Skoči na vsebino
Pomo? pri nakupu vozila
Napisano

tok majhen bmw spet ni, mazda6 combi pretirava...

pri bmw-ju je super (meni super ustreza) ker lahko das sedez zelo nizko...sam un serijski sedez je bolj zanic (ne drzi po ovinkih)

Stvar posameznika. Kolikor pomnim, nisi ?ez 1,8 metra. ?e si zraven ?e suh, potem ni te?av. ?e pa primerjam sebe.... Imel sem priliko sesti v "dreireja" in se peljati cca 100 km. Na sovoznikovem sede?u sem ga imel do konca nazaj, pa sem imel koleno v armaturki, s tem da dol?ina nog nima ni? z eventuelno korpulentnostjo osebka ;) . ?e je "dreier" velik avto, potem sem jaz helikopter. Enako je npr A4. Oba omenjena naj bi bla ista klasa kot M6, cenovno jo celo presegata, a notranje mere so glede na klaso in ceno enostavno za kozlat. ve? placa ima tudi Stilo in Astra, Golf prav tako, "majke mi". Govorim samo o avtih, s katerimi sem se peljal.

Vse bi razumel, ?e bi se zdajle pisalo leto 1990, ko so se vsi ozirali za ?lovekom nad 1,9 m. Danes nas je pa ?e zelo zelo veliko. In tudi avtomotive industry bi se mogla temu prilagajat, ?e se lahko vsem ostalim neumnostim.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? pri nakupu vozila
Napisano

Ne vem Jo?a kolk dedca si, ampak trojka je manj?a od clia od znotraj majke mi. Tok nesramno mal placa kot je v trojki, skoraj ?e nisem vozil. Poleg tega ti bo ?estak pil garant ve? kot M6 2,3, tko da bi bila jaz previden. 3jka je narejena za kitajce do 1,5 m vi?ine. Men je sicer v?e? za pogledat, a bmw se pri mojih 193 cm za?ne s petko. ?al. Pa ?e to ne pred l. 2004 ker pr starih petkah imam glavo ?ist v strehi.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Zakaj pa ne na?tela? BC-ja,da ti vsaj pribli?no poka?e prav. :P

Ker ne znam, niti se mi ne da s tem ukvarjat. Ker je navada zelezna srajca, vedno zracunam dejanske natocene litre ceprav je tud to relativno, ker je znano da petrol in ostali dajejo manj, kot je dejansko iztoceno. Ampak to je ze druga tema. Moji navedki porabe niso nikoi na BC ampak po natocenih litrih.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Nikoli nisem rekel, da pi?e? neresnice glede svoje porabe, ker od tega res ne bi imel ni? ne ti ne jaz. Tudi moje mnenje je, da je tvoja poraba previsoka in da nekaj ni ?isto tko kot bi morlo biti. Moje mnenje je da ima? nek feler, lahko tudi na DPF, ki se ti ali prezgodaj vklaplja ali pa ?as regeneracije traja predolgo in zato ti toliko dviguje povpre?je.

?e mene osebno vpra?a? ti po moje serje kak?en ERG ventil ali pa je napa?na prebogata me?anica in ti spu??a preve? saj. Tega seveda ne vidi?, ker ti jih prestre?e DPF se pa ta zato prej zaba?e in spro?a regeneracijo v bistveno kraj?ih intervalih.

Po tistem kar si ti napisal kako vozi? bi tvoja poraba moral biti na omenjeni relaciji med 6 in 6,5 litra (razen ?e goni? konstantno ve? kot 150km/h), druga?e v normalnem povpre?ju pa okoli 7 litrov ali raje kak deci pod.

Sej vem. sej se ne kregamo tle. Hja, lej, nazadnje je bil avto na servisu pri 80.000 zdele jih je 90.000. NAj bi blo vse preverjeno in vse B.P. Sevede lahk pelem avto spet kam gledat in pla?evat nekaj v 3 krasne a ne vem....

