Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano

?ivjo!

Pred kake pol leta sem ?e spra?eval glede neke mazde6, ker je mati hotela menjat ma?ino (starej?e za staro :D) in hvala za odgovore. Odlo?ila se takrat ni, je pa sedaj renault koncno pokleknil po 520k km in mora na vrat na nos nekaj kupit.

Vem, da je tematik o tem miljon ampak kaj ve? kaj se ljudje s?asoma nau?ijo in druga?e svetujejo... 

I??e diesel karavana. Nekaj ?asa se bo vozil ?e do konca ulice in za vikende 150km, prej ko slej pa bo delal po 30k+ km/leto. Budget je okoli 7000? (?e manj, ?e bolj?e).

Ve kdo kaj o tej mazdi6? Veliko tudi berem o odsvetovanju 2.generacije diesel m6... Gleda tudi kak VW golf karavan itd.

Ima kdo kak bolj?i predlog/idejo?

Najlep?a vam hvala znalci! :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

?ivjo!

Mati se spogledujejo z novim konjem ampak sam nimam ravno ob?utka za razmerje med ceno, letom in kilometri... 

Je kaj takega sploh smiselnega, ali je to za dizla ?e kar kilometrina?

Hvala! :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Veriga pri mazdi 6
Napisano

Jah desno spredaj mi tko precej visoko frekvencno bren?i bolj ko so visoki obrati... Pelko pravi, da je ketna. Zakaj, pitaj boga. :D

Ooo hvala za vse informacije! Se sam res ?e ne znajdem najbolje, ko je treba dele iskat...

Drag sport pa upam, da spet ni toliko.. Mi je ravno teflone zamenjal v ma?ini. :/

Izgleda pa, da napenjalca ni za 2005 GY (wagon 2.0 141 KM) verzijo. Razen, ?e je isto kot za hatchback pa je lapsus v sistemu?

In a tale cenej?a ketna pa ni za riskirat?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Veriga pri mazdi 6
Napisano

Haha... Pa jasno je potreba, saj ne nabavljam, da bom okol vratu nosil. :D

Treba menjat in je Pelko rekel naj nabavim veriga komplet (ker bi bilo lahko kje prej kot iz anglije). Ampak kjerkoli gledam pri nas in po nem?kih straneh so samo ketne in ne celega kompleta.

Kak?na ideja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Veriga pri mazdi 6
Napisano

Ne skrbi nebos imel problemov :)

Najprej moram sploh nabaviti verigo, da imam lahko potem probleme. :D Naj bi bila neka "rjava ?katla z zelenim napisom" dobra, ampak jasno nimam pojma kaj naj bi to bilo. Mi lahko kdo prosim priporo?i kako firmo oz ?e imate celo direkt link, da pri nas naro?im? 

Hvala!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Glede na to da je ponavadi pas za levo solo, naravnost pa skupaj z desnim je pravzaprav cudno, da sem tole videl prvic. Cool avto sicer. :)

Lastnik alfa gyma. :D Zgleda sicer kar spodobn tip, ne nek norc. Hodi pa veliko na razne dirke itd, tko da avto ni sam za show. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

ce je et isti za 6" kot za 6.5" (razlika je 0.5", to je 1.27cm) imas na vsaki strani feltne po 1.27/2 vec "feltne"

to kar mi vidimo zunaj je za 0.64cm vec

O kul. Hvala! Torej za isti izgled bi rabil ET bit za 6.4mm vecji. Got it. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

?e eno vpra?anje glede dimenzij prosim... 

Za 6x15 je LabiGT omenil, da je dobro imeti ET nad 45 (do 60), da ne ?trlijo kolesa ven. Je po tej logiki ET za?eljen ?e ve?ji, ?e gre za 6.5x15? Pravilno sklepam? Ali je offset enak?

Hvala!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

mater kompliciras :)

najboljse, ce poklices unga na alumodi (je super ustrezljiv, tudi na mejle odgovarja) ti bo povedal, kok je sredinska luknja..ce je manj kot 67.1 potem nimas kaj

Ja vem. Sorry. Te?ko iz svoje ko?e, ko je ?e ?iht tak, da more bit vse definiran do zadnega detajla. :D

Kul. Hvala ?e enkrat. :D Bo pa upam, da ?e kakemu noobu koristilo, ko bo letel ?ez to temo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Aha ok za centrirne obro?ke morm torej pra?at oz pogledat kje se to dobi. Kul. Hvala. :)

No pa ?e je lukna premejhna ne gre ne? Sam ?e je ve?ja la?ji zman?a?, al kako to gre...?

No bom moral pra?at kaj je fora, ker nikjer na netu ne najdem MAK Veloce felten z omenjenimi dimenzijami...

edit: Ja nevem, lej tole. Verjetn so kej narobe vnesl, ker te dimenzije ni videt, da bi pasal na M6?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ok hvala! Ni spet take razlike v ceni po pravic povedan... Samo moram ?e nekaj podrezat ker mi ne da miru. Torej nikjer v knjigci ne pi?e mer, je 6Jx15 zihr ok? Da ni kak?na fora za 6.25/6.5 al pa kej... Al je to vse pogojeno s ?irino in je za 195 vedno 6?

Drugo pa le ?e, da tam pi?e npr. da je primerno za Fiat in Suzuki (Fiat. SEDICI, Suzuki. S-CROSS, SX4, ...).

Te zadeve nimajo veze? Pa zanimiv je, da teh plat ne najde? na njihovi strani... Drga? pa bi vzel. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

195/65 15 gredo brez tezav na tvoj avto.

Poglej kaj mas v homologaciji.

