Skoči na vsebino
Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Stvar osebne presoje kot vedno.

Mene je seat preprical od druge generacije ibize do danes. In od Vaga mi je tudi po dizajnu odstopal.

Bi pa v zadnjem primeru tudi takoj vzel sharana, samo ga ni bilo z dsg in pod 150k, pa se ti sumljivi.

Z mazdo sva se raz?la ker je zadnje ?ase definicija dru?inskega avta mazda 6 karavan ali cx5.....6 se nekak....ampak...

Mazda je sla pametno pot tako kot apple. Delajo avte za kupce ki se odlocajo s ?ustvi. Teh pa je najve?

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ampak nafta za predgretje masine se skompenzira z manjso porabo po vzigu

Itak pa ga tudi meni kuri webasto (po vzigu)

Je pa tale moja slika zanimiva. Ker sem startal z rezervo od doma se webasto ni prizgal (varnostna politika VAGa...), sem peljal mulce v solo, po obvoznici in skupaj ene 20km, tankal na Smartinki in vidim da se je segrel komajda na ene 50-60C

Z webastom pa par minut

Aja pa preden se najde kak natancen matematik, avto nima 90L tank, vmes sem dotocil tocno 20L v Zagrebu da sem kune potrosil :)

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Govoriva p dveh razlicnih generacijah....tudi jaz ne bi prejsnje imel ta me je pa prepricala. Ampak razlicne potrebe, razlicne izkusnje....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Avtobus se odlicno pocuti na zimakih. Zadnji poln tank. Pe? izra?un 6,8.

post-2637-0-53442700-1481009976_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Reoji so jajc. Na?emu je pri 150 000km za?elo nekaj pu??at okoli posode za pranje ?arometov. Mo?no tudi da je bila na delu mi?ka. Kaj drugega do sedaj ni bilo.

?koda da se je Mazda odlo?ila za tr?no strategijo da raje dela lepe avte kot pa uporabne in je v tej kategoriji pa? ni.

Raje dela krosoverje kot kako 3 karavan, se 5ke se je znebila.

Mrausk uf to pa je strosek....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

:vskalo:

V Zagrebu imamo 22 sluzbenih avtov, vsi novi renault clio/megane nekaj lagun in 2 talismana.

88 ljudi jih vozi, cca 80.000km letno na en avto.

Vsi brez napak, rje......samo redni servisi. Globalno v 72 drzavah je v firmi 70% renaultov in prekasajo vse ostale po zanesljivosti. Kako lahko preverim? Vodi se statistika razpolozljivosti in porabe (stroskovnik) vozil on line.

Med drugim imamo pogodbo z pariskimi elektricnimi vozili Autolib (ala avantgo) za prakticno par centov na km, pa so se izkazali za manj produktivne kot vlak in metro (time vs cost)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Kako to predstavi drug medij

Dizel in 95-oktanski bencin se bosta podra?ila

http://rtvslo.si/gospodarstvo/dizel-in-95-oktanski-bencin-se-bosta-podrazila/409249

Zmaj daj si odpri eno temo 24 kur :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Pa dobr 3 cente? Sem mislil da pol evra...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ah, ?e je  Reno  na drugo mesto, potem se ve, koliko je ta test relevanten. :)

In kaj manka renoju

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homokineti?ni zglob X9
Napisano

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Sam se titotova placa manjka v tem porocilu....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

No ne da se ?isto primerajt, ker v ?asu jugecev ni bil standard 2 avtomobila pri hi?i, danes pa ?e pogleda?, je marsikje ata in mama vsak svojega, pa ko otrok naredi izpit si kupi Clio za 500? in so 3 avti pri hi?i, kar ni ni? blazno nenavadnega, koliko hi? je imelo 3 avtomobile ko so bili jugeci? in ko da? to na cesto vidi? da je primerjava jabolk z zrezki.

To ze samo to je primerjava standardov zivljenja ne avtov..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

V ?asu jugecov, katrc in ostalega je na cestah umrlo 3x toliko ljudi vsako leto in se jih 3x ve? tudi hudo po?kodovalo. Tako da se oni nikakor ne bi strinjali "da smo vsi pre?iveli".

