Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
  dne 12. 8. 2020 ob 20:48 je 50keda napisal:

Spustil gume na 2.5 bara, mogu sm se do dveh benzin stanic zapelat, da sm vrjel svojim ocem. Sm mislu, da jim je na petrolu barometer crknu k mi je pokazal 3.4 bara. Js se pa ze cel cajt sprasujem kak je lahk avto tak trd ... tak je to ko ne kontroloras tlaka za tistimi, ki ti avto prodajo xD

@Boss a si ti preverju tlak spomlad, k si letne prvic obu?

Razširi  

Kaj pa tisto pravilo, da se gum ne pumpa v vročini po vožnji? :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 12. 8. 2020 ob 6:45 je Marko Zorec napisal:

Hvala...

No, to je zdaj moja četrta Mazda... (323 F stara, 5 letnik 2008, 3 letnik 2006, CX5 letnik 2014)...

Razlika med CX5 in ostalimi tremi je ogromna, tudi če primerjam s petko. Izredno nizek nivo hrupa v notranjosti, nikakršnih dodatnih neugodnih zvokov kakršnihkoli migajočih delov avta med vožnjo (to se je dogajalo na petki), gladki prehodi med prestavami, udobje in prostornost, oblika avta pa je tudi brezčasna in vizuelno izredna.

Edina pripomba je samo en prostor za kavico med voznikom in sovoznikom...

Ali imate istop vedno vklopljen? Menda je po defaultu? Je bolje imeti on ali off?

Razširi  

Istop se "resitera" na on vsakič ko na novo užgeš avto, ne moreš ga 100% izklopit. Sepravi če ga hočeš imet na off, moraš vsakič ko vžgeš auto izklopit na tipko še istop.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)
  dne 10. 8. 2020 ob 5:46 je Jest napisal:

Za nekatere semaforji ne obstajajo ... :)

Razširi  

Ufff tole je bilo pa že konkretno konkretno v rdečo... Folk gre res z glavo skozi zid, a ne razmišlja, da je na drugi strani semaforja lahko nekdo, ki bi na hitro speljal (še več, če bi bil motorist) in bi šlo na milimetre?

EDIT: na začetku se vidi da dejansko bremza (verjetno imel večjo izstopno hitrost iz ac kot ti + desni pas) pa se pol odloči dat po gasu..ojoj

Popravljeno od NevLado
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 5. 8. 2020 ob 12:05 je 50keda napisal:

Lol zej se bomo pa šli, kdo ma lepš mašino spucano, kje je Alex, me prov zanima, kolko voska nanese nanjo :D Pa vrjetno je tudi rdeče barve, mašina namreč :D

Razširi  

Mislim jaz sem pokazal človeku, da je njegova skrb po moje nepotrebna. Zdej pa že vidim, da bo debata zaplavala. :D Ampak je nekaj na temu kar praviš, Alex verjetno zdle drgne mašino, da bo pol uletu s fotkami :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ta debata brez slik je kot da bi mlatili prazno slamo.

Sredi februarja sem ob pranju zunaj tudi obrisal večino kotičkov okrog motorja, celo pod "plastiko" pri svečkah (in posesal kar je bilo mrtvih žuželk in ostale svinjarije). Pol leta kasneje (cca 5k prevoženih km praktično 30:30:30 razmerje ac/relacija/mesto in 50:50 avto parkiran zunaj / avto parkiran v garaži) je stanje takole na slikah spodaj (ravnokar namensko slikano). Sicer sem vmes še dolival vitrex in preverjal olje ampak nisem več brisal s krpo, bom pa spet takrat, ko bom umival avto zunaj.

Ali te slike sedaj odražajo mojo malomarnost? :D Ali pač dojamete, da je to normaln pojav (avto makedama ni videl niti od daleč). To pač delajo zunanji vplivi. In v primeru omenjene CX-5 je situacija pač taka, da v 6ih letih motorni prostor ni bil nikoli  obrisan in se je pač nalagalo in nalagalo in je sedaj gor debelejša sprijeta plast. Tako da še enkrat, brez skrbi da bi bilo kaj narobe, kupi avto in v njem uživaj, pa ga ti kdaj za spremembo spucaj okoli motorja z mikrofibro. :)

IMG_3680.jpg

IMG_3681.jpg

IMG_3682.jpg

Popravljeno od NevLado
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 4. 8. 2020 ob 16:03 je Marko Zorec napisal:

Pripenjam kar sem dobil od carfaxa. Malo se čudim ker mi je prodajalex rekel da je avto od 1. Lastnika. Pa je 20.7.2020 prijavljen še 2. lastnik - sklepam in upam, da je to mišljen prodajalec, pri katerem zdaj to kupujem,  ki je nato avto dal na trg?

Medtem mi je Pelko javil, da me ne bi smelo skrbeti glede prašnosti....

Razširi  

Normalno ja, če ni komisijska prodaja drugače ne more bit.

1059928.jpg
WWW.AVTO.NET

Mazda CX-5 2.0 i.samo 93.786 kilometrov, letnik:2014,12900 EUR :: www.Avto.net ::
preview.9f5ecb527d77.jpg
AVTOLOG.SI

Brezplačno VIN iskanje, na podlagi odprtih podatkov iz portala OPSI. Poročilo o zgodovini vozila - kilometrina, ali je bilo vozilo uvoženo...

(avtolog za letos še nima podatkov ker tako deluje avtolog in ne da bi bilo karkoli s tem autom narobe)

Nevem no, meni po oglasu, slikah in podatkih zgleda vse ok ampak razumem skrb. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 4. 8. 2020 ob 15:57 je 50keda napisal:

Zunaj pa znotraj so ga vrjetno dali spucat in polirat. Motor pač polirat ne morš po hitrem postopku. Kje bi se pa naj ta avto fural, mogoče je pa CX-5 služil svojemu namenu pa je prefural dosti makedama?

Razširi  

Pusti avto zunaj od spomladi do jeseni pa boš videl kako se bo začelo nabirat. :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 4. 8. 2020 ob 15:09 je Marko Zorec napisal:

Št. šasije imam... bom preveril... drugače sem tud jaz pomislil, da bi preveč očiščen bil še bolj sumljiv...

Razširi  

Če želiš, da boš mirno spal, ti lahko jutri slikam mojo CX-3, ki je vsak dan zunaj. Pa boš primerjal. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

To ali je uradni servis ja/bojda/ne lahko preveriš tako, da ti dajo številko šasije, pokličeš na katerikoli mazda servis in zahtevaš izpisek iz servisne knjige. Oziroma samo poveš, da naj pogledajo, kje je bil servis narejen (ker se vse zabeleži). 5 let garancije, lani je zadnji uradni serivis moral biti narejen najkasneje 2019/10, če ni vpisan pač naredi servis takoj ko kupiš auto.

Glede prašnosti motornega prostora bi pa reku, da je to res "nadpovprečno" zapacan ampak zna bit normalno če je bil avto skos zunaj. Za moje pojme je še boljše, da se vse ne sveti in je čisto, ker tisto bi bilo zame bolj sumljivo kot to. Tako da pomoje je to vse ok in imaš nepotrebno skrb. Če vse ostalo štima kupi pa je to to :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
  dne 31. 7. 2020 ob 9:09 je Jest napisal:

Mazdo peljal na tretji servis ... pa vmes naredil en krog (cca. 30 km) z biciklom po Ljubljani :) 

Pasted_Image_31_07_2020__11_08.png.dd9272ad9ea8fcf695009fdeb131be23.png

Malo_po_Ljubljani__medtem_ko_je_avto_na_servisu______Ride___Strava.png.8b1a9b7d375b50000c47cc3c9831ca01.png

Razširi  

A A-cosmos zdej obratuje normalno? Ko se je nekej govoril v ostalih temah, da imajo težave.

Also, wide angle shot on iphone? 😁 Takoj se vidi da drugo ne more bit haha.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
  dne 26. 7. 2020 ob 15:15 je Bini napisal:

Kaj imaš pa sedaj,da si zadovoljen?

Je pa tudi res,da Mazda nasploh na testih nnima ravno najkrajše zavorne razdalje neglede na gume.:party0035:

Razširi  

No to nevem, ampak razumljivo, ker je avto tako narejen, da pač zvoziš/obvoziš oviro in šopaš dalje. :zoom-zoom: :danzoman:

Popravljeno od NevLado
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
  dne 25. 7. 2020 ob 4:52 je Alex napisal:

Pa so v redu gume? Ponavadi nimajo nekih visokih ocen ne na testih ne od samih  uporabnikov. 🤔

Razširi  

Toyo so ene izmed najboljših gum samo tako kot pravi Aless je treba kupit taprav model. :D 

