Skoči na vsebino
Pomoč pri nakupu Mazde 6
Napisano

V bistvu si ?e vse sam napisal. DPF ima, podlo?ke tudi, slednje ?e bo? kupil menjaj, ker je stro?ek res mizeren. Obenem menja? olje in spuca? cedilo karterja in potem si na?eloma miren.

Regeneracija poteka avtomatsko, glede na to koliko je 'zabasan' filter. Traja od 10-15 minutk. Rje je manj, je pa ?e vedno ob robovih blatnikov mo?na, zato preveri tudi tam, ..?e posebej tam.

Pa sre?no!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Veriga pri mazdi 6
Napisano

Ok mo?no, pri meni pa je utripala DPF lu?ka, in je bila fu? sonda na DPF filtru. Res da je bil to 2.0 motor, ne vem zakaj bi menjali pri 2.2,ampak dobro. ?e vedno potem ne vemo, katera lu?ka se potem pri?ge oz. utripa, ?e je sonda na  DPF fu?? Aja, to smo rekli, gori DPF. Kaj pa tista prva opcija potem, ko naj bi se samo vozil naprej, da se filter sam s?isti. Ponavadi je tudi gorela DPF lu?ka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Veriga pri mazdi 6
Napisano

Se pravi, ?e gori DPF je problem ?e tako dale?, da mora? iti na servis. Obi?ajno je ?e gori, da se mora? toliko ?asa voziti, dokler ne ugasne, ?e pa utripa je pa lahko tudi DPF filter ?e toliko zabasan, da je treba na servis.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Veriga pri mazdi 6
Napisano

Pri meni je bila samo utripajo?a DPF lu?ka. Mogo?e je check engine naslednja stopnja?

Utripajo?a DPF lu?ka naj bi imela dve funkciji - servisni interval ali pa veriga.

Ja, pa pozabil si na tisto, zaradi ?esar je lu?ka sploh notri :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Zamenjal zadnjo kamero z novo. Kot dan in no?. Zdej pono?i res vidi? nazaj, ker ma kamera extra ledice.

Ob tem skuril eno varovalko za registrsko, in ugotovil da so spet extra Mazdine varovalke.

No v sparu sem kupil navadne mini, in to je to. ?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ma, pri meni je ?e Jures montiral eno kamerco, pa je zdej crknila. Je zgleda pri?la notri ena vlaga. ?e najve?ji problem je dol plastiko vzet od prtlja?nih vrat. Baje radi ti ?epi po?ijo, bom ?el danes do Mo?nika po ene par rezervnih, ?e se da dobit. Potem pa mislim, da ne bo problema :)  Cena je bila pa nizka..ne vem ?e je bilo 20?|.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomoč pri nakupu Mazde 6
Napisano

Zato pa ponavadi vsaj jaz, poslikam po?kodbo, papirje od popravila pa tako ali tako hranim. ?eprav, ko sem prej?njemu kupcu kazal to, ga niti ni zanimalo, ker je videl kako je avto lepo ohranjen in vzdr?evan beri, za??ita podvozja itd...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Danes dobil novo vzratno kamero za ?estko. Kon?no ena kamera, ki upam da bo pasala notri v odprtino za lu?ko od tablice. Je pa fino, kamerca ima 4 ledice zraven le?e, ki svetijo ko gre? vzratno, pa ?e 2 ledici ki svetita takrat ko ima? lu?i pri?gane. To bo zdej vse po PS-u :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomoč pri nakupu Mazde 6
Napisano

Jaz sem imel tako zgodbo z mojo prej?njo ?estko. Imel sem papirje, kot ?e bi jih sprintal ven iz sistema (al so bili dejansko sprintani al ne , ne vem), v sistemu pa pri nas ni bilo ni?. Je bila pa uvo?ena z Nem?ije. 

Sumil sem , da nekaj ne ?tima, da so papirji fake, zato previdno!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Veriga pri mazdi 6
Napisano

Labi, ti si ?e novo verigo raztegnil, to mora biti neka razlaga. Da enemu ne crkne nobena enemu pa 2?

Kaj pa lahko samo grem na poobla??enca in zahtevam menjavo ?

Avto je vseskozi servisiran na poobla??enem servisu. Preverjeno 100 %.

Ne more? kar tako menjat. Na servisu ti lahko preverijo stanje verige in podajo mnenje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0. bencin
Napisano

?e se veliko vozi? je druga pesem. Sem ra?unal zase pa ?e naredim 15000 na leto, pa ne vem ?e jih bom, se povrne nekje po 3 oz 4ih letih.

To ?e prej avto menjam ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.