Skoči na vsebino
Terenec
Napisano

?al ne, ker se mu samodejno nazaj vklaplja DSC in je zabave konec. ?e pa misli? lepo iz upokojenskega stali??a pol pa :bravo:

To sem sli?al tudi o Suzuki Vitari. Sodelavec je nekaj razlagal, da ko je zapadal sneg je ?el ves navdu?en na en parking nakar ni pri?el vseeno nikamor ker mu je ESP odvzemal gas. Skratka neizklopljiv ESP+ terenci/SUV= brezveze, vseeno, ?e ima? navaden avto. :whatever:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

Simon, a kej ve?, a so maherji nardil kakga naslednika ?e od omenjene Ladure? :ne vem:

Kolikor vem ?e ne. So samo facelift modeli. Tudi nova ima samo nove motorje pa druga?en bodykit, sama zasnova je popoloma ista. Ni? ne re?em, ni slab avto, za mali denar ima dobre terenske perfomanse. ?e bi hotel poceni terenca za kak?ne ekspidicije bi bil pomoje dobra investicija.

Aja pa prijatelj ima stari model Kia Sportage in smo s vozili pri meni zadaj za hi?o po bregu. Smo prilezli po mokri travi v tak?en klanec, da si ne bi predstavljal. Vklopil 4x4, reduktor pa gasa. Pa ?eprav ga je nekdo vedno ?pikal, da to ni terenec, da ne pride nikamor. No naprimer dve zaporedni meji, vsaka skoraj 1 meter visoka (vmes je bila cesta pa spet meja), 4 ljudje notri, reduktor in smo pri?li kot po ravnem. Potem pa ?e en oreng dolg in strm klanec. Gasa pa je ?lo. In saj pravim vse to po mokri travi, ki nima ni? oprijema. Pa tudi nasplo?no nima nobenih te?av z avtom, novi Sportage je pa tudi po nekih raziskavah zelo zanesljiv tako, da je tudi opcija.

No pa ima? delo Ma?k. Krulc, Lov?e in Ku?ar te bodo veseli. :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

Je pa res, da tako poceni solidnega terenca lahko dobi? sam pri Ssangyongu pa ?e neverjetnih 8k? popusta dajo, tako da dobi? Kyrona s 140KM dieslom za manj kot 20k?, Actyona pa celo za samo 17,5k?.

Zakaj je tako sem pa tudi napisal.

Nekateri poznavalci off road terena pravjo, da je ?e zmer nejbol terenc (da ne re?em kako je bla pocen) Ladurina Niva! :danzoman::bravo:

Napisal je NOV avto. Pa tudi, ?e bi kupil novo je ?e vedno predpotopna zasnova. Hvalijo ga pa med drugim zato ker je poceni in ni problem imeti ?e eno doma samo za dele. Njena prednost je pa predvsem te?a. Sem bil na ene parih offroad dirkah in sem videl ene par terencev v akciji.

Jures, pa Patrola si pozabil, druga?e si pa kar zadel. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

Honda pa terenci ja. ?zmeden?

Toyota velja skoraj za statusni simbol kar se pravih terencev ti?e. In vsaj kolikor opa?am se ravno Toyota?i in Nissanovci na tem podro?ju vedno "?pikajo" tako, da je tudi to nek podatek kdo sta glavna rivala na tem trgu. In, Pathfinder ima izgleda ?istokrven Nissanov motor, ?e te to kaj potola?i. ;)

Na tvojem mestu bi ?el peljati saj pri Krulcu se da kar dosti zmeniti.

Opa?am tudi, da so RAV4 kar popularni. Res, da je SUV ampak baje je vseeno kar uporaben tako kot X-trail. Pa ?e v kvaliteto ne bi dvomil.

Pri sodelavcu so imeli (no ne vem a jo imajo ?e) prej?njo Vitaro dizel in jim je ?lo nekaj na motorju. Ko so se pripeljali na servis pa jih je serviser poslal na Peugeota saj je HDI motor. ?zmeden?

Mitsubishije pa tudi sam ne poznam. :ne vem:

Sangyong-ov so pa v sredi krize baje imeli kar nekaj na zalogi na Leskov?kovi pa jih prodajali za male pare saj je firmi kazalo zelo slabo in so morali prodati vse zaloge. Kaj je pa sedaj pa ne vem ampak zaenkrat je znamka premalo uveljavljena, da bi ?el tvegati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

Dve znamki, ki sta po svoje kar znani po terencih ima? v na?ih koncih. :blush:

Po brezpotjih Pathfinderja res nisem peljal ampak na cesti se pelje super, da orja?ki navor ne omenjam. Navara je k***c, ima sicer podobno podvozje kot Pathfinder ampak ima zadaj keson. Avto zadaj v osnovi la?ji in, ?e nima? vklopljen AWD zna biti zadnji pogon v spolzki podlagi (de?) kar zelo nemiren. Ne priporo?am, sploh ker sem se zdajle spomnil, da je bila nedavno nazaj ena nesre?a z Navaro in ?isto mo?no, da je bila v tem te?ava. X-Trail je SUV ampak ?e pri Avtomagazinu so posebej izpostavili, da za SUV na terenu obnese skoraj kot pravi terenec. Qashqai je pa v osnovi samo vzdignjena Primera, z AWD gotovo pride? dlje kot z navadnim avtom ampak pomoje to ni to.

Pa Suzukija si ?e imel, Grand Vitara je pomoje soliden avto. :zvizga:

Sem pristranski vem ampak jaz bi vzel Pathfinderja. Predlagam ti, da se odpelje? v Morav?e pa re?e?, ?e se da ga peljati (saj jih imajo kar nekaj) sploh zdaj ko je sneg :hudicek: in bo? hitro videl, ?e ti ustreza.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

serviserji-šalabajzerji
Napisano

Kasneje sem ugotovil, da se je snela cev intercoolerja, ki je takoj za odbija?em, ki so ga menjali.

To je ?e dobro. Nam se je to zgodilo na popolnoma novem Fordu, predelanim za avtodom (bili smo prve stranke) nekje okoli Dunaja. Med ?isto mirno vo?njo po AC. ?e bi bile prve stranke kak?ni, ki se ne spoznajo na avte bi bili obsojeni na avtovleko, nadomestni avto in Bog ve kaj. Tako smo pa hitro sami re?ili te?avo.

Take stvari se zgodijo, pomoje je naklu?je. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"Zanesljivost" avtov...
Napisano

No ja moje skromno mnenje je pa (sode? po branju te?av na forumu), da tole kar dr?i. Ne vem zakaj ampak od nekdaj so mi M3 delovale bolj kvalitetno narejene kot M6. Pa, da se ne bo kdo ?util napaden, to je samo moje mnenje, ki sloni na branju foruma in te?av, ne osebnih izku?enj. sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ekoavtomag
Napisano

V bistvu bi bili magneti tako mo?ni, da bi avto laufal na hlape saj bi magnetki popolnoma zbili bencin. ?e bi bili ?e malo mo?nej?i bi pa bencin ?e iz motorja v kestl pritekal. :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

velka ?koda
Napisano

Ceprav to pa verjetno Mazdi ne bi bilo vsec... ker bi prav gotovo kaksen od teh po kaksnih cudnih poteh (V.I.P.) pristal na cesti cel... ne pa po delih ...

Saj so, zato imate pa te?ave z rjavenjem. :harhar::hohoho:

Res se dela oreng ?koda, zavarovano gor ali dol. Mazdo ?isto razumem (sicer ubogi tisti, ki je bil za tole odgovoren), ?e bi se tak?na prodala kot vsaka navadna in bi se s?asoma pokazalo, da je kaj narobe zaradi tega bi vsi pljuvali po njih.

Je pa res, ?e bi mi darovali kak?no MX-5 ali pa RX-8 se ne bi ni? prito?eval, ?e bi po enem letu zaribala ali pa bi jo ?ez dve leti rja pojedla. :P No ja zanje je to pa? biznis, za zavarovalnico pa tudi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Fedri H&R
Napisano

Mislim, da kaj dosti ne bo? pri?paral. Vsaj pri H&R fedrih imajo "normalne" cene. ?e v osnovi ni poceni firma ampak, ko jih ima? ve? zakaj. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Ne jaz sem ?e bolj zabit kot ti, ki ima? vsaj plin ?eprav se ne spla?a. Jaz imam samo bencinarja 2.0 brez plina, to res ni za nikamor. :P

Boss pomoje si ti preve? pikolovski pri teh zadevah. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sneg in Ceste
Napisano

Sem pa opazil,da se najdejo pacienti (ponavadi razni suv-i) ,ki prehitevajo kolono po odstavnem pasu in se pol me?ejo not ?iv?no

Najbr? mislijo, da ?e imajo 4x4, da se bodo tudi ustavili kaj hitreje. :huh:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Takti?no. Ljudje, ki bi slu?ajno prodali podobnega BMWja bi prej pogledali koliko so vredni. In bi odprli tale oglas in mogo?e se najde kdo, ki bi menjal.

"menjam mazda 6 l,03 2.0d,za bmw serija 5 oz 3"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 2.0gt
Napisano

Bog ve kak?no zalogo tega so imeli.

Zna biti, da je to problem. ;) Drancozi so meni na pokrov?ek za tank nalimali nalepko RON 98 recommanded pa imamo to lastniki od Slovenije, do Anglije. Ko imajo tiso?e delov na zalogi je najbr? malo pozno, da bi naro?ili novej?e, kvalitetnej?e in te vrgli stran.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

To?no ta link je dal kolega na drugem forumu. :P In kaj sem mu napisal?

V bistvu ni tako hiter, oprema je luksuz od luksuza ampak vzdr?evanje je pa tut za zjokat. Tole je pa lastnik napisal neko?, nekdaj, ko ga je kupil:

res je...tezko jih dobis...zele sm mogel dati vse roke,selene,stabilizatorje pa zglobe zamenat in ker originalnih tut vec v centralnem skladiscu ni vec, sem jih dal narest (cena 1.700 eur za vse skupej)

poj morm pomenat se v zacetku aprila vse 4 zracne amortizerje (eden je 1.200 eur+ddv) ...luc npr. je 1.100 eur ena..itd.

jebiga, ni pocen, sam men je to pac vreden, ker sm si ta avto zelu

Ima baje ene fore, da se pri doloćeni hitrosti spodaj ?e en podalj?ek spusti pa take. Skratka kilometri kablov za neko fensi elektroniko zaradi katere obubo?a?, ?e crkne. ?zmeden? Je pa fajn avto pomoje za peljati.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.