Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 13 urami je Boss napisal:

Kadar je subjektiven občutek v igri je vedno težko tudi objektivno ocenit oziroma določit, katere so najboljše. Mi, ki nismo testerji navadno to primerjamo z gumami, katere smo imeli prej in že tukaj se zaplete. Ja gume, ki jih damo dol so nekaj let rabljene z kar nekaj 10kkm prevoženimi in z bolj zrabljenim profilom, kar je minus v mokrem itd itd.

Torej, ko gume zamenjaš je 99,99% možnost, če kupuješ isti rang gum kot predhodnje, da bodo po filingu boljše, oziroma celo mnogo boljše. Ker pa nismo v poziciji, da bi lahko sprobali še recimo vsaj 10 kompletov drugih gum je pač subjektivni občutek, da so to pač najboljše gume pa al si Alex, Bini, Boss al pa kdorkoli drug.

Naši občutki glede ocene kakovosti gum so v vsakem primeru subjektivni.

Do objektivnih zaključkov se lahko pride le na osnovi dobro pripravljenih (ponovljivih-preverljivih) meritev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
dne 14. 3. 2024 ob 18:57 je Alex napisal:

Bom. Temeljito. V vseh pogojih in hitrostih. 

Lahko že sedaj napovem rezultat? To bodo najboljše gume .... 😀

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Lepo da je Mazda inovativna in da je našla kar nekaj poskusnih zajčkov za tale X motor. In super, da zaenkrat večjih težav ni.

Nekateri se navadijo na nezvezen prehod iz dizelskega v bencinski režim, večina jih tega prehoda ne opazi, zanimivo, da tudi zagovorniki ročnega menjalnika, ki zahtevajo popolno kontrolo pogona. 😁

Kaj imamo v mislih pod vzdržljiv motor? X motorji imajo v primerjavi z navadnimi atmosferci več komponent in posledično večjo verjetnost, da kakšna od njih odpove. X motor zahteva več vzdrževanja, svečke se menjajo na pol intervala atmosferca (na 60.000), regeneracije gpf filtra se verjetno vršijo pri visokih temperaturah (tudi čez 600 stopinj) kar ne more koristiti materialom okoli filtra (poznamo problem zvijanja glav pri dizlih) ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)

Sem jim že nakazal vatikansko "turistično takso". Sicer pa se točno spomnim kdaj in kje sem naredil prekršek,

tukaj vse štima. Ni nateg mafije.

Če bi se želel izognit plačilu, ne bi smel dvigniti pošte - tako kot naša "vročitev po ZUP" velja samo v Sloveniji (če ne dvigneš se šteje, da si dvignil pošto v 15-ih dneh od obvestila), tudi italijanska uradna vročitev ne more veljati izven Italije. Vsaj po enaki logiki ne. 

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)

Po dobrih 10-ih mesecih sem dobil pozdrave iz Rima ... 😪

Scal je kot iz škafa, temno, navigacija pa je bila za nekaj sekund prepozna ...  (odsek kakšnih 100 m dovoljen le za avtobuse ...)

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 minutami je Volume napisal:

Uh, to pa je analiza😀

Revolution Top je več opreme kot Exclusive line in manj (vizualno) kot Homura. Nekje vmes...

🙂 

Ja, kaj dosti pa analiza ne pomaga. Pri prodaji je treba po zdravi pameti upoštevati pravili iz starih časov:

- prvi kupec je najboljši kupec

- vsak avto ima svojega kupca

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde CX-5 SKY ACTIV-G 194 AT AWD
Napisano (urejeno)
pred 15 urami je Alex napisal:

Mašina je pa za ene tri generacije nodernejša kot dinozaverski 2.5 motor. 😊

Bdw, nimam tega cenenega Bose ozvočenja. V cx30 je vgrajeno  pioneer ozvočenje, ki je za ene dve klase boljše kot Bose. Ima equilizer, ki ga Bose nima. 😊

Če bi jaz danes izbiral med dvema novima X186 in G194, bi sigurno izbral slednjega. Mlinček X186 je verjetno za PegPerego celo dovolj, ni pa dovolj za pravi avto, kot je CX-5. Saj to tudi Mazda ve. :)   

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Alex napisal:

Bose ozvočenje v Mazdah je ena srednja žalost. Precej "umeten" zvok. Niti blizu hi-fi-ja. 

