215/50 ja ampak ni po homologaciji pa verjetno ti bo ravno tiste 3km,ki števec na 45 laže znuliro, da bo točen u nulo. Imel boš po domače večji obseg gume..... 👍
Hočem povedat, da se mora tlak v gumah spreminjat glede na obremenitev. Če na priklopu neseš 4 kolesa, je 2,8 absolutno premalo. Če si pa sam v avtu je pa 2,5 preveč.
Sem se zadnjič malo pohecal, da se bom začel ogrevat na bencin, ker je cenejši od olja pa so vodilni zares vzeli in evo ti ga na, olje pocenili pa bencin podražili🥴😟😂
Jaz bom lepo priznal, da ne vem kakšna je vožnja pri 3.0 ker sem imel pri avtih vedno punpane na priporočen tlak in tudi do sedaj nisem imel noben problem pri pobiranju robov! Pred meseci sem tukaj čital in se čudil 🤔, da eni pumpate na 2.8,2.9,3,0 itd. Jaz jih pumpa na 2.5 kot piše, tudi zimske Kleberce sem in jih ni pobralo! Poleti bom nabil Bridgestonke na 2.8 pa bom videl, če bo pretrda vožnja grejo na 2.5-2.6 mogoče.....😊👍
Ja, se kar strinjam, da zna bit kej takega. Ne vem, će ne boš spomladi menjal, bi jaz probal pumpat 3,0 spredaj in 2,8 zadaj. 🤨
Podobno sem imel namreč težavo pred cca 15 leti s prvo šestko in prvimi GoodYear F1 (smrekca profil). Mi je tudi takole pobiralo profil pa sem napumpal 3,0 in se je obraba potem umirila na celoten profil gume. Bila je sicer nekoliko trša vožnja, ampak avto se je pa držal ceste nenormalno dobro.
Bom jaz tudi povečal na 2.8 ali 3.0 pa bomo vidli kako se bo obneslo .....
To je res nenavadno, ker imam sam isti model gum in isto prvo vgradnjo pa še tri letne sezone so vožene in majo za sabo tam nekje 30kkm pa nimam tega občutka. Sem četrtek ali petek prav namenoma v dežju odpeljal nekaj ostrih ovinkov tudi na ne najbolj grobem asfaltu pa primejo še vedno res dobro.
Mene še tudi ni odneslo na mokrem,mislil sem bolj na robove gum ki jih pobira in na nekatera mnenja ki pavijo,da zelo drsijo ......👍
Se pravi vsi lažejo in edino Bini pozna resnico... hja nič pa naj bo tako pa čeprav smo nekateri sami naredili ta test pred kar precej leti. Opisano tudi tukaj na forumu.
Škoda,da mi ne verjameš. Ni povsod mesto in AC,ker pri nas so take ceste trenutno da se lahko drsaš.....🛷 V senčnih legah je zelo hladno in mokro in verjemi mi,da z letnimi odletiš iz ovinka ko šus pri taki cesti,ti pa samo šparaj zimske za januar in februar....😊😉👍
Ahm ja, ti si očitno prvi, ki je to ugotovil po občutku, medtem, ko ni še nihče na nobenem testu to dokazal. Temperatura 7°C je mit, drugo pa so prave zimske razmere, led, sneg, brozga... tam se šele pokaže smisel zimskih.
Čitaj natančno in ne delaj se pametnega,nekateri zgodaj vstanemo in se tudi pri 4 stopinjah zjutraj vozimo ne samo čez opoldan pri 13.....😊
Ti pa kar čakaj na 7 čez dan in zjutraj na -5 ......😊😂🤣
Glede na vremensko prognozo kaže, da bodo vsaj do sredine novembra temperature bolj všeč letnim gumam. Zato bom v prtljažnik s 15. novembrom vrgel verige in raje počakal z zimskimi.
Te temperature so že kar ok za zimske,če jih ravno ne šparaš.....😉 Bi rekel,da se po občutku bolje držijo ceste pri teh temperaturah kot letne.....👍
Ne delam pa kaj veliko km tako,da nebo velike škode.....😊
pred 24 minutami je Alex napisal:
Midva z Gelipterjem pa bova ta teden to storila...Isti dan...V isti delavnici... Isti mehanik... Enake zimske feltne... Enake zimske gume...
Malo sem se poigral in jih malo zvagal in poslikal za primerjavo,letne Bridgestonke imajo 23kg,zimske Klebrce pa 24kg,verjetna razlika zaradi več profila,letne 5mm,zimske 7mm.Vizualno so mi všeč obojne čeprav svetle bolj izstopajo in mi nekako večja zgledajo zaradi srebrne barve. Pregledal sem malo zavore (ate) in so kot nove.....😊
Na koncu pa ena fotka med CX-30 vs X CEED ,ko so ravno tako bile parkirane,so pa drugače v istem velikostnem razredu....😉
Sicer pa Ferrari dela tudi SUVe... Ferarri Purosangue. Za 400.000€. In pride v te naše hribe. Dokazano.
Slivka imaš prav,zadnji čas so ga naredili pa še to samo zaradi trenda na trgu in so tudi zadnji med vsemi super športniki,ki so spoznali,da ga vendarle morajo narediti,da lahko pridejo v tvoje hribe......😉😂🤣
Če ti prišepnem na uho se,da do tebe tudi z CX-30 in ne rabiš...🏎️ Ferrari.....😉
Ne trapaj. Lahko, da ti z veliko muke in napora uspe ljudi, ki delajo za pest riža na dan, pripraviti k natančnemu delu, a je vstopna surovina tudi "kitajska". Saj imajo Kitajci tudi kvalitetno robo, a ta ni več tako poceni, da bi se splačalo... In če bi Kitajci res znali narediti, bi Ferarrije delali na Kitajskem. Pa jih ne, v celoti jih naredijo v severni Italiji. V Mercedesih se vozijo navadni predsedniki uprav, viceguvernerji bank in podobni. Ferarri je pa samo za velike fante...
Ta Ferarri iz tvoje zgodbe mislim,da ne doseže tvojih hribov čeprav je narejen v Italiji ne na Kitajskem....😁😊
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pri nas pa 6 stopinj.....😳
Povezava za deljenje
Deli na druge strani