Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 15 minutami je Janez007 napisal:

Alex, sam nisem več prepričan. Tale AT pri G194 mene navdušuje. Pogovarjal sem se pa tudi z mehaniki in pravijo, da z njimi ni nobenih težav (tudi pri 300.000 prevoženih km), tudi brez menjave olja (kot menda to priporoča Mazda).

Vem, da ni težav. A AT prinese večjo porabo in tudi manj konjičkov na cesto. 

V večini testov cx30 priporočajo ročni menjalnik, kjer se strinjajo vsi, da je eden izmed najboljših na svetu ne glede na ceno avta. Tako, da če že je najboljši, je potrebno to izkoristiti. 😊

Nič ni lepšega, kot, ko ima menjalnik kratke, natančne hode... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 13 minutami je Janez007 napisal:

👍 Sem se 2 tedna nazaj pogovarjal s prodajnikom enega Mazda salona. Vprašal sem ga, katere Mazde so njemu za vozit najljubše. Odgovor: Mazda 6, sledi Mazda 3. Za CX-30 je rekel, da tudi fin avto (zanj boljši od CX-5), najbolj mu sede pri CX-30 motor X186 AT.

Bom kmalu lahko iz prve roke primerjal oba. Le, da ne bo nobeden AT. So Mazdini ročni menjalniki predori, da bi ta užitek kvaril z avtomatskim menjalnikom. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 minutami je Slivka napisal:

Če je to samo za vaju dva z ženo - si pomislil še na enega atraktivnega bencinarja iz Mazdinega asortimana: MX-5. Za potovanja v dvoje bi mogoče bil dovolj zmogljiv, za mestno gnečo in nabita parkirišča pa precej bolj primeren od SUVa...

Tudi na to sem pomislil in mi je bila od vedno želja imeti ta kabrio. Ni rečeno, da ne bo enkrat v moji lasti. 😊

Še posebno pri nas na obali, kjer je 300 dni sonca na leto, bi bil dobrodošel. 👍

Bo pa tudi ta suv prišel prav za kako smučanje. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 7 minutami je Bossek napisal:

Bolj ko berem to temo .... bolj razmislam a sem jaz pijan ko kamra ali Alex resno kupuje CX30 🤷‍♂️ SUV pa se bencin

Uglavnem neki debate je bilo o velikosti. Velikost je precej v P... (sploh ce si prej navajen sestice karavan).

Recimo golf oprema ne gre ravno v prtlaznik in moras podret sedez.

Ko gremo s sihtom na malco in da gre zraven se sodelavec ki je 2m+ je kar pestro. Zgleda kot tisti v cirkusu, ki se v kovcek tlacijo :D

Prav tako pac ne mores tko, ko si na siht pa te klicejo ... ej rabim 3 notranja vrata a gres iskat, kar rect OK (kar se je pri sestico dalo :)).

Šestica ostane pri hiši. 😊

Tale cx30 bo pa dovolj za naju dva z ženo, za kak izlet ali potovanje. 

Ja, bo kar v redu. Pa še v tujini ne bomo imeli sitnosti zaradi dizla. 

Sedaj, ko se vozim s 18 let staro 6-ko okoli po Sloveniji šele vidim, kako dober avto so takrat pri Mazdi naredili (tudi dizel motor). Z njo nimaš nikoli občutka, da bo kaj crknilo ali da boš ostal na cesti. Medtem, ko z novo tega občutka nimaš. 😬

Skratka, gremo na sigurno z benzinarjem novim dogodivščinam naproti. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Pivo še vedno čaka..... :cheers: 😄Ženske bodo pa kak đin tonik😊

Mislim, da tokrat ne bo časa. 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 13 minutami je Bini napisal:

Nima matičnih, moja jih ima GT+ pa ogrevan volan menda una tudi nima, samo sedež ima ogrevan.... 👍

Ja, sem pogledal. Zato pa bom vzel gt plus. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 19 minutami je sportman333 napisal:

Mislim da ne, vsaj jaz tako razumem, sicer naj me kdo popravi...to mislim da ima pa gt plus oz.najvišja možna oprema LU (luxury).

