Skoči na vsebino

Sem se odločil da po 5letih naredim servis na klimi. Torej potegnemo star plin vemln dodamo novi plin in novo olje. Zdaj 80% jih dela tako da spusti plin za nove klime ra1234 ven in napolni s novim 'starim' plinom ra134, zadeva funcionira ampak jaz kot picajzl sem se odlocil da pac reskiram 150€ in je to to.v glavnem v klimatski sistem gre 500g plina, po 5letih še ga je bilo 280g, kar je normalno saj je ta plin nagnjen k samorazgradnji. Priporočam vsakemu da opravi ta servis in čene druga vsaj olje menja in kompresorju podaljša življenjsko dobo. Če se spomnite sem kar nekaj casa/letnazaj jamral nad mazdino kljmo, hja saj je lahko slabo hladila in se zaganjala na polno če je bilo pa manj plina. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 9 minutami je Alex napisal:

Aja, ne vem. 🤔 Mogoče, da je to ta model. Na mojih  gumah piše le "HANKOOK Winter i*cept evo3 W330 215/55R18 99V XL". 

Jaz mislim da je to to. 

Lahko napises prosim mnenje, pa mnenje glede na prejsnje gume. Hvala 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 minutama je Alex napisal:

Zakaj ne raje hankook I cept evo 3.?🤔

Imava jih z Gelipterjem na cx 30. 

Enostavno najbojša zimska guma do sedaj, pa veš, da sem občutljiv na dobre gume. 😊

WWW.TYREREVIEWS.COM

Will the Hankook Winter i cept evo3 suit your car? Find the best tyre for your car read 8 reviews for the...

Ni to ista kot ta w462?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Zdravo za naslednjo zimsko sezono bom menjal gume, do zdaj sem imel sava eskimo ho2 dimenzij 225 55 r17 letnik 2018, če koga zanima jih prodam po 40€ za komad, profila imajo 6,5mm. 

Ok zdaj pa k bistvu proucujem naslednje zinske gume, po resnem preucevanju, mnenjih, analizah itd itd se nekak najbolj spogleduje  s hankoog w462 gumo. Glede na rezultate testov in ceno je guma top. 

Ze ima kdo mogoce to gumo? Prosim komentarji, replike, pohvale, graje... Hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 minuto je Brane napisal:

Kaj so tiste papagajke od novega gor?

To sem končnik na stabilizator štangici stisnil, ker se je vrtel. Ni bilo teoretične šanse da bi z inbusom držal ker je prostora glih 2cm do mosta.

Včasih se je treba znajt 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)

Tako pa sem vnovčil nekaj nabavljenega materiala. Porabil sem 6ur dela, ampak to tistega dela lepo počasi in tako kot treba, z razdiranjem mazanjem, kontroli, montažo, vglavnem šolsko. Da ne dolgovezim sem naredil:

- menjava diskov spredaj zadaj

- menjava ploščic spredaj zadaj

- menjava stabilizator štangic spredaj zadaj (zadaj je za....no ampak se da)

- mazanje vodil in razstavljanje čeljusti

- menjava gum za letne

- menjava plehecov na vodilih.

Pa še par slik 🙂, kot je znacilno za mene je material bil na 50-70%, zavorne ploščice celo na 80%. Stabilizator stangice meyle se vidi na sliki da je dooosti bolj masivna kot original, in pa avto nima pikice rje nikjer krown opravil svoje 🙂. Če rabi kdo ploščice spredaj zadaj ki sem jih menjal jih dam, so pa na 80% (torej obrabljene 20%). Čez 6000km pa pride na vrsto motor in menjalnik 🙂 .

IMG_20230401_132637.jpg

IMG_20230401_132209.jpg

IMG_20230401_122131.jpg

IMG_20230401_122122.jpg

IMG_20230401_122115.jpg

IMG_20230401_114202.jpg

IMG_20230401_110254.jpg

IMG_20230401_105045.jpg

IMG_20230401_104414.jpg

IMG_20230401_104402.jpg

IMG_20230401_104349.jpg

IMG_20230401_104337.jpg

IMG_20230401_104329.jpg

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 58 minutami je Janez007 napisal:

Ker se vtikamo v servisne zadeve in kupujemo nekaj na zalogo, da bomo privarčevali. :)

Za razliko od Scania poskušam zadeve izrabit do konca, seveda ne na račun varnosti. Mogoče bodo ploščice zdržale do 90.000 km...morda 100.000? Potem zamenjava samo ploščic, naslednjič pri 200.000 pa komplet z diski. :)

Jaz bi menjal komplet pa mir

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 19 minutami je klemen 77 napisal:

Ja itak se more ulaufat. 

