@Shrek, a ve? kako pravijo: "bolj?e bit butast 5 minut kakor pa celo ?ivljenje" (s tem sem ho?em re?t, da marsikdo od nas tega ni vedel (pa ?e tudi naprej ne bi), pa smo bili raje "modro" tiho). Upam, da je razumljivo, ker nikakor ni bilo mi?ljeno ?aljivo tale komentar.
Se pravi, smo ugotovili, da ?e z Wanklom ve? kako ravnati, se ne menja motorja vsakih 50.000km, kot to ?elijo nekateri prikazat, da je totalni ?kart vse skupaj.
Najprej eno vpra?anje, ko nih?e doslej ni vedel dokon?no odgovorit, tudi dr. Pelko (rde?a Rx8 LJ PELE) je zmeden in ne ve katerega to?it.
Eni navajajo, naj se uporablja MINERALNO olje za Wankla, a na drugi strani Dexelia, ki naj bi bila predpisana s strani Mazde pa kolikor vem to ni. Se pravi precej?nja zmeda katero motorno olje je optimalno in bo podalj?alo ?ivljenjsko dobo tega motorja.
Kaj pa kak?no od teh, da se jo kupi (magari za "papirje") potem se pa naredi nadomestni uvoz al kako se temu re?e. Kak?en bolj zvit bi pa verjetn kar cifre pretolku:
Jaz se bojim, da ?e bo fotr "zelenjavar" najel odvetnika ?ifurina, da bo zadeva kar hitro potihnila in o njej ne bo ni? ve? kaj dosti sli?ati ali kakega u?inka za pobaline.
Hehe, spanje je blo kar v redu, pa? samo malo firbcam, pa potem bom vidu kako in kaj, ker kak?na taka mala ?katla vedno prov pride pri bajti, pa magari samo za lokalni transport.
Me zanima kok se vam zdi kaj zasoljena cena za to Fiesto, ker men se zdi precej visoka, ko ravno ogledujem za kak?nim plehnatim mal?kom za dober denar;
Boss za tole z alkoholom sem tudi jaz ?e nekajkrat bral, da nisi avtomatsko sokriv. Seveda pla?a? kazen za alkohol itd.., ne more? pa vedno biti odgovoren za ostale posledice, recimo materialne. Seveda odvisno od primera in kaj stroka razsodi...
Za konkretni primer v Dom?alah pa, upam da bo pravici zado??eno. Tukaj faktor izsiljevanja sploh ne bi smel biti vpra?aj, ?e ti v naselju hitrost prekoracis za 2x, 3x recimo...
To?no tako, tole z alkoholom in avtomatsko krivdo ne dr?i. Ker to?no to se je zgodilo eni moji precej bli?nji osebi (alkohol na odvzemu krvi tik nad mejo), ampak povzro?itelj nezgode pa ni bil on. Kar se je zgodilo je le to, da je dobil globo za alkohol v pla?ilo in nekaj to?k zvestobe za nagrado, to je vse. Krivda za nezgodo ostaja izklju?no povzro?itelju.
@Miha, takole kot je JureS opisal v zadnjem odstavku se tudi kolegova dru?inica s tremi otroki (4, 2 in 5-mese?ni) vozijo in to v precej manj?em avtu (Kia Ceed, 5-vratna verzija in ni karavan). To naj bi imeli kot za?asno re?itev in sta zadaj oba v sede?ih, vmes nabijejo ?e mamo, ki je sicer izjemno nizke rasti, najmlaj?o ?lanico pa spredaj v lupinci. Ob tem predvidevam, da imajo spredaj zra?no vre?o izklopljeno, druga?e je to lahko hitro tragedija namesto popotovanja. Kakorkoli, tole bo gotovo samo za?asna re?itev zanje, ker ?e ?ez par mesecev za najmlaj?o lupinica ne bo ve? aktualna in bo potrebovala sede? 9-18 kg, takrat pa bo verjetno potrebno dobit neko drugo prevozno sredstvo. No toliko v razmislek ali kot idejo.
Eden ?lanov MK me je povpra?al, kako to da nimamo nobenih popustov za izdelavo prevlek po meri, pa bi prosil za kak?en uporaben kontakt tovrstnih mojstrov?
@Jest, tale iskalnik na novi verziji foruma je totalna morala, ker zlahka vse najdem, na starem pa sem kurc kej na?u.
Meni se je vse podrlo ko sm ugotovil da se morem omejit na slovenski trg zaradi pregre?no visokega DMVja - pod 2.000? baje ne pride? skozi ?e takile avto ?ez mejo vle?e?, zdaj pa budno ?akam in brskam da se tudi pri nas pojavi kaj mamljivega.
