Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano
  dne 30. 1. 2023 ob 20:04 je Boss napisal:

Verjemi, da ne... če mu pripelješ 5 let starega s 300.000 in zraven daš 10 let starega s 150.000km 80% mehanikov ne bo razlikovalo kolk ma kateri avto kilometrov. Zanašalo se bo na vizualne občutke, ki pa so varljivi. Eni pravijo, da se da razlikovat po zvoku motorja, ampak to so že dokazovali, da so buče. Nekoč je bil en test pa so mehankarji kiksali za par 100.000km, se pravi je na to računat pač brezveze.

Razširi  

Kdo govori o primerjavi med 5 in 10 let starem avtu 🤔 Govorim o isti starosti in 150 ali 300kkm.

Bodi prepričan,da izkušen Mazdin mehanik opazi razliko med takima avtoma.

Me pa boli k...c,ker tako ali tako ne kupujem starih avtov,jih pa prodam v dobrem stanju.....:prstgor:

dne 30. 1. 2023 ob 20:22 je Scr3am napisal:

Bini pri mazdi pa sploh takoj vidi, ko pogleda podvozje. Tisti s 50k km ali pa tisti s 300k km. Oba imata rjasto podvozje :D

Razširi  

Tako je bilo.....😉👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
  dne 30. 1. 2023 ob 16:39 je MazdaBoy napisal:

Pa ta mi je še lepša kot črna. 😊 Pa lepša od tvoje Alex, pa brez zamere 😁 Sej je tud rdeča lepa, sam men so nasploh všeč temni avti ☺️

Razširi  

Hvala za kompliment,mimogrede pa naj omenim,da sem imel izbiro med sivo, rdečo in še katero 🤔 Žena je imela željo,da bi bila rdeča pri hiši ampak jaz nosim večje hlače in je v garaži siva...:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Popravljam se, "dober mehanik" dobro ve koliko ima avto, ko dvigne avto na dvigalki in pogleda spodaj.... 😉 Med 150kkmm in 300kkm se vidi razlika.... 👍

Naši slu.se vsi prodajo pod 200kkm od šverotov, resnični so 350-400kkm 🥴🙃 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
  dne 30. 1. 2023 ob 15:15 je Boss napisal:

Pa kolk se obešaš na besede... verjetnost je večja in ne, da so vse take. Pri tako novem avtu ni fore, da bi mutili, ker kaj lahko naredijo? Napišejo kilometre v minus? Ker je avto, ko si ga kupil imel še garancijo je bilo vse vpisano v digitalno servisno. Tako, da težav ne bi smelo biti. Če pa kupuješ 5-7 let star avto ali več je pa možnost pevare toliko večja in takrat se prisvaljka nekdo na forum, ki razlaga kako mu je pri 150kkm odletelo že vse živo in rabi generalko. Pol pa eni z bencinarji na tem forumu onanirajo ob tem podatku in razlagajo kako so Mazdini dizli čist zanič.

Razširi  

Na servisu že vejo koliko km imajo ko jih šravfajo.....😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
  dne 30. 1. 2023 ob 14:35 je Boss napisal:

Pa ne da te je sram, da si Janšev vernik? Sej če te je sram, zakaj si pol njegov vernik? :nevem:

Če pa nisi njegov vernik, pol ti pa itak dol maha kaj bo kdo rekel. :whatever:

Razširi  

To je bil pa nizek udarec,pazi se lopate.....🙈

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
  dne 30. 1. 2023 ob 14:46 je Slivka napisal:

No, ja, novejše bi pa mogoče celo dobil s tako malo kilometri, ampak zadnje čase vsi raje kupujejo 'kosilnice in mopede', ne pa tistih pravih motorjev. V bistvu pravih motorjev Mazda sploh nima več v ponudbi...

Razširi  

Misliš delovne stroje....😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
  dne 29. 1. 2023 ob 11:02 je Jest napisal:

Ko menjas zimske za letne ali obratno, ne bi smelo nic piskat... ce so vse enakomerno napolnjene ... tudi ce so enakomerno prevec ali premalo napolnjene... Sistem se sam kalibrira, ce imas TPMS ventilcke... ce pa meri preko ABS senzorjev, moras pa vedno, ko menjas ali ko preverjas in pumpas, sistem resetirati z gumbom ... Tako je pri Mazdah... 

Razširi  

Tako je, sem pozabil, da je bilo tako prej na 3ki,ki je imela preko ABS, se opravičujem vsem.... :rispekt:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
  dne 29. 1. 2023 ob 9:47 je Jest napisal:

Tole ne drži čisto... ker če imaš vse štiri gume (ali pa po dve na isti osi) premalo ali preveč napumpane, potem ti ta sistem prav nič ne javi... Javi ti samo, če ti ena spušča ... pa še to večkrat takrat, ko ne bi bilo treba, kot pa takrat, ko je res kaj narobe :) ... 

