Ta mesec je spet katastrofa glede nesre? - kje so zdaj Rom?ek, ?erjav in Mate, ki so se tako hvalili glede izbolj?ane varnosti zaradi novega ZVCP? No kje ste populisti?ni pametnjakovi?i?
Potuhnili so se kot mi?ke v luknje in samo upajo, da ljudje tega ne bodo pogruntali pred volitvami.
?e statistiko na straneh policija.si so umaknili. Mater kako so prozorni - zadnje poro?ilo je iz aprila, ki je bil zadnji mesec pred uvedbo novega ZVCP-ja. Kje so torej majski, junijski in julijski? Ni jih, ker pokvarjene barabe to namensko skrivajo.
Jst res nevem kaj dela folk da jim tolko pije.......pred vsakim ovinkom ?lajf na polno pa po ovinku gas na polno, pakaj jst vem kaj ?e vse......nevem no :ne vem:
Vo?nja mora bit ?im bolj teko?a in enakomerna....to je to.....pa na AC ne ?ez 140
Dinami?na vo?nja ne pomeni le nabijanje gasa u podn (po mo?nosti ?e v prenizkih obratih itd.), da se tudi druga?e......pa ?imve? posegat po menjalniku (vsaj bencinarji).
No fantje glede na porabo nekaterih dizela?ev bo tale moj post zgleda sodil v rubriko saj ni mogo?e
Zadnji tank 6,86 l/100km......1.6 bencinar......pa preden sem ?el tankat bi prisegel da sem ga ta tank bolj ti??al kot prej?nji (7,03 l/100km), potem pa ......zgleda da m nekdo pono?i not vliva
Glih zadnji? sem se z symonom pogovarjal o porabi.........vse te nasvete sem preizksil na lastnem avtu in jih ?e kar nekaj ?asa uporabljam (?e posebej ?im hitreje ?ez ovinke ), in rezultat je to da mi noben ne verjeme koliko porabi moj avto 7-7,5 l /100km ......... npr. zdnji tank je bil 7.03 l/100km (not bad za 11 let starega 1,6 bencinarja).
Ja za tja niti ni bilo panike, nazaj grede pa sem imel ?e en postanek v Izoli in mi je izbral pot skozi cel Trst in do Izole ob obali.....tam pa so se za?ele neu?e?nosti
Evo danes sem kon?no lahko preizkusil svojo najnovej?o igra?ko Garmin nuvi 200 z nalo?eno celotno evropo in adriaroute (thank's to boss ).
Destinacija: Miramar (bil sem prvi? tam tako da nisem mel pojma kam in kako)
Uglaunem vse super in o.k. dokler me ni GPS pripeljal do neeeeverjetno ozkih uli?ic Trsta in okolice, tam pa se je veselica za?ela, najprej me je poslal v enosmerno, o.k. ni panike uberem drugo pot, potem me po?lje po tako ozki uli?ici da sem moral zlo?iti ogledala ?e nisem hotel z njimi drsati po avtomobilih in zidu , in ko pridem ?e skoraj do konca uli?ice (cca.1,5 km dolga "bli?njca") znak za delo na cesti in uli?ica zaprta , rikverc cca. 1km (z zlo?enimi ogledali), o.k. si re?em saj mi mogel vedeti, gremo naprej, na koncu trsta (zraven ceste so tiri, ?e gdo pozna) me usmirja desno , pridem do kri?i??a pa dve desne (na zemljevidu samo ena!!!) itak zapeljem v prvo.....eeeee...wrong popizdim ga ugasnem in grem po smerokazih za slovenijo (the good old way).
Skratka malo me je razo?aral, sem opazil da ga ni vedno najbolje slepo poslu?at, ali pa pa? jaz rabim ?e malo vaje, kaj pa vem.
Pa moti me tudi da ti pi?e npr. ?e 10m do kri?i??a ti si pa u bistvu ?a tam (v mestu kjer so uli?ica ena pri drugi je to malo kriza).
No ja, saj mu bom ?e v kratkem dal popravni izpit (takrat pa bolje za njega da....)
