Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano
pred 2 minutama je Janez007 napisal:

To je sedaj vsaj logično, razumljivo. Bencin fiksiran na 1 € ali na 1,56 €, Covid doodatek 150€ vsem upokojencem, zastonj medkrajevni prevoz za vse upokojence, digitalni boni za slušalke in podobno ropotijo, pa je zame 🙃 in bomo vsi še fino plačevali. 😩

... in plesali. 😊 Kako muziko pa vrtijo na pumpah, če ni skrivnost? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Še vedno bo ceneje, kot v Nemčiji. Najceneje sem videl  ceno 2.05 €/ liter dizla na neki zabačeni pumpi. Drugače je pa na avtocesti vse do 2.50€/liter.😬

Pri nas pa izgleda, da zopet panični slovenceljni hitijo vsi na pumpe... in baje plešejo vsi kot nori. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 18 minutami je SpEkTr napisal:

To je pa odlična novica, sploh če je kompatibilno z bose ozvočenjem? 

Je. Ker dela na 4ohm in na 2ohm  (za sprednje zvočnike v vratih ) . To je idealna kombinacija, ker bose (vsaj ta zadnja generacija v 6-kah in cx 5 ) dela na 3ohm in 2 Ohm. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 minutami je mazdaman napisal:

A si to že probal? Cena je sumljivo nizka, če je to plug and play pa se nastavlja se lahko

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sem slišal vgrajeno v eni mazdi, sicer ni bila moja. Je pa igralo zelo na glas in zelo kvalitetno. 

Kar je pa najbjše pri vsem je to, da je ojačevalec majhen in gre pod sedež. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je scania napisal:

Tako je za kadilce je zakon, drugace pa pri meni v avto ni vstopa niti z zaprto škatlico v žepu 🙃🙃🙃🙃

Na siluxu sem vzel.

Tega sem tudi sam hotel kupit. Pa sem malo gledal reviewe in so nekateri jamrali, da je hrupno pri višjih hitrostih. 

A si opazil tudi ti kaj podobnega? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Meni je važno le to, da je stvar kvalitetna, dobro narejena, hrana pa, da diši po domačem(paradajz, breskve...) 

Kje stvari kupim mi ni važno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 10 urami je Deeyan napisal:

Sm tut js razmislju o tem, pol se pa spomnem kok sm z Alfo na vsakem mal bolj cudnem makedamu cohal po tleh s plastiko pod masino me pa mine

Jaz podobno na Peugeotu 306 gti. 

Pa. sem moral voziti postrani preko ležečih policajev. Res je, da avto izgleda lepše. Je pa to več ali manj vse, kar pridobiš z nižjimi fedri. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 4 urami je scania napisal:

Je mogoče kdo na forumu ki je menjal vzmeti na mazdi 6 (letnik od 2014 naprej) z nižjimi? Nekaj sem razmisljal da bi spustil nizje z eibach vzmetmi, spredaj 30, zadaj 25. 

Kako pa to, da si se za to odločil? 🤔

Jaz moram že sedaj pazit na ležečih policajih, če so kaki višji. 

pred 32 minutami je Husky1290 napisal:

Jaz sem ga imel na Eibach -30mm, ni tako kritično bi rekel. Če te zanimajo vzmeti jih imam še vedno v kleti, če si pa zelo zainteresiran imam pa tudi še 20ke za prodat :P lahko pogledaš kako izgleda vse skupaj nekje v styling temi se mi zdi.

EDIT: 

Oj. Tebe pa, dolgo ni bilo. 😊 Kaj pa sedaj voziš? 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Evo ti ga na... cene bodo šle v nebo. Tako je to, ko ti idioti vladajo. Mislimo, da so sankcije proti Ruisiji, v bistvu pa so proti nam. Še ena teorija zarote, ki se je izkazala za resnično.

https://www.24ur.com/novice/tujina/v-eu-dosezen-politicni-dogovor-o-embargu-na-rusko-nafto.html

Nič hudega. Se bomo pač manj vozili in bomo bolj ekološki. Bo tudi Janez 007 zadovoljen. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Janez007 napisal:

Ja, v nekem smislu podobna situacija s covid. Zaradi nekaj % ljudi, ki ne upoštevajo pravil, najebajo potem vsi, ko so oblasti primorane uvesti še strožje ukrepe in nadzor. V tem primeru dpf pa bodo zaradi mnogih odstranjenih dpf filtrov dražji tehnični pregledi (dodatne merilne naprave, daljši čas pregleda), sem prepričan da za vse, tudi za nas lastnike bencinarjev.😔

Glede "okolju prijaznih" električnih vozil se bi pa kar strinjal, ker umazanija nastaja, sicer na drugih koncih sveta, da je potem pri nas čisto. Ampak dpf filtri pa imajo učinek, tako kot filtri na termoelektrarnah, cigaretah, itd. 🙂

@Alex, jaz bi odstranjen filter spravil za vsak slučaj, ker boš moral sicer kmalu kupiti novega. 😁

"Podatkov o tem, koliko vozil je pri nas z odstranjenim ali predelanim filtrom trdnih delcev, na tehničnih pregledih nimamo, je pa že kar nekaj primerov, ko so prometni policisti tovrstne manipulacije odkrili pri nadzorih prometa tovornih vozil in prevoznike tudi oglobili"

AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI

Časi, ko bodo na tehničnih pregledih preverjali, ali so vozila opremljena s filtri trdih delcev so vse bližje

Naj ti prišepnem eno zanimivost. Ko so v Nemčiji testno opravili trstno kontrolo na vozilih  folcvagen, jih veliko ne bi opravilo testa, čeprav so bili dokaj novi in so imeli vsi vgrajene "delujoče" dpf filtre. Je pa po drugi strani opravil ta test bmw, ki je imel sicer odstranjen dpf filter, a je imel poštelano elektroniko v nulo. Vedeti moramo, da niso vsi motorji enaki, čeprav so narejeni na istem tekočem traku, a elektroniko imajo vsi enako. In se dogaja, da z enakim motorjem prihaja do različnih moči motorja in tudi porabe. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 12 minutami je SpEkTr napisal:

Sej ravno to Alex, sem presenečen, da si se postavil na to stran. Jaz sem na tisti strani... Moje telo... Ampak dpf pa ne bi ven jemal. Rajši zamenjam avto emoji3526.png

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Enkrat si na eni strani, drugič na drugi. 

Važno je, da ne bom imel problemov, Drugo me pri tej stvari ne zanima. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Da, pravice, dokler s svojimi pravicami ne posegam v pravice drugih 😉 (pravice do zdravega zraka)

Predlagam, da odstraniš dpf, na auspuh pa montiraj cev in jo spelji v svojo kabino. To bilo zame sprejemljivo. 🙂

To smo že rešili med kovidom. Moje pravice-moje telo. Tako, da ne mi pametovati in biti nekaj pokroviteljski. s temi forami. Kar se tiče kolegialnostii do drugih je to preteklost. S tem smo končali. 😉

pred 3 urami je g.Wankel napisal:

Zveni ful egoistično. Moj avto-moje pravice-moja odločitev. Grem na AC v napačno smer po lastni odločitvi in ubijem nekoga. Posamezna odločitev terja kolektivne posledice.

Egoistično je meni zvenelo tudi marsikaj med kovid epidemijo. Pa so nekateri pametoval nekaj. Evo

vam kontra. 😊

Sicer pa, sem se pravkar vrnil s kosila, kjer so bili prisotni razno razni predavatelji na faksih( svak, ki je doktor znanosti fizike in elektrotehnike ima danes  rojstni dan). In je nanesla beseda tudi na to temo električni avtomobili, ekologija in podobno sranje. In sem samo dobil potrdilo od skoraj vseh, da je to navadno odiranje naivega folka, narejenega je na tem področju pa bore malo. In glej ga zlomka, dva od njih vozita prastare  dizel mercedese. Tako, da ja vi kar kupujte električne avte in drugo eko sranje in polnite žepe elite. 

Jaz se bom še naprej, lepo vozil z umazanim dizlom.😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 minutami je Janez007 napisal:

Vse to je res. Res je tudi, da brez sprememb naših navad (močnem zmanjšanju trošenja goriv, vožnje) ali alternativno upoštevanju ukrepov (na primer uporabe dpf filtrov) počasi tonemo v lastni greznici. 

Torej alternativa prenehanja uporabe avtomobilov je uporaba avtomobilov, ki imajo ustrezne filtre. Ti Alex pa govoriš o temu: dajmo iti na star način naprej, dokler bo šlo, bo šlo, saj za naše zanamce nas itak ne briga ... naj se zastrupijo v naših iztrebkih. 😔

Kako že gre tista znana? Moj avto-moje pravice-moja odločitev. 😉 Mislim, da bi moralo to biti to, kdo bo kaj uporabljal stvar posameznikove odločitve. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 27 minutami je Bini napisal:

Kupi Nexen nimaš kaj zgrešiti, če gledaš v rangu Save.... 👌

Včeraj sem z nexen na stari 6-ki vozil po nalivih po avtocesti. Gume so se super obnese, nobenega aquaplaninga. 

Tako, da ugotavljam, da so res dobre gume za ugodno ceno. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Si kaj razmišljal, da bi še gospodinjske in druge smeti zmetal na cesto ali jih skuril v peči in ne bi bilo treba plačevati komunale? Pa recimo kanalizacijo speljal kar na dvorišče? 😉

Namesto v dpfu filtru se sedaj pm delci umazane Mazde zbirajo v plučih voznikov za tabo, sosedov,... super rešitev. 🙃

A ko grem jaz s svojo staro 6-ko (brez dpf-ja) in vozim za delavskim kombijem(brez dpf-ja, ki kadi kot dimnik) je pa ekološko? Pa ko pride čezoceanska ladja v Koper v pristanišče prinese eko zrak? Dajte, nehajte ga že enkrat  srati. Cela afrika, južna amerika in Avstralija je brez dpf-jev. Dobro nas lupijo tej eko lobiji. Ta greta in njej podobni so čisti nateg. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 minutami je SpEkTr napisal:

A boš menjal?

No za nazaj iz lj se mi zdi je bilo v redu.. Screenshot_20220528-163254_FORScan Lite.jpg

Ne... avto ostane isti. Samo problemov ne bo več. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je SpEkTr napisal:

Hja, da preveč dimi.. Kao. Itak precej niha ta parameter, to sem že opazil,bom videl danes ko grem do lj, pa resetiral sem se 1x dpf emoji3526.png

Pri meni kmalu ne bo več teh problemov. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.