Skoči na vsebino

Verjamem da je sede? dovolj velik. Ampak otroci se vozijo v razli?no velikih avtih, recimo da je "golfovski" razred povpre?je v ?emer mamice vozijo otroke v vrtec. In megane III od moje najdra?je tud spada tja nekam. Pa vendar sem moral, pri mojih 174,5cm vi?ine in po ?olsko pokon?nem naslonu ?oferjevega sede?a,obi?ajno lupinico maxi cosi ?e mal na silo tla?it zadaj. Da pa bi na to mesto stla?il nazaj obrnjen sede? do 4ih let. Sem 100% da nebi ?lo.  

Jaz si ne predstavljam mulca, 4 leta starega da gleda nazaj......Bi bilo pa logi?no da pri tem tudi uzakonijo mre?o ali pregrado za tovor, ker tako morebitno stvar pri trku otrok kasira direktno v glavo...mogo?e psa....kera drama za otroke, psi pa kot kamikaze povsod po avtih ?etajo

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

https://www.amzs.si/motorevija/test/otroski-varnostni-sedezi/2016-06-02-sirok-razpon-od-zelo-dobrega-do-slabih

Nova pravila se obetajo. Otroci do leta in pol samo v kontra smeri sedeti pa to...

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

sosed je spet pomislil nate, crknila leva ?ipa....do sedaj je pa imel probleme ker je crknu plovec in je 2x brez benza ostal, mi pa gruntal ka hudi?a....

a bo? ta vikend doma?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Tudi jaz.

Vendar sem ?e nekajkrat do?ivel, da se vozniki umikajo na vozni pas, brez da bi pogledali kaj se dogaja na prehitevalnem. Ravno tako se mi je enkrat zgodilo, da je voznik, ki se je vklju?eval, kar rinil levo v moj bok, ?eprav sem bil na voznem pasu, prehitevalni pa poln. Nato pa ?e trobil in krilil...

Neki ne razumem, umikajo? vklju?ujejo si mislil?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Saj so nas ucili da se ne menja pasov na prikljucevalnih delih, mimo prikljucka na avtocesto, bencinskih, pocivalisc...ce si nekoga zacel prehitevat, si ga prehitel pa si ob dovozu/izvozu se ne smes nazaj na desnega

Tako da policist ni ravno narobe delal ce je v zacetku koga prehiteval, ampak teorija pac pa prazna cesta

Priznam da tukaj tudi sam (ne cel levi ovinek) ampak pred priklopom stajerke grem levo ce tudi ni nobenega, ampak ne zarad cpp ampak zaradi izkusenj

Ampak v osnovi imas prav. Policija bi morala biti vzgled zakona

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup avtodoma
Napisano

Na avtodome se ne spoznam, vendar za 2 je sigurno kombi varianta primerna.

Ampak moje osebno mnemjenje da se avtodomi ne splacajo vec razen ce sinres pustolovec, recimo grcija za mesec itd...

Cena avtodoma, registracija, servis, drazje cestnine, poraba 12-14....

Proti apartmaju za 40-80? na dan....oz mobilni hiski.

Tudi kolega ki ga je kupil je zacel jamrati, cene v kampu na sezono so 30? na noc! Ne more nikamor zvecer na primer v mesto itd...

Avtodom se mu splaca le se pozimi za vikend smucanje.

Razmislek v tej smeri....avtodom 20k rabi cca 2000? letnega dodatka kar je v deserih letih 40k....za 4000? na leto se da fajn pocitnice imeti.

Ce pa sta pustolovca je pa drugo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj pomeni ta prometni znak
Napisano

Tole bo ?e zanimivo

http://www.24ur.com/novice/slovenija/prometni-znak-samo-na-levi-strani-medved-konj-in-dvozivka-na-cesti-konec-priporocene-hitrosti-katere-novosti-prinasa-prometni-pravilnik.html

Sicer se v medijih najbolj vrtijo okoli nepomembnih znakov, ki so bolj eksoti?ne narave, pozabljajo pa na tale paradoks, ki bo lahko marsikomu izbezljal kar precej eurov iz denarnice, ?e ne bo seznanjen z novimi pravili.

hitra cesta.JPG

?tos je v tem, da danes ta znak belega avtomobila na modri podlagi v bistvu dolo?a hitro cesto in omejitev 110km/h, od 6.7. bo hitro cesto dolo?al le ?e znak avtoceste na modri podlagi in seveda omejitev 110km/h.

Vsepovsod tam, kjer bo ostal stari znak belega avta na modri podlagi pa bo omejitev le 90km/h, kot to velja za ceste izven naselja s to razliko, da bo ?lo za cesto rezervirano za motorna vozila.

