Skoči na vsebino
Gume
Napisano

Jaz enako, men vulkanizer iz spleta po spletnih cenah naroči gume, jih pripeljejo k njemu, mi pošlje SMS, da lahko pridem. Se pravi vse mi uredi za spletno ceno, ker on zasluži potem z delom, kjer pa ni med najcenejšimi. Ampak logično sej je naredil vse delo namesto mene. In na koncu, dejasnko če gledam proti ostalim je res okoli 5€ na gumo dražje. A pri ceni 600-700€ bom gledal a lahko pršparam 20€? 😂

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 8 minutami je Alex napisal:

Mogoče pa bo takšen novi cx 50?🤔

Renault Traffic je tud lep al pa Ford Tranzit. 😂 Veliko prostora, visoko sedenje, preglednost, dizel, navor, sanke na strehi, da se ju dobit v rdeči barvi. 😜

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sej več ali manj se je vsem to zgodilo, ki so krčili paleto ali pa zamujali z modeli. Alfa, Lancia, SAAB, Rover, pa cel kup ameriških.

Tisti, ki širijo paleto tudi z modeli, ki bodo maloserijski (KIA, Hyundai) in tisti, ki vzdržujejo pestrost izbire (Audi, VW, BMW, Mercedes, Škoda, Peugeot, Toyota) teh težav nimajo.

Razlika med Mazdo in Toyoto je samo v tem, da ko pride v salon kupec in si zaželi poslovno limuzino sigurno ne bo vzel pri Mazdi CX-5 ampak bo šel tja, kjer to imajo. Isti kupec pa bo pri Toyoti našel tisto kar išče. Mazda bo kupca zgubila, Toyota pa pridobila.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 37 minutami je Alex napisal:

Kot sem bral, se bo mazda v bodoče vrgla predvsem  na suv-e. Mogoče bodo dali na trg leta 2023 nek nadomestek za Mazdo 6,ki pa to ne bo, saj ciljajo na visoki premium model, ki bo konkuriral bmw-ju, Mercedesu in audiju. Verjetno tudi s ceno. 

Ne vem zakaj ampak jaz imam slab filing, da naslednji moj avto ne bo več Mazda. 😭

Slabo tole kaže in prodaja stagnira.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To je pač to... posledice krčenja palete pomenijo tudi krčenje prodaje. Če marketinški oddelek pri Mazdi tega ne razume je to posledica.

Men je bilo samo to čudaško, da ti rečejo, da se Mazda 6 ne prodaja. A bejš, a da pa je model zunaj kar 9 let s samo več ali manj kozmetičnimi popravki in izboljšavami verjetno ni nič krivo?

o čem govorim:

Mazda 6 (prva generacija GG) 2002-2008 oziroma 6 let

Mazda 6 (druga generacija GH) 2007-2012 5 let

Mazda 6 (tretja generacija GJ/GL) 2012-še vedno v proizvodnji  trenutno 9 let

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Anpak, če veš, da je ta model bil narejen 25 let nazaj je bil za tiste čase čist lep dizajn. Je pa res, da RX-7 iz tistega časa je še danes cool tale mečka pa žal ne več.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
dne 27. 8. 2021 ob 17:40 je Bini napisal:

No, sam povem.... :nevem:

Ampak, narobe poveš, protesti so v petek in ne četrtek, ko je bilo to posneto. Pa še v kontra smer bi se moral peljat, če gre na proteste. 😜

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Vem, da so premium najboljše in nimaš kaj zgrešiti, matra me samo to, da nekatere manj zveneče znamke(hčerinske od premium) dosegajo na testih celo boljše rezultate in so cc 30% cenej! 

Zaenkrat ostajam pri ožjem izboru na Kleber ali Cooper, bom pa počakal na novi test zimskih gum in videl kako in kaj. Hvala vsem za predloge in srečno v snegu.... 😂😂

To boš težko ugotovil, sploh ker testi se izvajajo na novih gumah in nikoli ne na recimo eno leto rabljenih s prevoženimi recimo 10-15kkm. Tako ne veš kako se taka guma obnaša čez čas, sploh ko gre za model, ki ni pogost. Takrat se lahko zaneseš edino na izjave tistih, ki jih imajo ampak tukaj pa pride največji problem in to je subjektivna ocena vsakega posameznika. Objektivne ti težko dajo, ker bi morali na istem avtu met vse ostale gume tud na voljo za test, da bi videl razliko.

Na koncu samo ostane verjetno edini faktor, da v kolikor si zadovoljen z eno znamko pač ne menjaš.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Zakaj oprosti, sem le vprašal če te kaj bolj konkretnega zanima glede gum, ker sem mogoče spregledal. Ne bo ti pomagalo še več mnenj, samo še težje se boš odločil.

