Sem pa ravno zadnji? bral eno res ?alostno zgodbo o tem. Ja, zelo verjetno je, da je samo nek prepotentne? na cesti, ampak v primeru da NI...? Nevem, ?e je vredno se jit take zadeve. Preberi si tole.
Ponesrecenca ne smea premikat. Pika razen ce ga okolje ne ofroza kot na primer gorec avto. Malo bos moral obnoviti prvo pomoc.
Poleg tega jenponesrecenca iz lj proti kranju malo neumno peljati se posebej po stari cesti. Pa se ena prevoz ponesrecenca se oznaci s cunjo oz majico izven avta ne vem katere barve ze pa bse smernike. Vsaj vcasih je to drzalo.
Brez skrbi da se takoj prepozna objestneza, samega v avtu, ki ima cesto za dirkalisce
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Danes sem si pa zanala?? privo??il enega bmwja?a, a to na povsem legalen na?in.....iz AC na celov?ko proti Medvodam ,se peljem, in vidim v ?peglu da dale? zadaj nekdo dela 'red' blendanje, levo desno, levo desno, blendanje....
in ko pride blizu barcheto lepo prilagodim vozniku na moji levi vzporedno in peljeva drug ob drugem omejenih 70. In glej ga zlomka dobiva zeleni val vse do ?entvida....
Kaj je tip zadaj delal, tega se ne da opisati, od svetlobnih do zvo?nih, seveda ro?ne gestikulacije, iz barchette se lepo vidi da je bil cca 1m za menoj ?e ne celo manj...tudi voznik na levem ga je opazil in se mu ni 'vdal' celo poslal mu je eno poljub preko ogledala...
In to na celov?ki, ki ima dva vozna pasova, omejitev 70...torej po propisima, ki o?itno ne veljajo za bavarce. Ko sem ?el na koncu desno za tacen, je seveda po gaaaaaasu po desni mimo levega avta, tako da je komaj v de?ju rit ujel...
.
.
.
.
.
.
pa kmalu po bremzi ker je ujel kamion........................... :ne vem:
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
V cetrtek pa skoda da nisem imel kamere na celadi v LJ....cesta v mestni log, zenska iz stranske na moji desni, direktno preko mojega pasu na glavni cesti, preko polne v njeno levo na moj nasprotni pas, brez smernika s telefonom v roki...
Jaz samo 40 na uro ampak bil bi na domacem pokopaliscu...?e ne bi predvidel kaj bo naredila, bil sem ?e ready za skok z motorja pa se je ustavil tako da je moja prva guma 'poljubila' njena vrata.
Meni nic tebi nic s telefonom v roki ona naprej
Ravno to me bega. To 14. to?ko si jaz razlagam takole:
1.) Med vo?njo v motornem vozilu z vgrajenim zadr?evalnim sistemom mora biti otrok, manj?i od 150 cm, zavarovan z zadr?evalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni masi.
2.) V motornem vozilu, ki ni opremljen z zadr?evalnim sistemom, ni dovoljeno preva?ati otrok, mlaj?ih od treh let, otroci starej?i od treh let in manj?i od 150 cm pa se smejo preva?ati le na sede?ih, ki niso prednji sede?i.
3.) Otrok ni dovoljeno preva?ati v nazaj obrnjenem zadr?evalnem sistemu v sede?u za potnike, za??itenem s prednjo zra?no blazino, razen ?e je zra?na blazina deaktivirana mehani?no.
Torej, ker imam vgrajene varnostne pasove, otrok lahko sedi spredaj in mora biti ustrezno zavarovan z varnostnim pasom... Mogo?e najbolj?e, ?e se odpravim na policijsko postajo, pa naj mi poka?ejo, kje kaj pi?e... Razen, ?e je tu kdo, ki te stvari obvlada?
Poanta je da do tretjega lahko rikverc spredaj, medtem ko od treh let pa do 150cm pa samo zadaj...
vem logike ni, pa bolj dvoumno ne more? napisati zakon..........
Hmmm... po temle, kar sem oznacil z modro... lahko prevazas tudi spredaj ... Ker po pravici povedano se nisem videl otroskih avtosedezev, ki se dajo montirati obnjeni nazaj in so namenjeni otrokom mlajsim od treh let in vecjih od 150 cm ...
Po novem so, tudi o tem smo govorili, mislim da celo do 150 oz 6 leta. To je tudi del novih zakonodaj. So pa na?i zakoni pisani v iber nerazumljivo...
Hrvatje - Se moram popraviti, so popravili tudi oni
oza?i vi?e nemaju obvezu prevoziti djecu, pa ni onu najmanju uautosjedalici! Proizlazi to iz nes(p)retnih izmjena i dopunaZakona o sigurnosti prometa na cestama u kojem prijevoz djece u automobilu vi?e nije odre?en prema dobi djece ve? prema njihovoj visini. Tako se sada djeca vi?a od 150 cm mogu voziti na prednjim sjedalima bez obzira na starost (do sada s navr?enih 12 godina), djeca visoka od 135 cm do 150 cm mogu se prevoziti na stra?njem sjedalu bez da su smje?tena u sigurnosnoj sjedalici ili postolju, ako su pravilno vezana sigurnosnim pojasom za odrasle osobe. Djeca do 135 cm visine u svakom se slu?aju moraju voziti u posebnoj sigurnosnoj sjedalici (mogu i sprijeda uz obveznu deaktivaciju suvoza?kog zra?nog jastuka) ili na postolju.
Se pravi do 150 samo zadaj, prej je bilo do 12 leta, medtem ko zadaj od 135 do 150 sploh ne zahtevajo ve? sede?a. To je na primer moj primer otrok, starej?i je 148 in je ?e dolgo brez jaha?a, ker je 2x po?il od te?e (na to ni nih?e mislil...150 cm otrok ima lahko do 40kg, medtem ko so jaha?i tam do 30...
Ta mali pa je ?e na jaha?u ampak je ?e mene vpra?a? bolje ?e je brez, ne drsi po avtu, avtosede? ga lep?e dr?i, obenem brez jaha?a ima pas pod vratom, glavo ??iteno....verjetno nih?e ki je usklajeval zakon po Evropi ni usklajeval zadeve z avto proizvajalci....
Ja na ?alost so, v tem sem jaz diplomiral in pisal tukaj zaradi roadsterjev - ima? posebno temo ravno o tem. Takrat je bil odvoumno in mi tudi policist ni znal povedati ali je ali ni (medtem ko so hrvatje to imeli eksplicitno to?no napisano - otrok do 12 leta se sme voziti samo zadaj - pika.
Pri nas pa je sedaj tako:
(14) Med vo?njo v motornem vozilu z vgrajenim zadr?evalnim sistemom mora biti otrok, manj?i od 150 cm, zavarovan z zadr?evalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni masi. V motornem vozilu, ki ni opremljen z zadr?evalnim sistemom, ni dovoljeno preva?ati otrok, mlaj?ih od treh let, otroci starej?i od treh let in manj?i od 150 cm pa se smejo preva?ati le na sede?ih, ki niso prednji sede?i. Otrok ni dovoljeno preva?ati v nazaj obrnjenem zadr?evalnem sistemu v sede?u za potnike, za??itenem s prednjo zra?no blazino, razen ?e je zra?na blazina deaktivirana mehani?no.
Prej je bilo to nekaj stavkov v enem in je bilo dvoumo - celo pri popravku so dodali piko a niso popravili velike za?etnice
Bom probal poiskati temo, tam je ?e kopi pejst starega zakona
Po novem imamo zakon, da mora biti otrok ali 12 let ali min 150cm, da se vozi v avtu brez sebi ustreznega otro?kega sede?a a ne?
14) Med vo?njo v dvoslednem motornem vozilu z vgrajenim zadr?evalnim sistemom mora biti otrok, mlaj?i od 12 let ali manj?i od 150 cm, zavarovan z zadr?evalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni rasti in telesni masi. V osebnem avtomobilu, v katerem zaradi konstrukcijskih lastnosti avtomobila otroka ni mogo?e zavarovati na tak na?in, sme sedeti tak otrok le na zadnjem sede?u.
No naj mi nekdo razlo?i, ker zakon je zopet pisan veledvoumno s strani u?enih magistrov
ali manj?i od 150 cm, zavarovan z zadr?evalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni rasti in telesni masi.
Ali to pomeni, da je sede? OBVEZEN do 150 cm? Ker pi?e zadr?evalni sistem primeren otrokovi telesni rasti in MASI? Namre? zadr?evalni sistem je pas ali kombinacija s stol?kom???
Zakaj me mede? Ker o?itno nih?e ni mislil na to, da je otrok pri 150 cm ?e konkretna oseba z kar nekaj kilami, tole je na? primer pri 140 cm (9 let, skoraj 30kg) rasti:
Slivka evo tako je bilo poprej - zavrti temo na nov 2014
V osebnem avtomobilu, v katerem zaradi konstrukcijskih lastnosti avtomobila otroka ni mogo?e zavarovati na tak na?in, sme sedeti tak otrok le na zadnjem sede?u.
Torej ?e si spredaj imel pogoje kot so da pravilno namesti? sede?, pas itd si ga lahko vozil spredaj
A mogo?e kdo ve za kako dobro Mazdo 6, ki se oz. se bo v kratkem prodajala? Gledam po avto.net pa mi trenutno nobena ne odgovarja preve? ...
Idealno bi bilo nekaj takega:
- letnik 2010-12 (facelift)
- 5 vratni model (pogojno tudi karavan, samo raje ne)
- veliko opreme (?e se le da GTA)
- 2.2 dizel (120kw bi bilo super)
- barva ?rna ali bela
- seveda ?im bolje ohranjen in po mo?nosti s preverljivo zgodovino
Ok, vem da so zelo restriktivni pogoji ... samo pa? to so ?elje, lahko je tudi odstopanje seveda. Razmi?ljam tudi o uvozu, kjer je izbira ve?ja samo tam pa nastopijo drugi problemi. Ve kdo za kako zaupanja vredno podjetje, ki se s tem ukvarja?
Ena srebrna je v oglasih foruma, preveri
sam u resoluciji je fora? Se prav, da bi na?eloma mogl to dober delat... sm gledu ?e druge alternative z nekim XY operacijskim sistemom, sicer samo 50? razlike v ceni, ampak tist upra?anje kok se kej obna?a
resolucijo sem misli v smislu da ekran zgleda lep?e ?e na pogled, ostro, barve...nekateri so kvadratkasti...
Printem gre samo za grafiko nic drugega, vmesniki so isti kot na mojem videti. Radijski je isti pa preveri ce podpira RDS na shranjen postajah, na sliki so samo frekvence... Ti glej proc pa resolucijo med 1024 pa 800 je razlika kot dan in noc
Ti bos inel na eni frekvenci (zaslonu) radije in bos izbral med njimi
Izbrani ti bo pa se kaj napisal poleg - prometne info in seveda reklame...(se en kanal do uporabnikov), verjetno kmalu se live streaming itd...pa bonse vprasanje varnosti.
Kolega ki dela na radiju 1 in sonsedaj na veliko brgli v live stream facebooka je dejal da imajo primere 'pritozbe' da so krivi za razbit pleh....se prav oni so krivi ne un ki vozi in buli
Audiofil v avtu itak ne more? bit, ker je preve? drugega hrupa in ?umov. Je bolj ?tos digitalnega radia, da predvaja enako kvaliteten zvok tudi v primeru, ko je signal dokaj slab. ?e je preve? slab (v tunelu) bo pa samo mrknilo brez raznoraznih motenj in ?umenja.
Nimam mazde
joke aside, saj to sem posredno tudi sam mislil, lahko se prena?a ne vem kak digitalen zvok, pa je na koncu zvo?nik zje...pa klju?i v predalu itd.
To je pa? nekaj podobnega streaming/cachingu....da se ti za nekaj sekund v naprej nalo?i vsebina in krije luknje...
Saj ma moj tudi, pa ne pri?akujte da je to zdej to nek uvau, jaz ne sli?im razlike pa sem audiofil....zvoka LPjke (kljub pokanju) ne bo nih?e zamenjal...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Poleg tega jenponesrecenca iz lj proti kranju malo neumno peljati se posebej po stari cesti. Pa se ena prevoz ponesrecenca se oznaci s cunjo oz majico izven avta ne vem katere barve ze pa bse smernike. Vsaj vcasih je to drzalo.
Brez skrbi da se takoj prepozna objestneza, samega v avtu, ki ima cesto za dirkalisce
Povezava za deljenje
Deli na druge strani