Odvisno je predvsem to za kaj rabiš več konjev🤔Navor je isti kot pri G165 in nebo več pospeškov od 0km naprej, po 4000 obratih pa bo šel avto hitreje.... 👍Za čez ovinke zato ne boš nič hitrejši za po AC pa ti zana prav pridet, samo kje se boš pa peljal nad 170 ko se bodo ti konji zbudili..... 🤔😉👍
Pr meni po 4 letih in slabih 60kkm s tem gumami, v suhem se dobro primejo, v dezju so pa kr slabe ratale, v dezju pa kr rad ze ABS dela, ali pa na pospesevanju zacne sistem proti zdrsevanju delat
Drugace je pa ~6mm profila gor, tako da tukaj so vredu, samo ocitno imajo kratko zivljensko dobo
Te imajo komaj 45kkm in drugače še dobro držijo samo na profilu se je tisto pojavilo.... 😟
pred 30 minutami je DonFelipe napisal:
Res je videti kar podrajsana oziroma se vidi da je bila vožena v kratkih ovinskih in da je bilo vozilo parkirano na robniku.
Bodo pa dobre za prikolico ali pomožno vozilce, zaščito barke, ....
V času pravih zim ko je tudi snežilo smo odslužene pnevmatike uporabljali tudi za sankanje.
Robnikov v treh letih niso videle,za zadnje leto pa ne dam roke v ogenj😁
Konkretno vprašanje za lastnike X186 - pa prosim za realne odgovore, ne da zopet zaidemo v nebulone tematike :). Kolega je dobil spodnjo informacijo, je to res, ali drži, oz. ali morate lastniki z X186 motorji res menjati svečke vsak drug servisni interval in ta servis potem stanje 400€+.....
Pa ne se razburjati, samo sprašujem :)....ne vem pa kdaj je to spraševal, letos ali pred leti, ko so X motorji prišli ven in še mogoče ni bilo jasno kako se bodo obnesli.....
Kar se tiče motorja pri Mazdi X186 ( pri vseh modelih ki imajo pred konjskimi močmi X spredaj), mi je prodajalec pri SELMARJU motor odsvetoval, ker je baje tako navit, da je potrebno vsak drugi servis menjati svečke in stane servis preko 400eur ( baje so neke posebne svečke). Priporočil je motor s 150KM, ker nima težav s svečkami in redni servis pride 180-200eur. Kaj verjeti in kaj ne?
Bo nekaj na tem, tole piše pa tudi v navodilih..... 🤔
Čisto možno zgolj šlamparija glede datumov (to je še najmanj, kar se ti lahko na teh servisih zgodi). Kateri datum pa je v digitalni knjižici? 2 tedna prej je sicer ravno prav dolgo obdobje. 🙂 In, a nismo tukaj rekli, da se olje pri dizlu menja pri 10.000 km? 😀
Se mi zdi pa zanimivo, zakaj letos po opravljenem servisu nisem dobil ankete, prejšnja leta pa. 🤔
Ja teh 10kkm je tat, tak eni govorijo drugi pa naredijo..... 😁 Če bi imel dizla bi zagotovo menjal na 10kkm,enim pač ni mar, potem se pa sprašujejo zakaj to, zakaj ono.... 🤔
Mazda dizli so občutljivi na razno razne malenkosti in ga moraš pazit in negovat kot malega otroka.... 😉
pred 9 urami je Boss napisal:
A imaš občutek, da se sekiram? Sovražim pa da se me poskuša nategnit - ne rečem, da je to načrten nateg, čeprav do neke mere nekako izgleda tako. V glavnem, konec naslednjega tedna se zmenim za servis in bo verjetno glih prav. Če pa ne, grem pa na drug servis.
Tvoj avto tvoja odločitev..... 👍
Aja, pa ne se preveč obremenjevat, BTC je zakon.... 😁
Veš, @Bini, mogoče bi se kakšno vprašanje razrešilo, če bi ti kje pripravil "zasedo" in malo opazoval, kako hčerka vozi. Ker taka guma po navadi nastane s hitro vožnjo skozi ovinke. Če gre za sprednjo desno gumo, pa za hitro vožnjo skozi krožišča. Potem pa še dobro, da je Michelinka, ker pri kakšni slabši gumi bi že blatnike klepali. No, na Premaciyu vsaj imaš kaj klepat...
A razločiš hitrost v km/h od razdalje izraženo v metrih? Uradno se meri pospešek od 0-100km/h in je izražen v sekundah kako hitro se doseže to hitrost in ni pomembno a mi daš 11m prednosti, ker ne vpliva na rezultat.
Če pa bi ti rad izzumil nekaj novega in te zanima kako hitro prideš do razdalje 100m, potem pa ja... 11m prednosti pomeni, da rabim narest samo še 89m, do razdalje 100m.
Drugače pa še to. Včeraj me je res zanimalo a se da od LJ do Kopra pridet v 6. prestavi. V smeri proti Kopru mi ni uspelo, ker je med Divačo in Kozino zaprto pol AC in se je naredila kolona. Mi je pa to ratalo v nasprotni smeri. Pri OMV-juj na AC v Kopru sem zadegal v 6. prestavo in brez pretresov prišel v LJ, kjer sem na izvozu na Brdu v Lj dal iz 6. prestave. Še najbolj zanimivo je bilo spet med Kozino in Divačo, kjer sicer ni bilo kolone, vozili smo pa okoli 80km/h. To je 1300 obratov in ko se je zoženje končalo je avto brez težav pospešil do željene hitrosti. Tako, da ja tudi z realno vožnjo se to da narest in ne samo v teoriji.
Znaš pa iz tistih 2 sek.nardit pravi doktorat a ni vse jasno x186 je hitrejša od d150 in to je vse😊
Na koncu koncev pa sploh ni pomembno,ker noben v realnem življenju ne vozi tako....😉
Bini, dej prosim odlož alkohol pa trezen piši, ker tole je kr neki... 100km/h pa 10m nima veze z 10%. To niso sam hruške pa jabolka v isti košari ampak so očitno notr še slive pa kakiji in banane ter olive pa še paradižnik za povrh.
Pri Mazdi so pa res eni kekci,da svoje uradne podatke ponarejajo,veš Japonci imajo nekaj več časti kot pri vw 😉 .Še malo pa boš hitrejši na 100,seveda, če ti dam 11m prednosti....
Uff, jaz v življenju nisem imel takole "zmatrane" gume... tole je res poden. Dvomim pa da si burnoute izvajal al pa driftal naokoli.
Mislim,da je to bolj kot ne od slabega materiala pri Mišelinkak☹️Ko je bil avto v mojih rokah bi razumel,sedaj,ko se pa hči vozi je pa zelo čudno.....🥴
Niso pa to prve premium gume na katerih sem videl kaj takega.....😳
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pri tem se hitro zašaltaš..... 🙃
Povezava za deljenje
Deli na druge strani