Glede napake pri kupljeni stvari kot je avto imaš v splošnem 2 možnosti: uveljavljati stvarno napako ali uveljavljati garancijo. Uveljavljaš lahko eno ali drugo, ne pa obeh hkrati.
Tale težava tvojega avta je še najmanj, kar te lahko še čaka v prihodnosti Mazde 6 CD150. 😉
Napaka je lahko dokazljiva (primerja se prestavljanje z drugim avtom), odprava napake pa tudi lahko ugotovljiva.
Sicer pa je majhna možnost, da bi bilo olje pri 5.000 km drugačno kot pri avtu z 0 km, torej še originalno. Je pa običajno pri ročnih menjalnikih, da se najtežje prestavlja iz 2. v 1, iz 1. v 2. pa ponavadi kar gre ...
To smo že zdavnaj ugotovili. Če si malar, mesar ali keramičar obvezno nabaviš passata (najbolje nekje do letnika 2005) in da dobro dimi, ko daš gas. Če pa hočeš lep najlepši karavan pa seveda, izbereš mazdo 6. Vsi ostali karavani so nekje vmes.
Ja Alex, žal res samo zaradi lepote (primerjam uglajenost delovanja najinih motorjev ... diesel: diesel).
Men je pa spritmonitor dost realen. Morš gledat skupno povprečje, ki je v tem primeru 6.6l/100km. KAr se pa posameznih vpisov tiče, je pa itak fajn gledat tiste, ki imajo čim več vpisov.
morda bi bila najboljša srednja vrednost celo mediana (namesto aritmetične sredine).
Uff, jaz pa niti pod razno... pač nov avto, nova garancija (KIA celo 7 let), 3 leta stara Mazda je pa verjetno že brez pa še prejšnji model.
Garancije imajo Mazde 5 let. So pa ti zadnji modeli, tudi Takumi, bogato opremljeni
Meni je osebno všeč pri Mazdi motor G120, ki ima veliko prostornino. In ta model trojke je prav posrečen.
Za Kie ne vem, nazadnje sem se peljal z eno pred 17 leti in je bila "drvarnica". Si mislim, da so danes Kie že primerljive z Japonci, če so na avtomobilskem področju Korejci naredili to, kar so v zabavni elektroniki.
Dobil si jo realno... za 15.500 se da recimo novega Ceeda dobit, zdaj k ma KIA hude popuste.
Jaz resno za tega ne bi dal 13 jurjev in pol. Sploh, ker je bolj osnovna oprema. 3 leta star avto pa eni kr mislijo, da je vreden le kake tri jurje manj kot nov - svašta.
Dobi se še celo kaj cenejšega novega Če pa hočeš za te denarje Mazdo, se moraš prilagoditi trgu rabljenih vozil in biti potrpežljiv, ker v osnovi imajo ljudje cene navite.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Za naše ceste so sicer bolj primerne debelejše gume, da te ne bo ves čas rukalo, in še robnike težje pobrusiš 😁
Povezava za deljenje
Deli na druge strani