Prodajalec je odpisal, da bo poslal dve novi SD kartici in napisal, da naj vrnem kartice, ki jih ne potrebujem. Vrnil bo ?e tudi po?tnino.... Upam, da tokrat dobim ?e nezaklenjeno...
?e dobi? dve nezaklenjeni se priporo?am za odkup ene
Je treba kupit napravo za standalone kloniranje(kot sem jo jaz za HDD-je, ki sklonira samo da? nazaj v pc in del kot da ni blo ni?) ki klonira po bitih ne glede na format obliko fajla, skratka kopira 1 in 0.
?al ne gre tako enostavno... mora? imeti tudi sd kartico, kateri bi bilo mogo?e spreminjati serijsko ?tevilko v CID-u.
Se pravi da se ti te kartice ki jih prodajajo na ebayu zaklenejo po 100 km in niso ve? uporabne al kako?
Original kartica se ti po cca. 100 km zaklene na avto. To pomeni, da ?e to (zaklenjeno) kartico prenese? v drugo Mazdo3, ti ne bo delala, ampak bo delala samo na prvem avtu.
To pomeni, da ?e je nekdo kartico ?e uporabljal, si ti z njo ne more? pomagati popolnoma ni?.
Vsake toliko ?asa se najde kak?na BJM7 66. Je pa kao used, vendar naj bi vseeno delala - predvidevam, da jih je nekomu uspelo scrackati. Ker vemo, da se po cca. 100 km kartica "zaklene" in je ni mogo?e uporabiti v drugi mazdi3.
Je slu?ajno kak?en lastnik nove Mazde3 opazil da ima le ta zelooo slab lak oz. barvo?
Namre? opa?am, da ?e ga ?e malo grdo pogledam da se na njemu pozna praska (malo karikiram, vendar ni dale? od resnice). Prav tako imam po enem letu kar nekaj pikic od kamen?kov, toliko jih na prej?njem avtu skorajda nisem nabral v osmih letih.
Neglede na to, sem z avtom izredno zadovoljen, ker vse ostalo je res super... razen na parih zadevicah so japonci malo preve? ?parali, ampak ok...
?e nekaj... je kdo ?e kupil SD kartico za navigacijo preko ebaya? Se prodajajo po cca. 50 funtov z isto kodo kot naj bi bila original.
Glede na to, da se za navigacijo uporablja iGo , ki stane okoli 75$, bi rekel da je zgornja meja 100?. Pa ?e to bi malo premislil, ker navigacije ne uporabljam ravno dnevno. Vse kar je ve? se mi zdi ?isto nategovanje :/
Moj odgovor je enak tvojemu Imam ?isto isto mnenje.
Ta barva je pa redka na novih Mazdah3. Identi?no sedanko imam tudi sam, vzel sem jo pa po naklu?ju, ker druge takrat ni bilo na zalogi, ampak mi ni ?al, tudi ?e je nevemkoliko umazan zgleda ?e vedno lepo.
Na tank se bo? pa? morala navadit, ko zasveti lu?ka je notri ?e vsaj 10 litrov. Tako pa? je.
Glede motorja, povi?anih vrtljajev ko je hladen, kot bi imel avspuh predrt, tako da sosedje ?e mislijo in spra?ujejo ?e je z avtom kaj narobe... Na to se spet treba navadit, tko pa? je To je kolikor vem predgretje katalizatorja...
Prtlja?nik se pri meni normalno zapira... Lahko da si imela probleme da se ti je kak?na prtljaga zataknila pod vzvod, ki ni 'za??iten'.
Kar se pranja ti?e ga sam perem doma, ro?no. Zimske gume sem pa lansko leto kupil Savine in sem bil ?ez zimo zadovoljen z njimi.
Pa poraba pa mi ni v?e?: tam pri normalni testni vo?nji, je 1,5 tro?il 6,7. To ni malo za "ah in oh in sploh var?en ter inovativen" 1,5 motor.
Mogo?e sem se malo zapi?il v to porabo, samo to je najve?ji stro?ek potem, ko kupi? avto in gledam, da bi bil ?imni?ji.
Ne vem sicer kak?na je bila sicer tvoja normalna vo?nja in pa koliko star/nov avto, jaz imam po prevo?enih 16.000 km skupno porabo 6.0 l/100 km (veliko mestne vo?nje, do slu?be 6 km, nekaj izvenmestne in pa nekaj malega avtoceste). 14 dni nazaj sem imel relacijo Kr?ko-Salzburg, en dan, prevo?enih mislim da 800 km in poraba 6,0, vo?nja po omejitvah +- 15 km/h.
To je moja realnost. Res pa, da sem dokaj umirjen voznik.
Po 10-ih letih Toyote spet prehajam na Mazdo, avto je ?e naciljan Mazda 3 sedan, Attraction, G120. Avto nameravam zamenjat v za?etku poletja, torej ravno nekje sovpada z rokom dobave iz centralnega lagra (?e avto ni v SLO), kakor so mi razolma?ili v salonih.
Imel bi nekaj specifi?nih vpra?anj glede tega avtomobila, kakor sem ?e zasledil v pre?njih debatah, za odgovore in mnenja se vam vnaprej zahvaljujem.
1. Ali je ?e kdo motiral vle?no kljuko, rad bi imel tisto na klipsno, ki je skrita pod odbija?em (nevidna) ?e?ko d.o.o., Socka ima Westfalio za 480,00 z monta?o in vso potrebno in?talacijo in releji...?e kak?na cenej?a varianta mogo?e, ali priporo?ilo?
2. Baje ja za stre?ni nosilec potrebno odstranit tovarni?ke stre?ne gume 'plastike' in namestiti nove s pokrov?ki/odprtinami za privija?enje, cena 20,00/komad...mogo?e kaj izku?enj, ?e pa?e kak?em modularni Thule, Fappa, itd, da tega ni potrebno izvajat?
3. Nekaj je ?e bilo govora o 'Follow me home' funkciji (zakasnitev ?arometov v temi), da od 5/2015 dalje naj bi ta opcija ?e bila na voljo v avtomobilih, no 'pre?ivel' bom tudi brez tega, pa vseeno bi bilo fajn ?e bi res bilo to v avtu. So ?e mogo?e kak?ne dodatne spremembe na vidiku za leto?nje modelno leto?
4. Kako je z update Mazda Connect? Je treba nujno na servis, da to uredijo, ali si lahko nadgradim sam preko USB, ali na kak drug na?in?
5. Kak?ne so va?e izku?nje z motorjem G120, zanima me predvsem poraba v mestu, pa tudi nasploh?
6. Kje se je najbolje pogajat za dobro ceno? Dosedaj (kolikor sem klical okoli) sem dobre ponudbe dobil v Kopru in Zagorju, ostali nekako niso bili najbolj zainteresirani na pogajanja. Je pa res da Lj in Kr ?e nisem obdelal.
Hvala za odgovore in lepo pozdrav. P
Pozdravljen!
Dobra odlo?itev
Nekaj odgovorov na tvoja vpra?anja:
Sam imam montirano vle?no kljuko, skrito, od THULE-a - slika je nekje tukaj na forumu. Evo link:
Trenutno mi ful pa?e, da imam infotaiment nastavljen na porabo, da vidim pod kak?nimi pogoji avto koliko porabi... Vedno ko avto ugasnem in ponovno v?gem, gre na za?etni zaslon in potem je potrebno skozi menije klikat, da pride? na porabo. Se da kako nastavit, da ostane na porabi?
Najnovej?i software to omogo?a... Vsaj pri meni ostane na tistem meniju na katerem sem imel predno ugasnem avto.
Danes naredil 900 km do Salzburga in nazaj, povpre?na poraba na BCju in isto tudi izra?unana 5,9 l/100 km . Vo?nja po omejitvi 130 +- 15 km/h in seveda po tunelih in pri delih na cesti 80-100 km/h. Avto Mazda3 2014 1.5.
Kak?na je pa kaj preglednost (sploh pono?i)? Me zelo mika, da bi zatemnil mojo rde?o trojko, pa me nekateri stra?ijo da je potem vidljivost zani? :/
Jaz imam zadnje zatemnjene 80% (20% prepustnost). Vidljivost podnevi je skoraj ista, kot bi npr. gledal s son?nimi o?ali oz. ?e bi bilo zunaj obla?no in ne son?no. Pono?i je vidljivost malo zmanj?ana, ampak se vidi, sam s tem nimam problemov, ker imam montirano ?e vzvratno kamero.
Vglavnem zadeva ni niti pribli?no mote?a in seveda se normalno vidi skozi.
H?erkica mi je pa izredno hvale?na, ker jo sonce ve? ne moti.
Ne vem pa kateri idiot se je spomnil da sprednjih stranskih stekel ne sme? ve? temnit (ve? kot 30%, kar je ?e po defaultu). A s son?nimi o?ali pa lahko vozi?...
Tudi pred b stebri?kom je dovoljeno zatemnit in prednjo tud...sam prepustnost svetlobe je va?na...
Te so ?e tovarni?ko temnjene (?eprav na prvi pogled ni videti), prepustnost svetlobe je cca. 73% (pri moji Mazdi izmerjeno na tehni?nem), dovoljena je pa 70% prepustnost za prve stranske in 75% za vetrobransko (to pomeni da bi prve stranske lahko zatemnil ?e za 3%, tak?ne folije pa ni oz. niti ni smiselno). Vetrobranskega tako sploh ni dovoljeno dodatno temniti.
Za 23.000 ? si raje kupi novega bencinarja. Bo? imel nov avto, nov model z znano zgodovino, pa ?eprav z malo manj opreme. Sicer je pa ?e v osnovi za 21.000? dovolj opremljena, za 23.000 pa verjetno dobi? ?e z drugo stopnjo opreme.
Kar se pa servisov ti?e pa so malce dra?ji kot npr. wv ampak spet ne toliko ve? kot nekateri stra?ijo...?isto v mejah normale...npr. za prvi servis za Mazdo3 sem dal 120?.
je ?e kdo vgradil vzvratno kamero v trojko? baje pa?e xomax xm-012 kamera v nulo. Potrebno je samo zvrtat majhno luknjo v plastiko ki je namenjena za original kamero in zvezat ?tiri ?ice na napeljavo v prtlja?nih vratih.. Kamero sem danes naro?il na ebayu. poro?am kako bo potekala vgradnja.. ker 500? za original mi ravno ne di?i preve?
Jaz jo imam... Zmontiral mi jo je g. ?gajnar v BTCju zraven Mazde. Mislim da ni dovolj samo kamera, ampak je potrebno napeljat tudi kabel do ra?unalnika in vgraditi ?e vmesnik... Vsaj tako mi je bilo re?eno takrat...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Lahko! Na Nexusu5 vklopis bluetooth in to je to...gsm se ti v parih sekundah pove?e in ?e lahko kli?e?, bere? sms-e...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani