Kaj pa, ?e se izza ovinka pelje? s traktorjem ali kosilnico, pa ta tak norec naba?e? Si ga tud izsilil? Ali pa, da se normalno pelje?, pa vidi?, da se nekdo vklju?uje, potem ti ni treba zavirat, te je nekdo izsilil....pa se zaleti? v njega, ?eprav pi lahko zmanj?al hitrost, ampak ne, me je izsilil...
Ne enaciti prekoracitve hitrosti z odvzemom prednosti.....
Se pravi, da ?e prekora?i? hitrost ima? prednost? Tudi na prednostni cesti mora? prilagoditi hitrost razmeram.
Naselje...avto prileti 200 na uro...iz dvori??a se vklju?i? na cesto...ko se za?ne? vklju?evat, ni nikjer nikogar, ko pa en meter potegne?, te norec nabije, ker si ga izsiljeval, ko si iz dvori??a potegnil...
Za moje pojme, ta iz dvori??a NI odvzel prednosti...se motim?
jap, naj se ?e tako nenavadno sli?i ampak v tem primeru bi bil sokriv... Kadar si pod vplivom alkohola ali drugih substanc si kazensko in materialno odgovoren v primeru nesre?e pa ali si direktno kriv ali ne. ?e si kriv je sploh pizdarija, ker zavarovalnica ne krije stro?kov nesre?e na drugem vozilu, da po?kodovanh potnikov raje ne omenjam (recimo, da spravi? s ceste avtobus poln potnikov). ?e pa ima? "sre?o" in je dejansko deljena krivda pa pa? krije? stro?ke samo svojega vozila, ker kasko ti tudi ne krije, ker si kr?il dolo?ila, da ne sme? biti alkoholiziran za volanom - nekatere zav. imajo celo klavzulo, da mora biti 0,0. Tako, da to ni hec, pa ?eprav se sli?i v?asih sila nelogi?no.
Ne ne, tole pa ne potegne. Pustimo sedaj zavarovalnice in od?kodnino... Krivec prometne nesre?e ni alkohol. ?e vinjen voznik ni kriv oziroma povzro?itelj, pla?a samo kazen za vo?njo pod vplivom alkohola.
Primer, da se peljeta trezen in pijan en za drugem...ne vem kako, ampak se nasproti voze?i zaleti v zadnji konec prvega vozila, kateri voznik je trezen, potem pa tega povzro?itelja ?e v drug avto odbije, v pijanega voznika...kdo je tu kriv? Pijan da kupon nasprotivoze?emu in prvemu vozniku?
Ma?ek je za?asno na prostosti, ker je padla sodba zaradi tega, ker so mu dokazovali, da je ?lo za naklep, stavo ipd. Seveda mu to niso mogli dokazat in je potrebno ponoviti sojenje tokrat v uboj zaradi malomarnosti. Bo tudi on dobil svoje brez skrbi.
Za alkohol ni res, da nisi kriv... avtomatsko si kriv oziroma sokriv in zato vsaki? dajo udele?encem pihat pa ?etudi je evidentno jasno, kdo je krivec.
Recimo primer: pelje? rahlo v ro?icah po glavni cesti in s stranske pripelje avto v katerega se zaleti?. Sokriv si zato, ker ?e bi bil trezen bi rahlo prej, bolje, pravo?asno odreagiral in do nesre?e recimo ne bi pri?lo.
Zakaj si torej avtomatsko kriv, ce vinjen sedes za volan? Ker v takem stanju sploh ne bi smel biti na cesti.
?e se v ro?icah pelje? po svojem pasu po predpisih, pa te naba?e divjak od spredaj, ki ga vr?e iz ovinka...si kriv, ker si takrat bil tam pijan, ?e bi bil trezen, nebi kriv bil... ???
Tisto z alkoholom sem samo ugibal - ne vem a je ali ni.
No sej to je prav... traktorist mora biti ovaden in kadarkoli je primer s smrtno ?rtvijo se obravnava na sodi??u. Tam pa se dejansko ugotavlja s strokovnjaki prometne forenzike, kaj in kdo oziroma koliko je kriv. ?e je bil v igri alko pol ga je najebal, ?e ne pa se ugotavlja vse ostalo in ?e je motrorist dokazano vozil prehitro in, da je do izsiljevanja pri?lo ravno zaradi tega se bi traktorist moral izvle?i brez krivdne odgovornosti.
Zakaj bi motorist bil kriv? ?e bi se peljal 90 na uro, bi varno ustavil ali odvil. HITROST ubija, ne izsiljevanje! Zakaj v rondojih ni smrtnih ?rtev, je pa ve? materijalne ?kode??? Zaradi izsiljevanja? Ne, zaradi ni?je hitrosti!
Sem v?eraj v Sparu bil v Celju, pa je Selmar imel razstavljenega Citroen CACTUSa, dva BMWja in dve Mazdi (6 in 3)...pa se ?ena zanima za novo dvojko, grem do tipa, ki daje informacije...KATASTROFA... Ga vpra?am, ?e lahko kaj informacij o mazdi dobim, pa mi re?e, da za mazdo bo treba pa v salon it, da on je za BMWje tam...tipi?ni BMW nadulte?...
Toliko o ponudbi SELMARJA za MAZDO... Tudi pomislim ne, dabi kdaj pri njih karkoli vpra?al, kaj ?ele delal...
To je isto, kot da rine v rikverc traktor in voz....ali pa tovornjaka prikoli?arja s klasi?no prikolico...je pa malo ?oferjev, ki to obvlada...sploh mladih ni, ki to znajo...
?estitam za dober nakup... Ja, grb se lahko kupi in prelepi... Vam oznake na novi tablici pa?ejo? Jaz sem naro?il zadnje tri ?tevilke in do takrat s starimi od prej?njega lastnika vozil...potem sem pa dobil 006 in kupil nove tablice v mojem kraju...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
To?no tako...pa zelenjava se bo podra?ala...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani