Em, na? Jazz je bil iz leta 2009. Dvomim, da so noter vgrajevali motor iz leta 1990, pa ?eprav bi ga posodobili...
Mislim, ti lahko na fi?kota montira? vzvratno kamero, pa turbo, pa ABS zavore, pa elektri?ne ?ipe, pa katalizator, pa ra?unalnik pa ne vem kaj ?e vse, ampak je osnova ?e vedno star fi?ko... Do neke mere se da posodabljat, potem je pa potrebno narediti novo. Zato dvomim, da bi v proizvodnji imeli osnovo motorja kar 20 let, pa ?eprav bi vmes posodabljali...
Kakorkoli, motor v Hondi Jazz je bil res odli?en. Ne samo motor, cel avto je bil fenomenalen. Edino za njim nam je ?al, za nobenim drugim. Prav ?koda, da je postal za sede? premajhen in je moral od hi?e...
Kako je ?e ?el tisti vic o kmetu, ki je kupoval nov avto, pa se je jezil nad takimi dopla?ili. Potem je pa trgovec kupoval govedino in mu je kmet sestavil ra?un.
Nekako tako kot jaz prodajam med:
- 1 kg medu je 9,79?
- steklen kozarec je 0,22?
- pokrov?ek za kozarec je 0,13?
- pretakanje v kozarec je 1,34?
- lepljenje nalepke na steklen kozarec je 1,02?
Skupaj torej 12,50 ?.
Me pa zanima, kako bi vas ve?ina tukaj pogledali, ko bi vam v npr. Mercatorju na ra?unu dali postavko "zlaganje blaga na polico"....
Jaz sem naredil 260.000, ve?inoma po hribih, precej teh kilometrov s po?itni?ko prikolico na kljuki (1400 kg te?e), pa ?e nisem menjal niti lamele, kaj ?ele vztrajnika...
Ali ima avto kak?nih 400.000 km ali pa si obupen voznik?
Opa, smo pristali ?e na oplih. Kaj bo naslednje? Reno?
A ima mogo?e kdo kaj proti Reni? Mi smo imeli R-clio. Koliko pa to malo goriva porabi, to je neverjetno! Na mesec sem enkrat to?il, pa ?e to kve?jemu 30, najve? 40 litrov... Ob dejstvu, da avta skoraj nikoli ni bilo doma! ?e bi vsi vozili Reno, gotovo ne bi imeli te?ave z izpusti in CO2 in podobnim.
Pa preden se lotite Opelov, a je kdo mogo?e pogledal Ford Focus karavan ali pa Subaruja Levorg?
No, nekaj podobnega sem imel tudi jaz. Imam Mazdo 5, ki je opremljena, kakor je. Zdaj i??em podoben avto s enako opremo, pa mi re?ejo, da je to eksoti?na zahteva...
In mi ponujajo opremo, za katero nekdo misli, da jo potrebujem, ne pa tiste opreme, ki bi jo rad imel.
Na izbiro imam pa modele, ki so trenutno "in", ne pa modele, ki me zanimajo. Po?akam ?e malo, moda se obra?a. Po?akam, da bodo spet v modi taki, kot bi rad, pa kupim takrat. Saj na?a Mazda ?e ni tako grozno zdelana, ima 10 let in 260.000 km...
... ... ... ... ... Predvsem pa je krivo to, da se povsod govori o terencih oz. krizancih... S terenci vecina SUVov nima prav nic ... Vecina nima niti stirikolesnega pogona, niti reduktorja ali zapore diferenciala... se manj pa imajo ustrezne gume za terenske podvige... ..... ... ... ...
in mi ne gre v ra?un. Pred leti sem tudi sam poklicno vrtel volan. Razumem, da je voznika presenetilo, da na pasu stoji vozilo. Razumem, da na levo ni mogel, ker so ga prehitevali. Ampak da je zavoro na polno pohodil ?ele komaj kak?na dva metra pred trkom, ne, tega pa ne razumem...
Mogo?e bi pa ?e v ?olah za?eli u?iti, da si sam odgovoren za svoja dejanja, ne pa da ne glede na to, kaj otrok naredi v ?olo takoj prigrmijo star?i, po mo?nosti z odvetnikom in i??ejo krivca povsod drugod... Je med odmorom divjal po hodniku in mu je spodrsnilo ter je padel in se potolkel? Kje je bila u?iteljica, da ga ni dr?ala za roko? Je med odmorom plezal ?ez ograjo in si strgal hla?e? Kje je bila u?iteljica, da ni pazila nanj? Je ?el na zaklju?ni izlet in se ga nalil? To ga je dru?ba napila, ni se sam! In kje je bila u?iteljica, da ni pazila?
Potem pa ti otroci zrastejo, naredijo vozni?ke izpite in se nadaljuje. Ga je ujel radar? Saj ni kriv, pri teh novih avtih sploh nima? ob?utka hitrosti... In tako naprej.
V?eraj sem pa na Rebrnicah skoraj povzro?il nesre?o:
se pripeljem iz Gori?kega konca, se pravi od Postojne proti Ljubljani in na Rebrnicah na lepem ni bilo ve? nobenega zastoja, zo?anega pasu, ?ikan, po?asne kolone, gradbi??a,... Sem bil tako zgubljen, da bi kmalu nesre?o povzro?il.
Upam, da bodo kmalu spret tam vzpostavili normalno stanje, pripeljali stroje, postavili ograje in ?ikane, zo?ane pasove, kolone, gradbi??e, skratka, normalne pogoje...
No, po?asi boste pri?li za menoj: pri vsej izbiri na tr?i??u nima? kaj pametnega izbat. Kar ponuja prvi, ponujajo vsi, ?esar ne dobi? pri prvem, zelo te?ko sploh kje dobi?. V glavnem so pa avtomobili zmerno do prete?no enako neuporabni.
Nekje smo imeli temo: kaj je odve? na avtu ali nekaj v tem smislu. Zdaj bomo lahko odprli temo kaj na avtu je sploh ?e uporabno...
V glavnem, ja, ?e se sprijazni?, da nekdo drug odlo?a, kaj ti potrebuje?, potem ni te?ko dobit avto. ?e pa ho?e? kupit to, kar je res uporabno in prakti?no in ti bo slu?ilo, se pa ?e zatakne. Mene so prignali tako dale?, da sem celo med Kitajci (Ssangyong) in Rusi (Liaz, Lada) iskal. In kar je najhuj?e, dobil ?e najprimernej?e...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Em, na? Jazz je bil iz leta 2009. Dvomim, da so noter vgrajevali motor iz leta 1990, pa ?eprav bi ga posodobili...
Mislim, ti lahko na fi?kota montira? vzvratno kamero, pa turbo, pa ABS zavore, pa elektri?ne ?ipe, pa katalizator, pa ra?unalnik pa ne vem kaj ?e vse, ampak je osnova ?e vedno star fi?ko... Do neke mere se da posodabljat, potem je pa potrebno narediti novo. Zato dvomim, da bi v proizvodnji imeli osnovo motorja kar 20 let, pa ?eprav bi vmes posodabljali...
Kakorkoli, motor v Hondi Jazz je bil res odli?en. Ne samo motor, cel avto je bil fenomenalen. Edino za njim nam je ?al, za nobenim drugim. Prav ?koda, da je postal za sede? premajhen in je moral od hi?e...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani