No, nekaj podobnega sem imel tudi jaz. Imam Mazdo 5, ki je opremljena, kakor je. Zdaj i??em podoben avto s enako opremo, pa mi re?ejo, da je to eksoti?na zahteva...
In mi ponujajo opremo, za katero nekdo misli, da jo potrebujem, ne pa tiste opreme, ki bi jo rad imel.
Na izbiro imam pa modele, ki so trenutno "in", ne pa modele, ki me zanimajo. Po?akam ?e malo, moda se obra?a. Po?akam, da bodo spet v modi taki, kot bi rad, pa kupim takrat. Saj na?a Mazda ?e ni tako grozno zdelana, ima 10 let in 260.000 km...
... ... ... ... ... Predvsem pa je krivo to, da se povsod govori o terencih oz. krizancih... S terenci vecina SUVov nima prav nic ... Vecina nima niti stirikolesnega pogona, niti reduktorja ali zapore diferenciala... se manj pa imajo ustrezne gume za terenske podvige... ..... ... ... ...
in mi ne gre v ra?un. Pred leti sem tudi sam poklicno vrtel volan. Razumem, da je voznika presenetilo, da na pasu stoji vozilo. Razumem, da na levo ni mogel, ker so ga prehitevali. Ampak da je zavoro na polno pohodil ?ele komaj kak?na dva metra pred trkom, ne, tega pa ne razumem...
Mogo?e bi pa ?e v ?olah za?eli u?iti, da si sam odgovoren za svoja dejanja, ne pa da ne glede na to, kaj otrok naredi v ?olo takoj prigrmijo star?i, po mo?nosti z odvetnikom in i??ejo krivca povsod drugod... Je med odmorom divjal po hodniku in mu je spodrsnilo ter je padel in se potolkel? Kje je bila u?iteljica, da ga ni dr?ala za roko? Je med odmorom plezal ?ez ograjo in si strgal hla?e? Kje je bila u?iteljica, da ni pazila nanj? Je ?el na zaklju?ni izlet in se ga nalil? To ga je dru?ba napila, ni se sam! In kje je bila u?iteljica, da ni pazila?
Potem pa ti otroci zrastejo, naredijo vozni?ke izpite in se nadaljuje. Ga je ujel radar? Saj ni kriv, pri teh novih avtih sploh nima? ob?utka hitrosti... In tako naprej.
V?eraj sem pa na Rebrnicah skoraj povzro?il nesre?o:
se pripeljem iz Gori?kega konca, se pravi od Postojne proti Ljubljani in na Rebrnicah na lepem ni bilo ve? nobenega zastoja, zo?anega pasu, ?ikan, po?asne kolone, gradbi??a,... Sem bil tako zgubljen, da bi kmalu nesre?o povzro?il.
Upam, da bodo kmalu spret tam vzpostavili normalno stanje, pripeljali stroje, postavili ograje in ?ikane, zo?ane pasove, kolone, gradbi??e, skratka, normalne pogoje...
No, po?asi boste pri?li za menoj: pri vsej izbiri na tr?i??u nima? kaj pametnega izbat. Kar ponuja prvi, ponujajo vsi, ?esar ne dobi? pri prvem, zelo te?ko sploh kje dobi?. V glavnem so pa avtomobili zmerno do prete?no enako neuporabni.
Nekje smo imeli temo: kaj je odve? na avtu ali nekaj v tem smislu. Zdaj bomo lahko odprli temo kaj na avtu je sploh ?e uporabno...
V glavnem, ja, ?e se sprijazni?, da nekdo drug odlo?a, kaj ti potrebuje?, potem ni te?ko dobit avto. ?e pa ho?e? kupit to, kar je res uporabno in prakti?no in ti bo slu?ilo, se pa ?e zatakne. Mene so prignali tako dale?, da sem celo med Kitajci (Ssangyong) in Rusi (Liaz, Lada) iskal. In kar je najhuj?e, dobil ?e najprimernej?e...
Pripel sem ji prikolico, od?el v dolino, kjer so natovorili 1460 kg gramoza za drena?o in to pripeljal gor na vrh hriba (torej domov). Doma pa sem jo razbremenil, da ne bo revica takega bremena nosila...
No, eto. Ni bil nek nepregledni ovinek. Lepo pregleden del ceste. Ampak v trenutku je pred teboj in nima? kaj drugega za narediti kot kresnit vanj... Nima? kaj, to je promet...
Zdaj premi?ljujem, da bi kupil en hladilnik na 12V pa ga postavil zadaj, ker ostaja prostor (kolesa niso tako dolga kot je prikolica). Samo zadeva pride dokaj draga za tistih nekajkrat na leto, kolikor bi ga potreboval (40-litrski je 400?)... Za tako ekipo pa kaj manj?ega skoraj ne pride v po?tev...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
No, nekaj podobnega sem imel tudi jaz. Imam Mazdo 5, ki je opremljena, kakor je. Zdaj i??em podoben avto s enako opremo, pa mi re?ejo, da je to eksoti?na zahteva...
In mi ponujajo opremo, za katero nekdo misli, da jo potrebujem, ne pa tiste opreme, ki bi jo rad imel.
Na izbiro imam pa modele, ki so trenutno "in", ne pa modele, ki me zanimajo. Po?akam ?e malo, moda se obra?a. Po?akam, da bodo spet v modi taki, kot bi rad, pa kupim takrat. Saj na?a Mazda ?e ni tako grozno zdelana, ima 10 let in 260.000 km...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani