Skoči na vsebino
MAZDA 2
Napisano

Katero generacijo gleda? oz. za koliko cekina v primeru rabljenega?

Oj.

Glede na to, da mislimo avto imet zelo dolgo, bi od letnika 09 naprej s ?im majn prevo?enega in znano zgodovino. Sam zelo malo takih avtov se prodaja, na ?alost... Denar je...vedno problem. ?elja je, da ima ve? kot 2 airbaga, ASR in ESP po mo?nosti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 2
Napisano

Pozdravljeni mazda?i.

Zanimam se za menjavo avta pri hi?i, pa me mika, da za drugi avto vzamem MAZDO2. Koliko vas ima dvojko in kako ste zadovoljni? Vzel bi bencinarja. Na kaj moram biti pozoren pri izbiri? Kako se obnesejo motorji? Hvala za odgovore.

LP Ivan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stre?ni kov?ek
Napisano

Pozabljas da imajo truge sistem kjer lahko trugo premaknes naprej po potrebi

Oj.

Ja, lahko porine? naprej, ali nazaj, sam potem je pa velik previs, ?e se ne motim. Kov?ek 190 cm, med pre?kami je 60 cm, ostane 130 cm, je naprej in nazaj po 65 cm previsa...mal velik se mi zdi... Nazaj sploh ne gre 65 cm, gre na primer 55, potem je naprej 75 cm...ne vem, ne zdi se mi glih varno, da se bi tako peljal... Na karavanu ni problema, se pre?ke raztegnejo... Razmi?ljal sem o kov?ku dol?ine do max 150 cm dol?ine... Katero znamko predlagate? Je thule vreden svojega denarja? Ali naj na ceno gledam?

LP Ivan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stre?ni kov?ek
Napisano

Jaz imnam pa 4 vratno in gor thule ocean 600, na thule aero wing bar,seveda z pritrdilnim kitom za mazdo,tako da "prekle" ne ?trlijo ?iez nosile-streho.

Oj.

Pre?ke so original mazda od thule, se mi pa zdi tvoja dol?ina meni mal predolga, pa me je strah, da se zadnja vrata ne odprejo pri taki dol?ini kov?ka... Tam do dol?ine max 170 bi ?e ?lo, druga?e je prevelik previc ?ez pre?ke naprej in nazaj...med njima je 62 cm...

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stre?ni kov?ek
Napisano

Oj.

Ja, nisem napisal, da nimam karavana, ampak 5 vratno izvedbo, pa je streha samo cca 130 cm dolga...pa ?e je med pre?kami 60 cm, je pa? mal preve? ?ez pre?ke 2 meterski kov?ek...

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stre?ni kov?ek
Napisano

Pozdravljeni.

Lastniki ?estic od letnika 08 do 11...kak?ne dimenzije stre?nih kov?kov imate? Al bo tik-tak poletje in dopust, pa bo treba nabavit stre?ni kov?ek...pa se malo zanimam, katere imate? Prej sem na petici imel 230 cm dolgega in 500 literskega. Na ?estico ta ne gre, je predolgi...?irina je lahko maximalna, sam za dol?ino ne vem...pre?ke so na 62 cm. Ja, pa katero firmo priporo?ate?

Hvala in lep dan. Ivan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A kdo pozna tole petko? :-)
Napisano

Hvala obema za slikovni material. Ja predal?kov je dovolj, gre se pa za to, da ko prtlja?nik napolni?, da ob recimo mo?nej?em zaviranju ne dobi? vsega v glavo. Kako vre?ko, torbo, itd...?e ne ?e zaradi bolj?ega ob?utka, ki ga ta mre?a ponudi. Rolo vidim da je, sem mislil da je ?e potem mre?a ki bi ?la navpi?no gor do strehe.

Ja, saj to sem mislil, da rolo je, mre?e navpi?no pa ne... Pa zadnja vrata imajo dodaten dvig, da se z glavo ne butne?...na 6ki tega ni, pa me kdaj pa kdaj glava zaboli...

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e nekaj mi je '?udno'. Ko gledam slike, nikjer v petki ni mre?e zadaj tako kot ima ?estka. Zdej, al to sploh ni opcija, ali pa imajo ampak je povsod podrta? Lastniki?

Oj.

