Skoči na vsebino
Mazda CX-60
Napisano

Kaj veliko drugačna ne bo, definitvno pa nobena slika v tejle niti ne predstavlja končnega produkta, pol jo boste pa še v živo vidli, se bojo stare mazde kr prodajat začele xD

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

100 oktanski bencin v skyactiv X
Napisano

Ja ja, tam v Doliču ti prav pride 100 oktanov, jst se zmer preveč vživim, ko grem od doma kam proti Koroški :P

Je pa tisti naš mini prelaz znan po tem, da je že dosti ljudi vn letelo ja, tk da če ni suha cesta si ni za igrat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

E @Slivka je povedal kar se gre. Zadeve so zgolj neka natolcevanja brez podlage. Če prodajalec mazde ne ve skoraj nič, razen da bi naj prišla v salone junija, potem vemo kje smo. Ta njihova cena 80k je pa smeh, pa sj Mazda ni neumna, da bo zdaj delala 2x dražje avtomobile  na enkrat in upala, da se bojo prodajali, dejto no ....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene zanima, kaj se sploh posodobi pri teh naših navigacijah. Jst jo redno posodabljam, pa še nisem našel nekaj novega, na AC mam še vedno povsod cestninske postaje z 40 km/h, novi krožni so pa tudi redko dodani. Tk da so vse te posodobitve bolj tk tk, ne vrjamem, da bom po izteku podaljševal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Se na temo ogledal, ni veze al je zima al je leto, meni je levi "odpovedal" letos pred jesenjo po letu in pol. Skos uprabljam zlaganje pri zaklepanju. Pred slabim mesecem je pa zacel protestirati se desni xD

Pac ko bo konc garancije bom zadevo raznesu, prej se seveda nebom spuscal v te zadeve. In ja avto perem izkljucno rocno in mogoce je to lih problem xD

Bom pri menjavi desnega probal pridobit star mehanizem, da se ga preuci.

Popravljeno od 50keda
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
2 hours ago, Boss said:

Ampak tole sploh ni tako redek dogodek. Men je zadnje diske kamenček kar dobro spraskal (naredil kar oreng raze) in na rednem servisu so bili zato zamenjani. Sicer se ne spomnim, da bi kdaj kaj cvililo ali škrtalo ampak na servisu to pripisujejo kamenčkom. Upam, da ni bil ta "kamenček" originalno "vgrajen" že v zavornih ploščicah. :nevem:

čak mau, na novi že? pod garancijo? ker jst mam isto zadnje take grdo spraskane pa ne vem kako, je pa to že skor eno leto v takšnem stanju

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Moje letne so enake kot od @Janez007, zimske 17", ki sem jih dobil ob nakupu, pa so Made in Italy.

Letne so dosti težje, kot ste že napisal 24.5 kg tudi pri meni z original Bridgstone Turanzo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Husky1290 to zgleda že kot delo za dimnikarja :P Pol bo to šele šlo, ko boš meu normaln pretok zraka, boš poletu, haha. A ti je kej informativno reku, kok hoče met za to čiščenje?

Tudi sam sem menjeval zimske v nedeljo, pa mi to pobere najmanj 3 ure s čiščenjem demontiranih, od tega je najmanj 2 ure samega čiščenja.

@(100-147 Nm) ja tudi sam sem v preteklosti, s križnim ključem zategoval mnogo preveč. Ponavadi potem ob menjavi, nisem mogu otegnit normalno. Zdej se morm fejst nazaj držat, ko s križnim zategujem. Se mi na par šraufih zgodi, da morm mal otegnit pa šele potem finiširat z moment  ključem, kterga nastavim na zgornjo mejo, ker se malo sile zgubi s tem, ko uporabljam podalšek na gedori.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

(sarkazem on)To mi zaj pojasni marsikaj o prometu, vsi so zacel tekmovat, kdo ma manjso porabo, js morm pa ze vec ko pol ure prej od doma, k je taka guzva po cest 😛 (sarkazem off)

ma ja marsikaj se da, sam pac ni pol vec uzitka v voznjo sami, je pa uzitek v porabi to pa to, pri teh cenah vrjamem, da marsikomi to pretehta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

1. to je še okay, je vsaj desno zavijal. se je že zgodilo, da sem jst čakal za levo, bla je rumena na nasprotni strani križišča nekdo z audijem pa še bolj čez čisto rdečo meni križal pot, če bi meu kak slabši avto bi mu ga potegnil po celem boku, tako pa sem se zadržal.

5. po mojem, je nekdo spred kr nemudoma zabremzu ona pa tut in zgubila kontrolo nad avtom. Ka pa veš možnosti je miljon, ampak post mortem zgleda res "neumno".

Drgač pa ja, pridejo taki dnevi, smo jih že vsi imeli in takrat druga kot extra previdnost pri meni ne pomaga.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Da se vrnemo k smislu menjave na 2000km oz. vsaj enkrat med menjavami.

Na tečaju varne vožnje na Vranskem to lepo obrazložijo, večja kot je razlika v profilu večje probleme lahko imamo na vodnih klinih oz. pred in za njimi. Lahko se enostavo dogaja, da zaradi prevelike razlike ene primejo prej kot druge kar je ekstra nevarno.

To da bi se pa manj obrabljale ... e to je pa sivo polje, bomo imeli tudi test: obraba gum 2021? :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

ja. mi G-ejarji (hahah) smo ziheraši ja, CD pa X je pa bolj tako, kot žmigovc, malo ja pa malo ne :P :P Pa da ne bo, kdo preveč resno vzel ;)

Eh, jst se za 8 let nebi veliko obremenjeval, je pa res, da neke razlike po mojem med G150 pa X186 ni, kvečjemu mogoče pri porabi pa še to neb smelo bit nekaj groznega?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.