Mislim, saj komot se vozi? okoli v kanti s katere bodo tebe in sopotnike praskali z vozi??a ko bo ena mamica na telefonu s Q5 prevozila rde?o... sam zakaj dafuq bi pa to tvegal ko pa so bolj?e (in spet ne tako bolano drage) alternative?

?as jugecov in to je kar tam DO 1991, ki je ni?je od sedaj...100 (ali pa ni podatka), lani 120

https://www.avp-rs.si/file/2012/02/Analiza-in-pregled-stanja-varnosti-cestnega-prometa-v-letu-20151.pdf

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Hja...kaj tak?nega bi pri meni osebno pri?lo v po?tev le v primeru, da bi bila izpolnjeni naslednji trije pogoji:

- na vsak na?in in brezpogojno si ?elim nov avtomobil

- sem v dokaj veliki finan?ni stiski ali pa za avtomobil reees ne ?elim zapraviti veliko (?eprav slednje je relativno)

- mi popolnoma dol visi, v ?em se preva?am naokoli

?e katerikoli izmed teh pogojev ne bi bil izpolnjen, bi gledal v drugo smer. Glede varnosti je pa takole...je nekje na ravni 20 let starega Twinga. Zdaj pa...?e je to dovolj varno ali ne, pa ve vsak zase. Poleg tega...vo?nja s tole zadevo nekaj let nazaj je pri cca. 130 km/h bila nekaj najbolj adrenalinskega v mojem ?ivljenju...

Glej popolnoma vsi smo pre?iveli, pa so nas fotri preva?ali v katrcah, jugotih brez sede?ev, brez pasov, na starih tigar gumah pozimi. Pa so te avti tudi ?li 130.

Varnost je nekaj s ?im so nas tudi peljali naprej, tehnologija dela svoje in ima seveda ceno, avto enakega razreda je narastel za celih 10.000?. Dejstvo je da so v?asih vsi avti bili taki se pravi enakovredno 'slabi', danes se merijo druga?e. Na primer ?e se 20 let star avto in dana?nji avto sre?ata je problem...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

A ni ESP obvezen nekje od konca leta leta 2014?

Edit: Od 1.11.2014 je obvezen za vsa nova vozila >> http://www.rtvslo.si/zabava/avtomobilnost/novice/od-1-novembra-esp-obvezen/350215

11/2018

Tudi letnik proizvodnje ni 2016, ker ima ?e tehni?nega 2018.....torej je 2014 ali 2012

11/2016 so ga uvozili.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Evo danes sem dobil gume, pa imam eno cudno vprasanje. Na gumi nisem nasel datuma proizvodnje, ker je samo tale znak iz katerega ne razberem nic. Sem googlal pa nisem nic nasel....a zna kdo iz tega razbrat datum proizvodnje?

morabiti - 4 cifre, lahko da je drugje 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Prvih 922km na zimakih je 2 tonski avtobus prevozil z 7,1. Kar je zopet pozitivno glede na voznje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Jutri grem gledati ta wagen http://m.avto.net/ad.asp?id=11547975 ?e bo res tako kot pi?e in mi je lastnik povedal, zna biti da jo kupim.

Nasveti?

4000 km na leto? Kaj je stal al so res 10 km na dan delal....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Od zdaj so tud alfe grde...konec avtomobilizma

argument ZA

2,9-litrski turbobencinski ?estvaljnik s Ferrarijevimi koreninami, ki razvije 375 kilovatov oziroma 510 konjev. 

65359545_alfa-romeo-stelvio-13.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda CX-5 (2017)
Napisano

Pizda so ji dal botoxa v rit....a se sploh se vidi kaj nazaj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 3 - Specifi?na vpra?anja
Napisano

Pomemben je odnos, ki ga obi?ajno imajo Japonci do napak. Evropejci se pa samo nekaj izmikajo in prelagajo odgovornost. Da ne govorimo o tem, da npr. Ameri?anom (VW) ponudijo od?kodnino za goljufanje, Evropejcem pa k***c.

http://www.carscoops.com/2016/11/toyota-agrees-to-34-billion-settlement.html

Ker je ameri?ki pravni sistem veliko mo?nej?i....vsak posameznik se tega zaveda, sodi??a delujejo...v EU se kve?ejmu zgodijo skupinske to?be

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.