Skoči na vsebino
Gume 2008
Napisano

jaz bom letos silom prilike primoran uporabiti 4 leta stare sava eskimo s3 205/55R16... :)

?e so ?e stare 4 leta, pol ve? nimajo kaj dosti profila in pri savi mora? profil skoraj dnevno kontrolorat. Glej da ne bo? silom prilike mogo kako kazen pla?at.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 & Toyota Auris
Napisano

Meni pa se zdijo astre zlo lepe in moderne, pa vo?nja je tudi udobna- brez pripomb. Sam tudi zraven mazde vozim omego, ki je po mojem bil najbolj?i opel, ampak moja denarnica mi ni pustila dovolj "konjske" verzije- ?koda mogo?e naslednja.

Opel astra je tudi bil edini avto, ki je na testu bil bolj?i od golfa. To je blo samo enkrat, ampak je pomagalo pri prodaji oplov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ja saj sem ?el takoj gledati v svojo homologacijo od NXa. Za porabo pi?e (6,9l :hohoho: ) za Co2 pa ni? tako, da pomoje bi morali stare avte po starem sistemu obra?unavati. Nove bi pa brez greha lahko po tem obra?unavali. Kot je ?e Deeyan napisal je res problem pri mlaj?ih/revnej?ih, ki jim je avto ?e tako nujno zlo nakar bi jih ?e udarili po ?epu ker imajo pa? stare avte. Bi pa lahko dali ?e kak razred ve? tukaj kot pri zavarovanju. Dandanes avta pod 60 konjev prakti?no ni in bi bil minimum lahko do ene 50kW imeli osnoven razred. Obenem bi lahko dali ?e razred od 130kW-200kW, maksimalen bi bil pa nad 200kW. 200kW je ?e nek rang "poceni in ekonomi?nih" dirkalnikov (EVO, Impreza) medtem ko je nad 200kW res samo ?e presti? (Ferrari, Porsche, M3...).

Nekaj takega, samo da bi to nekako pretvorli v Co2, pa bi to bila dokaj fer zadeva
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda dizli - poraba
Napisano

Bom pa jutri probal nastaviti racunalnik v upanju da bo to kaj pripomoglo zmanjsanju koncne porabe...:))

Ne verjamem da bo? po nastavitvi BC-ja imel manj?o porabo :whatever: , kve?jemu bo? bolj natan?no vedel koliko porabi? ?zmeden? .
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Je moja Mazda odtekla poslednji krog?
Napisano

Se ti ne bi iz?lo, da bi si sposodil kak?en avto za enih 14 dni in v tem ?asu pa bi ti kak?en klepar iz okolice avto popravil z rabljenimi deli. Kleparji menda vedo, kje jih lahko nabavijo po solidni ceni. Mogo?e bi ti celo kdo s foruma pomagal kaj nabavit.

?elim ti ?im ugodnej?o re?itev. lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Je moja Mazda odtekla poslednji krog?
Napisano

Moje so?alje.

Glede dostavnikov pa upam ,da ne me?ete vseh v isti ko?, ker tudi jez sem ga vozil 5 let in to ve?inoma prehitro, ampak v mojem arhivu ni prometnih, razen 90 ? kazni za prekora?itev.

?e misli? prehitro vozit, pol mora? bit 10x bolj pazljiv, kot ostali v prometu in upo?tevat ?oferski bonton.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Garmin N?vi 255T
Napisano

Da ne bom odpiral nove teme, bom kar tu vpra?al, ?e kdo kaj ve o LG n-10e navigaciji.

Zadnji? so jo pri Forstingeru v Avstiji imeli za 56?, pa je moj svak kupo dve. Eno za sebe, eno za sodelavca.

Problem pa je, da je gor samo Avstrija, Nem?ija in ?vica.

Bi mogo?e od kere druge navigacije Adria route gor ?lo, ali ima LG svojo verzijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde Demio
Napisano

Torej, kupujem avto, glede na finan?ne zmo?nosti in nekajkratni pregled po avto.net mi je v o?i padla mazda demio.

Zanima me na kaj je potrebno pri teh avotmobilih paziti pri nakupu, kak?ne so kake serijske napakice, kaj rado gre, na koliko km se delajo servisi, na koliko prevo?enih km je glavni servis.

