Skoči na vsebino
M3 G120 poraba
Napisano

Sej, zdejle vsi 6.0, ko bo pa treba jajca na plot in dokazat pa ne bo nobenga na test (OK, edin Biniju verjamem, da bo res prišel).:hudicek:😁

OK, tole je blo mal v hecu, da še koga podrezam, da bi res prišel čez 14 dni na test. Še enkrat, to ne bo tekmovanje, ampak, da v skoraj enakih pogojih in tipu vožnje dejansko vsak zase ugotovi kolk je realna poraba v primerjavi z ostalimi in da se končno neha merjenje tičev v neprimerljivih situacijah. Ne more se recimo primerjati enega, ki se vozi relacijsko do max 90km/h po lokalnih cestah, od tistega, ki vozi 130+ po AC-jih in tistega, ki večino dela mestne vožnje po Ljubljani.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 9 urami je FuManchu napisal:

Lepo jim cena raste. Čeprav te prvi F20C motorji so imeli neke probleme, če se ne motim. 

Ja moraš bit oreng ubrisan v glavo, da za več kot 20 let staro Hondo daš skoraj 30 jurjev. 🤪

Je pa tudi nekaj drugega res, da takih avtov je čedalje manj in zato so toliko bolj zaželjeni, ker v poplavi SUV-ov se pravemu petrolheadu pač obrača želodec. Zato pa take anomalije, da se pravi uživaški avti prodajajo za take nerealne zneske.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ma to je še vedno ista fora kot pred letom in pol, ko sem sam kupoval. Niso likvidni in morajo najprej MMS-u plačat, da jim da papirje za avto. Se pravi tvoj nakazan denar, gre nato ustrezen del za plačilo uvozniku MMS-u naprej in šele potem dobijo papirje, da lahko potem ti registriraš. Včasih, so že vse imeli in so MMS nakazali naknadno pol so pa ratali slabi plačniki z zamudo in zdaj morajo plačat v naprej. Za kupca to pomeni pač dodatne dneve čakanja, ampak avto boš ap vsaj dobil.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

Verjetno si mislil Hernec d.o.o. iz Pirnič pri Medvodah?

Tale se vsaj 30 let ukvarja z vlečnimi kljukami in ima zato verjetno kar dosti izkušenj. Jaz sem že v 90-ih poslovno z njim sodeloval, ko sem imel svojo firmo in je bil že takrat kar zaupanja vreden in je dobro naredil.

Sem imal pa zadnjič kljuko namontirano leta 1992 na Wartburgu, tako da ti bo še kdo drug dal kak bolj uporaben nasvet.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

pa a se temu blede al kaj. Skoraj 4 jurje za več kot 20 let starega Yarisa. Ohranjen gor al pa dol, za pol mlajše ravno tako ohranjene ne bi tega denarja dobil. Folk je ratal čist munjen zadnje cajte.

Kupu ga je pa od enga dedka za 250 EUR pa še to je revežu zbijal iz 400 EUR, češ da tako stari avti se ne prodajajo. Kolk mi grejo tele traficando de carro na živce. Nateguni.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

To je tisto, po pravilih je res Ogier kriv, saj je zavil na desno, ker ni pričakoval, da bo en z bmw 1 hotel dirkat z njim in preizkušat mišice. 50m od križišča pa ga je odneslo kot sneto skiro v maline.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
pred 2 urama je Aless napisal:

Btw. : Kje pa se dobi tak Lizing da še zaslužiš??? 😳

Vzamem takoj!!! Pa novo M6🚗🤪

Sej to smo se vsi takrat spraševali, ampak je baje naredil računico in da je po njegovem na koncu zaslužil par tisočakov, ker naj bi se dražje prodalo kot je bil predvideno po lizing pogodbi. V glavnem on je naračunal brez denarja, ki ga je vmes dal za obroke. Mah v glavnem cela zmešnjava, sam dejstvo je, da sigurno pri lizing hišah niso tako butasti, da bi šli v svojo škodo, ker pol lahko sam še vrata zaprejo pa luč za vedno ugasnejo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Res je 140 vsaj pri nas. Tisti cenik od Boss-a pa čisto nerelevanten, ker so potem še obresti, stroški lizing itd. Tja je treba po predračun pa boste videli! 🤥 Cena zavarovanja je pa od prve cene brez popustov! 😬

Čak mal, dejmo se zment. To ni cenik od Boss-a ampak uradni cenik na KIA strani.

Sem pa res spregledal, da je cena za lizing, ampak kdor je že zdaj kupoval avte na lizing ali kredit je vedno tako, da na koncu vse preplačaš. Razen, če vprašaš Juresa, on je vedno z lizingom zaslužil. 😉

pred 7 minutami je Nejc1986 napisal:

Ampak one še barvo spreminjajo... Vsaj par dni na mesec so tudi one deloma soul red. 

Tista je bolj blood red, ampak pustmo detajle - pač rdeča.😊

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
pred 6 minutami je Janez007 napisal:

Garancije imajo Mazde 5 let. So pa ti zadnji modeli, tudi Takumi, bogato opremljeni :)

Meni je osebno všeč pri Mazdi motor G120, ki ima veliko prostornino. In ta model trojke je prav posrečen.

Za Kie ne vem, nazadnje sem se peljal z eno pred 17 leti in je bila "drvarnica".

Pred 17 leti je bil marsikateri avto drvarnica nove se pa vozijo enako dobro kot Mazda al pa Golf 🤪

Drugaš pa mislim da tri leta stare Mazde še niso imele 5 let garancije razen z doplačilom. Se pravi ostaja vprašanje ali ta ima ali pa nima še dodatni dve leti.

Takumi je srednja oprema in je pod opremo Revolution in Revolution Top. Pri Mazdi 6 pa je Takumi res najboljša oprema. Tako, da je tu kar nekaj zmede.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano

Lahko, če češ, saj redni servisi niso obvezni... pač se zavestno odpoveš garanciji, če jih ne opravljaš oziroma delaš DIY. Maš izbiro. Pa njihovi uradni servisi 1x letno niso nič kaj bolj zlatarski kot Mazdini.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano

Uff, jaz pa niti pod razno... pač nov avto, nova garancija (KIA celo 7 let), 3 leta stara Mazda je pa verjetno že brez pa še prejšnji model.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano

Dobil si jo realno... za 15.500 se da recimo novega Ceeda dobit, zdaj k ma KIA hude popuste.  :nevem:

Jaz resno za tega ne bi dal 13 jurjev in pol. Sploh, ker je bolj osnovna oprema. 3 leta star avto pa eni kr mislijo, da je vreden le kake tri jurje manj kot nov - svašta.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je Nejc1986 napisal:

Sicer, pa... Jaz sem našel na bolhi kpl pirelli letnih z pol leta starim DOTom in prevozenimi 30km (ne, ni pomota) za 100eur. Za nove GY ug7 (ali ug8, Nevem točno) z pol leta starin DOTom pa 220eur. Se splača malo pogledati, veliko ljudi kupi nov avto in ga da takoj na zimske gume. 

Tako sem dobil za 320eur 2kpl gum, ki se uvrscata v top tretjino testov. 

emmm, najprej nisem čist zaštekal, kaj hočeš povedat, ker če kupiš avto konec novembra (tako kot sem ga jaz) potem je verjetno logična izbira, da gre takoj na zimske. V tem primeru kot praviš pa bo verjetno kupec za poletje izbral druge (večje) feltne za letne gume in seveda ostanejo skoraj nove letne gume.

Je pa res kot praviš, včasih se najdejo tudi malo vožene gume z nekaj tisoč km, ker je nekdo naredil totalko. Sem tako za prejšnjo šestko kupil take "na zalogo" in jih po letu in pol šele zamenjal.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Nejc, dej še 1x video poglej. Kaj so sploh še delali v križišču? Kot kaže je un z meganom kr stal za brezveze. Pol so pa vsi za njim obtičali v križišču. Če mu je avto crknil razumem, če pa je tolk nesposoben pol bi moral ostati brez vozniške, ker je nevaren tako za sebe kot za druge.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 3 urami je SpEkTr napisal:

In to je to, ne vem zakaj so šli spet na te ventilčke. Najbrž zaradi regulative, ti pa zaradi biznisa...:)

To smo sicer že pred časom predelali. Merjenje preko ABS je problem, ker imaš lahko obe gume na isti osi premalo napumpane. Recimo imaš obe na 1,5 bara pa se ne bo nič oglašalo in zato ta zadeva zgubi smisel. TPMS z ventilčkom pa dejansko meri tlak v vsaki posamezni gumi in mislim, da je nastavljeno tako, da če pade pod 1,9 bara, da imapš piskanje in lučko na armaturki.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda bo izdala nove barve
Napisano

Pol dam pa raje Hello Kitty nalepko na vrata. Sicer pa pač tko je enim so všeč marjetice po havbi, nekaterim trepalnice na lučkah, drugi bi nalepke "Jan in Tea v avtu" limali okrog in okrog, tretji si limajo nalepke z brazgotino čez luč :hudicek:, četrti pravijo da so češke zavesce nekaj najboljšga takoj za turkizno zelenimi feltnami, tko da če dam roza sanke na streho ne bo nič kaj bolj čudno izpadlo.. 😁

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.