Stvar je pa dokaj enostavna - z dražjimi (premium) znamkami skoraj ne moreš falit, pri srednji ceni pač vzameš v zakup nekaj kompromisa. Pri kitajcih in drugih low budget pa samo obrat za 180 stopinj pa odkorakaj stran.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je SpEkTr napisal:

Ja, teorija je bila, ker se je od avta odbila v pk. Kakorkoli, očitno bom moral še na PK zavarovati divjad matr. 

V dveh letih sem z njo povozil prašiča , sedaj pa še srno :)

Ja nič ne de, ker koristiš kasko, kar pomeni da ni pomembno kdo ti je naredil škodo. Srna pač nima svojega zavarovanja, da bi lahko od nje zahteval odškodnino in zato pač je kasko, da tudi v primeru, da je nasprotna stran/povzročitelj ni zmožen poravnati odškodnine, da ti to krije kasko. Tukaj je namreč vseeno al je bila to srna, skala, padlo drevo. Milan Krek z masko na kolesu. V vseh primerih je škoda lahko tudi velika in ja, dejansko v kolikor je prikolica vredna precej, da imaš tudi zanjo oreng kasko. 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Bini, ker ne delaš veliko kilometrov in boš imel gume vsaj 5 let bi ti predlagal:

Dunlop WS 5 SUV

GoodYear UG Performance SUV al pa GY UG Performance+

Continental Conti Wintercontact TS850P +

Te so vse top, malo dražje, ampak pri časovno daljši uporabi se to ne pozna kej dosti.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Sej gre, sam drugač ga je treba vozit. Večino to navedeno moč razvije praktično malo pred blokado. V glvnem gont ga moraš kot opico pol pa gre. Turbači pa to moč dosežejo bistveno prej in jo tudi dlje držijo zato take razlike v občutku.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 5 - mnenja, izkušnje…
Napisano
pred 11 urami je Alex napisal:

Evo prve meritve. 

Na mestu, zunaj, merjeno pol metra od havbe  motorja=50 decibelov.

V kabini, na mestu, prosti tek =52 decibelov

Hitrist 80/uro =65-68 decibelov

Hitrost 120/uro = 74 decibelov. 

Jaz mam cca 10 decibelov več pri vsaki od teh meritev. Po moje je tud občutljivost mikrofona na telefonu vzrok za razliko.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sem našel - če bo kdo iskal ima polno ime Sound Meter - Decibel & SPL

pred 11 minutami je Alex napisal:

Evo prve meritve. 

Na mestu, zunaj, merjeno pol metra od havbe  mogorja=50 decibelov.

V kabini, na nestu=52 decibelov

Hitrist 80/uro =65-68 decibelob

Hitrost 120/uro = 74 decibelov. 

Jaz popoldne zmerim, ampak tole že zdajle kaže, da tistih 75 decibelov v kabini pri prostem teku je pač BS.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 23 minutami je Alex napisal:

Mogoče, konje mrzel je malo bolj glasen. Ko se pa segreje je tih, veliko bolj kot recimo mercedesov ali bmw dizel motor.Za vag ne vem, ker jih nisem vozil. Tudi glede porabe je mogoče malo višja, a to ni avto, ki bi kupoval samo zaradi tega. Ja, po avtocesti je pa malo več hrupa izpod kolotekov. Ampak se navadiš. 

Jaz jo imam že na telefonu. Pri koliko na uro in v kateri prestavi merimo? 🤔 Aja, kje postavimo telefon, da bodo vse meritve več ali manj podobne.

Kero aplikacijo maš, da bomo imeli vsi isto? Pol pa ne vem - prosti tek je baje cela katastrofa kot nekateri pišejo. Dajmo telefon na sedež, pa potem v višino ušes. Za konec pa še zunaj recimo 5 metrov pred avtom.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 8 minutami je Deeyan napisal:

včasih je lahk pa lih nov slabši od tistega, ki se je že ulavfal :)

Včasih je tud bolje bit nepripet v karambolu kot pripet ... :nevem:

pred 9 minutami je kacnje napisal:

Tako se mi je zdelo. Mogoče mrzel motor. Je pa tudi žena takoj opazila, ampak me je kot lastnica Mazde2 takoj "potolažila", da je tudi njena Mazdica glasna.
Gledam homologacijo za CX-5 in piše, da je 75 decibelov v mirovanju. Zraven nimam Passatove, ampak v spominu imam, da je pri ADACu na avtocesti bil podatek 68 decibelov.

Evo naloga: dejmo vsi na telefone naložit aplikacijo za merjenje decibelov pa da vidimo. 😉

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.