Na?a petka lepo slu?i sedem-?lanski dru?ini. Seveda ima vle?no kljuko, ker za sedem ?lanov je pa malo majhen prtlja?nik... Druga?e pa super avto: prakti?en in uporaben. Pa Mazgin dvo-litrski turbo dizel je trpe?en, nezahteven in zmogljiv, da sedem potnikov in po?itni?ko prikolico (1300 kg) zvle?e tudi po Rebrnicah gor s hitrostjo 100 km/h...
Em, fantje, saj veste, da se pogovarjamo o terencu?
Terensko vozilo mora biti zmogljivo in robustno, ne pa lepo. Vsaj za moje pojme... Mislim, ko se enkrat prepelje na SuperKarpata Trophy, se itak ne vidi ve?, kak?en je bil... No, tudi, ?e je doma malo bolj v hribih, se navadno niti barve ne vidi, razen mogo?e kje na strehi...
Eee, ?e bi pa Mazda Klub imel nekaj takega, pa tudi ne bi bilo ni? narobe. Seveda bi potem to bilo treba uporabljati, ampak mislim, da bi se tudi to uredilo...
"Vsem pa mora biti jasno, da imajo tisti, ki bivajo za Be?igradom ali v sredi??u Ljubljane oziroma ob prometnicah, enako pravico do zdravja in ?istega okolja kot tisti, ki biva v zdravem okolju pode?elja,? zaklju?i Bernard. "
Zanimivo. Jaz sem nekaj podobnega posku?al dopovedati na?emu ?upanu, pa nekako ni imel posluha za to. Jaz sem mu razlagal, da imam isto pravico do asfaltne ceste do hi?e kot tisti v centru Nove Gorice. In da imam isto pravico do splu?ene in o?i??ene ceste kot tisti v centru Nove Gorice. In da imam isto pravico do vodovoda kot tisti v centru Nove Gorice. Pa mi je samo odvrnil, da se moram sprijazniti, da vsega tega nimam, da imam pa zato ?istej?e in bolj zdravo okolje napram tistih v centru Nove Gorice...
Bemti?, tale Silux... Niti ni poceni, pa to niti ni pomembno, ker ITAK NIMAJO REZERVNIH DELOV... Vsaj ne to, kar potrebujem (ogledalo, zadnji odbija?,...)
Ni mi jasno, zakaj je ogledalo v "barvi" krom za 6,10 evra cenej?e od navadnega plasti?nega, ki ga potem pobarva?...
Nabiram kose, zraven pa preklinjam zlo-sre?o. Tu gor smo imeli krasnega kleparja, ki je delal dobro in poceni. In z Novim letom ?el v penzijo. Kaj malega ?e po?tima, kaj ve?jega pa ne vzame ve? v delo...
Bomo ?e zbrskali. Zaenkrat je BTjka ?e vozna, tako da dokler "zimske razmere" ne skopnijo itak ne bo ?la na remont...
Ma odpadu jih ni kaj dosti, tako da bo treba kar lepo po trgovinah. Gospod Bizgec iz Mazdine poprodaje mi je enkrat svetoval Silux. Bom za?el kar tam...
Ne se vpra?at, ?e bo ?lo, ampak ?e se bo ustavilo.
Predvsem, ko so vozila nalo?ili pri kak?nih selitvah ali pa pripeli kak?ne prikolice, so se vsi spra?evali: "A bo ?lo?" Jaz sem vedno norel ob takih vpra?anjih. ?lo bo, normalno, da bo ?lo. A pa se bo ustavilo?
Pa je padal de? pri 0 stopinjah Celzija in sem gledal ven iz gara?e in premi?ljeval, ?e bi montiral verige. Pa sem si rekel: "Mah, saj bo ?lo."
In je ?lo. Pa ?e kako je ?lo. In je po?ilo in se je vrtelo in je ?e enkrat po?ilo in potem se je tudi ustavilo. Razbito levo ogledalo in kompleten zadnji del: obe lu?i, odbija?, stranica kesona, oba zadnja blatnika,...
Res je, vsak dodaten upor ali obremenitev izven deklaravije (potniki in osnovna prtljaga) povzro?ajo eksponenten upad baterij ter njihovo prekomerno segrevanje, vse je prera?unano na tisti minumum, ki zado??a normalnemu prevozu po cesti.
Za prave dru?inske, oz normalne avte bo ura resnice z elektriko morala priti slej ko prej.
Bojim se samo, da bo ta ura resnice na ra?un in v ?kodo dru?in oz. normalnih uporabnikov...
?koda samo, da so za take potepe primerni samo ?e starodobniki... Novodobni terenci so vse preve?... Cestni... Vseeno mogo?e kdaj uspe zadeti na Lotu, pa da si privo??im en tak potep.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani