Skoči na vsebino
Solidarnost v prometu?
Napisano

sej poanta ni v prekr?kih (hitrost, varnostna razdalja) ampak v reakciji na blendanje... veliko raje policaja pla?am kot pa, da razbijem avto, sebe in ?e koga druzga. Sploh pa je bila takrat kazen za tak?en prekr?ek (20km/h ?ez omejitev) precej nizka tako, da ?e danes ne razumem reakcije tistega voznika.

Meni se je pa ?e nakajkrat zgodilo nekaj podobnega na avtocesti. Enkrat sem po Vhrhi?kem klancu vozil navzdol za eno katro. Prehitevala sva kamijon. Nekaj pred nama pa je na odstavnem pasu stal policijski avto. ?ofer katre je pri enih 120 - 130 na uro do ploha pohodil bremzo (?e vedno na prehitevalnem pasu). ?eprav mu nisem vozil prav blizu, je bilo en ?as kar napeto, ko sem gledal kako se nemo?no pribli?ujem katri. Verjetno sem imel sre?o tudi s tem, da ni bilo nikogar za mano.

Eni so zgleda ?isto posranii ?e samo ko vidijo policaje.

Aja, ?e glede blendanja: obi?ajno blendam, razen v ?e omenjenih primerih ekstremnih divjakov skozi naselja in kamijonarjev.

I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zelo dobra primerjava! Bom ?e jaz dodal nekaj v tem stilu, ker imam poleg M6 136 CD tudi Golfa IV 1.8, ob?asno pa imam prilo?nost voziti tudi Golfa IV 1.9 TDI.

Bencinskega motorja 1.8 itak ne gre primerjati z Mazdinim dizelskim, za Golfa 1.9 TDI bi se pa strinjal, da ima mo? dosti bolj enakomerno razporejeno med obrate. Ni mi pa jasno, zakaj ima Golf TDI 6 prestav s takim razporedom, saj ima motor res velik razpon delovanja. Bolj kot pri Golfu bi 6. prestavo potreboval pri Mazdi, vsaj pri ve?jih hitrostih (200+ :D ).

Strinjam se tudi, da je notranjost Golfa dosti bolj dodelana kot pri Mazdi (?eprav je bil kupljen 6 let pred M6). Lak pri Golfu je po sedmih letih ?e kot nov.

Golfu zamerim edino ve?je ?tevilo obiskov servisa v prvih nekaj letih. Sicer ni ?lo za ve?je okvare, pa vendar :( .

Ker imam Mazdo ?ele od lanske pomladi ?e ne morem soditi glede kvalitete. Sem bil pa nekoliko razo?aran pri nakupu, ker ni bilo mogo?e dokupiti MP3 predvajalnika.

Podvozje obeh avtomobilov je (vsaj po moji oceni) primerljivo. Ne smatram se za norca, vendar rad vozim nekoliko hitreje. Oba avtomobila omogo?ata primerljivo udobno vo?njo.

Aja, ?e nekej glede Golfovih bombon?kov: nekaj ljudi poznam, ki so ?ez samodejno pri?iganje zadnjih brisalcev povedali kar nekaj krepkih. Posebno takrat, kadar je zadnja ?ipa ?e zamrznjena, brisalec pa po mo?nosti primrznjen nanjo ...

I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nivo forumovcev
Napisano

Mazda2

Mazda3

Mazda5

Mazda6

xedos

?

B2500.

Ja, pa Mazda9 tudi pride leta 2007 ali 08 ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Natjecanje...
Napisano

Na?eloma je to res...oziroma je blo res...to pa zaradi ??etin ki so jih po avtopralnicah uporabljali.... takih je pa danes zelo malo ?e ostalo...tako da ga lahko brez skrbi zapelje? v avtopralnico!!!

