Skoči na vsebino
Mazda 3 (2014)
Napisano
pred 14 minutami je robz napisal:

Prostor rabim samo za kolo, ki naj bi sel bp v vse razlicice. Je kdo spravil 2 kolesi v 3ko?

Torej velja pravilo, da je M3 za 300k km, M6 pa za 500k km 😀 

Ti bi rad avto, ki ni preveč drag, čim večji ( po možnosti karavan), da nima dosti kilometrov, da se da noter spravit najraje kar dve kolesi, pa ohranjen mora biti, pa obvezno benzinar, ki pije malo. 

Hm. Takega avta ni za ta denar, ki si ga pripravljen plačati. Zato pa se moraš že enkrat odločiti, kaj ti je najbolj pomembno pri avtu. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 31 minutami je SpEkTr napisal:

OK, se pravi če koga vidim da kadi, je sigurno z dna družbe emoji3526.png

V večini primerov, da. 

pred 17 minutami je Jest napisal:

Dokazano? 

Tisti bolj izobrazeni pa verjetno raje posegajo po travi ali celo trsih drogah ;) …

Tudi to je res. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 5 urami je Shrek napisal:

Nihče, povdarek, da nihče ne pije in kadi za TVOJ denar. Marsikdo ima razlog, da kadi in pije. Ne vidi drugje rešitve. Gužva na pumpah je bila, kot v trgovinah na črni petek, kot v trgovinah, ko so akcije in popusti. Sam ne mi rečt, da ti NIKOLI NIČ V AKCIJI ALI S POPUSTOM ne kupiš. Pa se nihče v tvoja dejanja ne spotika. Če nisi toliko inteligenten, se s takimi izjavami izkazeš in žališ ljudi. 

Dokazano je, da kadijo ponavavadi  tisti ljudje z dna družbe, socialci in podobno. Že tako nimajo dovolj denarja, pa še tisto malo porabijo za te grde, smrtonosne razvade kot so cigareti in zapijanje. Tako, da teh par evrčkov za poln tank je drobiž proti temu, koliko porabijo vsak mesec za svoje nezdrave razvade. Mi je bil en komentar še posebej všeč. "Stal sem dve uri v vrsti za gorivo, kjer sem porabil še tistega četrt tanka goriva, ki sem ga imel. Nato sem tankal poln tank, kjer sem plačal več cele štiri evre. Spotoma sem na pumpi kupil šestorček Laškega. Nato sem v gostilni častil rundo kolegom, kjer sem za to dal 20€.Fak, ampak štiri evre več za tank, tega pa ne morem požreti".🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano
pred 19 minutami je robz napisal:

Evo ogrel sem se za mazdo 3 g120, letnik 2014. Berem da je masina dovolj mocna, poraba pa tudi kar ok? Se splaca kupovati ta avto z 200k prevozenimi km ali je bolje gledati 100k za cca 2k evrskih vec? Po researchu vidim, da je hiba eko usnje v notranjosti in slaba barva karoserije, kaksne so vase izkusnje? Na kaj naj bom pozoren pri nakupu? 

Moj prejsnji avto pa je mazda 6 1.8, letnik 2004. in pricakujem kar veliko razliko v prid novejsi trojki :) 

Dej se že odloči pa vzemi to 3-ko. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)
pred 43 minutami je Shrek napisal:

So ljudje, ki jim vsak euro šteje konec meseca. Samo ti tega ne veš in ne vidiš. Ti si fejstbuk doktor. 

Seveda. Samo potem ne bi ostalo dovolj za cigarete in pivo.Veliko teh ki imajo najmanj, kadi kot turki in pijejo kot žolne. In potem je par evrov za poln tank problem. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 11 urami je Hixxy napisal:

Sam to bom rekel - folk je ponorel.

Se ne spomnim kdaj je bilo tako nazadnje - 2010?

Itak. Slovenceljni pa zopet zganjajo celo paniko za par evrov več/rezervoar. Smešno. Celo dodatne posode so nosili s seboj in jih polnili z gorivom. Ha, ha.🤣🤣 Ko vidiš take scene veš, da se je nekaterim res odpeljalo. Potem pa se čudimo nekaterim komentarjem. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 41 minutami je Martin Cufer napisal:

Tiste njihove brozge nebi natočil,pa je lahko liter 20 centov 😂

Enako. Če hočeš svojemu motorju samo dobro, se takim gorivom na daleč izogni. Tudi po Italiji so kake manjše, privatne pumpe, ki se jim je potrebno izogniti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je scania napisal:

Danes slikal list v novem renault cliotu ki caka na prevzem, vglavnem zanimiv je napis Balkans.

20220305_095320.jpg

To je to, kar stalno ponavljam. Tovarne imajo več trgov in s tem kvalitet samih avtov. Podobno je z pašto barilla. Ko pride v Slovenijo karton pašte na njem piše - for eastern europe. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 3 minutami je Slivka napisal:

Ampak tole je pa šlo čez vse meje! 