In ?e nekaj... in sicer ali imajo vse te mazde 1,4 motor z 46 kw?

http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload/da...DbfK0TO8dC7.pdf

To je en test mazde demio 1,5i, upam da ti bo pomagal pri nakupu.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Modeli ne vem kako vozite, jaz sem v?eraj naredi en manj?i krog dobrih 300 kilometrov z fotrovo 6ko traktor.

Poraba je bila 5.6 po BC, tankano 2X na isti ?rpalki in istem mto?ilnem mestu in na roke zra?unanana poraba 6.6 litra. Imel pa sem en krog od doma na pumpo(Brode) - Komenda - Trzin - klini?ni center - Celov?ka - Goste?e - domov, potem pa ?e od doma - Gorenja vas - ?iri -Rovte - Logatec - do postojne po stari cesti (Ovinki na planino sa tako hudi da jih ne gre spustit sramezljiv ) - potem na avtocesto do razdrtega - Podnanos - Vrab?e - Podnanos - Razdrto - na avtocesto do logatca - Rovte - ?iri - Gorenja vas - Brode(pumpa) - domov

Tako da je bila resno me?ana vo?nja, polno vasi, na AC sem vozil z nogo in ne tempomatom tam okrog 160 km/h, drugje pa tudi okrog 10 km/h preve? nisem ga ?para in ne tudi ?gal preve?(razen na planinio). sramezljiv

6,6 za tako progo je zlo dobro. Jaz se nebi prito?eval.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Oktan
Napisano

Jaz tudi mislim, da je vsekakor popestritev na?e scene, sicer pa najla?je je nekaj spljuvat! <_< :ne vem:

Fantje in punce iz oktana so vse kritike sprejeli in jih tudi upo?tevali, vsaj tako so rekli.

Danes sem gledal oddajo drugi?- prvi? sem jo gledal marca- in moram priznat, da ni bila ni? bolj?a, kot prvi?.

Iz reklam zvem skoraj toliko o avtu, kot iz njihovih testov. To je tudi verjetno rahlo opravi?ilo za 9 minutne reklame med polurno oddajo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Samo vi pa ste vsi po vrsti eni ?udodelci - jest moje ne spravim pod 7,5 pa da ?e tako lepo vozim in ne stiskam gasa po nepotrebnem... :(

Pri ?ist normalni vo?nji mam porabo 6,2 ampak ve? ko pol km dela moja bolj?a polovica.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vozilo je bilo ukradeno
Napisano

Poznam primer kolega, je kupo golfa pri posredniku (?uko celje). Po dveh tednih mu avto zaplenijo na meji.Nato spregovori z istim posrednikom, ker je avto prodal, na kar je ponujal drugo vozilo. Ker za kolega ni bilo spremljivo, stopi do odvetnika kateri po?lje prodajalcu za poravnavo oziroma povra?ilo kupnine. Ta da bi se izognil to?bi, vrne celotni znesek. Zdej pa on ?aka kako se bo razpletlo z avtom.Avto je druga? bil uvo?en pred ?tirimi leti , tko da predlagam dobrega odvetnika, ker AH je ta katera bi morala preveriti vse podatke preden avto prodajo.

Mogo?e je bilo tako mi?ljeno, ?e ne, se opro??am.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup vozila-pomo? prosim
Napisano

?e mene vpra?a?, bi se jaz osebno odlo?il za 626-ko. Je najstarej?a, ampak prvi lastnik in najve? udobja ti ponuja. Kar se kilmetrov ti?e, jih imajo vse pribli?no enako, za dizla ma?ji ka?elj. Poraba tudi ne bo tolko vi?ja, ?e pogleda? kolko ve? udobja dobi? za manj?i denar.

LP

Moje osebno mnenje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pomanjklivosti mazde 6 sw
Napisano

Upam, da mi lahko kdo pomaga, ker je moja M6 iz Italije, so tud italjanska navodila, ker sem pa iz G. Radgone, pa se mi niti ne sanja :blink: , kaj v teh navodilih pi?e, zato me zanima, ?e mi kdo lahko pomaga prit do slovenskih ali nem?kih navodil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pomanjklivosti mazde 6 sw
Napisano

Al pa mor? biti kreten z veliko sre?e. <_<

To je to :cheers: . Avto je iz Italije in je kdo sam ?arnico menjaval, pa zaradi pomanjkanja placa ni videl kaj dela :danzoman: , ker druga ?arnica je tud bla fu?(ni dajala snopa- menjana pa tudi ne) in smo jo tud menjali, :jupiii: seveda na prodajal?eve stro?ke.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.