Glavni problem ni to ampak kontrola pri izdelavi.... Tudi Mercedes je na Kitajskem izdelan pa še marsikaj drugega iz zahodnega sveta.... 🤔
So bile določene serije z luščenjem laka na felgah in si jih kamot reklamira(tako so mi rekli na Selmarju) če bi take bile vse bi bil pa res hud problem😟
Jaz vem za čas izpred 4-5tih let, ko je bil ta problem z grafitno barvo felg. A ve morda kdo za mlajši letnik, da se mu luščijo? 🤔Moje se zaenkrat še ne, vem pa kje se bodo lakirale, če se to zgodi po 5tih letih😉
Sm kmet an s hribu dama an vs prou občudujem. Kako lahko dobite avto za cel dan na preizkušnjo. Jaz nisem mogel avta niti v salonu videti, kaj šele, da bi vsaj v salonu lahko sedel vanj. Da bi pa dobil BTjko za cel dan na test - ma niti v sanjah! No, mogoče je zdaj drugače, a pred trinajstimi leti ni bilo možno avta videti v živo, dokler ti ga niso pripeljali in pripravili za prodajo. Izbirali se je zgolj in samo po katalogu...
Sploh ni čudno,da nas občuduješ,ko smo pa z doline doma.....😊😉
Kupil sem še ene originalne 19" feltne za 6-ko od bivšega mazdaša Danija iz Grosuplja.
Sedaj vozi wv aertona, benzinarja (280konjičev) a je priznal, da je bila njegova 6-ka not bolj kvalitetno narejena in predvsem bolj "premium"-detalji...😊
Moti ga preveč plastike v ta novem in predvsem prevelika poraba (10-12 l/100).
Prodal je svojo dizel mazdo 175 - ročni menjalnik predvsem zato, ker ni imel avtomatskega menjalnika (veliko se vozi v kolonah). Ko sem prišel z mojo 6-ko me je prosil, če se se lahko vsede še enkrat v 6-ko. 😊 Rekel je, da mu je po svoje žal, ker jo je prodal. Probal je tudi benzinarko 194 a se ni odločil za nakup, ker mu ni bilo jasno, kje so skriti vsi tej konji. Imel je pa že prej 3 mazde.
Sedaj bo pa M 6tka tudi pozimi lepotica tam spodaj.....
V mojem primeru sem dobil komplet feltne+gume+tmps ventile 17 za ceno 19 samo gum. Mi je tud bolj praktično da menjam samo feltne. Ekstra 400-500€ pa ni malo denarja, so še druge stvari poleg avta
To je res, 19"gume so res drage, jaz sem 18tke dobil za dobrih 100€kom, 16tke pa bi za 75€kom in ni to neka huda razlika.... 😊👍
Ampak vseeno, razlika v ceni je milo rečeno ogromna - neke top gume so v 17 col dimenziji za moj avto od 150-170€ v 19 col pa 270-300 ali več. To je 400-500€ več na komplet pa pri tem, da je načeloma štos samo v izgledu. Pozimi, ko je že tako več ali manj skos oblačno, več kot pol dneva noč, svinjarija na cestah, na avtih mi je prav malo mar kako zgleda na avtu. Umazane 17 colske zgledajo enako grdo kot umazane 19 colske.
Jaz bi dal še letne 17" pa boš pršparal 400€ kot pravi Gorenjc...
V prvi fazi ni treba pravnika. Začneš s pisnim zahtevkom zaradi slabo opravljenega servisa (če je od njega manj kot 2 leti) (pošlješ priporočeno s povratnicoservisu) na osnovi 38. člena ZVPot. Če odgovora v 8 dneh ni, ali je zahtevek zavrnjen, greš na Tržno inšpekcijo. Kdaj že njihov obisk vse uredi (se jih firma ustraši).
Vse kar so fantje napisali in svetovali je res ampak,če si kupil Mazdo si jo verjetno zaradi izgleda in zato daj gor 18tke neglede na vse,ker avto mora zgledat ok čez celo leto ne samo poleti😉👍
Potem pa pišejo vsi meseca marca,da komaj čakajo da menjajo 16ke za 18tke na M3 ali ( 17ke za 19tke na M6) ,ker jim avto zgleda češko😆😂 Meni je pila 6.3 do 6.6 kar ni veliko in tisti deci,dva ne boš niti opazil😊👍
Če ti cena gume in feltne ne predstavlja velik strošek se odloči za 18tke,da ti ne bo žal,16tke boš tudi težje prodal čez par let,ker nebo več nobenga avta na 16tkah!!!
Za svojo Mazdo 3, letnik 2016 imam dovoljene pnevmatike in platišča - 205/60 R16 92V in 215/45 R18 89W.
Zanima me, katere bi vzeli vi in zakaj? Oz. ker je to verjetno stvar osebne preference, me zanima - kakšna je funkcionalna razlika (trdota vožnje,...) in kakšna estetska med tema dvema dimenzijama?
In kaj pomenita oznaki 92V in 89W? 🤨
Jaz sem imel 18tke in mi ni bila pretrda vožnja,pumpam na 2.5, kako je na 16tkah nimam pojma.
Vizualo pa je tako ali tako videt super....😉👍
Ta oznaka je hitrostni razred in je na zimskih dovoljeno imeti za en razred manj.
Noja... tole je bolj predstavitev, kot pa kaksen realen test ...
Ja,ampak je povedal bistvo in še nasmeješ se malo.....😆.Za nakup take mrcine pa tako rabiš osebni test in če ti ugaja ga kupiš neglede na neka objektivna in neobjektivna mnenja raznih novinarjev.....😉
Zgleda ok avto samo cena mi je visoka za toliko star avto🤨Jaz sem lani svojo enako Mazdo letnik 7. 2018 s 23000km prodal- so mi v AH ponujali 16000€ !!! Malo se še zmeni za ceno,jaz bi se.....👍
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Hči ima conti na X CEED-U.....😉👍
Povezava za deljenje
Deli na druge strani