Ampak nafta za predgretje masine se skompenzira z manjso porabo po vzigu
Itak pa ga tudi meni kuri webasto (po vzigu)
Je pa tale moja slika zanimiva. Ker sem startal z rezervo od doma se webasto ni prizgal (varnostna politika VAGa...), sem peljal mulce v solo, po obvoznici in skupaj ene 20km, tankal na Smartinki in vidim da se je segrel komajda na ene 50-60C
Z webastom pa par minut
Aja pa preden se najde kak natancen matematik, avto nima 90L tank, vmes sem dotocil tocno 20L v Zagrebu da sem kune potrosil
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Reoji so jajc. Na?emu je pri 150 000km za?elo nekaj pu??at okoli posode za pranje ?arometov. Mo?no tudi da je bila na delu mi?ka. Kaj drugega do sedaj ni bilo.
?koda da se je Mazda odlo?ila za tr?no strategijo da raje dela lepe avte kot pa uporabne in je v tej kategoriji pa? ni.
Raje dela krosoverje kot kako 3 karavan, se 5ke se je znebila.
Mrausk uf to pa je strosek....
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
V Zagrebu imamo 22 sluzbenih avtov, vsi novi renault clio/megane nekaj lagun in 2 talismana.
88 ljudi jih vozi, cca 80.000km letno na en avto.
Vsi brez napak, rje......samo redni servisi. Globalno v 72 drzavah je v firmi 70% renaultov in prekasajo vse ostale po zanesljivosti. Kako lahko preverim? Vodi se statistika razpolozljivosti in porabe (stroskovnik) vozil on line.
Med drugim imamo pogodbo z pariskimi elektricnimi vozili Autolib (ala avantgo) za prakticno par centov na km, pa so se izkazali za manj produktivne kot vlak in metro (time vs cost)
No ne da se ?isto primerajt, ker v ?asu jugecev ni bil standard 2 avtomobila pri hi?i, danes pa ?e pogleda?, je marsikje ata in mama vsak svojega, pa ko otrok naredi izpit si kupi Clio za 500? in so 3 avti pri hi?i, kar ni ni? blazno nenavadnega, koliko hi? je imelo 3 avtomobile ko so bili jugeci? in ko da? to na cesto vidi? da je primerjava jabolk z zrezki.
To ze samo to je primerjava standardov zivljenja ne avtov..
Mislim, saj komot se vozi? okoli v kanti s katere bodo tebe in sopotnike praskali z vozi??a ko bo ena mamica na telefonu s Q5 prevozila rde?o... sam zakaj dafuq bi pa to tvegal ko pa so bolj?e (in spet ne tako bolano drage) alternative?
?as jugecov in to je kar tam DO 1991, ki je ni?je od sedaj...100 (ali pa ni podatka), lani 120
Hja...kaj tak?nega bi pri meni osebno pri?lo v po?tev le v primeru, da bi bila izpolnjeni naslednji trije pogoji:
- na vsak na?in in brezpogojno si ?elim nov avtomobil
- sem v dokaj veliki finan?ni stiski ali pa za avtomobil reees ne ?elim zapraviti veliko (?eprav slednje je relativno)
- mi popolnoma dol visi, v ?em se preva?am naokoli
?e katerikoli izmed teh pogojev ne bi bil izpolnjen, bi gledal v drugo smer. Glede varnosti je pa takole...je nekje na ravni 20 let starega Twinga. Zdaj pa...?e je to dovolj varno ali ne, pa ve vsak zase. Poleg tega...vo?nja s tole zadevo nekaj let nazaj je pri cca. 130 km/h bila nekaj najbolj adrenalinskega v mojem ?ivljenju...
Glej popolnoma vsi smo pre?iveli, pa so nas fotri preva?ali v katrcah, jugotih brez sede?ev, brez pasov, na starih tigar gumah pozimi. Pa so te avti tudi ?li 130.
Varnost je nekaj s ?im so nas tudi peljali naprej, tehnologija dela svoje in ima seveda ceno, avto enakega razreda je narastel za celih 10.000?. Dejstvo je da so v?asih vsi avti bili taki se pravi enakovredno 'slabi', danes se merijo druga?e. Na primer ?e se 20 let star avto in dana?nji avto sre?ata je problem...
Evo danes sem dobil gume, pa imam eno cudno vprasanje. Na gumi nisem nasel datuma proizvodnje, ker je samo tale znak iz katerega ne razberem nic. Sem googlal pa nisem nic nasel....a zna kdo iz tega razbrat datum proizvodnje?
morabiti - 4 cifre, lahko da je drugje
Pomemben je odnos, ki ga obi?ajno imajo Japonci do napak. Evropejci se pa samo nekaj izmikajo in prelagajo odgovornost. Da ne govorimo o tem, da npr. Ameri?anom (VW) ponudijo od?kodnino za goljufanje, Evropejcem pa k***c.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Stvar osebne presoje kot vedno.
Mene je seat preprical od druge generacije ibize do danes. In od Vaga mi je tudi po dizajnu odstopal.
Bi pa v zadnjem primeru tudi takoj vzel sharana, samo ga ni bilo z dsg in pod 150k, pa se ti sumljivi.
Z mazdo sva se raz?la ker je zadnje ?ase definicija dru?inskega avta mazda 6 karavan ali cx5.....6 se nekak....ampak...
Mazda je sla pametno pot tako kot apple. Delajo avte za kupce ki se odlocajo s ?ustvi. Teh pa je najve?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani