Skoči na vsebino
Kaj pomeni ta prometni znak
Napisano

Verjetno. Tak imam v glavi iz avtošole.

Vozit pa more z zmanjšano hitrostjo, ker nad hitrostjo tako ne smeš.

Kolona je pa vedno zaradi povečane gostote.

In ja, tudi jaz grešim 😎, samo da zravn ne hupam.

Včasih je blo prehitevanje kolone nacionalni šport, ko si prišel iz trajekta na hrvaški otok.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj pomeni ta prometni znak
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Mal se sprehodi po YT pa je tega kar precej, ko nekdo sredi prehitevanja skoči ven in izsili tistega, ki prehiteva.

Po naši zakonodajo kolone ne smeš prehitevat. Torej če si drugi v koloni lahko, tretji ali dlje zadaj pa ne. Tako da to tako hupanje odpade. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 27 minutami je MarkoSolnir napisal:

Vidim, da se res ne spoznam :D Vzvratne luči pa bi verjetno morale biti na obeh straneh, če moja logika še kaj funkcionira pri teh temperaturah... Se opravičujem za noob vprašanja haha

Odvisno od modela avta. Eni imajo 2 meglenki, eni 1. Eni imajo 2 rikverc luči, drugi 1.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je etcho napisal:

Ko sedi zraven žena, je poraba zelo ugodna, ko se vozim sam, pa je nesramno visoka. (X motor)...

Nima žena kaj za piskat.

Mogoče pri i20n malo zrak bolj grabi. Verjetno se poistoveti s turbino in rabi večji zajem 🫣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

serviserji-šalabajzerji
Napisano
pred 8 urami je Boss napisal:

Ampak, dejmo bit čist pošteni - a to dejansko res rabiš?

Mene bolj moti recimo ta trend, da umikajo res uporabne stvari, ki jih pogrešam, ker sem jih nekoč imel zdaj pa ne več.

Jap.

Amortizer na haubi je meni uporabn. Tudi pogrešam na Focusu hlajen predal.

No imam kolega, ki je na Focusu ignoriral cviljenje in je pakne do pleha obrabil. Če bi imel avto ta kos žičke, bi ziher šel na servis, zakaj mu sveti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

serviserji-šalabajzerji
Napisano

Hmmm. To ti za Z govoriš?

Sem šel gledat za kolegovo 3 190 dizl xdrive in na autodocu je sam par sprednjih pakn s konektorjem, zadnjih pa nič.

Alfa je to imela komplet. Je pač to šparanje. Alfa je imela amortizerje na haubi, Passat za 50k€ pa jih nima, samo palca.

Vsak tak droben detajl stane. In pol so vsi pljuvali po moji Alfi. Čakam zdaj koga, ki bi rekel, da je rabla amortizerje na havbi, če se je toliko kvarila.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

serviserji-šalabajzerji
Napisano
pred 3 urami je mazdaman napisal:

Pa si siguren, da ti vodila čeljusti delujejo dobro in ne štekajo?

Predvidevam, da je težava bolj v tem, in potem ti tudi ploščico neakomerno in hitreje pobira. 

Je pa res, da to pričakuješ da servis pogleda in ustrezno sanira. Tudi pri nas je sedaj na službene T-Roc-u po 2 mesecih od servisa začela svetiti lučka za zavore, pa ni prevozil 3000 km.

Kaj T-Roc ima senzorje na paknih?

To je do sedaj imela samo Alfa. Niti Focus in Mondeo, Polo, Passat, i20n....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Samo da 1.0 - 1.2 turboti spravijo skup 140 KS. 2.3 Fordov spravi ven 280 konjev. Torej 2x toliko, pa še ni prišel do 2.5 litraže.

Moje 1.5-1.6 že trgajo gate.

Pa s hibridno turbino imata oba navor po celi krivulji.

EngineGraph+(1)_16x9.png

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

serviserji-šalabajzerji
Napisano
dne 14. 5. 2022 ob 13:16 je Slivka napisal:

Pa sem mislil, da sem videl že vse:

IMG_20220514_130727.jpg

Motorcraft. To so rezervni deli za statejše Forde. Prva vgradnja in še par let po tem, ima samo FoMoCo.

Menjava na uradnem?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 9 urami je dvorjan napisal:

Če boste izvedeli za koga, da se želi rešiti starega EV-ja ali pa zgolj njegove baterije, ga usmerite name. Z veseljem vzamem in odpeljem.

Tudi jaz ga z veseljem vzamem. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj kupiti?
Napisano (urejeno)
dne 10. 6. 2024 ob 20:28 je Mally napisal:

Ford Transit (bencin), neko malo sranje od kao tovornega...1,3 motor bencinar, 3-je celidri :) ne me hecat, s turbino...no ja...ropota kot V8, pri 150km/h mu praznemu zmanjka moči, ko ga naložiš še toliko prej, poraba nič manjša od 7l/km, povprečno enormno več (9+), ni to to.

1.3?

A nima Ford 1.0 in 1.5 3cl?

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 37 minutami je Alex napisal:

To je najbrž kak osamljen primer. Ni to za posploševati. Kot pri prvi generaciji 6-k, ko so zaribaval motorji. Dokler nismo ugotovili, da je potrebno menjavati bakrene  podložke. 

Tako, da po moje ni nobene panike. 

Če je napisal, da ni osamljen primer.

pred 1 uro je Bini napisal:

Hladilna še ne zavre pri 115...😉

Vem da ne.

Če ne bi tista i20n bila za odpad, pa je dalje Nordschleife grizla.

Pa normalno imajo hladilno na 90-100°C avti, tak da je nekaj moglo it konstrukcijsko pošteno narobe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

Samo to je divje. 😟

i20n sem gledal posnetek na Nurburgringu in spleza do 115°C voda. Takrat se obrva kazalec rumeno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je Matick napisal:

1cm razlike je v višini bočnic (11 vs 12), mislim da ta centimeter ne naredi glih neke velike razlike. Obe gume sta kot da se po balonu vozš

Razlika je, ko se zavarovalnica ali policija vpikne, da imaš nelegalne gume 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 8 urami je Slivka napisal:

Na isto registrsko tablico dobiš dve prometni dovoljenji - eno za veliko vozilo avto, drugo za majhno vozilo. Dveh hkrati itak ne moreš peljati. Torej registrske tablice prestavljaš po potrebi. Cestno takso, zavarovanje in registracijo plačaš za dražjo verzijo, tehnični pregled ni tako blazen strošek, uporabljaš pa tisto, kar je najbolj prikladno...

Kaj pa jaz ko imam tablice lepljene? 😭

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.