Screenshot_20220624-174525_Chrome.jpg

Se pravi, da pride v poštev le gt plus. 👍

V ponedeljek grem v akcijo (preizkusna  vožnja). Če bo vse štimalo in dobim želeno barvo in da je na zalogi, ga kupim. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 46 minutami je sportman333 napisal:

mislim da je nekje vmes med GT in GT Plus (Homura nima bose), glavni varnostni dodatki so enaki kot pri GT Plus, je pa bolj stilsko oblikovana, imaš pa na mazda strani primerjalnik opreme, si lahko izbereš homura/gt/gt plus in vidiš.....-> Oblikovanje Kodo dopolnjujejo črni pokrovi ogledal in 18-palčna aluminijasta platišča,, za moje pojme je ta opcija TOP -> 

WWW.AVTO.NET

Mazda CX-30 X186 Homura, letnik:2022,29360 EUR :: www.Avto.net ::

A ima tudi aktivne matične led luči? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 55 minutami je Bini napisal:

Iz prve lahko slišiš pri meni doma,samo na pivo prideš,ker pri meni doma je odprto do 24.00......😂

Kak večer se oglasita,pol ure ti vzame v eno smer,bolje kot da greš s kurami spat.....👍

Je za razmisliti,ker za tiste 3 zvočnike  dat 500€ doplačila za paket ( so )  je kar huda......:whatever:

Nikoli ne reci ne, mogoče se pa kaj oglasiva mimo v soboto, ko greva proti domu. 

Ja, ne zdi se mi ravno smotrno dati toliko več denarja za bose, ko pa ga bom vseeno moral nadgraditi kot vsakega do sedaj. Za, ta denar raje kupim res kvalitetne visokotonce in po možnosti en dober sub. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano
pred 21 urami je Slivka napisal:

Sem se bal, da bo hujši strošek, pa se je kar dobro izšlo. Za 2,5 litrski turbo dizel naše BTjke je obnova katalizatorja in praznjenje izpušnega lonca prišlo 350€. Ja, vsebino katalizatorja, ki je bila zdaj v izpušnem loncu, so odkupili za 40€.

A si bil pri Strajnarju? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 5 minutami je dvorjan napisal:

V bistvu na račun equilizerja navaden sistem, ko ga enkrat nastaviš, špila bolje. Ironično.

Saj ravno o tem sem bral, celo nek članek, kjer ocenjujejo ozvočenja v avtih je zelo pohvalil to "navadno" ozvočenje. Mislim, da mu je prisodil 8/10 ali nekaj podobnega. Tudi ta non bose sistem ima ojačevalec pod sovoznikovim sedežem, enakega, kot v sistemu bose. 

Edino, kar bi bilo za zamenjati so visokotonci v stebričkih in dodatno montirati visokotonce na zadnjo polico, ker original v zadnjih  vratih so samo ful range 10 cm mid voicing orientirani Pioneer zvočniki. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je dvorjan napisal:

Najboljsi CX-30 je tisti z 2.5l motorjem, če je pa še turbo, pa vijuuuu. 😃

Pri teh cenah benzina bo še ta 2.0 preveč. 😉 Sicer pa, po Avstriji in Nemčiji so vozili skupaj z nami v koloni, 15/uro tudi razni Porscheji turbo, pa lamborginiji  itd. 😉 Tudi pri nas na avto cestah je vedno huje, tako da res takšni "besni" avti nimajo več pravega smisla razen za se razkazovati. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Glede muzike v cx30.  Kako ste kaj zadovoljni tisti, ki imate bose in ostali, ki imate 8 zvočnikov (non bose ozvočenje). Namreč, oba sistema imata Pioneer zvočnike in ojačevalec in popolnoma enake zvočnike. Bose ima dodatno mid/treeter na sredini armaturne in ob straneh ter sub v prtljažniku na mestu rezervnega kolesa. Ima pa navadni sistem digitalni equalizer, kar pa bose nima. 

Pri gipterju sem slišal, kako igra bose. Navadnega pa še nisem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je sportman333 napisal:

Ali ni cupra samo elektro oz.hybrid? Ali obstaja tudi samo bencin turbo motor?

Tudi benzinarji in sicer  1,5 turbo,(150 HP) 2.0 turbo 192 konjičkov in 2.0 turbo - 310 konjičkov.in pa tudi dizel obstaja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

@Alex, če ni skrivnost, kakšen HI-FI sistem imaš v stanovanju? 

Odličen, še vedno, čeprav star 20 in več let. 😉

Pred eno uro je NevLado napisal:

G192/4 in CD150 imata isto glasnost pri 140kmh....... :lol:

Približno, ja. Pri obeh se sliši kolesi hrup. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 50 minutami je Janez007 napisal:

Saj verjetno si že peljal Mazdo 6 G194, od vseh Mazd do sedaj meni najtišja.

