Zamujena priložnost ne vrne se nobena. 2 leti in pol stara Mazda CX-3 se je včeraj ob 15:21 prodajala za pol cene 🙃 in menda prodala v nekaj minutah. Ne moreš verjet.
Pismo, bolj kot vozim to cx 30, bolj mi je všeč in manj pogrešam rdečo puščico. 😊
Sem že pogruntal, kje oziroma kdaj ji pomaga kompresor. Tudi vožnja je super tiha in udobna.
Poraba je sedaj, ko se več vozim po mestu med 6,7 in 6,8. Kar je super.👍 Verjetno bo s časom še kaj padla.
Tudi prtljažnik je več kot dovolj za vsakodnevno rabo. Ravno danes smo nabavljali robo za žur. Vse od piva do hrane do raznih tort je stalo lepo noter.
Je pa ta "dvonastropni" prtljažnik super. 👍 Bravo za benzinarko in suv.
Sem malo prečekiral nastavitve za non- bose zvok. Na internetu sem našel te nastavitve za equalizer. To je res max. za nastavit dober zvok na tem ozvočenju. Je pa bolj za rock zadeve. V bistvu zamenjam visokotonce in na mesto rezervnega kolesa en aktivni subwoofer in bo špilalo kot je treba. Tej Pioneer zvočniki niti niso tako slabi. Definitivno so bolj muzikalni in definirani kot bilo katero bose ozvočenje, ki sem ga imel doslej v Mazdah.
Ma, ne vem... A ni bilo nekaj govora, da je to DeSUS avto zato, ker se višje sedi. Mislim, da je bilo nekaj govora, da se upokojenci ne morejo usest v kakšen nizek avto, še težje pa iz njega vstanejo, zato imamo SUVe, ker lažje vstopajo in izstopajo...
A ni bilo nekaj takega govora pred časom ravno tu na tem forumu?
Možno... A to velja bolj za cx 5. Tam se, sedi višje. 😊
Prva menjava. Namesto "cheap" falš usnjene ročke prava usnjena, 300 g.
Ja, če bo žena spredaj v drugem avtu, potem bo res užival v TIHI vožnji. Drugače je pa vseeno, a imaš štromarja, bencinca al pa dizla, kaj dosti tišine ne bo notri...
Res je. Pri meni je vedno glasna glasba .🎸🎸 Aja, to muziko bo pa potrebno malo poštelati in dograditi. 🤔
Takoj jutri gredo noter drugi visokotonci in sicer od firme Rainbow. Pozneje še sub na mesto rezervnega kolesa.
Ostalo, zvočniki, radio in ojačevalec je non bose od Pioneer-ja. Mogoče bodo zvočniki v redu.
@Alex, tebi je pa sonce res močno užgalo v glavo! Poišči malo sence, najboljše kje v kleti, da je hladno in temno. Mislim, že to, da si kupil bencinarja in SUV, mi je dalo misliti, da nekaj ni v redu. Da pa odgovarjaš majstru kalibra DonFelipe? Pojdi nekam na hladno in temno, zdaj si pa res že predolgo na soncu, da ne bo imelo trajnih posledic!
Pa kaj nisi sam potožil, da je tvoja bt-jka taka, kot bi prišla iz ofenzive? 😊😊
Ampak... Sveta pomagavka. Cx 30 pije manj kot mazda 6 dizel. Wtf? 🤔
Žena je vozila pred mano 6-ko,hitrosti so bile nekje od 130-150. Vozila sva identično od BTC do Kopra.
Edino na vrhniškem klancu me je malo pustila zadaj, ker smo nekaj bremzali in je ona lepo pobegnila naprej ampak sem jo na vrhu klanca dohitel. 😊
Prvi vtisi in razlika med vožnjo ene in druge?
Mazdo cx 30 moraš voziti bolj "filigransko natančno", gas moraš dodajati postopoma. Če ga stisneš naenkrat do konca kot dizel, se ne zgodi najprej nič. Nato postopoma pridobi hitrost. Je pa vožnja z cx 30 veliko bolj sproščujoča kot s 6-ko.
Po trinajstih letih dela in uporabe se je na tehničnem pregledu najbolj zataknilo to, da so odbijači in plastične obrobe blatnikov s knipingi pritrjene gor pa da je okoli in okoli opraskan in obutan - kot da je protokolarna limuzina ne pa hribovski voz... Vse ostalo (volan, stabilizatorji, zglobi, končniki, kolesni ležaji, zavore, luči,...) pa brez pripomb. Pa tudi rjavine ni pretirano gor, kljub temu, da je bil nekajkrat na tretmaju pri Treh kronah. Se je potem dalo to sanirat in zdaj je v redu. Torej, potrjena za še eno leto.
Ni kaj, boš moral tudi ti razmisliti o kakem novem benzinarju.Tega ne boš mogel večno lepiti in spajkati. 🤪
kakšno dimnezijo 19 imaš v mislih 225/45 ali širše / nižje.....nižje verjentno ne bodo izpadle lepo, razen če bi nižal avto, kar pa pomojem novega nima smisla.....bi znale 19tke lepo izgledati, ker dandanes 18col je že tako kot včasih 14/15 col.....skoraj vsak avto ima že 18tke, par let nazaj so bili pa to res "valarji"
225/45 r19. Dan danes ima že nissan juke to dimenzijo kot opcijsko.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ni štos v novem proti starem. Ker jaz imam raje stare analogne stvari.
Če sem pošten, razni line asisti in podobne igračke me nervirajo.
Enostavno je cx 30 bolj tih, uglajen in na splošno bolj všečen avto. Vožnja je enostavno bolj uživancija.
Imam pa namen še vedno kupiti, ko grem v penzijo seveda, mx5. To je nama z ženo še vedno želja. 😊
Povezava za deljenje
Deli na druge strani