?e od?tejem tiste z 100.000+km je na voljo samo en, ki pa ga zaradi ?asovne stiske nisem ?e utegnil testirat.
Mislim da je trenutno bolje po?akat na ?e kak?ne ponudbe in ostale oglase, iz obupa kupovat se mi zdi nesmiselno
?e pride? ?ez 2 dni pogledat v Kamni?ko Bistrico, bo tam tudi Simon Pelko s svojo Rx8, pa te lahko malo zapelje in ti predstavi Wankla kot takega. Je zelo prijazne sorte.
?koda je ker je bila oblika in lega avta fenomenalna, motor pa ni bil ustvarjen po merilu povpre?nih uporabnikov. ?e bi bil ?e ta pogoj ustvarjen bi verjetno vozilo to vozilo doseglo ?e ve?ji uspeh. Morda bi bila takrat zgodba ?e uspe?nej?a z malim V6 motorjem 1,8 ali 2,0, ki bi bil malo ekolo?ko obdelan imel pa bi tisti image ki je potreben v ?portnem avtu.
Danes je pa tak?en trend, da brez dizel motorja v ponudbi si te?ko predstavlja? neke solidne prodajne ?tevilke. Samo potem ne bi bil ve? Rx ampak mogo?e prej Dx oznaka.
@Clot, tole z "varovalom" vsekakor ne bo dr?alo, vsaj ne po moji izku?nji iz tega wikenda. Namre? enkrat sem avto ugasnil po cca. 10km vo?nje, pa sem mislil da bo takrat nekaj ?asa po?ivala, no izkazalo se je, da smo ?li naprej in to ?e po manj kot pol minute. Sledil je ponovni v?ig, ki se je zgodil znotraj 1 sekunde, kot to opisuje Daky in naj bi pomenilo, da je motor v "idealnem" stanju oz. dejansko prevo?enih toliko kot na ?tevcu, to pa je bilo 50.800 km.
Tale ideja za nakup motorja in avta posebej, se meni ne zdi tako napa?na, je pa potrebno izvedeti, ?e je motor dejansko NOV ali le obnovljen oz. karkoli drugega (pa pa? garancija in vse kar gre zraven, ?e je nov). Po vgradnji pa predvidevam, da ga mora? ?e ulaufat, tako kot vsak motor.
Je poraba res tak bav-bav pri tem modelu, ?e se letno ne dela veliko kilometrov?
Mislim da naredim letno relativno malo kilometrov, prete?no se vozim z motorjem, slu?ba/fax/ostalo so mi dokaj blizu, vsekakor pa bi avto uporabljal za ob?asni joyride, za katerega pa se zavedam da bi se izke?iral. Tako kot pravijo nekateri, (s)miles per gallon.
Za ostalo sem pa bral na tujem forumu (morda celo temu v eni izmed ?tevilnih RX8 tem), da je ob primerni in umirjeni voznji 10l - 12l povsem mo?no. Nikakor ne pravim da je to malo, ampak se tola?im s tem da zelo poredko, ?e sploh kdaj hodim na dalj?e fure (tujina etc)
Glede tistega na LPG pa bi blo za pokomentirat, kako pogosto se je uporabljal plin - svojci si lastijo Kia Sportage 2.0 16v + LPG in na armaturni imajo gumb za vklop/izklop plina.
Sami pravijo, da vsake toliko je pametno ugasniti plin in furati na benz.
Mo?no dvomim da se je tista LPG mazda vozila ve?inoma na bencin, ampak ?e jim je kaj bilo do avta bi lahko plin uporabljali le kot pomozno sredstvo pri zmanjsevanju stroskov, ne pa kot glavno "gorivo"
No moja izku?nja glede porabe za teh 2 dneva je, da mi je popila cca. 17litrov povpre?no, da pa se razumemo, to pomeni VEDNO, ko so razmere dovoljevale sem jo zavrtel do tik pred blokado in potem v naslednjo. Vmes tudi nekaj po AC, do xxx hitrosti. Je pa smeh, da sem za 40? goriva prevozil cca. 4x manj razdalje kot s Coupeljem na LPG.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
@Shrek, a ve? kako pravijo: "bolj?e bit butast 5 minut kakor pa celo ?ivljenje" (s tem sem ho?em re?t, da marsikdo od nas tega ni vedel (pa ?e tudi naprej ne bi), pa smo bili raje "modro" tiho). Upam, da je razumljivo, ker nikakor ni bilo mi?ljeno ?aljivo tale komentar.
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani