v prednje steklo in naredil se je za kovanec velik "flek" :(  Saj imam zavarovano, sam useen bi raj? vidu, da se mi to nebi zgodilo. Nekaj ?asa nazaj sem pa ?e ogledalo predelal, ko sem zapeljal preve? na desni rob ceste :(

V koliko ?asa mora? prijaviti po?kodbo na zavarovalnici? Oz take stvari baje lahko direkt na servis pelje? .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Sam podatek o porabi je pa smeh ... 192KM pa avtomatik in naj bi bila povpre?na 6,4 izven mestna pa 5,1. Kljub temu, da je Skyactiv motor res napredek v porabi pa vseeno si lahko zelo sre?en, ?e gre pod 8 litrov/100km.

A ni na tejle fotki na zaslonu poraba 7,6l/100km

12.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Naredil sem servis, trenutno imam malenkost ?ez 153 000km. Nekaj ?asa sem razmi?ljal, a ?em peljat na poobla??en servis ali ne. Avto je  star 10.let, tako da vsakr?na garancija odpade... Tako, da sem se odlo?u, da jo peljem do znanca, ki ima obrt. Cena servisa z originalnim oljem, vsemi filtri (oljni, zra?ni, kabinski), me je pri?el malce manj kot 100?.  Sem razmi?lju o pelkotu, samo mi je malce predele? :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.