205/60 15 je isto kot 195/65 (po premeru) ampak je brezvezna dimenzija, drazja guma in slabse sedi na 15", ki so ponavadi siroke 6 ali 6.5".

Hvala za info! Nimam karton?ka, zato sem zmeden mal, ampak ?e knjigca pravi, da je ok... :D

Ja kul, pol pa gume vredesteinke, feltne pa, kaka ideja kje dobit lite ugodno? Gumax? Kaka druga zadeva k je ne poznam?

Aja pa mogo?e a je firma va?na? ?e je, le na dan s predlogi (oz ?esa se stran dr?at)! :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Hmm a mi zna kdo razlo?it zakaj v priro?niku pi?e na splo?no vse velikosti, ki grejo na ta avto (M6 2.0L wagon 2005), medtem ko net postre?e pa s to razliko, da na 2.0 motor R15 ne grejo. Le R16+? Oz v priro?niku je opcija 195/65 R15, na netu pa nekje le 205/60 R15.  

Da nebo kakih homologacijskih te?av.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Kar sem jaz po vseh komentarjih uspel izbrskat je, da jeklenke ti dajo "tank" filing pri vo?nji in ve?jih od 16" ne bo? na?el ker bi bile prete?ke. Ima? drage "zimske" alu, ampak jaz bom ?el kar z navadnimi pa bodo pa? malo "ob?lesane". :D

Z gumami je pa tudi tako kot so mi ?e posku?ali vbiti v glavo, da 17" zimske so kar stro?ek in nima smisla, sploh ?e se ?e kupuje druge feltne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Evo hvala vsem za komentarje! Res zakon tema. :D

Sem se odlo?il, da jeklenk nebom gledal, tako da kupujem 195/65R 15 91 M+S gume in pa primerne lite feltne. Verjetno kar omenjene Vredesteinke (je ta prodajalc kul?).

Zdaj pa, avto je M6 2.0 2005 karavan. V navodilih pi?e da so te gume ok (homologacijskega karton?ka nimam). Moram biti na kaj posebnega (glede mer) ?e pozoren pri nakupu plati??? Prodaja kdo kaj primernega oz. je kje kak?en kul deal? :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano

Nemorem prehvaliti Denisa (Vene Avtoplin)! Si je majstore res vzel ?as in sva ?la ?ez vse kar je za povedati/urediti okoli plina (v tem primeru G-1 sistem), potem pa ?e o drugih zadevah. 

?e kogarkoli kaj ?tedilnik matra ga dobi na 051712355. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

@Hermelin, jaz bi kupil 15ke jeklena platisca in gor obul 195/65, 17k pa s tem ne rabis 'razdirat' :)

Uff pa nisem preve? navdu?en nad nabavlanjem jeklenk in drugih dimenzij... Na koncu bi bilo le par 10? ceneje, ?e sploh...

Res ne obstaja kak?na ok (cenovno) zimska guma za omenjene dimenzije? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Trenutno so na M6 letne gume 215/45 ZR 17 91Y. Kaj pa priporo?ate kot zimsko varjanto? Amzs pravi, da je najbolj?a opcija Dunlop Winter Sport 5. Ampak te so za omenjene dimenzije najmanj 140? po kosu... ?e ne dobim kje dobrega deala je to kar zalogaj. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 (rabljene)
Napisano

No avto je nabavljen. Najlep?a hvala vsem za pomo?! :D

Kot izgleda bo treba nafilati klimo, nacentrirat volan in pa ?e kako malenkost zgruntat (glasnost pri bluetooth povezavi je uganka :o). Sicer pa zgleda kul.

Za zavarovanje ti pa PRIPOROCAM forumskega mojstra, ki nam te zadeve porihta najugodneje: 031209143 - Marko

Bi pa ?e enkrat se zahvalil za tale kontakt in pohvalil Markota. Izbrskal deal stoletja. Kar k njemu klicarit, ker se spla?a. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Uff kaj sem spro?il... Jasno je, da tale tip verjetno ni imel medical emergency. Tudi no?em nobenmu solit pameti glede prve pomo?i in nevem ?esa.

Saj so potem nekateri kar zadeli point. 100% ne more? vedet za kaj gre. Tudi nima smisla agrevirat tacga idiota na cesti ker bo naredu al teb al pa komu drugmu ?e kej bolj blesavega. Pa vsaj zase vem, da ?e bom enkrat za?el s podjebavanjem tr?enih sovoznikov, bom hitro postal eden od njih. Brezveze...

?e je bil kreten do takrat, bo ob tak?nem dejanju ?erifa njegov kretenizem kve?jemu dobil krila. Posledica? Namesto, da ima? na cesti kretena ranga 9/10, ima? naenkrat superkretena ranga 12/10. Na koncu te bo itak prehitel, le da se bo od takrat naprej obna?al ?e huj?e...

Za v podpis hahah... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Danes sem si pa zanala?? privo??il enega bmwja?a, a to na povsem legalen na?in....

Sem pa ravno zadnji? bral eno res ?alostno zgodbo o tem. Ja, zelo verjetno je, da je samo nek prepotentne? na cesti, ampak v primeru da NI...? Nevem, ?e je vredno se jit take zadeve. Preberi si tole.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 (rabljene)
Napisano

Ne, zavarovanje vozila kot taksnega, sem pa jaz dejansko imel na polici tudi navedenLPG sistem, ker je bila s tem tudi cena vozila visja. :)

Hmm.. Zavarovanje mi obljublja tale tipo pri "finavto". Kao osnovno + AO+, steklo in sv. telesa, parking, asistenca za 50% manj kot bi sicer dobil. Ni? ne ?kodi, ?e vpra?am tudi tvoj kontakt. Hvala!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.