Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano

@Freak Mazdo 6 CD140 (2009) letnik. Je razlika med dizlom in potem navadnim bencinarjem. Je kar potrebno v obrate it, toda avtomatik to resuje in sam prestavlja nizje, tako da vseeno lepo potegne (seveda z enim zamikom, da prestavi dol).

@DavidMazda uf tole je pa zelo neugodno. Res bi bilo bolje ce bi ti ze v startu rekli sredi Maja in te potem prej razveselili. Toda tako bi te mogoce izgubili. Nekako mi je ta zgodba zelo poznano iz sluzbe samo, da to delajo trzniki jaz pa potem najebam in gasim take pozare. Ni prijetno in te popolnoma zastopim, da si jezen saj tole je pac nategovanje.

Sem pa drugace tudi sam bil v BTC salonu (kako leto nazaj), pa se prej z mazdo 6 dvakrat .... niso me prepricali in zato se za njih nisem odlocil. Veliko jih ima pozitivne izkusnje, veliko pa negativne. Jaz na zalost spadam nekje vmes oz. bolj proti negativnim.

Na Interclassu sta ze starsa kupila trojko (leta 2016) in bila zadovolna. Nato jaz to trojko k njim vozim na servis (ker mi je pac na poti do sluzbe) in sem vedno zelo zadovoljen z odnosom in vsem.

Tudi sedaj pri nakupu ni bilo nic drugace. Tako, da trenutno za njih samo 👍

Je pa ideja od @Brane kar dobra. Saj imajo ene 2 ali 3 registrine CX30. Naj ti jo dajo za ta cas, ce ne morejo uredit zadev prej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
29 minutes ago, gregc88 said:

a to mas 122 ks al 150 ? gre kam?

Ne vem na koga je to letel. Ce mene jaz imam e-SkyActiveX, ki ima 186 konjev.

Po prevozeni 300km tezko povem karkoli konkretno, toda za moje potrebe gre super :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ma naceloma ne. Se pravi v cetrtek sem jaz podpisal pogodbo, v petek je bilo odobrjeno in takrat gre naprej denar. Mislim da ce je avto v salonu in gres v to, je tam 3-4 dni pa se lahko peljes.

Jaz sem dal polog maximalno (70%) ostalo pa ta lizing za 5 let, ki pa ga bom verjetno prej odplacal (ceprav ... nic ne profitiram glede na to da je dejansko brez obresti).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
29 minutes ago, Civic said:

Ja a sedaj pa nihče več ne "pada" na soul red barvo 😲 .

Ja in srečno na cesti.

@Alex zmer prav da se vse sosede za njim obracajo ka ma soul red barvo. Okol mene so same upokojenke in nimam zelje po tem 🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Se pravi sva sla vsak z drugacnim "pogledom" v nakup. Jaz sem avtomatsko pricakoval, da se bo cakalo pa vleklo. Prvo sem mislil, da avta itak ne bo in bo tam 3-4 mesece dobave in sem bil kar presenecen ko sem zvedel da bo 3-4 tedne. Potem sem itak rekel ok mal se bo zavleklo zaradi covida bo sredi maja in sem bil spet presenecen.

Mogoce si si postavil prehude roke ali pa je prodajalec napacno ocenil in bil prevec optimisticen :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Res je, tole je machine gray. Zelo zadovoljen s samo izbiro barve, res pase na tak avto ... nekako tko umirjeno, neagresivno. Lahko bi rekel kontra kar ponavadi @Alex pise :P

Lahko pa se enkrat pohvalim interclass ker je bilo res vse tako kot dogovorjeno oz. še celo prej.

26. marca sem se odlocil in dal aro. Receno je bilo 3-4 tedne, kar sem si jaz razlagal sredi maja bo. 8.4. je bil avto ze pri trgovcu. Nato sem jaz rekel naj se malo pocaka, da uredim prodajo starega tako da smo se dogovorili, da 15. rihtamo paprije. No 15. 4. uredimo vse papirje in damo naprej v lizing za potrditev. Me se isti dan klicejo iz lizing hise (summit), da se rabi se potrdilo o izvoru denarja (ker je bil polog vecji od 15k). To isti dan izpolnem in posljem. V petek lizing odobrijo in me prodajec ob 14h klice, da ima vse papirje na mizi in se lahko oglasim, da se podpise. Se isti dan se oglasim, podpisemo pogodbo in je bil pac dogovor, da je bo prevzem 22. 4. ob 11h. No ob 11.15 se jaz danes prikazem tam, vse pripravljeno samo vzamem papirje in do spana ter nazaj.

