Ne, ni bilo nikakr?nega ?venketanja ali kak?nega poka, itd. Pozornost mi je pritegnil nek ?uden vonj (o?itno se je del tega olja pra?il na izpu?ni cevi in olje iz menjalnika pa smrdi ko vrag), v nadalejvanju sem v doma?i gara?i opazil ogromen made? olja na tleh ter se takoj odpravil do Simona, kamor sem se ?e popolnoma normalno pripeljal.
Tole vam moram povedati in pokazati fotki, pa potem sami presodite katere rezervne dele se spla?a kupovati in po kak?ni ceni.
Pred kratkim sem imel ravno zaradi izjemno nekvalitetnega materiala sklopke, proizvajalca Nipparts, obilo te?av na menjalniku moje 6-ke ter je bilo potrebno najti drug menjalnik, saj popravilo obstoje?ega ni bilo smiselno.
Sklopka je bila kupljena in vgrajena pred malo ve? kot dvema letoma preko nekega kolega v Euroton-u in je zdr?ala cca. 70.000km (fotrovske, ampak res fotrovske vo?nje, prakti?no na dizelskih obratih in brez divja?kih ?tartov ali prestavljanj).
V nadaljevanju kot boste videli s fotografije, je odletel 1 del?ek ko?are in ta je naredila TRI luknje v menjalniku. Luknje so tak?ne kot bi nekdo s pi?tolo prestrelil, kasneje mojster tega del?ka ni ve? na?el, tako da je verjetno zagozden kje med zobniki menjalnika ali kaj podobnega. Skratka veselica in pol.
Ko mi je za?elo mo?no pu??ati olje iz menjalnika sem se vseeno ?e pripeljal od Kamnika do Medvod, kasneje pa je dr. Pelko ugotovil, da sem imel noter le ?e 2dcl od pribli?no 2,5L kot mu pripada olja.
No, kakorkoli, ob nakupu Nipparts sklopke sem bil prepri?an, da sem dobro kupil, zdaj nisem ve?.
Pa sre?no vo?njo in obilo previdnosti pri nakupu rezervnih delov.
Slivka, prepri?an sem, da bo? "uradno" homologacijo te?ko opravil, razen ?e koga pozna? in ti vpi?e, pa ?e to vpra?anje. V vsakem primeru bo? potreboval potrdilo o strokovni vgradnji, se pravi da je to vgradil nekdo, ki ima temu primerno registrirano dejavnost.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tudi meni se tako zdi, najslab?e za sodobne dizle so vsekakor kratke relacije, pri telem pa je ravno nasprotno.
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani