Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 1 minuto je Gelipter napisal:

Hvala 👍😉😁😁

EJ, kdaj boš uletel. Mimo, da gremo en giro? Pa da vidimo to barvo v živo. 😊

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pravkar je SpEkTr napisal:

Ja, saj jaz bi jih vzel zaradi comforta - tišine recimo, bolj kot kaj drugega :)

Komot. Mene je že do sedaj pozitivno presenetila. Za udobno vožnjo je po moje zakon. Edino zna bit, da se bo hitro obrabila, kot so nekateri uporabniki pisali. Aja, pa rob ima, da zaščiti feltno. Prejšnje Conti ga niso imele. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je SpEkTr napisal:

Sem vam rekel, da uporabniška mnenja ne bi smela lagat - v primerjavi z uradnimi testi, kjer nikol ne veš kako bo. Sicer ste me pol hitro utišali, da to ni to - verjamem da ni na nivoju gume za 200€, point pa je, da je za svoj denar res presenetljivo dobra. 

No jaz je (še) nimam - če bom letos menjal bom pomoje tudi to vzel :) 

V primerjavi z mojimi  good year assimetric 5 je res za odtenek slabša na mokrem (z enako hitrostjo v rondoju) a ju ne morem primerjati, saj so nexen širine 215, GY pa 245.So pa nexen presenetljivo tihe pri 130/ uro. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je scania napisal:

Zjutraj sem si malo privoščil nexen su4 v mokrem in moram priznat da so definitivno boljše od tovarniškega bridgestona, res se držijo, upam da tako ostane tudi v sledečih sezonah.

Tudi sam sem danes zjutraj z staro 6-ko malo preizkusil enake nexen po dežju. Res presenetljivo dobro držijo. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ssangyong
Napisano
Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:

A nisi ti daleč najbolj goreč zagovornik azijskega oblikovanja.

Mazdinega kodo ja.A zadnje čase ga tudi oni lomijo in delajo grde avte. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ssangyong
Napisano
pred 56 minutami je DonFelipe napisal:

Verjamem. 

Mercedes-Benz ML sploh ni pravi terenec ampak je samo za poziranje. 

Ssangyong Kyron je bil ko je prišel ven zelo drag (7 miljonov tolarjev) ampak je nudil več terenskosti in na veliko so ga kupovali vikendaši.

Eden pa je bil tudi v bivšem Taxi Intereks 

Najcenejsi%20taxi%20v%20Ljubljani%202.jp

Samo oblika je pa čisto azijska. Grd kot spaka. 🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 9 urami je Deeyan napisal:

Js bi pa tole definitivno se 1x nabavu 🙂

WWW.LIDERPNEVMATIK.SI

Pnevmatike Maxxis Victra Sport 5 VS5 235/35 ZR19 91Y XL, MFS na zalogi in ceneje na spletišču...

Po moje so nexen n fera su4 vseeno boljša izbira glede na oceno uporabnikov. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Jaz sem imel z Nexenkam zelo slabe izkušnje glede obrabe. Je pa res, da tu pri nas v hribih dobro vemo, zakaj je volan okrogel - zato, da ga v ovinkih ne zmanjka...

To o veliki obrabi pa se pritožujejo tudi uporabniki. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je SpEkTr napisal:

Katera dimenzija?

215/45r17. 

pred 2 urama je curko napisal:

Vidim da je debata o gumah. Zanima me kaj mi priporocate za ene gume 235/35/19 gledam continental sportcontact 151€ al pa goodyear f1 135€

Vidim da nabavljate tudi nexen... zanima me kako ste zadovoljni

Poslano z mojega SM-G998B z uporabo Tapatalk

Če hočeš res dobro gumo in športno, ki drži na mokrem in suhem, potem kupi kako Good Year assimeric 5 ali 6, in pa ta nova Conti sportcontact 7 je še bolj huda. Če pa hočeš poceni gumo,  malo slabšo na mokrem lahko vzameš tudi nexen. A ne nexen nfera sport ampak nexen nfera su4, ki je precej boljša v mokrem, ostalo je pa enakopri obeh. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 56 minutami je scania napisal:

Pri gumax-u

Jaz sem po iskanju in raziskovanju tudi na koncu za staro 6-ko naročil zopet nexen. Le da so  tokrat model su4. Prej sem imal sport.

Tudi jaz sem jih naročil na gumax. Včeraj sem jih dobil, jutri jih montiram. V bustvu nimaš skoraj nič  pametnega za naročiti v moji dimenziji oziroma ni gum na zalogi. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 8 minutami je robertk6 napisal:

Res je ampak gospod @Alextega ne ve ker že 20 lt ne hodi k hrdekom on je pa ja velik as in hodi samo v Italijo😉

Ne, ni samo Italija. V zadnjih petih letih so bila potovanja v Anglijo, ,pa Kreta, pa Češka+Slovaška, Portugalska, Puglia(Italija😉)+Dolomiti. Tako, da ni vedno morje. Letos je pa v planu Francija (Provansa). Tako da ja, hrvaške niti  ne pogrešam.😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 53 minutami je robertk6 napisal:

@Alexče boš našel kaj časa in se lahko utrgal od glancanja Mazde in seveda če jo uporabljaš za te zadeve, le skoči kaj na Pag ali Rab da boš videl da Čehi že dolgo ne vlačijo takih prikolic ampak so ponavadi zadaj kaki čolni.Kot kaže pa pobo počasi mi slovenceljni tisti , ki bomo tak tovorli vse na morje kot so včasih Čehi......žalostno.

Ne hvala. Na hrvaškem nisem bil že po moje kakih dvajset let. Pa me tudi ne mika. 😉 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 2 minutama je Shrek napisal:

Bejž no. 

Si se vžgal na Čehe in češko prikolico, ko si mojo fotko vidu...

Sej skleroza je fajn bolezen...nič ne boli in vsak dan nekaj novega izveš... 

O, k. Če že iščeš, da si žrtev naj ti bo. 

Ja, Češka prikolica se nanaša na tvojo smešno tovorno prikolico. V njej tovoriš vse, kar potrebuješ za teden dni na Pagu vključno z dvema baksama Laškega. Ko se srečaš z kakimi starejšimi čehi z starimi škodami, ki tudi tovorijo takšno češko prikolico, si poblendate. Dobra je tudi za prevoz gradbenega materiala in kakega prašiča. Lepo paše na tvojo benzinarko. 😉 Zadovoljen? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 17 minutami je Shrek napisal:

🤣

Pa še kako te briga, kakšno prikolico vlečem na dopust 😂

V bistvu je to tvoja odločitev. 😉

Ko omenjam češko prikolico ni mišljeno direkt zate. Tako smo mi te prikolice poimenovali že takoj, ko je forum nastal. Prav tako kot zavesice, ki so jih imeli nekateri nameščene na avtomobile na kolotekih, da ni špricala voda po avtu. Tudi te smo poimenovali "Češke zavesice".😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 7 minutami je Bini napisal:

Kot sem se včeraj odločil, sem danes storil.... 😊

Menjal zimske za letne, pa mimogrede opazil, da imam Ate ploščice na CX30 👍

Čudovit sončen dan z malo vetrič, da mi ni prevroče..... :jupiii:

Uf, pa malo morje kamenčkov v profilu,sem jih očistil, da mo mir... 👍

IMG_20220326_110339.jpg

IMG_20220325_085148.jpg

IMG_20220325_101129.jpg

IMG_20220325_093318~2.jpg

Jaz z ate ploščicami nisem (še) zadovoljen. So začele nekaj piskati. 

Če se bo še naprej ponavljalo jih bom ob rednem servisu zamenjal. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 5 minutami je Bini napisal:

A veš, da razmišljam, če sem sploh Slovenc..... 😀

Me nič od tega ne gane.... 🥴

Mogoče zato, ker ne morem konkurirati sodobnim mladim državljanom, ki živijo na kredite in na račune svojih neumnih staršev... 🤪

(ni mišljeno na forumaše!) 👍

Se pridružujem tvojemu razmišljanju. 👍

Kaj ima kdo in kaj ima sosed, mene res ne zanima. Pravim, če si kdo kaj zasluži naj uživa. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 21 minutami je Janez007 napisal:

Ja čisto možno, sebe itak ne vidimo realno. 🙂

Res je. Sam sebe vidim kot vljudno, sočutno, odprto osebo za vsa drugačna mnenja. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 2 minutama je FuManchu napisal:

Jaz tudi v avtu vozim vsega hudiča. Pa ga potem tudi primerno očistim.

Še vedno sem mnenja, da biti suženj avtu je traparija. Se pa rad vsedem v negovan avto in take imamo tudi doma. 

Poizkusimo  razjasniti, kaj pomeni biti "suženj" avta. Da ga opereš enkrat na mesec, teden? 🤔 Da ga posesaš vsake toliko? Da si v njem ves prosti čas in celo glasbo poslušaš v njem namesto doma? 

Ker v bistvu nimamo točne definicije. 

Če komu rečeš recimo, da je suženj telefona, si predstavljamo, da drsa po njem cel dan brez premora. Če rečemo recimo, da je kdo suženj hoje v hribe, si predstavljamo, da ta oseba izkoristi ves prosti čas za obiske hribov in gora. 

Se pravi, da če recimo nekdo, kot moja sodelavka, gre vsak dan na planoto Slavnik ne glede na vreme, je suženj Slavnika? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 10 minutami je Janez007 napisal:

FORUM = spletno mesto, na katerem lahko uporabniki v obliki pisnega pogovora razpravljajo, zapisujejo svoja vprašanja, mnenja, stališča.😉

Če menite, da je  "Na drugi strani imamo osebe, ki zabijejo ogromno časa predvsem z negovanjem, makeup-i svojega pleha. Ni pretirane škode, koristi pa tudi ne. 😁" vtikanje v druge oziroma obremenjevanje z drugimi in na forume sodi, potem to kraj res ni zame. 😔

Ah, ti se tudi takoj užališ, enako kot tudi Jest.😊 Seveda ima vsak svoje veselje in hobi. Mene sploh ne tangira , če kdo napiše ali kaj  reče glede" glancanja" avta. Ne boš verjel, a ni toliko dela kot izgleda na prvo. Recimo jaz sem pred kratkim  na novo nanesel vosek in bo sedaj mir za pet mesecev. Vmes pa samo pranje in vsakič se lesk povrne. 

V bistvu imaš še manj dela kot normalno. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 21 minutami je scania napisal:

Končno na letni obutvi (nexen), menjane brembo ploscice z zimmermanovimi, menjana zavorna tekocina in pobarvane čeljusti v bron

20220325_173757.jpg

20220325_170237.jpg

Lepo. 👍Te nexen izgledajo v redu, ker imajo zaščitni rob za feltno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
Pred eno uro je Gregster napisal:

Pomoje je v Aleksov račun Makarovička vdrla al je pa makaronar😁.

Kaka Makarovička. Ko imam slabo prebavo samo njeno sliko pogledam, pa že šibam na wc. 😉

Drugače pa ja, nekateri imajo vozila za to, da v njih vozijo lopate in cement.

Poznavalci pravijo, da tak avto kot imaš ( umazan, zanemarjen obtolčen) tak si tudi sam. 😉Nekateri mamo avte zato, za kar so avtomobili namenjeni, da se lepo in kvalitetno peljemo. In da lepo izgledajo. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 10 minutami je Jest napisal:

Mazda je avto... čisto navaden japonski avto... Ni nobena relikvija ali objekt poželenja... Noja... mogoče eni mislijo, da ko imajo Mazdo, da imajo nekaj, kar si lahko privoščijo le redki zemljani... Ni to nek pregrešno drag kos pleha, ki ga je treba čuvat, božat, glancat...   😉😂

Alex... zbudi se... Avto je za to, da se uporablja... Edino če nimaš življenja in res nimaš drugega dela,... potem se mogoče mnenje spremeni :) ... Ampak večina meni pomoje drugače ... 😇

Nevem, ce so ravno čehi, ki gredo tebi očitno na nek organ.... 

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.png

"Češka" prikllica ni bivalna prikolica, ampak prikolica za prevoz šotora, hrane, blazin in ostale krame za na pag ali rab. Zato pa je izraz "Češka", ker se oni poslužujejo oziroma so se tega posluževali v 70-ih in 80- ih 

Bdw, nimam absolutno nič proti Čehom. V večini primerov so zelo cool ljudje, delavni, pridni, umirjeni. Za razliko od nekaterih slovenceljnov, ki to niti približno niso. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.