Kaj pa si pričakoval? Poglej svojo plastično CX-30 (nagrbančene plastične obrobe, plastični karter, ...). Je to še avto? Mene bolj spominja na Peg-Perego. 😃

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 3
Napisano
pred 30 minutami je brett napisal:

Leta so minila od zaključka uradne prodaje CX-3, opažam pa na Avto.net, da izredno držijo ceno. Recimo sam imam letnik 19`, attraction paket 122KM bencinar. 84k km. Zanjo sem dal 20.150€. Sedaj pa je cena tega letnika bencinarja od 17-19.5k €. in gredo kar precej hitro. Toliko spremljam Avto.net, da videvam menjave oglasov teh vozil znotraj meseca, dva. Torej hitro prodani. Kako je to možno? Res tako zaželjen voz?!? Hmmm

Ja, sem imel rdečo 2016 Revolution s 30.000 km in jo prodal 2020 za 14.000, približno tak znesek bi dobil danes. 🙃

Pri Mazdi se kar nekaj odločitev ne zdi razumnih ... ena takih je bila ukinitev proizvodnje CX-3.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Enako. Ni mi jasno, zakaj folk špara na gumah. Za zavorne diske in ploščice hočejo vsi  le najboljše, gume pa so "postranska" stvar. 

To pa ti najbolje veš iz prve roke. 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je skritikrt napisal:

A je ta članek še iz časov,ko ESP ni bil obvezen del opreme...če že govorijo o "povprečnih voznikih"....po mojem mnenju članek "za bukseljne" oz. pametovanje kar v "tri dni"....samo,da se napiše nek "pametni" članek...

V mojem primeru imajo pnevmatike cca 1mm razlike v profilu...mogoče max. 1,5mm,kar pa se po menjavi kmalu spremeni,torej v večini vozim z enakim profilom spredaj in zadaj.

Neverjeten si ... mogoče te prepričata ženski 😄

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 15 minutami je skritikrt napisal:

Če imaš asimetrične (kar zna biti...ni pa nujno...boljše oz. boljši kompromis) in imaš tako "leve" in "desne",ti ne preostane drugega,kot menjava spredaj/zadaj.

Sem se nekdaj pri stricu avtomehaniku naučil,da sprednje bolj radira,ker če je optika prav nastavljena sprednja prema "pluži"....pač,da je avto mirnejši in smerno stabilnejši.

Vsakič ko menjavam zimske/letne (imam dva kompletna seta) dam tiste z več profila naprej,kar je varneje,ker sprednje pnevmatike bolj trpijo pri zaviranju.

Rezerva je pa že pri starem C-Maxu 105ka-torej zasilna,pri Mazdi pa ista pesem.

Tako delam tudi sam - po intuiciji. Menda pa je obratno v splošnem bolj varno.

DNE.ENAA.COM

Večina avtomobilov ima pogon na prednji osi. Prav tako s prednjo osjo zavijamo ter igra večjo vlogo pri zaviranju. Kljub temu strokovnjaki za...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Naj mi nekdo od zagovornikov dobre kakovosti Mazdinih dizelskih motorjev pojasni, zakaj se nepopravljivo pokvari motor pri 72.000 km, pri čemer:

- gre za slovenski avto

- avto 1. lastnika

- redno servisiran avto (sicer ne bi veljala garancija)

Me zanima, kdaj bi ta motor odpovedal, ali bi bila kakšna bistvena razlika, če bi bilo olje menjano na 10.000 km? Kaj pa, če bi že imel sistem AdBlue?