Danes na BTjki natočil polno. In 100 evrov ni bilo zadosti!

V Italiji je dizel že 2.08€.Pri nas je še poceni napram večini evropskih držav. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 46 minutami je Hixxy napisal:

Natankal poln tank goriva.

Jutri zložim v avto osnovno kamp opremo, da bom "pripravljen" če gre vse v k....

Jaz imam doma na podstrešju še vedno uniformo. Tudi gas maska je pripravljena. Če bo potrebno, jo bom spet oblekel kot leta 91. Nikoli ne veš, kaj nam prinese prihodnost. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 54 minutami je TiEn napisal:

Zgleda idijotsko, sam edina da rešiš ta problem če bi predelal stebričke, da držijo notr twiterje pa jih oblekel v original blago.

Ni kaj reševati. Če bi se malo spoznal na akustiko, ne bi takih idej predlagal. To lahko narediš ti v tvojem avtu. 😉Bolje, da lepiš še naprej slikice formul 1, kjer ti gre dobro od rok. 😊

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je mazdaman napisal:

Alex pa ni šlo, da bi jih vgradil nevidno.

Daj potem zberi podatke kateri zvočniki pašejo noter in imajo boljši efekt

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edino, če so tako vgrajeni, igrajo prav, oziroma ne pride do popačenja zvoka do potnikovih glav zadaj. Če bi jih vgradil v obstoječo luknjo, bi se zvok odbijal od strehe in deformirano (popačeno) prišel do zadnjih sedežev. Enako je spredaj. Obstoječi tweeterji in srednjetonci so vgrajeni v armaturko, a se zvok odbija od sprednje šipe  in pod pravim kotom proti vozniku in sovozniku. Zvok s tem "pridobi" neželene, moteče visoke frekvence. Zvok je s tem  tudi preveč razpršen. Tudi spredaj sem vgradil visokotonce, ki "gledajo" proti vozniku in potniku. 

A te zanima, kaj sem sam vgradil? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Vgradil sem nove visokotonce ESX horizon na zadnji polički, namesto obstoječih bose tweedlerjev. Kako so tej originalni bose nekvalitetni, mutno zveneči zvočniki. 🤪Sedaj se je s temi novimi tweeterji zvok "odprl" in je čisto druga pesem. V vsa vrata sem tudi zalepil zvočno izolacijo, 3 mm debeline. 

(Izolacija CTK Standard Pro 3 mm). Tudi to je svoje prispevalo k znatno boljšemu zvoku v avtu. Sedaj imam od originalnega bose ozvočenja v avto le še sprednja zvočnika v vratih. 😊IMG_20220225_112211.thumb.jpg.da53968dd4158101a13438cdfdda59ab.jpgIMG_20220225_092346.thumb.jpg.bd5df1939c400171c9c634e3f69a3c5a.jpgIMG_20220225_112234.thumb.jpg.980f542cb64afe0542a8130819a15084.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Danes sem najprej temeljito opral avto, ker je bil bel od soli. Nato sem se lotil  spomladanske zaščite laka in voskanja. Sem pa uspel danes "narediti" le sprednjo havbo. 

Jutri nadaljujemo. Je pa zanimivo, da je lak dobro preživel zimo brez novih  praskic, pod "zimskim" voskom collinite 845, ki ga dam gor vedno pred zimo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 23 minutami je robz napisal:

Hvala vsem  za odgovore, tudi meni se zdi ok ponudba-glede na trenutne razmere, overall pa bo avto star 10 let in ima roko na srce res precej basic opremo. Zgleda pa hudicevo lepo, zato me mika 🤠samo kaj ko na zalost videz ni vse.

Skoda, da se ne prodaja noben bencinski karavan, ki bi bil najbrz idealen zame. Se zavedam, da je treba zagrabiti priloznost, vendar se mi z avtom ne mudi in sem zato toliko bolj pikolovski in ne grem brezglavo v nakup. Dam skoraj raje jurja vec za 5 vratno razlicico-ali sploh obstaja? oz karavana s park senzorji... Potrpezljivo cakam:)

Kaj pa, če vzameš 6-ko karavan-dizel? Dobiš raketo pa, še ful plača boš imel. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano (urejeno)
pred 23 minutami je Boss napisal:

Če se spuščamo na tak nizkoten nivo obkladanja pol bi rekel, da so pri teb doma torej vsi mehankarji... dizlov... Mazdinih. :whatever:

Dajta fanta se na bolj kulturen način pogovarjati Se nima smisla tako zbadati. .🤔

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Najvišja hitrost z kovčkom na strehi
Napisano
pred 4 urami je Liuch napisal:

Živjo. 

Da ne delam nove teme... 

Montaža prečnih nosilcev na strešne sani? Pozicija na saneh je poljubna? Namreč sem gledal, če je kje kakšna markacija in ne najdem. 

Jaz jih imam montirane tako, da je spredaj in zadaj nekje 10 cm od začetka in konca sani. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.