Uglavnem tole je bila zelo pozitivna izkusnja, sedaj pa samo da se bo se avto izkazal kot tak :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Evo tako kot je bilo receno. Danes ob 11h v salonu, voznja do spana za registracijo, nazaj montaza tablic in toj to.

Zaenkrat (tezko biti pameten po 50km) zelo zadovoljen ampak se se privajam na avtomatski menjalnik.

Moram priznat, da noga in roka kar trzne, ko prides do krizisca in pocasi ustavljas. Noga se prestavi ke proti sklopki in roka kar hoce da bi prestavil :) 

Vec bom lahko napisal, ko bo malo vec kilometrov za mano

IMG_1189.jpg

IMG_1195.jpg

IMG_1193.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

tako sva se zmenila s prodajalcem

Naceloma ce bi bil siten bi lahko ze prej, samo sem si res lepo v easy vzel. Me je ze tako presenetilo kako hitro je slo, pa da sem svojo staro prodal pa da je tako hitro prisel. 

Ce bi hitel bi ze prec v torek urejal papirje za lizing pa potem hitel. Tako pa sem sele v cetrtek sel v LJ in uredil vlogo za lizing, danes podpisal papirje. V ponedeljek sklenem se zavarovanje. Potem pa v cetrtek avto.

Saj drugace so vsi okoli mene bolj neucakani kot jaz :) Zena tezi kva to neki meckam, kolegi neki zivcni kdaj pelem na pir (zdej ko se clo odpre bo treba castit :) ). Jaz pa tko skulirano easy :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

To je pa res ... sirina je vazna, kar je pa pri CX30 pri obeh 215. Ne vem meni ne zgleda faleno no, bom pa tudi sam razmislil kaj bom.

Vem pa, da na mazdi 6 je sama voznja bila mnogo bolsa na 18, medtem ko je bila na 16 bolj udobna. Kar je nekako logicno, samo ce bi izbiral po tem bi mel 18 ker se je avto res peljal kot po tracncah :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Glede na spodnji video, ce imas 360 kamero se crte na ekranu premikajo :)

Je pa zanimivo koliko jih ne ve kaj je na desni strani volana srednji spodnji gumb :) Desni je radarski tempomat, sredinski pa traffic jam assist. To vprasanje se redno pojavlja na forumih in redko kdo ve kaj je razlika :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ma jaz bi dal kar alu ... nisem se raziskoval, sem pa vcer na hitro v search fliknil in reicmo feltne: 

Pa gume: 

new_blizzaklm005.jpg
WWW.GUMAX.SI

KLEBER Quadraxer 2 235/40R18 95W XL | Celoletne pnevmatike

Ne vem ali platisca sploh so primerna in kasne so gume. To sem samo toliko pogledal, da sem dobil obcutek.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

No jaz sedaj zacnem urejat papirje tako da pricakujem avto v zacetku drugega tedna in potem napisem nek review proti konca tedna :)

Ampak primerjava za avtomatik ne bom mogel, dat saj bo to moj prvi avtomatik :)

@DavidMazda Tudi sam razmislam o 16 zimskih (tako sem mel ze na 6ki).  Cena zimske 16 je cca 90 eur, 18 pa 150 (iste), to pa ze dobis feltno not skor (90 eur). Mogoce mat crne alu ... bi kar pasale na metalic gray (na sliki 18")

ve.jpg

Popravljeno od Bossek
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ali ima tisti ki ima 360 in tisti ki nima 360 isto kamero?

Pa se vprasanje za bodoce lastnike. Boste imeli 18" zimske ali kupili 16 platisca + gume?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

No, jaz sem tudi vprasal ce vzamejo moje Mazdo 6 v racun .... pa nekako ni slo :)

Saj po pravici povedano nisem pricakoval in tudi drugje rekli da je ne bi vzeli. 2009 letnik pa 360k km pac ni lih avto za prodajat. V ponedeljek gre na avto.net po neki smesni ceni (razmisljam 2,1k) in upam da se proda.

