Skoči na vsebino
?arnica
Napisano

Zdravo !

Spet mam eno vpra?anje? A je ?e kdo menjal ?arnico za parkirno lu? spredaj levo na M6. A jo sploh sam lahko zamenja? ??

Mislim da jo je Boss ?e enkrat menjal s pomo?jo ne?nih prstov... :P

Se mogo?e motim? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA 323
Napisano

Vsaki avto mu?ijo hribi kateri imajo majhno kobaturo, verjamem da ti je sme?no ko se presede?iz 6-ke v 323...

No, jaz sem primerjal 1.4 avte( recimo golf); sicer pa sem 6-tko kupil prav zaradi zanesljivosti Mazde 323 :ouje: in sploh smo (posebno ?ena) zadovoljni s tem modelom in mislim da bo ostal kar pri nas, saj ima vse, kar imajo Veliki! :jupiii:

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA 323
Napisano

zakaj prav? d ni biser? zarad porabe al ?esa druzga?

Ja tud poraba bi lahko bla ni?ja za kaki dc, ve?ji problem pa je navor motorja; (108Nm) po ravnem ?e nekako gre, ?e pa je hrib, pa nalo?en, pa so problemi,skozi mora? menjat,da gre kolko tolko solidno... :whatever:

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zeeelo poceni olje
Napisano

Kar se tega poceni olja ti?e, pa sem hotel povedati, da ni nujno da je slabo, ampak tudi jaz ne bi dajal tega olja v kak?no moderno/novo/zahtevno ma?ino.

:bravo: Se popolnoma strinjam!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA 323
Napisano

Saj pravim okoli 7 je povpre?je, sicer pa ni to neki biser od motorja, :whatever: na? ima zdej okoli 120kKM,pa je poraba vseskozi okoli 7 l/100!

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?ne hitrosti va?ih mazdic?
Napisano

na poti na Dansko, je AC ?ez ene hribe, dokaj ovinkasto, 3-4 pasovi.

Ma ne mi re?t, da na celi poti do Danske nisi najdu en kos ravnega za sprobat kolko gre... :hohoho:

Men je po ?tevcu kazalo 220 po ravnem pa brez prometa , pa ni ?e blo ?ist do pleha, samo hauba se je za?ela sumljivo napenjat in trest,pa sm raj odnehu... :blink::P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

Saj zato je dobro, da je avto ?im dlje v garanciji in konkurenca na trgu bo po?asi upam prisilila vse proizvjalce/prodajalce, da bodo garancijsko obdobje zvi?ala na ?tiri do pet let ali 150.000-200.000km.

Recimo lep primer, ki poka?e kam bo pes taco pomolil je recimo KIA z novimi modeli, ki bodo imeli kar 7-letno garancijo oz. do 150.000km. Tudi tak?en podatek je zelo pomembem pri nakupu saj ti daje neko za??ito pri morebitni napaki in zaupanje v izdelovalca - saj ?e bi bil avto crap in podvr?en velikim napakam se tudi proizvajalec ne bi odlo?al za tak?ne garancijske ugodnosti. ;)

Ja itak, sicer pa sem z avtom zelo zadovoljen, :jupiii: mogo?e pri?akujemo malo preve? glede na rezultate takih ali druga?nih anket o zadovolnjih kupcih, ki pa so lahko tudi del dobro premi?ljene reklame; recimo na nem?ki trg po?ljemo vse trikrat testirane materijale, ?e v Avstrijo pa malo cenej?ih recimo korejskih zavornih diskov ?zmeden? za Balkance... :whatever:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

Sej ve? kako je, ko kupuje? nov oz. drug avto, vse je nekaj novega druga?nega pa ves navdu?en si, da si si kupu avto, ki ti je res v?e?. No sklopka je bila ?e od prvega metra taka, vendar takrat na to nisi posebno pozorn (nov avto nov sistem vo?nje). Zdej po nekaj ti?o? kilomerih me pa to res moti. Sem imel prej Carismo s katero sem prevozil ?ez 200000 pa je vse funkcioniralo kot je treba.

To dr?i, vseeno svetujem, mehankarja v avto, pa naj ga sproba in ti bo takoj povedu v ?em je problem!