Pa tehnićno gledano, ne bi bil prav noben problem narediti tako, da bi javljalo, če so recimo gume premalo ali preveč napumpane... Ker računalnik ta podatek ima... le sistem je uporabljen zgolj zato, da zadosti zakonskim zahtevam ... 

Razširi  

🤔

😉👍

Ti amerikanci so pa tako v večini butlni..... :vskalo:

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
  dne 27. 1. 2023 ob 9:36 je scania napisal:

Prispel material :) diski spredaj zadaj, ploščice spredaj zadaj, zračni in klima filter, pleheci za ploščice spredaj in zadaj, oba jermena, zavorna tekočina

Čaka v košarici nadaljne naročilo: napenjalec, hladilna tekočina, čep za hladilnik, brisalci spredaj zadaj komplet, svečke, stabilizator štangice spredaj zadaj, razkužilo za klimo, čistilo za sesalne kanale in ventile.

V torek na servisu ko bodo menjali motorčke za ogledala nabavim še tesnilo za loputo in pa štiri tesnila za sesalni kolektor (da vidim stanje sesalnih kanalov).

Torej Marca še nabavim samo olje za motor, olje za menjalnik in pa ščetke za čiščenje sesalnih kanalov potem pa akcija :D :D 

Razširi  

Mislim, da si eden na milion, ki takole skrbno skrbi za svoj avto... :notworth:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
  dne 26. 1. 2023 ob 12:18 je MazdaBoy napisal:

Verjeno @Alex in @Bini vozita v režimu DeSUS, k imata tako porabo, druge varjante ni. Naj sama povesta 😊 Ali jima pa računalnik laže 😛 

Razširi  

Kako vozim?🤔 Glej,če je dolga kolona se vozim v koloni,da nebi slučajno ogrožal soudeležencevv prometu,ker se mi nikamor ne mudi,če pa tega ni sem pa sam in edini in daleč,daleč ni nikogar za menoj....:nevem:. Sem pa že večkrat omenil tukaj kakšno imam porabo in zakaj,kdor zna, zna, avto ,če je ispraven in vzdrževan tako ali tako isto pije razlika je samo v vozniku in konfiguracije ceste in seveda prometa.....😉

Mene pa zanima kakšna je to DeSUS vožnja,da toliko pišete o njej,me prav zanima kaj boste napisal .....🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Malo se zima pozna a ne vem kako lahko tole povprečje dosežeš... 🤔

Imam lažje 5 litrov povp. kot pa 8, pravzaprav več kot 6.8 nisem imel in sem bil polno naložen pa po AC 140-160 pa še frišno nov avto je bil.... :nevem: Ko grem smučat na Roglo mi pije 8.5 samo v hrib in pičim gor v 3tji in 4ti.....🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano
  dne 25. 1. 2023 ob 19:34 je Janez007 napisal:

Jaz bi še poklical tja, morda imajo kakšno idejo, ker gre zelo verjetno za napako pri nakupu. Sicer pa se mi zdi zanimiva veljavnost obeh ... 

A ni tako, da se za isto tablico ne more kupiti 2 vinjet - prekrivanje? Zanimiva je veljavnost obeh. A ima slučajno on obe tablici?

image.png

image.png

Razširi  

To so neka muti posla....🤔

V tem primeru pokličeš tja in predložiš račun o nakupu veljavne vinjete za tisti datum in ti kazen zbrišejo računajo ti pa administrativne stroške....👍 To sem slišal zadnjič po val-u 202!😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
  dne 24. 1. 2023 ob 23:40 je Boss napisal:

Sprobano v nedeljo... pospeševanje sem začel nekje z okoli 123km/h seveda v 6. in to krepko že v klancu, tam kjer se začenja dolgi ovinek v desno cca 1km od priključka Vrhnika (N45°57'30.5" E14°18'20.5"). Po 2.5km tam nekje okoli 800m pred mostom sem spustil gas, ker je ovinek v levo pa cesta ni bila suha, da ne bi šlo kaj narobe.

Števec v avtu je kazal 182km/h, navigacija pa 176km/h. Če bi bilo idealno, suha cesta pa da bi lahko začel pospeševat iz 130km/h bi šlo do mosta verjetno nekje do dobrih 180km/h. V 5. prestavi pa verjetno tam nekje 185km/h. Kar je tam nekje kot mi je enako ratal s prejšno 6-ko ob idealnih pogojih s tem, da nisem imel kamere z GPS, tako da se spomnim edino podatka iz števca 190km/h, ki je lagal tam nekje 8km/h. Sicer manj konjev 140KM ampak bolj aerodinamične oblike.

Je vse posneto, ampak filmčka ne bo na youtubu, da ne bi koga kaj zamikalo.

Razširi  

Mal si zabluzu, tu smo tisti z CX30 tkami.... 😁 Hec😉

Dober ti leti ni kaj, jaz grem minuto prej od doma in sva skupaj pri @Alex-u na kofetu.... 😊😉👌

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.