Do cetrtka se jo moram znebit, da potem zacnem rihtat vse papirje za cx30. V extremni situaciji bo pa pac doma pa jo bom samo odjavil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Starsa sta tam kupila (leta 2016) Mazdo 3 in to mazdo vozim sem na serivs. Sem res zelo zadovoljen z odnosom.

Prav tako tudi sedaj s samim prodajalcem tako da nimam niti ene same pripombe.

Je pa res da trenutno nimajo salona saj ga prenavljajo in je vse bolj kot ne gradbisce. Bo pa konkreten salon za mazdo, hyundai in volvo.

No kolikor berem ... danes pade odlocitev ali bo drugi teden kaj obratovalo ali ne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Interclass dolgimost. Meni se gre bolj to da tudi prodat ne morem stara mazda ker se ne da urediti prepisa. Tole res upam da drugi teden zopet omogocijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
2 hours ago, DavidMazda said:

CUDOVIT! Isto barvo sva narocila! Komaj cakam da pride! :DD

Kdaj si narocil? :)

jutri (petek) bo 14 dni, receno je bilo 3-4 tedne. sem konkretno presenecen in sedaj samo cakam modre odlocitve nase vlade

vse trgovine odprte, v BTCju na trznici folk vse lepo zun je, avtosaloni delajo, testne voznje so mozne .... teta na registracija za pleksi steklom, a ta pa ne sme ker .... no ne vem tocno zakaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

No ..... pri meni pa ravno obratno. Danes zjutraj klic, dober dan ... vas avto je ze tu parkiran pri nas :danzoman::jupiii:

Sedaj pa prodat staro (ce koga zanima naj se javi) in prevzet tega. Upam pa da odprejo enote za registracijo.

Pa se ... slikca

IMG_1136.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

No samo povem kar folk pise :) Drugace mozno da so spremenli kaj equalizer (al karkoli je) in predvaja vec basa, .... :D

Pac recimo to je en od modulov, ki ga lahko sam nadgradis ce najdes datoteke.

Ni mi pa jasno zakaj mazda to skriva. Naj da nekam na server, vpises notr svoj VIN dobis datoteke, hop na usb in update. Je pa res, da s tem tvegajo da bo kdo kaj zjebal, samo tisti ki bi to pocel ... bo tako ali drugace to pocel :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jp ... update za Bose :D Vem da so eni imeli tezave, da jim je naenkrat spisil res glasen zvoj in to je ta update resil. Nekateri so po tem updejtu opazili bolj globok zvok .... 🤷‍♂️

Drugace pa tukaj nekako zbirajo FW updejte:

WWW.CX30-FORUM.DE

Hallo Kollegen, ich eröffne hier den Firmware Thread. In dem können wir uns über Updates der einzelnen Steuergeräte auf dem Laufenden halten. Ich werde dazu 1* monatlich mit MDARS die Steuergeräte...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Spremljat mores na forumih.

Jaz pradvidevam, da mazda ne planira da bi ti to sam pocel. Za navigacijo ja (zato tudi imajo namesnki app), za module pa ne.

Je pa tako, da to na servisu vkljucijo v racunalnik in jim direktno pokaze. AMPAK! Naceloma dokler dela ... tega ne pocno radi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Seveda pride ... kot dodatna oprema je misljeno za recimo dodaden set zimskih.

Glede nadgradenj (NE zemljevidov) je pa tako, da downloadas firmware (kje ga dobit je druga zgodba) in potem je procedura taka kot v priponki. Seveda to se pocne na lastno odgovornost :D

Zdaj zadnje updejte, ki so delali so bili za bose ozvocenje.

Zemljevide je pa precej bolj enostavno. Vzames kartico iz avta, vtaknes v racunalnik in pozenes Mazda program in das update.

@JestAli bos zdruzil temi, da ne bomo v dveh pisali.

MAZDA CONNECT II CMU SOFTWARE UPDATING PROCEDURE.pdf

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.