Saj tud mene ?e firbec matra... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

Avto je kuplen v Makomi v NM, prej ga je imel en gospod star okoli 5o let tako, da ne vidim razloga za to pomankljivost. Avto naj bi bil redno servisiran (knji?ica, MES) tako, da naj bi to o prevo?enih km tudi dr?alo.

A ti bi bil pa zadovoljen za avto da? 3m pol pa tole.

No ja neki ?e zmeraj ne razumem, a je bila sklopka taka ?e ko si avto peljal na probno vo?njo,al se ti je pol za?elo dogajat..? ?zmeden?

Sicer pa Ali bi ti kupil avto za skoraj 6m, pol pa mora? menjat predne zavorne diske, ker so se pregreli in zvili pri 40kKM? :whatever:

?e dobro, da je ?e v garanciji :bravo:

Sicer pa so dandana?nji avti dale? od tega, da bi zdr?ali 300 ali 500kKM brez velikih popravil, kot je to bil Golf II dizel z 55 konji.... :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Neobi?aje nzvok motorja
Napisano

.... pa ?e na servisih se pove?ini menda kar dolgo obirajo preden kaj re?ijo in popravijo.

Ma ne more? re?t, da se ne trudijo, saj so ti zamenjali cel motor... pa tud ?e brez veze :whatever:

Po moje je napaka na pogonskem sklopu- od sklopke do gum.. ?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

To z menjalnikom se ćisto strinjam s tabo je res ?lamparija, katere res ne bi pripisal Mazdi, no mene pa res bolj moti ta sklopka, ?e jo boim mogu menat pri 65, ta avto zvozim do konca, pa nikoli ve? mazde.

Ja, mogo?e si res razo?aran, ni? pa ne pove?, kdo je bil prej?ni lastnik, ali si jo mogo?e uvozil iz Nem?ije, kjer so baje zelo poceni... ?e bi kupil novo bi razumel tvoje razo?aranje, tko pa... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

Labi & Komar: katere avte sta pa vidva prej vozila, da sta pri ?estki zadovoljna z menjalnikom ??

Jaz lahko re?em samo, da je slab?i od Mercedesa A (letnik 2000), Golfa IV (2002) in V (2005) , Kia Clarus (1998) , Audi A4 (1998), Mazda 6 (facelift) (2005)... na teh avtih sem zadosti (vsaj 5.000) km naredu, da lahko dam oceno. Edini menjalnik, ki ga lahko ocenim, da je slab?i je od Hyundai Lantre samo ta avto je pa tudi ?e letnik 1996. :ne vem:

Kot vidim, imava samo midva z Bossom te?ave z menjalnikom, pol pa ima samo model evolution ll te probleme,o?itno pa ima model 120 TE te?ave s sklopko... ?zmeden?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

Sklopka pa niti ne smrdi niti ne spodrsuje. Res pa je, da ne vozim kot kak?na stara mama, in tudi ne kot Niki Lauda.

Ne vem no, jaz ne vidim nobene velike razlike med sklopko v M6 al pa ko peljem Laguno al pa 323 od ?ene al pa Alfo od h?ere... :whatever:

A ima mogo?e tvoja ?estka vle?no kljuko? Da ni prej?nji lastnik vlekel kako prikolico po celih Alpah gori doli? ?zmeden?

Pol pa zna bit sklopka fu? tud pri takih kilometrih... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

ja v?asih prime takoj v?asih pa ?e je malo klanca kot bi zdrsnila pa tud ne vem kako spelat v?asih se lepo spelje z malo gasa v?asih pa ?ist brez gasa pa en kup enga cukanja je ?e ni dovolj gasa res ne vem ali neznam ve? speljavat ali je pa kaj narobe.

Mislim, da bi blo vseeno najbolj?, da se odpelje? na servis po nasvet, men se tile simptomi niti najmanj ne zdijo normalni, sklopka meni deluje popolnoma normalno od vsega za?etka, n? ne smrdi oli zdrsava itd. ?zmeden?

Ja menjalnik je pa druga stvar... mislim, da je bil ?e v fi?otu bolj natan?en.. :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

barabe na delu
Napisano

Joj sranje, saj ne more? verjet ?zmeden?

