Sem se odločil da po 5letih naredim servis na klimi. Torej potegnemo star plin vemln dodamo novi plin in novo olje. Zdaj 80% jih dela tako da spusti plin za nove klime ra1234 ven in napolni s novim 'starim' plinom ra134, zadeva funcionira ampak jaz kot picajzl sem se odlocil da pac reskiram 150€ in je to to.v glavnem v klimatski sistem gre 500g plina, po 5letih še ga je bilo 280g, kar je normalno saj je ta plin nagnjen k samorazgradnji. Priporočam vsakemu da opravi ta servis in čene druga vsaj olje menja in kompresorju podaljša življenjsko dobo. Če se spomnite sem kar nekaj casa/letnazaj jamral nad mazdino kljmo, hja saj je lahko slabo hladila in se zaganjala na polno če je bilo pa manj plina.
Zdravo za naslednjo zimsko sezono bom menjal gume, do zdaj sem imel sava eskimo ho2 dimenzij 225 55 r17 letnik 2018, če koga zanima jih prodam po 40€ za komad, profila imajo 6,5mm.
Ok zdaj pa k bistvu proucujem naslednje zinske gume, po resnem preucevanju, mnenjih, analizah itd itd se nekak najbolj spogleduje s hankoog w462 gumo. Glede na rezultate testov in ceno je guma top.
Ze ima kdo mogoce to gumo? Prosim komentarji, replike, pohvale, graje... Hvala
Tako pa sem vnovčil nekaj nabavljenega materiala. Porabil sem 6ur dela, ampak to tistega dela lepo počasi in tako kot treba, z razdiranjem mazanjem, kontroli, montažo, vglavnem šolsko. Da ne dolgovezim sem naredil:
- menjava diskov spredaj zadaj
- menjava ploščic spredaj zadaj
- menjava stabilizator štangic spredaj zadaj (zadaj je za....no ampak se da)
- mazanje vodil in razstavljanje čeljusti
- menjava gum za letne
- menjava plehecov na vodilih.
Pa še par slik 🙂, kot je znacilno za mene je material bil na 50-70%, zavorne ploščice celo na 80%. Stabilizator stangice meyle se vidi na sliki da je dooosti bolj masivna kot original, in pa avto nima pikice rje nikjer krown opravil svoje 🙂. Če rabi kdo ploščice spredaj zadaj ki sem jih menjal jih dam, so pa na 80% (torej obrabljene 20%). Čez 6000km pa pride na vrsto motor in menjalnik 🙂 .
Ker se vtikamo v servisne zadeve in kupujemo nekaj na zalogo, da bomo privarčevali.
Za razliko od Scania poskušam zadeve izrabit do konca, seveda ne na račun varnosti. Mogoče bodo ploščice zdržale do 90.000 km...morda 100.000? Potem zamenjava samo ploščic, naslednjič pri 200.000 pa komplet z diski.
Jaz imam eno sezono nexen su4 in sem brez pripomb, za dalje pa bomo videli, zaenkrat so mi boljse od bridgeston. Aja pa bridgeston so bile Japonske, nexen so pa narejene na Kitajskem.
Dobro, lahko bo šlo tudi brez tipanja. Bo pogovor kar dovolj. Ali pa mogoče tudi ne? 🤔
Moram ga enkrat dobit pa da vidim kaksno ima znanje in mnenje o avtu ki ga vozi. Upam na odgovor mah star je pa upam da menjam cimprej. Te pa mu magari prvo generacije 6ko kupim 😀😀😀😀
Začni s kavo....Kolk pa je star sosed, ima kej družine, kake so njegove navade?...
Pojma nimam nisem se ga videl ampak sem potipal pri starejsih obcankah v bloku saj vsi vemo da so 24/7 na oknu in vidijo vse kot rentgen. Baje nek mlad pubec ki zaenkrat sam zivi. Po moje sploh neve da ima top avto.
pred 2 minutama je Alex napisal:
Ne vem. Reči mu, da jo boš porihtal kot vse svoje avte, da bo kot nova.😊 In, da ko jo končaš, da bo lahko šel en krog (giro) z njo. Verjamem, da bo najlepša daleč naokrog. 😊
Ko jo če jo dobim in obnovim mu je ziher nedam za pelat. Pol že velja splošna prepoved vožnje mojega avta. Jaz še na tehničnem pregledniku rečem da se naj zraven vsede. Pri turiranju pa da ce gre preko 3000 ni varno za njega.
Gledam že dalj časa mazdo 323f ba, ker je to bila moja prva mazda in evo kot nalašč ima novi sosed v bloki tocno tako 323f ki mene fascinira. Zdaj pa problem kako prepričat soseda, da jo proda. Avto sem že celi pregledal brez njegove vednosti, blatniki nič rjavi, zadaj most malo ampak se da rešit brez težav, vglavnem glih letnik med 1994 in 1996. Ajmo ideje kako ga prepricat da jaz to moram imet in generalno obnovit.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sem se odločil da po 5letih naredim servis na klimi. Torej potegnemo star plin vemln dodamo novi plin in novo olje. Zdaj 80% jih dela tako da spusti plin za nove klime ra1234 ven in napolni s novim 'starim' plinom ra134, zadeva funcionira ampak jaz kot picajzl sem se odlocil da pac reskiram 150€ in je to to.v glavnem v klimatski sistem gre 500g plina, po 5letih še ga je bilo 280g, kar je normalno saj je ta plin nagnjen k samorazgradnji. Priporočam vsakemu da opravi ta servis in čene druga vsaj olje menja in kompresorju podaljša življenjsko dobo. Če se spomnite sem kar nekaj casa/letnazaj jamral nad mazdino kljmo, hja saj je lahko slabo hladila in se zaganjala na polno če je bilo pa manj plina.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani