Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 42 minutami je Janez007 napisal:

Alex, postajaš tipičen, ker so ti novi avti bolj všeč kot stari. Regeneracije že kaj spremljaš?😜

Ni štos v novem proti starem. Ker jaz imam  raje stare analogne stvari. 

Če sem pošten, razni line asisti in podobne igračke me nervirajo. 

Enostavno je cx 30 bolj tih, uglajen in na splošno bolj všečen avto. Vožnja je enostavno bolj uživancija. 

Imam pa namen še vedno kupiti, ko grem v penzijo seveda, mx5. To je nama z ženo še vedno želja. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 16 minutami je Janez007 napisal:

Zamujena priložnost ne vrne se nobena. :( 2 leti in pol stara Mazda CX-3 se je včeraj ob 15:21 prodajala za pol cene 🙃 in menda prodala v nekaj minutah. Ne moreš verjet.

image.png

image.png

image.png

Pa, za to ceno  bi jo še jaz kupil. 😊

Kaj pa je bilo  narobe z njo? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Pismo, bolj kot vozim to cx 30, bolj mi je všeč in manj pogrešam rdečo puščico. 😊

Sem že pogruntal, kje oziroma kdaj ji pomaga kompresor. Tudi vožnja je super tiha in udobna.

Poraba je sedaj, ko se več vozim po mestu med 6,7 in 6,8. Kar je super.👍 Verjetno bo s časom še kaj padla. 

Tudi prtljažnik je več kot dovolj za vsakodnevno rabo. Ravno danes smo nabavljali robo za žur. Vse od piva do hrane do raznih tort je stalo lepo noter. 

Je pa ta "dvonastropni" prtljažnik super. 👍 Bravo za benzinarko in suv. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Počasi se bomo lotili pripravljat drva za zimo.

Ja. Baje, da jih Indijanci že pripravljajo. 

Bo huda zima,baje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je MazdaBoy napisal:

Meni tudi ni švoh, sploh ta rdeča, čeprav sem pristaš črnih, temno sivih avtov. 😁

9D918263-D7F7-412A-9AC4-0B601B2B82CE.jpeg

Poglej si jo od spredaj. Polom od dizajna. Od strani pa je podobna raznim bavarcem in volvu. Zelo slabo za zoom zoom oblikovni slog. 

78992516662c0cbba46b.jpg

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Obstaja še druga rešitev ... namesto baseball palice  😜

blazina3_1.jpg

What's That Round Thing on a Baseball Bat? | Mental Floss

Je kar v redu prava usnjena ročka namesto fejk usnja 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 9 minutami je sportman333 napisal:

To si zamenjal ali dal primerjavo (cx30;zgornja slika) vs. (m6;spodnja slika)

To je vse cx 30. Sedaj mi je višina ročke bolj primerna kot prej. Original mi je bila malce prenizka. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Screenshot_20220715-202529__01.jpgSem malo prečekiral nastavitve za non- bose zvok. Na internetu sem našel te nastavitve za equalizer. To je res max. za nastavit dober zvok na tem ozvočenju. Je pa bolj za rock zadeve. V bistvu zamenjam visokotonce in na mesto rezervnega kolesa en aktivni subwoofer in bo špilalo kot je treba. Tej Pioneer zvočniki niti niso tako slabi. Definitivno so bolj muzikalni in definirani kot bilo katero bose ozvočenje, ki sem ga imel doslej v Mazdah. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 40 minutami je Slivka napisal:

Ma, ne vem... A ni bilo nekaj govora, da je to DeSUS avto zato, ker se višje sedi. Mislim, da je bilo nekaj govora, da se upokojenci ne morejo usest v kakšen nizek avto, še težje pa iz njega vstanejo, zato imamo SUVe, ker lažje vstopajo in izstopajo...

A ni bilo nekaj takega govora pred časom ravno tu na tem forumu?

Možno... A to velja bolj za cx 5. Tam se, sedi višje. 😊

Prva menjava. Namesto "cheap" falš usnjene ročke prava usnjena, 300 g. 

Sedaj je šele veselje pri menjavanju.

Gelipter,kaj praviš, ko imaš enako v cx 30? 

IMG_20220715_151826-01.jpeg

IMG_20220715_152002-02.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 24 minutami je FuManchu napisal:

Bo :lol:

Logo-DeSUS.jpg

He, He, ni to suv za DeSUS. To je za aktivne ljudi in športnike. 😉

Že to, da nima avtomatskega menjalnika nam pove, da ni to avto za penzioniste. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nosilci koles
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Kakor za koga.....:nevem:

Tega ročnega menjalnika v cx 30 ne zamenjam za nobenega avtomatskega. 

Kakšen gušt je, ker je tako natančen z kratkimi, športnimi gibi. V bistvu sam skoči v prestavo,brez da bi enkrat samkrat kaj zataknilo. 

Veliko bolj tekoče je vse skupaj kot v moji mazdi 6. 👌

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Evola, naročene še 18" feltne za zimske gume. Enkrat jeseni pa še  zimske gume. Vzel sem takšne, kot jih ima Gelipter. 

Gelipter, hvala za naslov in link. 👍

https://felnar.com/izdelek/brock-rc32-sbm-7x18-5114-et45-m45/

pred 10 minutami je Slivka napisal:

Ja, če bo žena spredaj v drugem avtu, potem bo res užival v TIHI vožnji. Drugače je pa vseeno, a imaš štromarja, bencinca al pa dizla, kaj dosti tišine ne bo notri...