Se pa pelje zelo zelo lepo. 

Čestitam, naj ti služi :) . Kakšen pa je motor, menjalnik in oprema? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 13 urami je Janez007 napisal:

Če primerjam s tistim BMW 316 l.99 z 12.000 km, je bil še poceni. :) To bo pa mogoče kupil @scania, če mu je še ni prodal sosed.  

image.png

Jaz iscem ba 🙂

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 11 urami je Freak napisal:
WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda6 2.0i GTA, letnik:2011,11500 EUR :: www.Avto.net ::

Ok,huda mazda, sam cena je pa 🙄 🥺

Raje malce doplačam, pa uzamem to 👍

WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda3 2.3i MPS, letnik:2012,14990 EUR :: www.Avto.net ::

Čuden oglas za 6ko, spodaj piše da je vozilo poškodovano in da se prodaja v celoti ne po delih. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz imam eno sezono nexen su4 in sem brez pripomb, za dalje pa bomo videli, zaenkrat so mi boljse od bridgeston. Aja pa bridgeston so bile Japonske, nexen so pa narejene na Kitajskem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 34 minutami je FuManchu napisal:

Ponudi mu 5K€, če jo ne bo prodal je z njim nekaj narobe. Če pa jo ti kupiš za ta denar....🤣

Če pa jaz kupim za ta denar je pa z mano še nekaj bolj narobe 🤣🤣🤣🤣

pred 41 minutami je g.Wankel napisal:

Naredimo eno fejk temo na forumu, kako so tej avti požrešni, rjavijo se kvarijo pa mu jo pokaži :D

To bi šlo 🤣🤣🤣🤣

pred 39 minutami je 50keda napisal:

Ka je že kdo pomislu, da je mogoče član tega foruma? :D :D

Samo res 🤣🤣🤣 

Si je kdo prepoznal avto?😂😂😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 minutami je Alex napisal:

Dobro, lahko bo šlo tudi brez tipanja. Bo pogovor kar dovolj. Ali pa mogoče tudi ne? 🤔

Moram ga enkrat dobit pa da vidim kaksno ima znanje in mnenje o avtu ki ga vozi. Upam na odgovor mah star je pa upam da menjam cimprej. Te pa mu magari prvo generacije 6ko kupim 😀😀😀😀

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pravkar je MazdaBoy napisal:

Začni s kavo....Kolk pa je star sosed, ima kej družine, kake so njegove navade?...

Pojma nimam nisem se ga videl ampak sem potipal pri starejsih obcankah v bloku saj vsi vemo da so 24/7 na oknu in vidijo vse kot rentgen. Baje nek mlad pubec ki zaenkrat sam zivi. Po moje sploh neve da ima top avto.

pred 2 minutama je Alex napisal:

Ne vem. Reči mu, da jo boš porihtal kot vse svoje avte, da bo kot nova.😊  In, da ko jo končaš, da bo lahko šel en krog (giro) z njo. Verjamem, da bo najlepša daleč naokrog. 😊

Ko jo če jo  dobim in obnovim mu je ziher nedam za pelat. Pol že velja splošna prepoved vožnje mojega avta. Jaz še na tehničnem pregledniku rečem da se naj zraven vsede. Pri turiranju pa da ce gre preko 3000 ni varno za njega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 minutami je NevLado napisal:

Zaleti se v njega s svojo M6. "Ups sosed zajebou sm, dejte jo bom kr jst odkupu......"

Z mojo 6ko??? Ni sanse. Mogoce ideja da se z yarisom 🤣🤣🤣🤣

Ps: sicer pa moji nebi blo treba dvakrat rect 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Gledam že dalj časa mazdo 323f ba, ker je to bila moja prva mazda in evo kot nalašč ima novi sosed v bloki tocno tako 323f ki mene fascinira. Zdaj pa problem kako prepričat soseda, da jo proda. Avto sem že celi pregledal brez njegove vednosti, blatniki nič rjavi, zadaj most malo ampak se da rešit brez težav, vglavnem glih letnik med 1994 in 1996. Ajmo ideje kako ga prepricat da jaz to moram imet in generalno obnovit.

IMG_20230216_154055.jpg

IMG_20230216_154027.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 5 minutami je Bini napisal:

Uf, kilometri so pa dizelski, kar dost jih ima.... 🤔Slej ko prej se bodo začeli stroški....:nevem:

To je kot patrija 🙂 gre pa gre ce se kaksna lucka vklopi je zato da prah dol pade 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.