Skoči na vsebino
pred 21 minutami je NevLado napisal:

Verjetno bi blo treba dopisat pod dodatno opremo... pri meni je revolution top sd črno usnje avt.... kaj pomeni sd?

lih ta SD bi naj pomenu strešno okno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 1 uro je Mraušk Mčk napisal:

ma kako lahko vodi če je zgubu

zgubu je, zdejšnja vlada se še pa ni sestavla sploh, zato še stara vodi...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 2 minutama je Mraušk Mčk napisal:

Ampak saj je Golob obljubil, da bo problem rešil s fiksiranjem cen goriv. Ni pa povedal, kje jih bo fiksiral. Verjetno okol 2 €.

(sami ste si krivi, kaj pa niste Janšo volil, (on bi rešu stvar - trg pa te fore))

trenutno še vedno Janša vodi, tak da.......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 12 minutami je LabiGT napisal:

Pri kolesarstvu imam boljse, veliko boljse izkušnje s schwalbe kot pa conti ... Maxxis pa se nisem mel

Ti povem, da js mam pa rajs conti (vsaj kar se brezpotij tice) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 7 urami je Bini napisal:

Če bodo takrat takšne kvalitete in po tako dobri ceni kot so sedaj bo to tudi moj izbor,nexsen ali maxxsis😊

Z Maxxisom nebos nic zgresil, js mam se star model (VS-01),ki so ble na testu kr neki stopnick slabse od VS-05, pa se vseenno drzijo ceste tako v suhem kot v mokrem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razlike
Napisano
pred 2 urama je marto napisal:

Ja moja je taka, ma 2, in lih to sm gledu kako bi razlikvov med mojo in 2.5 bencinarjem??😀🤔

Nemores, dokler ne odpres havbe 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Mal mi je blo slabo, ko sem tele slike gledal, ko sem pa ceno videl me je pa zvilo. Še malo pa se bodo 14 let stari avti prodajalo dražje kot novi.

Jp, 323F GT ze lezejo cene pocasi gor 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nosilci koles
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je NevLado napisal:

To mene jebe pri radarskem tempomatu, mam na 2/4 razdaljo in folk veselo notr uletava pred mano :( 

to se še na 1. razdalji dogaja 🤦‍♂️

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 5 urami je Z M A J napisal:

Noro všeč mi je notranjost, a vozilo staro kot jaz, hehe

WWW.AVTO.NET

Mercedes-Benz SL-Razred 450 SL, letnik:1980,10500 EUR :: www.Avto.net ::

to so bli časi, ko so še znal avte delat :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano (urejeno)
pred 29 minutami je Boss napisal:

Pol sem pa jaz čarodej s porabo pod 6 litri.. pa lahko zagotovim, da se ne svaljkam po cestah in da vedno vozim po omejitvi ali 10km čez na AC-jih (70% vožnje delam na AC-jih). Na poraba izzivu lani pa je celo za malenkost šlo pod 5 litri in kot sam veš je bil to normalno dinamičen izlet, nikakor pa ne izlet članov stranke Desus, kot bi temu rekel @Z M A J .

ja sej brez AT pa AWD bi blo vrjetno še 2l manj. :)

Poraba izziv pa tak veš, da je blo tut pr men nekak zmerno, smo mel pa večionoma regionalke :)

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je Boss napisal:

Hmmm, 110KM pa 1,6D mašina a poraba pri 7 litrih. A si fejst gonil to zadevo?

pa normalno, tak ko zej 6-ko, večino AC 140km/h. 6ica pa tut bla poraba prej na letnih gumah 9.3 zej je okrog 8 (oboje gledano po računalniku)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 11 minutami je Boss napisal:

Samo 4 vnose imaš po tem datumu... to je čist premal za jasno sliko. Ampak OK, sem dal preračun pa še vedno ni liter razlike - je cca 7 deci.  Pa še to je ta razlika, ker si verjetno ve čas lastništva imel že velike težave verjetno z zabitostjo filtra. Glede na to, da si mel avto le 10 mesecev in je bilo vseh tankaj le tam nekje dobrih 20, je to tista zgodba, ki sem jo napisal v zadnjem stavku prejšnjega posta.

V glavnem, če bi imel avto več let, še takrat, ko je bil DPF OK bi tale razlika bila tam nekje v rangu, ki sem ga opažal pri mojem avtu.

Zdajle se sicer 90% bencinašov drži za glavo s čim se midva ukvarjava, ampak vseeno se mi zdi fair, da se povedo lastne izkušnje, da ne bo kdo imel prevelikih pričakovanj po odstranitvi DPF-ja.

pa načeloma ni blo težav z dpf-jem, dal sem ga takrat odstranit, da je avto lažje dihal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 8 urami je Boss napisal:

Maš to na poraba.com? Še nikoli nisem slišal, da bi bil liter razlike pri zdravem motorju in DPF-ju. Tudi izračuni tega ne potrdijo.

Bom najprej vzel strašno konzervativne podatke

Recimo da v 800km na tank imaš vsakih 200km regeneracijo, ki traja recmo nekje 15km (na trenutni Mazdi kot primerjava gre skos v cca 6-7km). Pa rečmo, da je poraba 2x višja med regeneracijo kot brez (tudi to ni res, ker realno je za cca 3 - 4 litre višja glede na podatke iz BC-ja )

Se pravi imamo 740km porabo 6 litrov in 60km porabo 12 litrov in to pomeni po izračunu 6,45l/100km.

Če bi vzel bolj realne podatke o cca 10km regeneracije in recmo 3,5l/100km višja porabo med regeneracijo je  6,17l/100km

Če pa imaš zaradi okvare DPF sistema regeneracijo na 100km je pa po istem izračuno od, 6,57 do 6,9 litra na 100km. Celo tukaj ni litra razlike ob konzervativnem izračunu oziroma dobre pol litra ob realnem izračunu.

Mislim, da se mora gledat od 28.12.2012 naprej brez dpf, vnosov pa ni neki velik, pol sem pa avto tak prodal. 

U glavnem nikol prej nism prsu pod 6 litrov. 

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 minutami je Boss napisal:

Ne pa ni... iz lastnih izkušenj z mojim prejšnjim avtom... z DPF je bila poraba 6,42l/100km po odstranitvi pa 6,16l/100km - okej ni glih 0,2 litra ampak 0,26 litra razlike pod nobenim pogojem pa liter.

Vse moje podatke o čisto vseh tankanjih za šestko druge generacije imaš na poraba.com. Odstranitev DPF pa je bila začetek maja 2017.

Ti pa js iz svojih povem, isto pri Mazdi 3 1.6 CD110 cel liter razlike, ko sm butnu dpf ven. 

Je pa res, da mam bolj ko ne skoz avtocestne fure

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 4 minutami je Jest napisal:

Crash brez posledic (vsaj zame)... Golob pa ne vem, kako jo je odnesel ... Videti je bilo, da je odfrcal dalje, le malo preja je letelo okoli ... 

Tole mi zgleda kot neka manjsa ujeda (kot postovka) 😳

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Te stvari sem vam že pisal leto,dve nazaj,da so Nexsen in tudi Maxxis ok gume za normalno vožnjo in tak denar.....👌

Maxxis je tut v gorskem kolesarstvu kr konkurenca Continentalu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 18 urami je NevLado napisal:

Jaz bi dal živo flurescenčno zelene

Take? 😁

IMG_20210728_193725.jpg

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.