Res je. Pri meni je vedno glasna glasba .🎸🎸 Aja, to muziko bo pa potrebno malo poštelati in dograditi. 🤔

Takoj jutri gredo noter drugi visokotonci in sicer od firme Rainbow. Pozneje še sub na mesto rezervnega kolesa. 

Ostalo, zvočniki, radio in ojačevalec je non bose  od Pioneer-ja. Mogoče bodo zvočniki v redu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 44 minutami je FuManchu napisal:

Potem je kot star turbobencinc z ogromnooo turbo luknjo :D

Ne ni. Drugačen filing. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

@Alex, tebi je pa sonce res močno užgalo v glavo! Poišči malo sence, najboljše kje v kleti, da je hladno in temno. Mislim, že to, da si kupil bencinarja in SUV, mi je dalo misliti, da nekaj ni v redu. Da pa odgovarjaš majstru kalibra DonFelipe? Pojdi nekam na hladno in temno, zdaj si pa res že predolgo na soncu, da ne bo imelo trajnih posledic!

Pa kaj nisi sam potožil, da je tvoja bt-jka  taka, kot bi prišla iz ofenzive? 😊😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Evola, cx 30 je doma. 👍

Ampak... Sveta pomagavka. Cx 30 pije manj kot mazda 6 dizel. Wtf? 🤔

Žena je vozila pred mano 6-ko,hitrosti so bile nekje od 130-150. Vozila sva identično od BTC do Kopra. 

Edino na vrhniškem klancu me je malo pustila zadaj, ker smo nekaj bremzali in je ona lepo pobegnila naprej ampak sem jo na vrhu klanca dohitel. 😊

Prvi vtisi in razlika med vožnjo ene in druge? 

Mazdo cx 30 moraš voziti bolj "filigransko natančno", gas  moraš dodajati postopoma. Če ga stisneš naenkrat do konca kot dizel, se ne zgodi najprej nič. Nato postopoma pridobi hitrost. Je pa vožnja z cx 30 veliko bolj sproščujoča kot s 6-ko.

Že vidim, da, se bom hitro sprijaznil z njo. 😊

Pa še porabe obeh pri enaki hitrosti. 

Mazda CX 30 

IMG_20220714_185343.jpg

Mazda 6 dizel

IMG_20220714_185546.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano
pred 24 minutami je DonFelipe napisal:

Alex, kaj pa manjka BT50?

Mogoče kak kos pleha, ki ni obtolčen in ni prikovičen? 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 3 urami je mazdaman napisal:

sem bral teste Ionic 5 in megane etech so so naslovljeni kot ugoden nakup cene pa 50...58 tEUR

cx-60 se pa začne z 52.290€ (manjšim stanovanjem)  taka je danes realnost nakupa novega avta.

Najbrž jih ne bomo veliko videvali na naših cestah. 🤔 Pre-Draga pa še grda mazda za povrh. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano
pred 4 urami je Slivka napisal:

Po trinajstih letih dela in uporabe se je na tehničnem pregledu najbolj zataknilo to, da so odbijači in plastične obrobe blatnikov s knipingi pritrjene gor pa da je okoli in okoli opraskan in obutan - kot da je protokolarna limuzina ne pa hribovski voz... Vse ostalo (volan, stabilizatorji, zglobi, končniki, kolesni ležaji, zavore, luči,...) pa brez pripomb. Pa tudi rjavine ni pretirano gor, kljub temu, da je bil nekajkrat na tretmaju pri Treh kronah. Se je potem dalo to sanirat in zdaj je v redu. Torej, potrjena za še eno leto.

Ni kaj, boš moral tudi ti razmisliti o kakem novem benzinarju.Tega ne boš mogel večno lepiti in spajkati. 🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nosilci koles
Napisano (urejeno)
pred 54 minutami je sportman333 napisal:

a z AT menjalnikom pa v 2.ne gre 100, a ni @Alex pisal, da gre z ročnim čez.....

Z avtomatskim, tudi tega sem preizkusil, ne gre. Preveč moči pusti po poti. 😉😊

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 11 minutami je sportman333 napisal:

kakšno dimnezijo 19 imaš v mislih 225/45 ali širše / nižje.....nižje verjentno ne bodo izpadle lepo, razen če bi nižal avto, kar pa pomojem novega nima smisla.....bi znale 19tke lepo izgledati, ker dandanes 18col je že tako kot včasih 14/15 col.....skoraj vsak avto ima že 18tke, par let nazaj so bili pa to res "valarji" :)

225/45 r19. Dan danes ima že nissan juke to dimenzijo kot opcijsko. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 26 minutami je Bini napisal:

Ni SUV niti športni SUV niti crosover ampak" karavan " in to brez sank......😁

Tako so jo homologirali in jaz se strinjam,saj moraš tudi 19tke homologirat,če se ne motim,torej drži.....😉

Moram preverit, kako je s temi 19" in homologacijo. Ali je sploh varianta pri nas za to. 🤔 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 8 minutami je FuManchu napisal:

Prešaltal si v zadnjo fazo avt. DeSUS faza😜

Ne, nisem vzel avtomatskega menjalnika. 🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.