Moja serijsko nima mre?e...so pa slike super in je razvidna notranjost... ?e delam primerjavo med petico in 626(ki je enaka kot 6), je pri petici o?ji in vi?ji prtlja?nik... ?e so sede?i normalno, je pa petica dosti manj?a... LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Oj.

Ja, lepa debata, ni kaj... Tudi jaz bi dodal, da je za bicikle bol? varjanta nosilec za kolesa za na priklop za prikolico...sam tako nesem 4 bicikle na morje, na streho pa trugo...pa jo je te?ko nakladat...hvala bogu, da imam dolge roke... Je pa to avto za 4 odrasle osebe, da se lepo normalno peljejo na dalj?o pot, za kraj?o se jih pa tudi 7 stisne... Poraba je, ?e se po predpisih vozi? med 5 in 6 litrov... ?e ste 4?lanska dru?ina je to zakon avto! Petico vozim 5 let, naredil 2 servisa na COSMOSu, zdaj imam 111000 prevo?enega, kupil sem jo pa z 58000...dela kot urca brez problema, samo akumulator je lani riknu...nobenih problemov z elektriko in bilo kaj...bo pa drugo leto ?la od hi?e...so otroci ?e dost veliki, pa bo ?estica pri?la...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A to drzi, da ima petica ob?utno slab?i menjalnik? Pri avtomagazinu so to v testu zapisali. Malo kolebam med samo uporabnostjo, 5 vs. 6-ka. Predvsem prtlja?nik, komentarji za?eleni :-)

Oj.

Ja, petica se mora z ob?utkom prestavljat, ni za dirkanje...?e se vozi umirjeno, sploh ni panike, se lepo prestavlja... Za dva otroka je petica zakon, tudi manj?i prtlja?nik odtehtajo drsna vrata! Za uporabnost je pa odvisno, za kaj se rabi...sam bi se raje vozil v 6ki, z dru?ino je pa 5ka zakon...saj zame... LP Ivan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Oj.

Kot lastnik petice, lahko povem, da je to prva liga za 4 ?lansko dru?ino. V drugi vrsti je stednji sede? zasilni...za otroka do 10 let, pa ?e to ne za dolgo vo?njo, lahko se pa srednji sede? skrije pod levi sede?, pa se izpod desnega sede?a dvigne poli?ka za odlaganje...sam imam pa vse pospravljeno in samo dva "fotelja" v srednji vrsti... Tretja vrsta je pa omejena za velikost potnikov...mislim, da na 150 cm...pa ?e to te?ko sedijo...samo za kratke poti..na sladoled ali kaj podobnega, ker potem prtlja?nika ni... Ja, drsna vrata so ZAKON, in predvsem zato smo kupili ta avto... Je pa ?koda, ker sta 363 dni v letu zadnja dva sede?a zlo?ena in se brez veze pla?uje zavarovanje za potnike, ki jih ni... ?koda, da ne naredijo tak avto, da ga registrira? in zavaruje? za 4 potnike...oziroma da ima? na izbiro, koliko ?eli?, ali 4, ali 5, ali 6, ali 7....jaz bi zaa 4...

LP Ivan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda motorji
Napisano

facelift prve sestke je bil konc leta 2005, in od takrat naprej imajo dizli 6 prestav in dpf

Se pravi, da do letnika 05 ni problem z DPF, ker ga ni...

Sedaj imam mazdo 5 diesel in staro 323f, ki bi jo zamenjal z ?estico. Glede na to, da sem pri petici imel enkrat problem z DPF, se nagibam nakupu bencinarja ali diesela brez DPF. Sam ne vem, kaj naj...delam pa ve? kot 100km dnevno...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda motorji
Napisano

Pozdravljeni.

Zanima me par podatkov o mazdinih motorjih.

Ali imajo vse mazde 6 DPF, oziroma od katerega letnika naprej ga imajo.

Ali imajo mazde 6 z bencinskim motorjem verigo? Vsi motorji?

Pa ?e to, ?e bi se odlo?il za nakup mazde 6, bom naredil dobro ptezo z 2,3 motrjem?

Hvala za informacije.

LP Ivan.

PS: Pa sre?nega in zdravega z veliko varnih KM...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klju?-daljinec za Mazdo 5
Napisano

Res ne ve nih?e, kje bi se lahko dobil daljinec? Je druga?en od tistega, ki je bil na skupnem naro?ilu, zato sem odpru novo temo. Se pa pridru?im, ?e se naredi kak?no ve?je naro?ilo... LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.