Ta ki je sedaj gor na avtu ziher ni taprav model haha, iskreno nevem kater točno (bom preveril jutri) ampak jim dam 3 od 5 zvezdic. Če bi vozil kdo od vas, bi jim verjetno dal 4.5 od 5. Za dinamiko v dežju res niso (neprijetno se čuti, da jim manjka grip, pa ni kriv avto, ker je na zimskih Sava vse ok). Po suhem pa limajo res dobro in nimam nobene pripombe. Tako da za povprečnega uporabnika od A do B so več kot dobre ne glede na mesto/relacija/AC in tudi v dežju. Ni pa se za furat na limit v dežju. Hvala bogu še nisem imel close call-a ali potrebe po močnem zaviranju tako da glede tega vam pa neznam povedat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava brisalcev
Napisano
  dne 25. 7. 2020 ob 9:29 je Alex napisal:

Evo, sem očistil dobro  šipo z sredstvom za razmaščevanje(silikon free,) katerega uporabljam pri lakiranje. Ne morete verjeti, kako mastna zna bit šipa. 

Sedaj brisalci res dobro brišejo in ne škripajo več. Se splača vsake toliko to narediti, ker razna čistila za šipe izgleda, da niso dovolj agresivna. 

Razširi  

Evo, to je to. :) Al pa skos dodajaš rainx, da je lih prou mastna. :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
  dne 23. 7. 2020 ob 18:06 je scania napisal:

Zdravo. Je mogoče že kdo slišal za Armstrong gume? Danes videl oglas 225/45 r19 za 79€ ??? Prvič slišim za to znamko.

Razširi  

Prvič slišim ampak zgleda kot ameriško - nizozemska zadeva? 

default-user-image.png
WWW.ARMSTRONGTYRES.COM

Contact Us. We'll be happy to answer all your queries. Get all our contact details and help numbers here.

Na amzs testu jih ziher še nikol niso imeli, drugače bi si jih zapomnil. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 23. 7. 2020 ob 9:56 je Alex napisal:

Baje, da deluje. 😁Samo izbor postaj je bolj bogi. Od Italijanskih recimo ni Virgin radia, ki je edini nekaj vreden. 

Razširi  

Ja, mora radio oddajat v tej dab tehnologiji. Veseljak dela, to je meni važno. 

No in kaj boš reku, drug svet v primerjavi z FM ane? :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
  dne 22. 7. 2020 ob 17:10 je dvorjan napisal:

Prej je bil delan vedno na 20.000 km.

Pa če ima avto v glavnem relacije 50 km v eno smer, je 20k km interval povsem neproblematičen. Če bi imel krajše vožnje, bi pa dejansko menjal na 10k km, za "nekaj vmes", kar dela drugi dizel v gospodinjstvu (PSA 2.0 HDI), pa sem skrajšal interval na 15k km in se tudi bliža 180.000 prevoženih km.

Razširi  

Ja, to je pa drugo, sem mislil, da si samo praskal gor in dol po mestu in nabral 10k. :) Se strinjam 110%.

dne 22. 7. 2020 ob 19:31 je Boss napisal:

V bistvu pri vsakem tankanju, največ pri vsakem drugem. Zato je zelo pomembno, da z enim tankanjem prevoziš čim več kilometrov. Zato pa so bencinarji tako zavistni do dizelašev.

Razširi  

Mislim, da se samo dizelaši skos ukvarjate z nami bencinci. :D  Nevem zakaj, a je to kak kult tako kot vegani, kjer je prvo pravilo da vsem raztrobiš in da vsi vedo, da je vegan?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

A ste ziher, da bi ga dali v P? Ker P je parking, v avtopralnici se pa avto premika. Jaz bi pustil v N (ker tudi z ročnim pustim v leru....)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
  dne 22. 7. 2020 ob 7:16 je dvorjan napisal:

Korona je poskrbela, da je avto letos kar precej sameval. 

Ker je prikazal opozorilo za "Scheduled maintenance", sem se odločil, da vseeno naredim mali servis, čeprav je v letu dni naredil le 10.000 km. Menjalo se je olje, filtri in še "flush" olja v avtomatskem menjalniku (4 litri).

In šibamo dalje, včeraj je števec obrnil 210.000 km. 😃

Razširi  

Pa saj 10k je normalen interval za servis delat? :D  Na koliko ga pa drugače delaš? 30k?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.