?e upravljalci ne bodo menjali znakov pravo?asno vas lahko "iznajdljivi" policaj oglobi ?e takoj 6.7 za 20km/h prekora?itve (recimo na LJ severni obvoznici) in vse tiste, ki recimo vozijo po stari cesti mimo Trebnjega al pa od AC proti Tr?i?u, da ?e ne bodo upo?tevali spremembe v pomenu znaka se bodo lahko v hipu poslovili od kup?ka evr?kov.

Zdajsen beli avto je 100 in ne 90.

Tako da razlika 10 ni tako drasticna, s toleranco je sam 5

Zame je veliko vecji problem in kaos tole.....

Desna ni ve? obvezna, znak bo lahko stal na levi strani

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup cx-7
Napisano

Ne vem zakaj je tak problem danes prodajati nove avte na plin....tako kot je to ve? kot stara praksa v ITA in HR (pa verjetno ?e drugje...)

Pri 60.000km letno bi sigurno razmislil o Alhambri na plin - novi pa leasing.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Noja... meni se 9.200 ? za dve leti starega Cliota ne zdi ravno "dokaj ugodna cena"... :) Dobrega jurja das zraven pa imas cisto novega :) ... Res pa je, da brez plina...

Sem pa se vedno mnenja, da v tovrstne avte se ne izplaca dajat plina, ce res ne delas ogromno kilometrov ... Delat ogromno kilometrov s tako majhno kantico pa nekako ni ravno najbolj zabavno :) ...

Cena ranga mazda 3/6 malo starejse a vseeno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Obseg Zemlje po ekvatorju je okoli 42.000 km, s tem, da je vmes precej morja... Torej je moral precej vijugat, da jih je naredil 150.000, ?e je samo dvakrat obkro?il svet.

40.075km ?e se ?e gremo pikolovstvo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 5
Napisano

Dokler potem nove grde niso naredili ....:) :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 5
Napisano

Drugace mazda ima DSK, ce vzames VIN ti na servisu dajo zgodovino servisov (tistih delanih na uradnem pooblascencu)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 5
Napisano

Pa te vrata kar redno z mastjo mazi - to ravno srebrno alu vodilo na boku avta - po notranji strani kjer kolescek vozi

Pa spodaj isto.

A ma elektricna drsna al rocna?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 5
Napisano

Avto sem imel sicer dizla, ampak avto je top. Nimas kaj edino dvoje preveri.

- zadnji sredni zic je vec ali manj zasilen ker gre za modularen sistem zicev. Ce je na njem stolcek je ok, no pa tudi pravis da bo za kratke razdalje. Vseeno si tonooglej pred nakupom. ( po drugi strani mas verjetno se dva zica zadaj)

- priporocam ne-temno barvo (hlajenje je samo spredaj)

ostalo pri teh avtih je pa kak lezaj, tresenje diskov (najboljsi test je ko gres na izvoz ac pa dalj casa bremzas iz vecje hitrosti)

Le razmisljaj o benzu, ker pri teh km in majhnih razdaljah je lahko problem z dpf. Jaz sem ga moral ven vrzti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

sta ?e zamenjala zgleda...:) Baby takoj nalepke na opla :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Morem pohvalit japonce, ker moja mazda res ni pijanec :)

Povpre?na ta tank bo pod 5.4, 4.3 pa dose?em na 25km poti iz slu?be domov.

Koliko je pa sedaj v novej?ih mazdah BC natan?en proti 'pe?' ra?unu?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde 3
Napisano

Mazda 3 je zelo zanesljiv avto, tudi dizel.

Ampak a se ti res spla?a menjati pa dopla?evati koliko - 3000-4000? da bo? 30? manj na mesec dal?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

No ja po drugi strani pa s traktorjem in bagri ne mores v mesto

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse nove Mazde - minusi
Napisano

A nimas avta na oglasu tud? Ti je do...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse nove Mazde - minusi
Napisano

7.4 je napisal da so menjali CMU

14 dni kasneje novi poseg

Baje novi SW odpravi to?no to napako.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse nove Mazde - minusi
Napisano

da je HW napaka sem jaz ze pred casom napisal, kakor tudi da sem omenil, da se v Nemciji pri podobnih zadevah takoj menja CMU

Spra?ujem ga, ker mislim da so mu menjali vse, ali pa je narobe napisal (ima dooooolgo zgodovino s tole napravco) sylver koliko obiskov - 5 ali 6 na servisu?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse nove Mazde - minusi
Napisano

Tole zgleda zgolj tako, kot da procesor pa? ni dovolj zmogljiv za poganjanje vsega skupaj....ko te?e navigacija, mp3 in ostalo.

A tebi so menjali vse tuto kompleto, ali so se vedno samo na SW osredoto?ali? Meni se zdi tole HWka napaka - procesor v drugi vrsti ram.

Kot na primer poceni 'kitajski' telefon, ki te ne dohaja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.