Zadevo imam sicer namen re?iti z zamenjavo avta, a ni nekega interesa na anetu..... Bomo ?e nekak.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Pa dobr no... od kje ta fama okol porabe, da so ne vem neki HDI-ji pa JTD-ji TDI-ji ne vem kaki ?parov?ki napram Mazdi. Spodaj podani podatki so od uporabnikov www.spritmonitor.de in mislim, da je to najbolj realen podatek v nekem povpre?ju, ki se tudi najbolj pribli?a tistemu kar se v resnici dogaja pri primerjavi avtomobilov v istem razredu, da ne bi bilo me?anja hru?k in jabolk.

Se pravi torej ?e enkrat res ne vem od kod ljudem (tudi na tem forumu), da je Mazda 6 diesel po?re?ne? :ne vem:

Jst povem po pravic kolk mi ?re. Po mojem ob?utku je to pa? preve?. Ne glede na vsa dejstva. Evo ravno v?er iz Linza - spet 880 km, po BC 7,8. Tempomat na 150. Res pa je bilo po tankanju 7,5, ko sem zra?unal.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda5
Napisano

A ti prodaja? :D:) Naveli?al?

Hja posku?am... ima najmanj prevo?enih km na avtonetu, skor najve? opreme, po ceni sem ?etrti od najdra?je navzdol (gledam samo 2007), pa niti pokli?e noben. Jasn folk ma gnar in vsi kupujejo ta nove..... :)

Jaz pa rabim? za neke pomembnej?e stvari kot je avto. ?ez leto dve se vrnem na M6, ta?asa bom pa krpal s kako octavio.

?eprav kot ka?e ne bo ?la. :blush:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

Pozdravljen,

bom napisal par to?k zadovoljstva:

- avto je ?e zmer sprejemljivo lep, glede na letnik dizajna (2002), pustmo faceliftanje, to je flikanje

- avto je ?portno nastrojen

- avto ?pila kot urca, zaenkrat, trkam na les

- ni pripomb ?ez kvaliteto izdelave, razen nekaj malenkosti

in par to?k nezadovoljstva:

- ?ri?ek v armaturi in v zadnji klopi nekje

- previsoka poraba (vsakodnevna vo?nja po regionalki v trojane, potem 35 km AC in nazaj), avto ?re 7 litrov. ?e grem na ob?asno slu?beno pot v Avstrijo (450 km v eno smer), dam tempomat na 150 km/h, poraba 7,6 - 7,8.

- absurdno dragi servisi: Avto imam od 16.000 km, torej prvi servis je bil na 36.000 (namesto na 40.000) 300eur, naslednji je bil 400, naslednji pa okol 350. Ne vem natan?no, lahko pa pogledam ra?une.

- z rjo jaz nimam te?av

- 2 x menjava diskov v garanciji (s temi imam ?ude?no ?e lep ?as mir (kakih 30.000km))

- DPF mi ?e ne dela te?av ker imam dosti relacije, je pa tko, da ko se aktivira sko?i poraba v nebo, kar me moti, da v imenu ekologije kurim dodatno nafto, medtem pa te?ka industrija lahko po mili volji dela kar ho?e - spet je to za moje pojme jahanje malega ?loveka.

- nekaterim (recimo mojemu o?etu, ki ima te?ave s hrbtenico) je Mazda ful pretrda. Mene to ?e ne moti.

- No, na koncu lahko ?e omenim, da mi je kar drag kasko, ampak ok, to ?e po?rem.