Z dru??ino smo zadnji? eno ?isto demolirali (cca. 10 iger na asfaltu).....toliko o njihovi kvaliteti ......vredna to?no toliko kot jo pla?a?....skratka skoraj ni?
Ma pomojem glih vsak nemore tega izvajat, saj je verjetno zadeva ista kot pri nas kar se tega ti?e, kjer mali "najebejo", taveliki pa lahko delajo skoraj vse kar si zamislijo
Tale italijanska stran je super in tudi podatki na njej so dokaj a?urni (preverjeno ), ti pa na ?alost prav veliko ob nakupu ne pomaga saj velika ve?ina teh avtov ki se pozneje izka?e da so prijavljeni kot ukradeni ob nakupu niso "ukradeni" in taki ratajo ?ele pozneje
Vsem bi svetoval ?e ?e kupujejo rabljena vozila porekla iz italije da naj kupujejo od preverjenih prodajalcev in naj se v velikem loku izgibajo biv?ih lizing vozil, saj v tovrstnih nategih prednja?ijo italijanske lizing hi?e (dvojni zaslu?ek od prodaje in nato ?e od zavarovalnice).
Kako je to mogo?e me ne spra?ujte ker ne poznam njihove zakonodaje, ki je zgleda ?e bolj luknjasta od na?e
Jaz osebno bi raje dal 1000? ve? za vozilo slo. porekla in mirno spal kot pa kupoval uvo?en avto in potem v worst case scenario kri scal, kajti italijani so svetovni prvaki v nesposobni in po?asni birokraciji.
aja, pa glede papirja mo?no dvomim da bi karkoli zaleglo saj ko je enkrat vozilo prijavljeno kot ukradeno je policija dol?na ukrepati....uglaunem celo sranje je z temi avti
Mene bolj zanima kako se v bodo?e izogniti takim situacijam - se da v Italiji overiti kupoprodajno pogodbo (kolikor sem sli?al, je ITA kupoprodajna obi?ajno nakracana na list papirja, brez overitve!)?
LP,
Milan
To da pride kupoprodajna nakracana na list papirja mi je po pravici povedano malo mo?na, vsaj jaz do sedaj ?e nisem videl take kupoprodajne (pa sm jih videl ?e kar nekaj), kupoprodajna se ve kak?na mora bit in kaj mora vsebovati, vse kar je druga?e je pomojem nezanesljivo in verjetno kak?na mućka.
Moja izku?nja z alfo......pred slabimi dvemi leti sem si lastil (na?alost) alfo 156 1,9 JTD (105km)......toliko problemov kot sem v dveh mesecih z alfo nisem mel prej v dveh letih z mazdo in potem v dveh letih z nissanom......tako da, alfa ne hvala...ever!
In ?e nekaj bi vpra?al alfadrivera.......?e je alfa oh in sploh tako zanesljiva zakaj je potem na alfa forumu tema z popravili/te?avami ena izmed najbolj obiskanih/objavljanih?
Verjetno zato ker te?av z njimi ni a?!
Da se o kak?ni kakovosti izdelave, ?ri?kih itd. v alfi niti ne pogovarjamo
Sicer si ne lastim RX-ke, a kolikor spremljam forum je njena poraba ni?ja kot navajate (poks je mel nekje okrog 13-13 ?e se ne motim) za 20l jo mora? ?e kr po?teno stiskat.......pomojem bi za isti u?inek tudi BMW zahteval pomojem kr kak?nih 14-15l........pa kr naenkrat ni ve? taka razlika :ne vem:
Uglaunem pomojem je tistih 20l ravno tako pretiranih kot 9l pri 3.0 ma?ini.
Gre se za to da ?e dizelfahrerji stalno turbodizle izpostavljate kako oh in sploh potegnejo in imajo navora mislim da je edino fer da se ob bok postavi turbo bencinarja......npr. subaru impreza (2.0 T).......pa poglejmo:
-mazda 6 CD (100kw)......310 Nm navora
-subaru impreza STI.........343 Nm navora
in ?e bi lahko na?teval......povsod razen porabe dizel pogori :ne vem:
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Right on!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani