Skoči na vsebino
Elektromobilnost
Napisano

Po moje ne bo glavno prevozno sredstvo elektrika ampak kak vodik ali kaj novega. V trideset letih po ?el razvoj krepko naprej. Jaz zase vem, da bom vozil starodobnika, dizla, Mazdo in u?ival v vo?nji. Verjetno bo davek na greto, ki bo ?e v letih kakega tiso?aka na leto, pa vendarle. :) Gu?ti so gu?ti...

?e ?e bo? takrat imel vozni?ko....po novem nebo ve? veljala avtomatsko do 80 leta ampak bo za 10let od 70 leta naprej pa z pregledi samo ?e 5 let...??.tak da upajmo da bomo takrat ?e sploh kaj vozili :zvizga:  :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokamera (DashCam, BlackBox,...)
Napisano

Verjetno mislil s predal med sedezi? Saj ni potrebe po tem. Pod volanom na levi pri nogah so varovalke... Tam poisces recimo varovalko od vticnice in nanjo priklopis kamero ... Tako sem jaz naredil ... Niti ni potrebe po kaksnem spajkanju ... Kupil sem varovalko, ki ima se "odcep" ...  

skitched-20190118-100224.jpg

http://www.mazda-si.net/topic/14546-dashcam-2017-nabava/?p=405050

?e bolj?e tale re?itev :jupiii:  :jupiii:  :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokamera (DashCam, BlackBox,...)
Napisano

Bolj enostavnega kot USB pa? ni, kaj bo? z eksternim napajanjem a bo? baterije menjaval?? Al kako misli? ?? Lepo za tapeto ob oknu spelje? kabel in pod predalom pa ga ?iv bog nebo vido :jupiii:

Kot snemanja... Ta ima 130, je to ok? Ene imajo tudi ve?, 160, pa tudi do 180...
Nimam predstave, ?e je 130 ok.

Kot snemanja je ?isto OK jaz jo imam pa se vse vidi brez problema pa ?e slika je za ta denar odli?na

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

To pomeni, da vozite precej po svoje in vas bolj malo briga, kako so zarisane crte... ali pa ne upoabljate smernikov... Meni se redkodkaj zgodi, da lane assist vibrira volan... predvsem tam, kjer so kaksna gradvisca in narisane crte niso v veljavi, ker so narisane nadomestne crte druge barve...

Na kaki regionalni cesti kar hitro povozi? kako ?rto v ovinku, ne re?i da se ti to ne zgodi :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ja, je bolj varno kot pa telefon v roki.

Torque se sam vklopi prek Taskerja, za preklop med razli?nimi namizji je enostaven prek toucha bilokje na zaslonu podrsa? gor dol.

Spotify in Youtube imam playliste dela preklaplanje prek kontrol na volanu.

Predvajanje prek usb dela pravtako prek volana.

T2tv2go pa preklapla? programe z podrsanjem gor ali gor.

Risanke in podobno narihtam ponavadi za otroke, da dajo malo miru.

?e se le ti po?uti? OK in varno 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Ni? hudega. Mazde vozijo tisti, ki si to zaslu?ijo. Pri mazdi bi morali imeti vpra?alnik in kdor ne bi odgovoril vsaj na 90% vpra?anj to?no,ne bi smel vozit mazde.

No, mislim, da je tudi brez tega to urejeno. :)

Hahaha kot da bi kupoval Ferrarija

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Se strinjam... Verjamem,da sodobni TB popijejo kaksen deci manj, pa manj?a kubikaza pomeni cenej?o registracijo , tudi bolj posko?ni so,ampak.... Tudi jaz bolj zaupam dobri stari atmosferski ma?ini... Jaz z mojo xp , ki je ?e tako len avto , ?e dodatno pa ga upo?asnjuje lpg, ?isto lepo shajam... Po AC 140-150, po mestu lepo sko?i... Edino navora , da bi na regionalni cesti zlahka prehiteval kamione ni... Pa saj... Kam se pa mudi...

No saj jaz se tudi strinjam s tem ?..ampak na tem forumu je atmosferc skoraj greh m v popolavi vseh teh premium vozil z tovornja?kim navorom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Med osnovno Kio in osnovnim tipom je manj?a razlika,ko bi si ?lovek mislil... Kia je razred (ali pol razreda) nad tipom,ampak za te ?elje in potrebe, ni bilo vredno dopla?ati za kio

?e druga ne je razlika v  motorju Kia je T , Fiat pa ne kar se pozna pri tako mo?no opevani krivulji :lol:  :lol:  :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motor zaribal na Mazda 5 - kaj zdaj
Napisano

?isto tako, mimo grede:

najdi prikolico za vleko vozila. V?asih se je to dalo dobiti v najem za 50?. V nedeljo, 19.1. bom najverjetneje v okolici Celja. Naredim ?e ovinek tja gor do Maribora, pripnem prikolico, jo potegnem do Medvod, zlo?iva avto pri Pelkotu na dvori??e in se vrneva v Maribor, da vrneva prikolico. Nato se vrnem domov.

Sicer imam namen iti z na?o Mazdo 5, ampak ?e bo? za stvar, pridem pa z BTjko. Stro?ki?

- 15? je vinjeta

- od Celja do Maribora, nato v Medvode, pa nazaj v Maribor in nazaj v Celje je okoli 380 km. Ker bo lepa vo?nja, bo poraba okoli 10l/100 km. Torej okoli 38 litrov. Pri ceni 1,286? na liter je to okoli 50?. Torej 65? za prevoz. Razen, ?e kje dobi? ceneje...

Take ponudbe se ne zavrne....tako poceni in ziher nebo? nikjer skozi pri?o. Kar se pa ti?e Pelkota pa ja je res mojster , jaz sem mu tud mojo biv?o 5 iz MB vozil v Medvode na servis ker je bil 50% cenej?i kot pa v Mb.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Pravi model k vozi Kio :zvizga:

Ne model pravi nekdo ki ni zaljubljen slepo v svojo znamko, ker ?e ti je tale zadek v?e? potem res nima? niti malo okusa. Sicer pa ?e dobro da vsak vidi po svoje kam bi pri?li ?e bi vsi imeli enak okus ...pol bi vsi vozli 6 karavana in sploh nebi ve? izstopala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Kaj je to prvo vgradnja v kia vozila? Nekaj omenjajo to znamko. Kdo to izdeluje? Kitajci?

Alex saj si duhovit na svoj na?in , ampak tako moder kot si bi pa ja lahko malo pogooglal

Apollo je indijski proizvajalec, ki se je specializiral v izdelovanju pnevmatik leta 1972. Apollo se je mo?no razvil v zadnjih letih zaradi nakupa znamke Vredestein, kar mu je pripomoglo priti na 15. mesto na svetu v proizvodnji pnevmatik. Indijski proizvajalec je lastnik ve?ih tovarn, ki proizvajajo gume v Indiji, v Ju?ni Afriki, v Zimbabwe-ju in na Nizozemskem.

In ?al ne ni prvo vgradnja na Kia.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A COSMOS podjetje
Napisano

ne nisem... jurja sem dal.

Problem je bolj v tem, da jim MMS ne da homologacije, dokler mu ne naka?ejo celotne kupnine. To pomeni po doma?e, jaz pla?am A-cosmosu vse, nato pa molim boga in vse svetnike na svetu, da A-cosmos to nakazilo minus svoj zaslu?ek popla?a MMS-ju. MMS pa nato po?lje papirje o homologaciji, ki so podlaga, da avto sploh lahko registrira?. ?e se to ne zgodi sem brez avta in brez ke?a.

Aja pa ?e drug problem je, ker je zakonodaja po novem prilagojena kriminalcem. Ker sem dal aro sem overovil pogodbo o dobavi in tudi, ?e bi odstopil, lahko prejemnik terja izpolnitev posla. Se pravi celotno nakazilo.

?e se vseeno odlo?im in poravnam celotni znesek, A-cosmos pa ne dobavi avta mi preostane le in samo ?e to?ba. ?e so v riti in gredo v ste?aj sem pu?nil vse.

Sploh ne vem kaj naj, ker tole je iz kriminalke ratala grozljivka. :wacko:

Uffff tole je pa jeba ?..Boss dr?im pesti da se ti vse izte?e kot je treba po tolkem iskanju novega avta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.