Skoči na vsebino
Parkiranje na park. za invalide
Napisano

Ali kdo ve, ali v vsakem primeru rabi? uraden moder znak - tablico v avtu? Namre?, ?ena je bila operirana na nogi, in glede na to, da jo vozim previjat vsake 3 dni na Metelkovo, kjer je najbli?ji prosti parkplc v gara?i, ali ?elezni?ki je razdalja zelo pomembna, kot tudi to da moram z njo od parkiri??a.

Se pravi ne morem ali pustiti avto nekje ob vhodu in iti z njo, niti pustiti nje in iti parkirati avto....6 tednov pa ne sme na nogo....samo bergle, in tu imamo ?tenge, led itd..

Nisem na?el nikjer kako info, v ?etrtek naslednji? bo tudi dohtarja povpra?ala, ?e izdajajo kaj za?asnega. Tole danes je bilo too much ?ivcev in predvsem napora (definitivno bi rabil ?e nekoga, da njo pospremi, jaz pa avto). Pustimo sedaj opremljenost zdravstvenih objektov...... Projekt in pol.

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na kaj paziti pri prevzemu
Napisano

No in fantje kaj bo va?a akcija na to, da bo na primer odbija? druga?ega odtenka kot drugi deli avta? Namre? to je ?e leta tovarni?ko na mazdah (upajmo da so to po?timal kon?no pri novih...), da se menjalnik zatika, ker je nov itd? 

zato sem jaz ve?krat tu rekel, da mazda nikakor ni za pikolovce, ker se bo vedno nekaj na?lo.

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na kaj paziti pri prevzemu
Napisano

Mi je pa tud razlagal en,da imajo tudi v luki koper kleparsko in li?arsko delavnico. Konc koncev, ?e tam avte to?a dobi, majo kr velik dela :)

Kaposi za Forde ima svojo ve? kot 50% avtov, ki pride iz prevoza je treba kleparsko popraviti. Ampak to je lajf, pri novem avtu jaz ne bi delal drame, kaj ?ele nekoga s seboj vozil, a ste ?isto ponoreli?

Ne mi re?ti, da ta nov avto ne bo nikoli kamen?ka dobil v odbija?, ne bo nikoli li?an zaradi parkinga...itd vzami vozi vzdr?uj, ?e se pa pojavi kvar, rja...itd bodo pa ?e po?tmali.

V salonu na licu mesta tudi ne bo? NI? dosegel, kaj bo? tam avto pustil in rekel da ho?e? drugega, in spet na drugem iskal luknje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Avtobus 2016 = 46.890 km skupna povprecna 6,7

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Samovoze?i avtomobili
Napisano

?e sam prihod ABS-a je povzro?il, da so se genialci ?li reklamacije na servisih, ker so se zaleteli, ?eprav se po njihovem mnenju, z ABS-om ne more? zaletet. Ko bodo trgovci prodali takozvani "samovoze?i" avto, bo takih genialcev miljone.

Jaz imam tudi sistem za samodejno parkiranje, deluje odlicno ampak zahteva dolocene pred-akcije voznika. Verjamem da obstajajo pametnjakovici, ki ob pritisku gumba pricakujejo da avo sam najde prostor in parkira....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Samovoze?i avtomobili
Napisano

Malo sem bral ?e o tem in opazil, da tehnologija sloni predvsem na zaznavanju voznih ?rt na cesti??u. Torej vpra?anje, pozimi? Na cestah brez ?rt - samo ?ez ?martno do doma je 60% cesti??a brez ?rt (in bankin).

Oziroma kako bi odreagiral na delovi??ih kjer limajo rumene ?rte kar povprek in navzkro? belih....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Ampak "mo?nej?i" akumulator ti ne bo skuril alternatorja. Podatek na akumulatorju je koli?ina elektri?nega naboja - po doma?e koli?ina shranjene elektri?ne energije. Popolnoma druga zadeva je napetost akumulatorja. ?e je napetost akumulatorja 12VDC, ga bo alternator polnil - ve?jo zmogljivost kot ima akumulator, dlje ga bo alternator polnil.

PS: upam, da bo avtomobilska industrija ?imprej naredila prehod na 48VDC napetost za porabnike v avtomobilu.

Nisem mislil tega. Ampak obratno, da ce das mocnejsega od tovarniskega, je moznost (majhna) da ga ne sfolga filat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Team Cabrio Slovenija
Napisano

Res zanimivo, ?tevil?no in raznoliko dru?bo ste nabrali :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6.. Jo pozna kdo tole?
Napisano

ok, da obudim temo. A mogo?e kdo pozna tole ? Skrbi me predvsem, ker ima Plineksovo in?talacijo za plin, katere precej kritizirajo po forumih.

Kera nora cena za 7 let star avto pred 200.000km...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

haha, ta bi bla lepa... ?e ma? cajt zakaj pa ne :lol:

jo ni ve?....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Saj nova trojka bo imela full led spredaj ... za zadaj ne vem ...

pri mazdi ni tu problem, problem je da ra?unalnik ne podpira tega. ?e bo v novi ne vem...te?ko po moje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Ampak to je ameri?ka stran. Vsi deli niso enaki. Kot na primer zavorni diski - vsaj za prve generacije trojk in 6k ki so v ameriki druga?me, isto za CX-7, z avtomatskim menjalnikom v ameriki so manj?i itd...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Glede na to da prakti?no noben nov avto ne vklopi zadnjih lu?i z DRLji, bi rekel da "ne".

VAG + audi jih lahko vklopi? (ti jih na servisu), novi tisti ki imajo ful led spredi zadi pa opa?am, da imajo to ?e standard.

za nekatere je to biznis

https://www.youtube.com/results?search_query=rear+drl+lights

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

nisem ?isto razumel tvojega stavka... kaj je ravno obratno?

ti si napisal da samo da gre ?ez test, tudi ?e ni potem po jusu, pa da se prodaja, pri gumah pa ?e bi dovoljeval 4-5mm kot minimum (se pravi ve?ji profil) bi morali gume prej menjati in bi se ve? prodalo. Pa ?e varneje je...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

jep. zgleda ?e kar ok, lepi kmji. Sicer vemo da je Boj? pazljiv ko gre za avto. Razen diskov in sklopke ne vem a je imel ?e kake kolobocije.

A si predstavlja? da jo grem gledat, pa vztrajam da doka?ejo da je iz SLO pa da predlo?ijo navodila za radio....... :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 izku?nje
Napisano

Lahko ti dodam ?e tole (ker sem ?el iz CX7 na M5),

+

malo ve?ji prtlja?nik, prevsem po dol?ini

drsna vrata (ogromen plus)

posamezni zici in podiranje le teh

pregled nazaj

plasti?na zadnja vrata - ne morejo rjavet  :jezicek:

stre?ne sani, tudi nepogre?ljivo, na cx7 ve? da je prtlja?nik cel projekt

-

imel sem ?rno zato je klima samo spredaj bila problem

slab?i radio in ozvo?enje (zadaj na vratih jih ni ker so drsne)

naslon za roke, kr neki :)

?e vedno visoko za kolesa nalagat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 izku?nje
Napisano

Potem si pa slabo gledal...

Na?a je 2.0 turbo dizel in ima nekaj preko 140 konjev...

on gleda 2. generacijo, katera res nima drugega dizla.

Ja zna biti poraba malo ve? od pri?akovane, saj je malo konjenice za tak avto. Odvisno od tipa vo?nje in kje....AC ji bo ugodna, mesta, klanci, te?a in kratke pa sigurno ne.

na spritzmonitorju jih ima? od 5,5 pa do 9.....

vsakemu, ki '?iri' dru?ino tudi svetujem da preveri srednji zic zadnje vrste, in pa ali sploh ima spredaj za airbag izklopiti.... (imel 2 petki prve generacije)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Samo pri gumah je ravno obratno, manjsi kot dopuscas profil slabsa bo prodaja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

3mm pozimi je skorajda ?e slick....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.