Skoči na vsebino
Elektronska servisna knjiga
Napisano

Tole smo tudi klicali.Res se lepo vidi in sli?i.Oboje gume so zani? plus velik servis. In se prodajalec pravi,da mu je mehanik rekel,da ?e ne potrebuje servisa.Ampak avto je star 6let:)Se pra?am koliko mu je mar za avto?

Zanimivo...je pa res pameten...

Tale ima pa verigo...ste tudi ?e klicali...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8601069&show=1&avto=Mazda%20Mazda6%20Sport%20Combi%20CD180%20GTA%20Navig...

Sicer je iz uvoza, ampak km so verjetno realni...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektronska servisna knjiga
Napisano

Vem za elektronsko knjigo. Sem pa klicala tole:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8588181&show=1&avto=Mazda%20Mazda6%20Sport%20Combi%20CD140%20TE%20Plus . Po telefonu mi je povedal, da je uvo?ena iz Italije in da se ne vidi, kdaj je bilo v Italiji narejeno. ?ele od 2012, ko je bila uvo?ena. Sicer bi raj?i malo novej?i avto, ampak gremo vseeno pogledat in ?e na izlet na Obalo:)

Res je dra?ja, samo...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8700180&show=1&avto=Mazda%20Mazda6%20Sport%20Combi%20CD140%20GTA

jaz bi raje tole, pa se malo s ceno pogajam...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Bi link prilimal, pa ne znam na ta forum...

Kaj menite o Good year UltraGrip 8 Performance, pridejo "Gume direkt" 110?...je guma vredna 10? ve? od navadne ULTRAGRIP 8, ki je 100??

Ja, bom videl, ?e jih bom na obroke dobil...od tega je odvisno, kdaj prvo kupim...

LP Ivan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Hvala, LabiGT to?no to rabim.

Se pravi, da moram biti pozoren na oznako MFS.

Kaj predlagate? Dunlop? Good year? Kaj drugega?

Do sedaj sem Dunlop imel, pa so OK bile... Zraven avta sem zimske Good year dobil, pa sem 5 let stare uspe?no zvozil s 5mm profila, jih pa sedaj do zime uni?ujem, da nove gor dam...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

seveda obstaja, npr te ki sem jih mel do zdaj good year ultra grip 8 imajo tisto zascito Rim protector

RimProtectorRaised.jpg

Evo, to?no to me zanima! Sedaj pa ?e samo zimska guma dimenzije 205/60/16...

Od enega vulkanizerja sem dobil informacijo, da ta dimenzija nima te za??ite...upam, da se moti...

LabiGT; a ste imeli "mojo" dimenzijo zimskih gum?

LP Ivan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ne vem, kako se re?e, ali oja?an rob, ali za??itni rob... Imam alu plati??a 16" za zimske gume, pa jih bo letos treba zamenjat. V homologaciji mi pi?e ali 205/60/16 ali 195/65/16. Za slednje sem gledal, imajo ve?inoma oznako C in so za kombije...z ve?jo nosilnostjo. Tega ne potrebujem. Imel bi 205/60/16 z "za??ito" za plati??a... Imam 17" in 16" alu plati??a...

LP Ivan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Se smeano slisi samo mas prav :)

Sem ravno osvezil moj oglas ce te zanima ugodna cena.

Te?ko se po dimenziji uskladiva...letne imam 17", zimske pa 16...pa bi jih rad z oja?anim robom mel, da malo alu felge za??itim...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Pozdravljeni.

Kmalu bo tu zima...pa se zanimam za nakup zimskih gum... Zanima me, ?e kdo ve, ali obstajajo zimske gume 205/60/16 z oja?anim robom. Za vsako informacijo se zahvaljujem.

LP ivan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Ivan..dobro si to napisal...se bom pozanimal pri moji zavarovalnici.ja sede?e sem mislil dat ven samo za?asno ko gremo na dopust...globji prtlja?ni prostor..rabimo full prostora...otroci.itd.lp ale?

Kaj pa stre?ni kov?ek? Jaz sem mel 500l kov?ek na stehi in ?e 4 kolesa na priklopu za prikolico nesel...pa je ?lo vse not za 4?lansko dru?ino...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ne vem, ?e se lahko kar zmi?lju?... v kolikor je v homologaciji dolo?enih 7 sede?ev mora? temu primerno pla?at zavarovanje.