Men se kolca po ?asih, ko si lahko pustu odklenjen avto...

Ja , mislim da prehitevamo vse EU razvite kapitalisti?ne dr?ave - po svinariji seveda!

Ne se zana?at da bojo :policaj::policaj::policaj: kaj odkril... ma dejmo no

This is not amerika (David Bowie) :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kolk polnite pnevmatike
Napisano

Dajte mal napisat kolk polnite pnevmatike spredaj/zadaj, dimenzijo gum pa ?e je mo?no ?e pribli?no te?o avta

Firbec me matra zato, ker so strokovnjaki na servisu napumapal mojga slu?benga Golf na 1,8/1,8 gume so ble pa ?ist na tleh pa se jim je vseeno zdelo normalno :blink:

Druga? mam pa na ?estki 2,6/2,3 205/55 R16 pri te?i cca 1450kg

Ker sem se od za?etka dr?al navodil, mi je originalne Bridgestonke pojedlo pri 8000 KM (robove), zdaj pumpam spredaj 2.7 in zadaj 2.4 -205/55/16 in je :bravo:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ve?er - test nakupa Mazade6
Napisano

Mazda je moj drugi avto, katerega sem kupil novega.

Je bilo pa zanimivo, ko sem kupoval KIO sem prilezel v salon v kratkih spranih hla?ah in eni pretegnjeni majici. Prodajalec je kljub temu poznavalsko po?akal, da sem si kak?no minuto, dve sam ogledoval avto in ?ele nato je nevsiljivo pristopil (tak?en na?in imam najraje, ker takoj?nji napad prodajalcev me ?ivcira) ter mi dodatno razkazal avto, ?eprav je verjetno mislil, da samo firbcam brez namena nakupa.

Kljub tem dejstvom se je prodajalec potrudil in organiziral tudi testno vo?njo a je bil vseeno vidno presene?en, ko sem po pol ure izvlekel ?eke in pla?al avans ter zavaroval nakup. ?zmeden? (prodajal?ev pogled)

Pri Mazdi pa sem imel slabe izku?nje s prodajalcem pri Gami, ki je bil stra?no pameten in mi je skoraj jokcal, ko sem se hotel malce zbarantati za popuste. ?e? kako, je Mazda oh in sploh in, da imajo najmanj?o provizijo od vseh zastopnikov drugih znamk in da ne more dat ve?jega popusta kot 100.000 sit. Zraven je spluval ?e nekaj drugih znamk, kar se mi zdi skrajno neprofesionalno, namesto da bi raje poudaril prednosti Mazde.

V glavnem sem potem kupil avto pri Interclassu, kjer sva s prodajalcem lepo barantala tako, da sem zbil ceno za 350.000 sit a sem tudi jaz malce popustil in del tega popusta porabil z nakupom zimskih gum in plati?? (katere bi itak moral kupiti ;) )

Druga?e se pa pred vsakim nakupom pozanimam na Internetu in preberem na desetine testov v revijah in spletu zato je zame prodajalec zgolj orodje za doseganje ?im ve?jega popusta :lol:

Jaz pa sem se zanimal za 6kto vsaj tri mesece prej preden sem jo vpla?el! Seveda da sem tehtal tudi druge znamke recimo Toyota, Peugoet, BMW pa sem povsod odkril kak?en minus! Sicer pa imamo pri hi?i tudi ?est let staro 323F ki pri 120kKM nima razen rednih servisov nobenega obiska mehanikov! :ouje:

O avtu sem pre?ital prakti?no vse , za probno vo?njo sem se dogovoril z znancem, tko da sem ?akal samo ?e na ugoden trenutek, kdaj bo kak?en dober popust ali akcija, vmes pa zbiral cekine :P

Avto sem vpla?al decembra 04 ko je bil model 04 zni?an za celih 500.000 sit ?zmeden?:jupiii:

Tako da pri mojem nakupu sem bil s prodajalcem kakih pol urce, da je spisal vse tiste formalnosti in to je to!

:danzoman::danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

veliki brat ve kje ste se vozili
Napisano

Mo?nost nevidnega nadzora se bo sedaj raz?iril ?e na osebni avto in na ceste.

Zagovorniki varnosti prometne varnosti razmi?ljajo o ?tevilnih mo?nostih, s katerimi bi lahko nadgradili satelitsko spremljanje vozil. Najbolj vabljiva se jim zdi vgradnja avtomobilskega policaja, ki bi na podlagi podatkov o gibanju vozila in cestninskih odsekov takoj ugotovil, da voznik pelje prehitro ali je prevozil oran?no lu? na semaforju. Kazni za manj?e prekr?ke bi vozniki poravnali vsak mesec (kako?), ob te?jih pa bi neusmiljeni tehnopolicist samodejno zapeljal na rob ceste, zaklenil vrata vozila, oddal elektronsko prijavo in "pridr?al" nevestnega voznika do prihoda prave policije. (kot v kak?ni kriminalki)Obljube so velike in hvalevredne: udobna vo?nja brez gne?e, pravi?no pla?ilo cestnin in zmanj?anje ?tevila prometnih nesre? zaradi u?inkovitega preganjanja kr?iteljev. Zato je na pojme, kot so poseganje v zasebnost, omejevanje svobode gibanja in popoln nadzor dr?avljanov, skorajda nehavle?no pomisliti.

?e gre v gortnjem primeru ?e za razmi?ljanja, pa je sistem izklju?no elektronskega (satelitskega) cestninjenja v Sloveniji le ?e vpra?anje ?asa: vlada je pred kratkim sprejela akcijski na?rt njegove uvedbe leta 2008 oz. leta 2011. Poleg tega bodo zdru?ili tudi vse evidence kr?iteljev, tako da se res "po?asi" pripravlja na kaj takega.

ni? ve? :mi pijemoo: ne :cheers:, in ne :vino: ampak samo :pepsi: in :rozico:

Joj pa sem mislil ravnokar menjat za MPS, pa razmi?ljam le kje bom rabu vso to konjenico?!!

?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

motorno olje v M6 CD
Napisano

?ez 4000 km imam servis...

pa ga ne bom vozil na poobla??enega ker mi v Gorici stvari ne ?timajo...

do Ljubljane ali pa kopra pa je dale?...

Ja ne vem kaj si mislu stem, da ti ne ?timajo stvari v Gorici, v glavnem ?e je bla ?estka servisirana v Gorici je notri olje Mobil1 ful sinteti?no , ki ga by the way porsche ?zmeden? na ?tartu uliva v svoje motorje! :jupiii:

Druga? pa vpra?aj prej?nega lastnika oz. servis kjer si ga kupu!

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Splo?no opozorilo-Pozor pri nakupu!
Napisano

Zdej mi pa samo povej, da je to ?estka pripeljana iz Italije, brez servisne knji?ice, ?rne barve - pa je slika popolna. Eno tako sem ?el gledat in je imela vse nekako OK razen da je v prvem letu in pol nardila 80.000km nato pa v zadnjem letu samo ?e 7.000. Zanimivo je bilo ?e to, da je bil volan izredno ohranjen, vklju?no z sredinsko konzolo, stopalkami in sede?i. Kot, da so pri?li iz drugega avta pri 20.000 prevo?enih kilometrih ;)

Jaz vem za lagune iz Italije, ful poceni, z 20kKM,notranjost pa kot nova! ?tos je v tem, da so specializirane delavnice totalno obnovile notranjost, se pravi zamenjali vse kar je iztro?eno (recimo pri 300kKM) pa disel motor, kjer ne mote? vedet po glasu ni?. o kilometrih

.. ?zmeden?

Te delavnice ?e ob prihodu zanimivega modela na trg kupijo sede?e pa armaturo itd.prav s tem namenom! Ma ne se sekirat Mazda uvaja jeseni digitalni zapis servisov, pa ?eprav se bo tudi tu dalo kaj golfat kdo ve?

sramezljiv

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Joj, kako mi je hudo
Napisano

Tko... nekomu sem moral povedat, ker zena pravi "eh pa sej avto je avto, sam da je prostoren" ... ampak to ni mazda!

urgh! :angry:

Dobrodo?el na forumu!

Zares originalno ni kaj! :bravo:

Upam, da kmalu pre?alta? na Mazdo; ?estica dragi moj je zakon! :ouje::ouje:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.