Pod ?rto, avto je ok, ?e vzame? v zakup nekoliko ve?je obratovalne stro?ke (poraba, servisi) Res je avto te?ak in bla bla bla, zamerim pa porabo, ki bi bila brez dpf v povpre?ju za 1,5 litra ni?ja in potem ?e sprejemljiva. (tolk namre? pijejo pred letnikom 2006) 1,5 litra na letnem nivoju je pa ?e vsaj en servis s stro?kovnega vidika. Res pa bo? v primerjavi z Accordom na dosti bolj?em. Rzlika accord mazda je pomojem nekaj takega kot mazda - octavia.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

Labi, zraven si pozabil omenit, da si A stranka in uzivas poseben tretman, poleg tega imas avto brez dpf kjer je olje 2x cnej.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

Hja, prav pretirano nizji ne bodo, 250? pa garant ne bos dosegel. Zato se tudi jaz nisem odlocil za 5 letno garancijo, ker bi me stala 600 eur, plus tega bi moral se 2 do 3x na pooblascen servis, kar je pa ze blizu al pa cez 1,5 jurcka. Za ta gnar lahk pa ze marsikaj popravis.....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

Zdi se mi, da ti tu predvsem gleda?, kaj dobi? za primerljivo ceno. Po takem kriteriju M6 premaga vso premium konkurenco, BMW3, Mercedes C,... va?en da ma velik kufer pa notranjost, po kateri lahko frocovje veselo ri?e in packa z blatnimi ?evlji. Dacia Logan pa Kia Pride sta pa sploh best buy.

Lej, ti si se spra?eval, zakaj je Audi premium znamka. Zato ker ima avtomobile, in to dobre, v premium razredu, torej vi?ji (A6) in luksuzni razred (A8). Da bi pa iskal neke premium kvalitete recimo v Audiju A3 z 1.6 ma?ino je pa malodane sme?no.

Pa tudi A4 in A5 lahko kupi? v "premium" izvedbi - kar seveda stane, ampak vsak luksuz je drag (S, RS, recimo 3.0 dizel, aktivno zra?no nastavljivo bla?enje, 4 razli?ni menjalniki na izbiro, and the list goes on...). Mazda 6 tega pa? ne more ponudit.

Ne pravim, da je Mazda 6 slab avto, samo Mazda pa? ni premium znamka... v?asih je bila vsaj kvalitetna z malo okvarami in si vedel, pri ?em si, ?e si kupil Mazdo, zdaj pa ?e po zanesljivosti tone v povpre?je <_<

Me prav zanima, koliko foruma?ev ima zakonske te?ave, ker so ?ene ljubosumne na pleh, ki je parkiran pred bajto.

Dokler se v BMW3, Audiju A4 in podobni "premium" krami jaz in moj sosed (oba konkretna stokila?a) dotikava z rameni na prednjih sede?ih, je zaradi mene lahko audi in bmw 16 razredov nad Mazdo, ga ne *ebem 5%. To je avto narjen za Kitajce z max vi?ino 145 cm. Kdor je ve?ji nima v v propelerski trojki in ?tirikrogni ?tirici kaj delat. Kar se tega ti?e jim pa to ful zamerim. Tako majhen avto ?e Polo ni ve?. Obup. Pa no?em hvalit Mazde ampak da ?lovek pri 193 cm ne more normalno sedet, pa dale? od tega da sem edini ?lovek s tako vi?ino na tem planetu.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

Psst. Lojz bo trdil da smo neuravnove?eni divjaki.... :danzoman:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

Problem ve?ine tukaj je, da zakupijo levi pas in so vso relacijo AC na levem. Morda se ti z malo sre?e umaknejop ?ele po divjem blendanju ali pa limanju na rit. Seveda te pri gledajo kot najve?jega bedaka ko gre? kon?no enkrt mimo. Zanimive pri tem so mamce okrog 40 - 50 3 km pred njo nobenga ne na levem ne na desnem. Ona suvereno po levi. Ko pa jo stisne? po desni, ker pa? ni druge, ?e no?em od Celja do Mb vozit 110 po levem, ti pa blenda ko fukjena. Majke mi da sem bil ?e parkrat na tem da jo zbremzam in sklofutam. ... Prav podobno arogantne so razne smrkle v raznih minijih ki so si ga po vsej verjetnosti prisesale z sesanjem raznih organov. Puhne ven, 2 metra pred tabo in debelo gleda ?e jo sploza?...

Slovenska kultura vo?nje po AC pa?...... ?koda debate pomojem....

?e enkrat : ?e kupuje? z glavo octavia, ?e s srcem, pa mazda ;)

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

madmax ima alternativno gorivo :closedeyes:

Vem. in ob vsakem tanku kolnem da mam M6, ki sicer po trditvah nekaterih to alternativo sicer prebavlja, a nih?e ne upa tega z gotovostjo trditi.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

To?no tako,kot si napisal. ;)

Pa ?e to,kdor ima ?e 6-ko bi verjetno te?ko pre?altal na oktavijo.Vsaj meni ne bi ?la ta varianta.

Ko bi pa letno dajal pol manj za registracijo, pa tankal 2 litra ali ve? pri istem stilu vo?nje manj (da ne govorim o alternativnih gorivih, ki jih okti prenese M pa bojda bolj ne kot ja), pa ko bi na uradnem servisu (da ne govorim o ?alabajzerjih) pla?al pol ali ?e ve? manj, se pa ?lovek zamisli. Jaz bi takoj pre?altal a izguba na ceni mi je prevelika na moji M6 da bi se jo spla?al nekomu podarjat, ki bo jokal da je star model ?prav je FL in kaj jaz vem kaj ?e vse.

Ne vem od kod ta fama, da Mazdin diesel pokuri ve? kot VAG-ov TDI v isto velikem in te?kem avtomobilu.

Na poti do Monze in nazaj smo ?li Z Juresovim Exeom in mojo ?estko. Poraba na koncu v enaki vo?nji je bila skoraj enaka. Juresova malce ve?, ker smo naredili ?e en trip z njegovim avtom do Coma.

Po drugi strani vozim tudi Golfa VI 2.0 TDI 110KM pa je jedva nekaj deci ni?ja poraba verjetno predvsem zaradi bistveno ni?je te?e Golfa. O pospe?kih pa raje ne bi, ker pri Golfu ima? skoz ob?utek, da ga neki du?i :blush:

Imel smo pri hi?i 1.9 tdi 110 KM. Ne vem kako je z 2.0 verjetn ?re ve?. No pri na?i OKTI sem ji delal risanke in ni ?lo prek 5,8. Mazdura ravno v?eraj Linz in nazaj, AC tempomat na 150 ve?ino ?asa - 7,8, ko sem zjutri tankal je blo pa dejanskih 7,6.

Od tod meni fama da 1,9 tdi ?re manj.

Jaz bom se enkrat napisal da je poraba odvisna le od voznika in ne masine....

Moral bi naredit en Linz z Oktavijo ... Bo Madmax dal en krog. Pa da vidmo. :)

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

jures cist tko BTW moja teta ima golfa 6 1.6 TDI..pa ima tudi probleme z dpf...

si vse povedal :harhar:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

Imel sem oktavio, imam Mazdo.

?e bi se odlo?al ponovno... definitivno oktavija. Ve? kosov na trgu je na voljo, cenej?i so, skratka vse. Pa tud bistveno manj ?re, predvsem 1,9 TDI 81 KW, ki jih scer ni ve? ?e kupuje? novo.....

Mazda je pa res bolj dinami?na, ?portnej?a, nedvomno lep?a in enormno dra?ja. V vseh pogledih.

Kolega ima sicer 103 KW A4 in mu ?re kot nor olje, ?e od novega. Res pa je avto bil prva serija 2.0 tdijev in so gotovo ?e kaj popravili v tem ?asu.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup?
Napisano

?e upo?tevam na to da mam 2m in 100kg potem bo ziher mazda 3 malo premala.

Ima? morda kak?no informacijo, kak so CD143 TE motorji? (143km), ko bi naj bili posodobljeni?

Isti. Samo softwer je drug.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

pomoje tisti daljnogledi ne znajo slikat tk oda ne skrbi. ?e vedno lahko re?e?, da nisi ti vozu a nede?

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Jaz sem spomnim TATRE - robustnih kiperjev, ki so vozili odpadni material blizu na?e bajte..... imele so 2 tanka: v enga si nalil nafto, v drugega pa vso mogo?o odpadno svinjarijo od olja, mazuta, vse kar vsaj malo spominja na ma??obo. V kabini je bil me?alni ventil. Med delovanjem motorja si kadarkoli pove?al doziranje svinjarije... ko je za?el cukat, si dal ve? nafte. Dedc je meda skuril vso odpadno olje bli?njih restavracij.....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

. Predvsem pa za stvari na katere se ne da bistveno vplivat (cene goriv, surovin oziroma vsega kar se mora kupiti na mednarodnih trgih in kjer ne moremo vplivat na ceno).

Da se vplivat. Ampak nocemo. Sem ze velikokrat napisal.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

?e si lahko ljudje privo??ijo take izdatke, kot so kabelska TV, internet, mobiteli za celo dru?ino, ra?unalniki, konzole, vsaj dva avta na familijo, vo?nja v slu?bo z avtom ne z javnim prevozom in ?e cel kup zadev, ki za ?ivljenje niso nujno potrebne potem nam ?e ni zelo hudo oziroma vsaj ne tako hudo kot se ho?e prikazati.

Sam tkole bom napisu: ?e ne dela? v doma?em kraju je avto MUST HAVE, razen, ?e si delovnik hote raztegne? na 13 ur namesto na 10, kolikor jih dodatno zapravi? ?e s ?akanjem na vlak ali bus. Torej, zakonca, ki se vozita na ?iht 30 do 60 km stran, in imata razli?en delovnik, rabita 2 avta, sicer se vidita samo v postelji in za vikend. Res lajf. ?e vztraja? pri tem, da se da, potem pa namignem, da so vrtci zakonsko omejeni na 9 ur. ?e ti rata delat 8 ur (raj?i 9 kolikor je ?e skoraj nepisana zahteva delodajalcev), vmes prepotovati ?e 30 do 60 km v eno smer, potem ima? verjetno lete?o preprogo.

?e vedno trdi? da je avto luksus?

Ma dej Jo?a no - pa kaj ma zdej to veze s politi?no opcijo, boh pomagi... ma ?e tadrug si, k spet vle?e? politiko v debato. Kaj hudi?a ma zdele politika veze, ?e se pogovarjamo o ?isto ekonomskem gledanju na stvar. Ampak so pa vam res politiki ?e ?ist sprali mo?gane, da sam ?e o njih razmi?ljate pa i??ete kdo je kje za koga pa a je lohk ta moj prjatu, ?e je nasprotnik "mojih".

A lohka mal pustimo Pahorja pa Jan?o pa ostale golob?ke vseh vrst pa samo realno poglejmo kaj je res in kaj ni in kaj je fikcija in kaj ne.

Situacija ni ro?nata ?e zdale? ne, pa a je tak?na, da je treba kar obupat? I don't think so. Ne vem posku?am vsaj malo optimizma vlivat, da ?e zdale? ni tako hudo, da ne bi moglo biti ?e bistveno slab?e.

A je lahko bolj?e v tem trenutku? Ne vem, te?ko bi sodil kolk imamo zdrave temelja, da bi pod druga?no taktirko bilo karkoli bolj?e - ne vem, vem pa da nam reforme take ali pa druga?ne ne uidejo. Zdaj bodo v ?e dokaj blagi obliki, ?e pa zamudimo vlak pa se lahko vse obrne na glavo. Tako dr?ava kot ve?ino prebivalstva kot ste ?e sami ugotovili je tro?ila ve? kot si je lahko privo??ila. Kredite so kar ponujali in dobesedno vsiljevali in smatran si bil za idiota, ?e nisi imel vsaj enega ali dveh kreditov.

Ja ve?ino so ljudje ?iveli na puf dale? preko svojih realnih mo?nosti in ja, ko 1x zagusti pa da ma? ?e kredit na glavi je katastrofa - sam na to bi moral misliti prej. Ne pa da se je prezglavo jemalo kredite tudi za nepotrebne stvari - recimo nakup ?e enega stanovanja, ki je nato z najemnino pokrivalo skoraj ves stro?ek kredita. Ja ?e ima? najemnika, kaj pa ?e ga nima?? Nakup presti?nega avta, ki ga komaj vzdr?uje? poleg odpla?evanja kredita zdaj ti pa kuzla v rit ska?e.

Pa ?e in ?e je takega sranja, pa kredit za po?itnice, za potovanja, za ?olni?ke, jadrnice, drage ?portne rekvizite, pa po?iljanje otrok na ?tudij v tujino (ker baje pri nas so faksi zani?), pa bahanje pred sosedi in sorodnika pa da ne na?tevam. Kaj pa zdaj malo je zagustilo pri nekaterih ve? pri nekaterih manj, nekdo je ostal brez slu?be, nekdo dela za manj denarja - nekomu je pod ?ast vzeti manj pla?ano slu?bo in se raje smili sam sebi in i??e krivca vsepovsod drugod sam pri sebi ne. Nekdo je do?tudiral in misli, da dr?i boga za jajca in veselo sedi kri?em rok ter ?aka, da ga bodo kar poklicali in dali vodstveno funkcijo.

To lahko na?tevam v nedogled pa je brez veze, ker mislim, da ste dojeli point. In kaj zdaj? Kje je re?itev? A ?e damo Barbiki nogo bomo re?ili situacijo? Koga damo namesto njega? Kdo ima tisto ?arobno pali?ico, da bo naredil ?ude??

Kdo je ta oseba? Al nam bo samo la?je, da si malo zatisnemo o?i pa brcnemo enega in damo nekoga drugega za krmilo in stisnemo ro?ice skupaj ter molimo. Ma lepo vas prosim no - pa sej ?ivljenje ni pravljica, da ko bomo premagali zlobnega princa bo pa kar raj na zemlji in da bomo ?iveli sre?no do konca svojih dni. Ne vem no, upam, da tukaj pa imamo vsaj toliko IQ-ja da razumemo, da tako preprosto pa ne bo ?lo.

Upiramo se reformam, ki o?itno so potrebne, ?e se o njih razmi?lja ?e zadnjih 4-5 let. Dejmo minirat vse poskuse, da se karkoli spremeni - no?mo sprememb, ker spremembe so ?ok, ker pri spremembah se je ponavadi treba ne?emu odpovedat, da bo na dalj?i rok uspeh.

Kaj ho?emo? S stagniranjem in uporom proti spremembam oziroma ohranjanjem trenutnega stanja smo na svetu ?e pred dobrima dvema letoma vse povsod po?teno zavozili. Se prav, da potisnemo voz iz blata se bo treba potruditi al pa ga pustimo pa se ?e naprej zabavajmo na njem dokler ne potone in mi z njim.

Kaj bi radi? Se gremo anarhijo, ker se nam zdi, da smo prej ?iveli veliko bolje? Mogo?e pa je bila to samo iluzija, ker smo ?iveli tako na osebni ravni kot na ravni podjetij in dr?ave na kreditih, na denarju, ki ni bil na?, na denarju, ki ga sploh ?e nismo zaslu?ili. Tega luksuza ni ve?, tega "free money-a" ni ve? je pa nekaj ostalo - dolgovi. To nam je ostalo in zaradi dolgov v preteklosti, zaradi dolgov v ?asu visoke gospodarske rasti danes nekateri cvilijo ?e veliko bolj na drobno kot bi sicer.