LP dAvid

VW-ja ?e sedem let redno perem v takih pralnicah, pa je lak ?e kot nov. Sem pa enega serviserja na Mazdinem servisu vpra?al, pa mi je rekel, da ima on celo dve krpi: eno za spodnji in eno za zgornji del avtomobila.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Natjecanje...
Napisano

Moj je bil tako usran, da sem moral v prometnem popraviti dimenzije.

@LabiGT: kako ti pere? svojo ?estico? Nekje sem sli?al, da avtopralnice niso preve? prijazne do ?rnega laka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Total je o?ivel tale forum!
Napisano

Tudi jaz sem ?e za las ujel eno izmed zadnjih ?estic maja letos. Pred tem sem se v Mazdi peljal enkrat ali dvakrat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija
Napisano

Jaz uporabljam kar Garminov Street Pilot III. Sicer je dobra naprava, ampak so zadnje ?ase za?eli karte zaklepati na serijske ?tevilke GPS-a. Za Garminove samostojne sprejemnike, ki se preko BlueTootha pove?ejo na dlan?nik sicer obstajajo re?itve, ki pa v mojem primeru ne delujejo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Priprave na zimo in OBUTEV?
Napisano

:P , poka?i da vidmo. Jaz mam kar orignalne pokrove gor. Je sicer manj grd, ampak... Razmi?ljam pa da bi se vozil kar brez pokrovov, pol je pa? "namenoma" grd :lol:

Meni se avto zdi lep?i, ?e nima plasti?nih pokrovov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimska oprema
Napisano

Iz te dogodiv??ine sem se nau?il, da pozimi poleg traktorskih gum rabi? ?e traktorski motor in od v?eraj sta zopet oba pogoja izpolnjena, tako da v snegu ne bo ve? presene?enj :hohoho::hohoho:

A si poleg Mazde kupil ?e traktor?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimska oprema
Napisano

Jaz sem pa sli?u da mor? kao met ?e lopato pa deko......

Ja, pa ?e bernardinca s sod?kom ruma okoli vratu rabi?, ?e te slu?ajno kak?en plaz zasuje.

Ne, ?isto zares, tole sem na?el na www.amzs.si:

Zimska oprema za vozila do skupne mase 3,5t:

* 4 zimske pnevmatike (M+S) z min. globino profila 3mm ali

* 4 letne pnevmatike z min. globino profila 3mm + sne?ne verige v priboru.

Vozila s ?tirikolesnim pogonom morajo imeti v primeru stalnega pogona sne?ne verige vsaj za zadnjo os in v primeru priklopljivega pogona vsaj za stalno vklopljeno os.

Pogoji za uporabo sne?nih verig so izpolnjeni takrat, ko je na vozi??u toliko snega, da pnevmatika med vo?njo ne pride v stik s povr?ino vozi??a (za pnevmatiko ostaja sne?ena sled).

o vse 4 pnevmatike morajo biti enake po velikosti, vrsti in zgradbi;

o na isti osi istega proizvajalca, profila, hitrostnega razreda in nosilnosti

o zimske pnevmatike so lahko ni?jega hitrostnega razreda (najve? za dva razreda) kot ga zahteva konstrukcijsko dolo?ena hitrost.

Izjema: v priobalnem obmo?ju (ceste od Kozine do Se?ovelj) veljajo za zimsko opremo vozil tudi 4 letne pnevmatike z min. globino profila 1,6 mm (verige v priboru niso potrebne).

Voznik, ki nima ustrezne zimske opreme se po Zakonu o varnosti cestnega prometa kaznuje z denarno kaznijo s 30.000 SIT. ?e pa je zaradi prekr?ka onemogo?en promet, se po novem zakonu voznik kaznuje s 100.000 SIT.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dodatna oprema
Napisano

OK, ?e moj pogled:

oprema, ki je nujno potrebna - avta brez nje ne bi kupil

- klima

- ABS

- airbagi

- centralno zaklepanje + daljinsko

- elektri?ne ?ipe spredaj in zadaj

- nastavljivi sede?i po vi?ini

- meglenke

- potovalni ra?unalnik ( ko se enkrat navadi? na tempomat ...)

- parkirni senzorji (pri M6 so ?e kako nujni)

- navigacija

- v?igalnik in pepelnik (nujno ptrebujem za napajanje GPS-a)

- ?portni sede?i

nenujna oprema - je pa velik plus, ?e jo avto ima

- MP3 player (fino ga je imeti, a pri ceni CDjev 30 SIT .... sicer pa pri M6 niti ni bil opcija :( )

- xsenon ?arometi

- avtomatska klima

- webasto grelec

- stre?no okno

zanimiva oprema ...

- avtomatski menjalnik

- radar za tempomat

- senzorji za de?

nepotrebna oprema

- gretje sede?ev (?e ima? ?e webasto ...)

- 6 stopenjski menjalnik

- atermi?na stekla

- senzorji za avtomatsko pri?iganje lu?i ko pade mrak

- avtomatska zatemnitev vzvratnega ogledala

- senzorji pritiska v gumah

- el. nastavljivi sede?i (razen ?e je ve? voznikov)

- dvojna klimatska naprava

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAJVIŠJA hitrost baj tvoja MAZDA
Napisano

Premalo za tak avto!!!!????

Moj ima enak motor pa gre do 210....1,2,3....pol pa ?e naprej :rispekt:

Aja, pa gume so 215/45x17! :ouje:

Saj pravim, da mi je zamnjkalo avtoceste in sem moral zavirati. Poizkusi ti pripeljati 200 proti cestninski postaji Verd iz smeri Postojne. Ko se za?nejo znaki 100, 80, ... so na cesti rahle izbokline ki jih pri predpisani hitrosi splohj ne ?uti?, pri 200 pa avto dobesedno poskakuje. Druga?e je pa kazalec od ?tevca ?e lezel navzdol ... Moje gume so pa 205/55*16

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAJVIŠJA hitrost baj tvoja MAZDA
Napisano

Zaenkrat 210 po ?tevcu, pol se je pa avtocesta ?e po?asi kon?ala. Pri tej hitrosti so obrati ?e okoli 4.000. Mogo?e bi se na dalj?i ravnini dalo iztisniti ?e kak kilometer ve?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dve leti zastonj!
Napisano

Stro?ki lizinga so minimalni, mislim da tam okoli 5 tiso? sit....in se bolj spla?a dat ta denar na banko vezat....

Sej ve? kako reklama govori...pol zdej, pol ?ez 2 leta brez obresti....

:jupiii:

LP daVid

stro?ki lizinga so med 200 in 250 evri, vsaj mene so pri?li toliko

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dve leti zastonj!
Napisano

Bom ?e jaz pristavil nekaj na to temo. Cena avta se razdeli na dva dela in sicer v evrih. Potrebno pa je pla?ati ?e stro?ke leasinga! Avto te zato stane ve?, kakor ?e bi ga kupil v enem kosu. ?e da? polovico denarja za dve leti vezati na banko, pridobi? le nekaj deset jurjev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Registerske tablice
Napisano

Moji znanci so imeli ve? problemov z GO tablicami v Ljubljani. Bratu so skoraj vsak teden popraskali avto na parkiri??u pred blokom. Poznam pa ?e druge primere: zalepljene klju?avnice, pajek izmed 15 parkiranih avtov na plo?niku odpelje ravno tistega, ki ima GO, ....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zima je pred vrati - pomoc pri izbiri
Napisano

Jaz sem enkrat na Golfa montiral Michelin Pilot Alpin. Za po suhi cesti so bile ok, kadar je bil pa sneg sem pa vedno rabil verige. Pred njimi sem imel Fuldo (modela se ne spominjam), verig pa z njimi nisem rabil. Za Mazdo sem letos nabavil Goodyear Ultragrip 7, kaj ve? o njih ti povem naslednje leto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Tudi teranje v obrate (preko 4.000) nima smisla, ker je izkoristek preslab.