Ne, da se zmi?ljujem, ampak vem, da lahko tak avto zavaruje? za 5 oseb, ker sem sam imel petico in tako zavarovano...pri triglavu... Sem se zanimal, ?e lahko samo za 4, pa ne gre, je minimalno 5. Je pa problem, ?e vozi? ve? potnikov in se kaj zgodi...?e pa nima? namena ve? vozit, pa ni potrebe. Sem se isto zanimal, da bi sede?e ven dal in z avtom na homologacijo ?el, ter prepisal na 5 sede?ev, pa so mi rekli, da bi bilo potrebno sede?e tako ven dat, da ni mo?ne monta?e nazaj. ?e sede?i niso monta?ni, je poseg v vozilo dovoljen samo z homologacijo. ?e se ti gre za prostor, ni pametno kar tak sede?e ven dat, ker te na tehni?nem za njih vpra?a...men se je ?lo za cenej?e zavarovanje, pa nisem sede?ev ven metal, ampak samo za 5 zavaroval...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

stari jaz na moji mazdi 5 imam zavarovanih 5 plus 2 ,,,skupaj 7  :) kot je registrirana  :prstgor: lp ale? B)

?e nikoli ne vozite 7 oseb, imate lahko za 5 zavarovano, sploh ?e mislite zadnja dva sede?a ven dat...se nekaj pri?para pri zavarovanju...

LP Ivan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

stari dobro ti to tvojo mazdo opremi? za dopust :)  :danzoman: .ps kaj si brobal na tvoji mazdi 5 demontirt zadnja dva sede?a v prtja?nem prostoru je to mo?no....verjetno bolj zaje... ;) se pridobi malo na globini...prtlja?nika,rabim ve? prostopa...he he lp ale?  :D

Sam vpra?anje...za koliko oseb imate zavarovanje sklenjeno?

LP Ivan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup nove mazde v tujini
Napisano

Homologacija je cca 100?. Pogoj je, da je ispust co2 za bencinski motor med 130 in 150 g/km ene mazde imajo 139, ?e je od 120 do 130 je 1,5%, ?e je pa od 110 do 120 je pa 1%, pod 110 je pa 0,5%. Pri dieselu je pa do 110 1%, od 110 do 120 2%, od 120 do 130 3% od 130 do 150 pa 6%. Pa euro 5 ali euro 6 mora motor biti...

Se pravi, da je cca 3% davka na ra?un ali eurotax...vzamejo vi?ji znesek.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

To je res... vendar vseeno mislim da se da narediti brez da se menja odbija?.

Ravnokar mi je gospa iz ?e?kota povedala da je ?e skrita kljuka firme westfalia v izdelavi in pride na trg sredi poletja.

Oni mi jo pa lahko naredijo po avtu, se pravi, da imam ?e en "top" pod meglenko (po moje to zelo grdo izgleda).

?e ne bo ni? prej, bomo pa? po?akali... bomo pa? ?li brez koles na dopust...

Kak?na bo pa okvirna cena te kljuke? Mislim, da niso edini, ki imajo kljuko v razvoju...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

Se popolnoma strinjam.

V bistvu nobeden, katerega sem klical niti ne ve, niti nimajo nekega interesa da bi izvedeli. Na mail pa itak noben ne odgovori.

Pri original kljuki na servisu zamenjajo celoten zadnji odbija?, ki pa stane cca. 500?. Problem je ker je zadnji odbija? narejen iz enega kosa in zadnja meglenka tako kretensko montirana.

Lp

Enako je bilo na mazdi 5, ki so imele tiste z original priklopom spodaj plastiko z dvema meglenkama...   Dejstvo je, da je najlep?e original....?e mislite  avto imet kar nekaj ?esa, tudi 500? odtehta, pa se star odbija? tako proda....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

Sem ravnokar poklical ABASTIL, in pravijo da kljuke za ta model ?e nimajo... prav tako je nima Bosal.

Pri Bartolu mi pa kljuko lahko zmontirajo, vendar bi morali plastiko pri meglenki odrezati, nato naj bi pa moral meglenko sam prestaviti... to je pa neestetsko in si tega ne ?elim...

Oj.

In kaj pravi, kdaj bo za ta model kljuka?  Sam raje po?akam, da se nevidna montira...imam ?estico z ?e?kotovo kljuko, ki je ob nakupu vozila bila ?e gor, pa mi ni v?e?...raje bi 100?  ve? dal, ?e bi jo sam montiral, pa nevidno dal gor....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.