Dejmo mal razmislit, kje bi bili ?e bi konec leta 2008 pri?li brez dolgov ali pa z zelo nizkimi, kje bi bili, ?e bi kak?no reformo speljali nekaj let pred usodnim koncem leta 2008. O?itno, ?e se da danes zategniti pas bi se ga dalo takrat tudi in to bistveno la?je. ?e enkrat pravim, ?e bi zakorakali brez obveznosti v za?etek krize bi bili danes ?e davno ven oziroma krize ne bi niti ob?utili dobro, ker bi bili navajeni ?iveti po svojih FINAN?NIH ZMO?NOSTIH pa ?isto vseeno bi bilo kdo bi sedel danes za krmilom dr?ave, Borut, Janez; Andrej, Rado, Zmago al pa sveti Peter.

Boss, ko bo? dojel, da problem ni v raji, ampak v gospodih, ki kradejo zase in za svoje interese, bo la?je. In ti, ki krojijo te stvari (zakone in predpise), sebi ne bodo dali zanke za vrat. In narod se upira odrekanjem samo zato, ker se bo narod moral ne?emu odrekat, gospodje bodo pa ?e naprej kradli in bogateli. Jaz osebno dam 100? mese?no od pla?e, ?e bi vedel, da bo ?lo za dober namen. Ampak dokapitalizacija NLB, ki je ?enkala denar bogatunom in ga ni sposobna izterjat, meni in ostalim vsakdanje?em pa ne dajo krede zame ni dober namen. Patrija tudi ne. Niti sto?ice. Niti merkator. Niti vegrad, niti merkur... niti.... ah kaj bi pisal. saj sami sledite dnevnemu ?tivu.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ja potem pa ne vem zakaj in kako je v Evropi vse tolk bolj?e. Za skandinavce rem res sli?al, da je obupno drago, sploh gostilne. Jaz gledam predvsem Nemce, ker jih pa? najbolj poznam. Lahk si pa domi?ljam in dejstva vidim narobe in je pri nas res taka Amerika. Kakorkol....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

http://www.mazda.fr/upload/country/fr-fr/p...A6%20011010.pdf

Ha ha Boss, dotaknil si se zelo zanimive teme....ker namre? Mazde niso toliko dra?je - odtenek - gre se pa predvsem za to, da se tuja vozila sre?ujejo na francoskem trgu s francoskimi vozili in borbo proti nacionalni zavesti....

Golf Comfortline se za?ne pri 16.750 na primer

http://icc.volkswagen.com/cc5-fr/configura...mp;process=clc2

V sloveniji pa ima izklicno ceno 16.771?

Poglej francoza:

http://www.citroen.fr/home/#/configurateur/1CX7A4/?step=1

v Franciji C5 Berline limunzina se za?ne 22.500?, v Sloveniji pa = 22.990?

Popolnoma isto, a na doma?em trgu je 60% francozov.....tako kot sedaj na ?e?kem, ko sem mislil da se vrtim v krogu, ker je vsak ?etrti avto bil srebrna ?koda Octavia

Sicer se mi trenutno ne da iskat dejstev, a morda res avtomobili niso najbolj primerljiv kriterij. Jaz sem mnenja da so najve?je razlike v cenah hrane. Neko? sem prinesel domov ra?un Aldija na severu Nem?ije (to je pri nas Hofer). Trenutno se spomnim samo vre?ke Haribo bonbonov, ki so bili tam (redna cena) 70 centov pri nas pa 1,2 ?. Potem so razlike v cenah stanovanj, pri nas itak imamo cene Tokia, ?e se ne motim je to celo Boss enkrat nekaj analiziral. Kakorkoli, takle mamo. ;)

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Drikali??e
Napisano

Jst pa predlagam ime: Dirkali??e Zorana Jankovića, internacionalo: Serbian cowboy Racetrack

Da bojo ?abarji, k majo tko radi srbskega vladarja, raj?i hodili dirkat k jim bo bolj doma?e. Pa mrbit jim ?e đamijo zram postavjo...

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.