V?asih pa ne gre druga?e, kot da obrate tera? ?ez 4.000 :bravo:, ker pa? avto nima ?este prestave :( .

Sicer pa tudi jaz ne pazim na porabo. Sem mnenja, da ?e avto ?e ima tak?no mo? in navor je to potrebno izkoristiti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Plusi in minusi
Napisano

Mazda6 CD 136

+ dobra vozne lastnosti (fino potegne, solidna poraba)

+ dobra cena

+ veliko opreme ?e v osnovni ceni

- ?partanska notranja izvedba (notranje oblikovanje, klju? in remote nista zdru?ena, sovoznikov sede? se ne spu??a)

- ?udno delovanje avtomatske klime

- izredno slaba kvaliteta originalnega ozvo?enja :(:angry:

Golf IV 1.8 HL

+ dobre vozne lastnosti (fino potegne, trdo podvozje)

+ dobro izdelana notranjost

+ zelo prostoren za svojo velikost

- nekoliko preve? okvar (sicer manj?ih, pa vendar ...)

- po moje precenjen

- te?ko se znebi? rabljenega

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ko smo ravno pri porabi. M6 je moj prvi diesel pa me zanima, pri kak?nih obratih naj bi vozil za najmanj?o porabo. V va?ih postih omenjate, da ne vozite pod 2000 in podobno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na anketi sem glasoval z da, vendar pa mazdo vozim ?ele od maja letos (okoli 4000 km). Zaenkrat sem z avtom zadovoljen. OK, ni ravno BMW, ampak na avto gledam predvsem ekonomi?no. Ko sem letos nabavljal avto, sem imel v igri ?e Toyoto Avensis in Honco Acord. Peugeouta 40X sem odpisal, ker sem o njem sli?al ?e preve? slabih, VW Passat odpade, ker je VW - po mojem mnenju mogo precenjen za svojo kvaliteto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NUJNO!
Napisano

z enim dnem brez tankanja se IMHO ne da dose?i prav veliko. Vsaj dokler bomo toliko odvisni od nafte.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slaba nafta
Napisano

Zadnje ?ase je veliko govora o slabi kvaliteti nafte, ki na bi v okolici Novega Mesta povzro?ala okvare predvsem pri Renaultih. Sli?al sem tudi, da nekateri proizvajalci nem?kih avtomobilov ne priznvajo garancije pri okvari ?rplak za gorivo z izgovorom, da je kriva slaba kakovost dieselskega goriva pri nas. Na drugi strani se proizvajalci goriv izgovarjajo, da njihova goriva upo?tevajo vse standarde in predpise. Stro?ke pa na koncu seveda krijejo lastniki avtomobilov sami.

Znanec, ki je bil letos na smu?anju v Italiji ravno v ?asu, ko je Dolomite zajel val nenavadno nizkih temperatur mi je pripovedoval o mno?i?nih okvarah avtomobilov. Zanimivo pri vsej zgodbi je, da so bili vsi pokvarjeni avtomobili ravno slovenski ...

Kako je s temi re?mi pri Mazdi? Jaz mojo vozim od maja letos, tako da izku?enj z nizkimi temperaturami ?e nimam. Je tudi moj prvi diesel. Ali na?e gorivo zdr?i temperature do -20 ali uporabljate kak?ne dodatke?

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bio Diesel
Napisano

Kje ga pa lahko tanka????

Sli?al sem, da ga ljudje delajo sami - od gostincev odkupujejo odpadno olje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bio Diesel
Napisano

Ali mogo?e kdo od vas ?e uporablja bio diesel v Mazdi? Ali je to sploh mogo?e? V zvezi s tem gorivom sem sli?al ?e marsikaj, zato me zanima ?e mnenje nekoga, ki to v resnici uporablja. Pri teh cenah nafte bo verjetno potrebno razmi?ljati ?e kaj v tej smeri.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.