VIN / številka šasije: JMZGLF92801520116

.. se komu da preverit servisno zgodovino, me prav zanima? (bi sam, pa sem telefon nekje pozabil in ga dobim šele popoldne)

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 minutami je MazdaBoy napisal:

Pa vmes ena 2015 letnik ?zmeden?

Zanimiv, bi reku da je obratno avt-ročni. 🙂 Jaz sem vozil sam bencinarke mazde in je blo samo tankaj in vozi. Ali sem imel pa jaz srečo 🙂

Ja, novejše se že skoraj splača popravit, kot recimo tole, ki se popravljena prodaja že 2 leti ... zanimivo, da se med tukajšnjimi zagovorniki Mazd dizlov ne najde niti 1 v 2 letih ... 

image.png

image.png

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19280758&display=Mazda Mazda6

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Z AdBlue je prišel še vsaj en dodaten senzor, ki lahko nagaja ... 

http://mazdacx5forums.co.uk/index.php?topic=1509.0

Sicer pa sem na forumih našel tole:

image.png

Forum Mazde 6 • Težave z dizelskim gorivom GJ/GL • Stran 199 • GJ/GL motorji in menjalnik (mazda6forum.pl)

null

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 minutama je Matick napisal:

Zanimivo, kar sem jest gledov, so imeli samo CD184 mašine to. Dobr vedt :)

Upam, da je sosed vedel, kaj govori. 

Sicer pa glede boljšega izgorevanja v DPF filtru, če je v to vključen še AdBlue je moje mnenje to, da težave, ki nastajajo pred tem, verjetno ostajajo. Začnejo se pri injektorjih  (pri prejšnji generaciji dizlov so jih kar nekaj zamenjali že v garanciji ... slišal sem pri Selmarju) ali njihovimi podložkami, EGR ventili, ... posledica pa nabiranje saj v kanalih in vedno slabše izgorevanje, ... Ali so kaj naredili pri izboljšanju aluminijastih glav motorjev, ki so bile kolikor vem vsaj pri CD 175 problematične, pri turbinah ... tega ne vem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 13 urami je Matick napisal:

Mors tud racunat, da AdBlu majo samo pri CD184 masini kukr jest vem. Mislm da svojhnejsi nimajo

Sem se pogovarjal pred dnevi s sosedom, ki je nabavil 5 let staro dizelsko Mazdo 6 karavan (zadnji model) s 150 KM in ima AdBlue. Nad Mazdo je nekoliko razočaran (prej je imel Toyoto karavan), zaradi majhnega prtljažnika in predvsem ker v prtljažnik ni mogel vgraditi rezervne gume, ker je na njenem mestu rezervoar za AdBlue. Presenetila ga je tudi visoka cena originalne kljuke (okoli 1.000 €), kar je potem rešil z neko nadomestno za pol te cene.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 55 minutami je NevLado napisal:

Evo, bil na servisu s tistim čudnim vecejem :lol:

so mi zamenjali luč + naredili redni servis

zdej pa gas dalje :jupiii:

Vidim, da si s servisom zadovoljen. Ti tokrat za servis bencinarja niso zaračunali DPF olja? 😃 Kaj pa so ti naredili in cena? 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

licarska in kleparska popravila
Napisano
pred 3 minutami je NevLado napisal:

Na sredini je bila luknja, okoli pa razpoka gospod! Potem pa še ena siva drajsa, kot da je bilo butnjeno ali se je pa luč tako deformirala od udarca

Se zafrkavam, ... brez nič ni mogla ratat tista napokana plastika - roža. Si se pa pametno lotil, zavarovalnica - servis. Kateri servis? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

licarska in kleparska popravila
Napisano
pred 2 urama je NevLado napisal:

Glej jaz ti svetujem da pokličeš in vprašaš.

Jaz sem dal ravno prejšnji teden za luč zahtevek ker sem imel luknjo v njej, sem na Savi in so zrihtali vse sami namesto mene, jutri peljem menjat.

Na sliki ni bilo videt  nobene luknje ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.