Sem peljal, a še vedno me je motil hrup izpod kolotekov. 😉

pred 1 minuto je Bini napisal:

Za cx30 z x 186 motorjem je oprema GT Plus.👌in dodatni paket (so) sound....😉

Bose mora bit. Sicer ga bo treba zopet malo "doterat" ampak osnova je dosti boljša kot v prejšnjih Mazdah. Vsaj sub so zopet vrgli nazaj, kot je bil že v prvi seriji. 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 12 minutami je Janez007 napisal:

@Alex, kolikor te poznam (okus, cenovni okvir), bi bila zate kakšna rabljena M6 G194, po možnosti modre barve, ki jo lahko nadgradiš še s kakšno rumeno nalepko. 3,5 leta staro dobiš že za 60% cene nove. 🙂

Ne. Odločil sem se za novejšo tehniko (kar ta novi x motor je), pa, da je avto na avtocesti tih(kar baje cx30 je, mazda 6 pa ni). Ena 6-ka je pri hiši dovolj😊

Zakaj pa Plave barve z rumeno nalepko? To mi je najslabša možna barva za avto. 🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Ej jebi se Alex... prodal si se SUV lobiju 🤣😂

Ok mal v hecu, da ne bo kdo mislil, da se zdaj pa zmerjamo po forumu. A nisi ti nekoč rekel, da rabiš plac, če rabiš prepeljat kakšno glasbeno opremo? CX30 ni glih pojem prostornosti. Kaj pa cx5, če že mora bit SUV? Aja edin sank nimajo... sej se boš sankal zdej ko boš mel SUV-a?:hudicek:🤪

Zarečenega kruha se največ poje. 😄

Takole bi to izgledalo. Za kako tovorjenje glasbene opreme bo še vedno na voljo mazda 6, pač jo bom "sunil "sinu. Tudi do Ljubljane si bom včasih" sposodil" 6-ko,da,si bom dal duška po klancih. 😄

Malo šale, da ne bodo benzinarji užaljeni, ker izgleda, da bom postal kmalu njihov glasnik. 

Za krujzanje v dveh pa bo super ta cx 30. Baje, da popije kar malo benzinčka. Pa, še cenejši je kot nafta. 😊

V bistvu si nisem mislil, da bom kdaj kaj takega naredil, a sem videl sedaj, ko sem bil v Munchnu, kakšen lov na dizelaše imajo v posameznih okrožjih,kjer so že prepovedani, čeprav imaš eko nalepko 4 prilimano na šipi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ok. Nekaj bom vprašal lastnike cx30, kar mi ne bi bilo pred par meseci prestavljivo. 😄

Katero opremo(model) naj vzamem, (če se odločim za cx 30, da bo avto dobro opremljen(bose, matični žarometi, ogrevani sedeži in volan, kakšen memory za sedeže, usnje mi ni i toliko  pomembno. Na dan s predlogi. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 56 minutami je SpEkTr napisal:

A je cx30 bolj za dva, al tut kot družinski avto recmo? A je kdo zasledil, kako težko prikolico lahko vleče zadaj?

Jaz sem tudi mislil, da je bolj majhen avto ta cx 30. 

Sem se ravno včeraj vstavil na avto plus, kjer so ravno eno rdečo cx30 prodajali in je prodajalec razkazoval kupcu avto in notranjost. Ok. Prtljažnik je proti 6-ki res manjši, a je še vedno po moje dovolj velik. Koliko lahko vlečeš ne vem, ima pa avto vseeno kar velik navor za benzinarja brez turbine(večjega kot cupra z turbo motorjem). 

Pravkar je SpEkTr napisal:

Prostora na zadnji klopi predvidevam je kot v šestici? Prtljažnik verjamem da je malo manjši ja.

Res je. A zato imamo thule. V bistvu sem ugotovil, da odkar se žena ne vozi več skoraj nič v Ljubljano v  službo, mi je tako velik dizel avto previk. Jaz se večinoma v službo vozim sam, če gremo pa na kak dopust ali na kak izlet, pa greva sama. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

In še vedno so po Sloveniji, Avstriji in Nemčiji dolge kolone po deset in več kilometrov. Vse stoji. Nikoli ne bo gorivo tako drago, da ne bi bilo polno kolon na cesti. Že naslednji vikend bo naval na obalo. Sicer pa je ta problem z gorivi že kako leto in ni od letos. Pač ta draginja je kot domino. Če je ta in ta dvignil cene, zakaj pa ne bi še sam pristavil lončka. In potem folk zbezlja in navali kupovat to, kar se draži in se draži še bolj. Pa še zmanjka vsega na koncu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 50 minutami je Janez007 napisal:

@Alex, vemo na kaj ti plešeš😁. Ta izjava Goloba glede volilnega plesanja je bila tudi meni malo mimo, neresna ...

Sicer pa Goloba poznam še iz študentskih časov (bil je asistent) in je bil OK. Všeč mi je, da ni tipičen politični nakladač - ta sprememba mi je všeč, marsikaj pa mi že ni všeč, na primer meni nekoliko afnasto vedenje predsednice parlamenta, pa razne Maše, Tanje, Dejani, Alenke, Marjani, ... ki se še kar rinejo naprej jih že težko prenašam. :wacko:

Sam ga osebno ne poznam in je možno, da je sposoben in v redu poba. Je tudi hard rocker, kar mu štejem v čast in že zaradi tega ne more bit mona. 

Ostali okoli njega pa-nimam besed. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.