Skoči na vsebino
mazda bt 50
Napisano

Ko bageristu no?e? pla?ati ra?una za opravljeno delo...

post-5658-0-96439900-1536522566_thumb.jpg

No, v resnici smo obdelovali ?asijo in spodnji del karoserije. Zraven sem imel pa marsikaj za prekomentirat Tri krone in tistega, ki me je na?untal, da sem BTjko sploh kdaj peljal tja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Mislim, da tega ne razumem ravno najbolje: baterije v elektri?nih avtomobilih dajejo ven izmeni?ni tok?

Kar se pa kabla pri mojem vitlu ti?e... Mislim, da je enak premer kot tisti na zaganja?u. Bom ob priliki pomeril ampak mislim, da je premera okoli 8mm... Tako da ni ravno neka drobna lajtnga. Je dovolj mo?na, da mi lahko ob "te?ki uporabi" vitla sprazni akumulator tudi, ?e motor dela...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Resno spra?ujem. Ker se mi je ?e zgodilo, da sem z BTjko nasedel, pa ko sem se re?eval z vitlom, ki ima nekaj ve? kot kilowatt, so se kabli kar fino segreli. Pa so kabli kar spodobni, ne pa kak?en "?est-kvadrat" cviren... Pri takem pretoku energije se mora potem ?e bolj segret... 

:ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Imel bi eno vpra?anje.

Torej, ?li smo na po?itnice. Jaz, ?ena, pet otrok in 1300 kg te?ka po?itni?ka prikolica. Tik pod vzponom je ovinek, zato sem zmanj?al hitrost. Ovinku pa je sledil dolg in strm vzpon, jaz pa sem pospe?eval. In je ?tevec za porabo pokazal spodobnih

post-5658-0-40054700-1535828584_thumb.jpg

Pa se mi je pojavilo vpra?anje, kako bi zgledalo to z elektri?nim avtom? Bi kabli sploh zmogli tak pretok energije ali bi vse skupaj stopilo? Kleme akumulatorjev?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Jaz razumem popolnoma. Pravi terenci imajo svoj krog kupcev. Ampak ironija je, da ko se prodaja kaj v drugem rangu (kak ?porten avto, star 15 let ali ve?) za par tiso?akov, bo? pa ti napisal, da je predrag, da ni vreden svojega denarja.  :harhar:

O, to pa ne. Tu se prodaja 30 let star dirkalnik (dvosed) za skoraj 7000?, pa se mi sploh ne zdi predrag...

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13126093&display=Suzuki%20Samurai

sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Fante moji, ?e Jimny ne bi bil Jimny, ga ne bi delali prakti?no nespremenjenega ?e po?tenih 45 let. Ampak, kaj pa trg in kupci vedo. Bossa je potrebno vpra?ati, on bo vedel, kateri avto je vreden svojega denarja in kateri ne...

In ?e stara Panda ne bi bila stara Panda, je nih?e ne bi dejansko res prodal za 2000?. Sicer se lahko komu zdi papirnata, ampak o?itno je iz povoskanega papirja - ker na de?ju se ne razmo?i...  In 4.500.000 kupcev, ki so kupili "staro" Pando (tisti model od leta 1980 do leta 2003) so gotovo bedaki, ker ?e bi vpra?ali Bossa, bi dobili bolj?i avto za manj denarja. Predvsem pa bi dobili avto, ki je dobil zamenjavo ?e po petih letih, da se je lahko obdr?al na tr?i??u...

Kdor je razumel, je razumel...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

Ma prav ni?!

Saj za pogledat je ?e kar bila, ja, to je bilo pa pravzaprav tudi vse. Pa ?e to, kar se je videlo, je bilo krepko narajhano in nafarbano in umetno (vsaj obrvi in nohti). Ko je pa odprla usta, sem pa pomislil, da bi potrebovala tudi umetne mo?gane...

Tako da ne, prav ni? me ni zamikala kak?na menjava. Malo sem pasel o?i in se smejal, kak?ne sta imela s preglednikom, ko ji je dopovedoval dolo?ene stvari in potem je po?asi postalo ?e doglo?asno, ko ji je ?e vedno dopovedoval dolo?ene stvari in potem je postalo ?e obupno, ko ji je ?e vedno dopovedoval dolo?ene stvari, ona pa je iz torbice vzela ogledalo in se pogledala noter, ?e je ?e vse na svojem mestu. Najraje bi se je lotil s ?kornjem (eno cbato pa da se umakne) ampak sem bil v sandalih. In ker smo ravno preva?ali polena, ?e lopate ni bilo v BTjki...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

Peljal BTjko na tehni?ni. ?e najbolj se je zapletlo, ker je bila pred menoj ena blondinka... Kar se pa BTjke ti?e, pa je tehni?ni pregled po devetih letih gozda, gradbi??a in kmetije zgolj formalnost: pridem tja, pla?am zavarovanje, cestno takso, pregled,... in peljem naprej. Na avtu pa vse ?tima.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Dobre ?ivce ima?

?lovek, jaz imam ?eno in pet otrok.

... Ti pa bi moral:"model,a ve? ti kdo sem ?ele jaz"? On:"ne"??

Ti:"I'm the master of lopatas"!!.

Hja, glej, v slu?benem avtu je pa res nimam...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Pripeljem v kri?i??e in nasproti mi pripelje Audi. Na moji poti sekam njegovo. Opazim, da mo?akar ne zavira in zahodim zavoro na polno. Takrat se tudi on zave, da se zadeva ne bo iz?la in za?ne zavirat. Ustaviva na nekaj centimetrov. Mo?akar stopi iz Audija ven in za?ne kri?at in tulit, oblal kot zverina, ni nehal in ni nehal. Ko se je kon?no umiril in ?tartal proti svojemu Audiju, ga povsem mirno pokli?em:

- "Gospod."

- "Ja."

- "Prevozili ste stop - znak."

- "Kak?en stop znak? Kje ti vidi? stop znak?" Se obrne okoli, ga opazi, se obrne k meni:

- "Ma spel se mi, ti sploh ?e ne ve?, kdo sem jast!"

Ker res nisem vedel kdo je in ker me to niti najmanj ni zanimalo, sem resni?no upo?teval nasvet in speljal...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ko smo bili mi v San Marinu, je bil za skoraj 1/4 cenej?i...

Kaj ima hrib s ceno goriva? Gorivo zvozit tja na vrh hriba je gotovo ve?ji stro?ek kot pripeljat ga po zmerno do prete?no ravni Sloveniji (Koper ima nadmorsko vi?ino 10 metrov, Murska Sobota pa 190 metrov...). Pa imajo vseeno cenej?e gorivo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Na hribu je Andora. Na spodobno velikem hribu.

Cena goriva v San Marinu je pa ni?ja kot v Italiji.

In tudi Gibraltar ni na hribu, pravzaprav je ?e ni?ji kot San Marino. In tudi cene goriv so ni?je. Krepko ni?je...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Torej pride vse skupaj okoli 650?, pa ?e ni nujno, da ti je v?e? in da se res odlo?i? zanj. Ali pa se odlo?i? za nakup, ?eprav ni vse tako, kot si ?eli?, ker si ?e toliko dal in ker nima? povratne karte za avijon...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Ravno zato, ker so tako opevali te Skyactiv motorje, me bega, zakaj potrebujejo AdBlue. Poleg tega, da na tako velikem vozilu nimajo kam drugam postaviti 15 litrsko posodo kot ravno tam, kjer je izpu?na cev, je pa malo za lase privle?eno, no. To je verjetno samo izgovor...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Berem tale ?lanek, pa mi nekaj ne gre skupaj:

https://www.zurnal24.si/avto/med-obvezno-opremo-v-prtljazniku-mora-biti-odslej-tudi-to-313445

V glavnem me bega tale stavek: "Zaradi vgradnje rezervoarja za AdBlue so se pri Mazdi morali odpovedati drugi izpu?ni cevi, ki je zadnje desetletje krasila najmo?nej?e dizelske razli?ice pri modelu mazda6."

Kak?ne bu?e so to?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

Jimny je druga kategorija vozila. Kar se terenskih lastnosti ti?e, pride precej la?je precej dlje kot Ignis. Prtlja?nik v Jimnyju je pa bolj simboli?en, ?e ima? postavljeno zadnjo klop...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OMV MaxxMotion Performance Diesel
Napisano

Bil danes na Gorenjskem in spet me je doletelo, da sem se od tasta vra?al s praznim rezervoarjem in brez kant (ni vedno akcija v Avstriji...). Pa sem zavil na OMW na avtocesti pri Radovljici in nato?il opevani MaxxMotion. Cena je s 1,442? na liter celo vi?ja kot je 95 oktanski bencin, ampak dobro, naj mu bo, ker so me prepri?evali, da je blazno bolj?i. 

Torej, nato?im, se usedem za volan, v?gem motor in eden od otrok nekaj zasitnari. Pa pustim motor te?i in poi??emo tisto igra?ko, ki je padla nekam pod sede?e. Se spet usedem za volan, se pripnem, ho?em speljat in avto nekam ?udno posko?i in se malo premakne z mesta. Pod podvozjem pa nekaj zaropota, kot bi nasedli. Vseeno se za?ne avto premikati. Na lepem opazim, da o?itno popravljajo cesto, ker smo vozili po makadamu. Temu tudi pripi?em tisti ropot ob speljevanju in poskakovanje. V glavnem, peljemo se torej po tem makadamu, kar eden od otrok omeni, da za nami te?ejo ljudje. Pogledam v ogledalo in res, za nami te?ejo ?tirje mo?ki in mahajo z rokami. Ustavim in stopim ven, da vidim, kaj je narobe, pa ne opazim ni? nenavadnega. V tem pa prite?ejo ti mo?akarji do mene in tisti, ki je bil v uniformi od OMWja za?ne zmerjati, da kaj se ga grem in da bi lahko vedel, kaj sem to?il in da bi lahko bolj pazil in kdo bo zdaj pokril nastalo ?kodo in...

Meni ni? jasno in ga vpra?am, kaj da je pa narobe. Pa mi mo?akar re?e, da sem tako naglo speljal, da je odtrgalo asfalt in ga narolalo za pogonskimi kolesi, potem sem pa ?e z zadnjimi kolesi zapeljal ?ez rolo asfalta. Takrat sem ?ele opazil rolo asfalta, ki je le?ala tam, kjer sem to?il nafto. 

In baje, da nisem prvi, ki se mu je to zgodilo. Baje se je to tolikokrat ?e zgodilo, da jim zavarovalnica sploh no?e ve? pokrivati ?kode, ki nastane, kadar vozniki, ki niso vajeni nafte MaxxMotion, le to prvi? nato?ijo v svoje vozilo.

Tako da sem res presene?en, kako avto bolje potegne na to nafto. Res se spla?a pla?ati tisto nekaj ve?, ker zdaj avto leti v hrib kot bi bil na reaktivni pogon. Le speljevati je treba zelo zelo previdno, da se ne trga asfalt.

P.S.: nekaj obljubljajo nove volitve, pa malo treniram, ?e bi mogo?e tudi jaz kandidiral. A znam dobro nakladat? Ker razen tega, da sem pri Radovljici na avtocesti tankal MaxxMotion nafto in zanjo pla?al 1,442 ? za liter je ostalo samo nakladanje... Poraba do doma je bila pa kljub MaxxMotion nafti povsem enaka, kot kadar sem to?il "navadno" nafto. Mogo?e pa Mazda 5 ?e ne ve, da je MaxxMotion nafta precej bolj?a in da jo mora porabiti manj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

prvih parkrat ti bo tezko potem se navadis in se na misel ti ne pride, da bi sel z avtom

Bom poskusil.

Enkrat.

Najbr?.

Mogo?e...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.